ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
СХIДНА РЕҐIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ
м. Харкiв

14 червня 2005 р. N 419


Про Порядок контролю за своєчасним та повним надходженням коштiв для митного оформлення на депозитний рахунок Схiдної регiональний митницi та облiку платежiв, нарахованих по ВМД

     Для забезпечення виконання пунктiв 4, 5, 6 наказу Державної митної служби України вiд 28.12.99 N 864 "Про затвердження Положення про вiддiл митних платежiв регiональних митниць, митниць прямого пiдпорядкування, митниць", пункту 3 порядку, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 23.06.98 N 363 "Про затвердження Порядку справляння митних зборiв, якi нараховуються за вантажною митною декларацiєю", спiльного наказу Державної митної служби України, Мiнiстерства фiнансiв України вiд 30.06.00 N 368/149 "Про затвердження Iнструкцiї про порядок здiйснення розрахункiв з Державним бюджетом України за митом, податком на додану вартiсть, акцизним збором та iншими платежами, доходами i зборами" та з метою спрощення контролю за надходженням грошових коштiв на розрахунковий рахунок Схiдної регiональної митницi в межах торгового обiгу наказую:

     1. Затвердити Порядок контролю за своєчасним та повним надходженням коштiв для митного оформлення на депозитний рахунок Схiдної регiональної митницi та облiку платежiв, нарахованих по ВМД (додається).

     2. Начальнику ВМП Дуплiй О.Ф., в разi потреби, до 16.06.05 пiдготувати та надати до ВIАР та МС вiдповiдне технiчне завдання, а начальнику ВIАР та МС Аргунову В.А. до 01.07.05 доопрацювати у вiдповiдностi до технологiї програмне забезпечення Депозит .

     3. Начальнику ВМП Дуплiй О.Ф. надати пiдроздiлам митного оформлення практичну та методичну допомогу для належного виконання вимог даного наказу.

     4. Вiдповiдальнiсть за виконання наказу покласти на начальника ВМП та начальникiв пiдроздiлiв митного оформлення.

     5. Визнати такими, що втратили чиннiсть, накази Схiдної регiональної митницi вiд 06.04.98 N 220 "Про впровадження технологiчної схеми контролю за своєчасним та повним надходженням коштiв для митного оформлення на депозитний рахунок Схiдної регiональний митницi", вiд 11.01.99 N 12 "Про внесення змiн до Технологiчної схеми контролю за своєчасним та повним надходженням коштiв для митного оформлення на депозитний рахунок Схiдної регiональної митницi та облiку платежiв, нарахованих по ВМД, затвердженої наказом Схiдної регiональної митницi вiд 06.04.98 N 220", вiд 10.01.01 N 9 "Про внесення доповнень до технологiчних схем здiйснення митного контролю та оформлення вантажiв".

     6. Начальнику загального вiддiлу Єльнiковiй О.П. направити наказ згiдно з розсилкою.

     7. Контроль за виконанням наказу покласти на заступникiв начальника Схiдної регiональної митницi вiдповiдно до розподiлу обов язкiв.

Голова комiсiї з припинення дiяльностi Схiдної РМ Мартинов М.А.

Проект наказу вноситься вiддiлом митних платежiв

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Схiдної регiональної митницi
14.06.05 N 419

Порядок контролю за своєчасним та повним надходженням коштiв для митного оформлення на депозитний рахунок Схiдної регiональний митницi та облiку платежiв, нарахованих по ВМД

     1. Працiвник ВМП або уповноважена особа у пiдроздiлах митного оформлення перевiряє фактичне надходження на спецiальний рахунок митницi коштiв (попередня оплата за митне оформлення) у сумi, що забезпечує сплату всiх установлених актами законодавства податкiв та зборiв (обов'язкових платежiв) i митних зборiв, що пiдтверджується банкiвською випискою.

     У разi здiйснення платежiв готiвкою пiдтвердженням факту зарахування коштiв на спецiальний рахунок митницi є квитанцiя встановленого зразка.

     2. На кожного суб'єкта ЗЕД, який здiйснює в митницi декларування експортно iмпортних вантажiв у ВМП ведеться Картка - особовий рахунок суб'єкта ЗЕД.

     3. Вiддiл фiнансiв та бухгалтерського облiку вiдразу, але не бiльше, нiж протягом 1 години пiсля отримання, двiчi на день (10.00-11.00 та 15.00-16.00) передає до ВМП щоденну банкiвську виписку, завiрену головним бухгалтером митницi та її електронну копiю.

     4. ВМП перевiряє правильнiсть призначення платежу та заносить до вiдповiдних Карток - особових рахункiв суб'єкта ЗЕД у ПЗ Депозит .

     5. Перевiрка надходження коштiв в сплату митних платежiв здiйснюється працiвником ВМП або уповноваженими особами у пiдроздiлах митного оформлення, шляхом перевiрки в ПЗ Депозит наявностi на особистому рахунку суб'єкта ЗЕД коштiв по вiдповiдному платiжному дорученню.

     6. Облiк та списання залишкiв невикористаних коштiв на платiжних дорученнях провадиться працiвниками ВМП або уповноваженими особами, якi здiйснюють контроль за справлянням податкiв та зборiв за ВМД в пiдроздiлах митного оформлення вантажiв шляхом проставлення на зворотi платiжного доручення N ВМД, суми списаних по нiй коштiв та залишку. Зазначений запис засвiдчується пiдписом посадової особи та проставленням номерного штампу "СПЛАЧЕНО".

     7. Змiна призначення залишкiв невикористаних коштiв провадиться у ВМП згiдно з письмовим зверненням платника шляхом внесення вiдповiдної iнформацiї до особових рахункiв суб'єкта ЗЕД у ПЗ Депозит та проставленням штампа ВМП на зворотi платiжного доручення.

     8. При вiдсутностi коштiв на особистому рахунку суб єкта ЗЕД працiвник ВМП або уповноважена особа дiє у вiдповiдностi з вимогами чинного митного законодавства.

     9. В разi неможливостi з технiчних причин перевiрки наявностi коштiв на особових рахункiв суб'єкта ЗЕД у ПЗ Депозит працiвники ВМП або уповноваженi особи перевiряють їх наявнiсть у секторi облiку та звiтностi ВМП за допомогою телефонного зв'язку.

     10. Iнвентаризацiю залишкiв не використаних коштiв по кожному платнику за його заявою проводить сектор облiку та звiтностi ВМП з оформленням Акту звiрки у визначеному чинним законодавством порядку.

Начальник ВМП О.Ф.Дуплiй
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.