КАБIНЕТ МIНIСТРIВ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 21 грудня 2005 р. N 1260


Про затвердження Тимчасового порядку видачi сертифiката про походження лiсоматерiалiв та виготовлених з них пиломатерiалiв для здiйснення експортних операцiй

     Вiдповiдно до статтi 3 Закону України "Про особливостi державного регулювання дiяльностi суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi, пов'язаної з реалiзацiєю та експортом лiсоматерiалiв" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Затвердити Тимчасовий порядок видачi сертифiката про походження лiсоматерiалiв та виготовлених з них пиломатерiалiв для здiйснення експортних операцiй, що додається.

     2. Державному комiтетовi лiсового господарства затвердити у тижневий строк форму сертифiката про походження лiсоматерiалiв та виготовлених з них пиломатерiалiв для здiйснення експортних операцiй та iнструкцiю з його заповнення.

Прем'єр-мiнiстр України Ю. ЄХАНУРОВ

Iнд. 22

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 21 грудня 2005 р. N 1260

ТИМЧАСОВИЙ ПОРЯДОК
видачi сертифiката про походження лiсоматерiалiв та виготовлених з них пиломатерiалiв для здiйснення експортних операцiй

     1. Цей Порядок визначає механiзм видачi сертифiкатiв про походження лiсоматерiалiв та виготовлених з них пиломатерiалiв (далi - сертифiкат) для здiйснення експортних операцiй.

     2. Дiя цього Порядку поширюється на всiх суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi незалежно вiд форми власностi, що здiйснюють експортнi операцiї з лiсоматерiалами та виготовленими з них пиломатерiалами (далi - експортери).

     3. Сертифiкат є обов'язковим документом пiд час здiйснення експорту лiсоматерiалiв та виготовлених з них пиломатерiалiв.

     4. Сертифiкат видається на кожну партiю лiсоматерiалiв та виготовлених з них пиломатерiалiв, оформлену одним товаросупровiдним документом, i дiє протягом 60 днiв з дати його видачi.

     5. Для отримання сертифiката експортери подають обласному управлiнню лiсового господарства Держкомлiсгоспу заяву за встановленою Комiтетом формою, до якої додається копiя (з обов'язковим пред'явленням оригiналу) товарно-транспортної або залiзничної накладної про придбання лiсо- та пиломатерiалiв, або лiсорубного квитка (для постiйних лiсокористувачiв).

     6. Експортери несуть вiдповiдальнiсть за достовiрнiсть iнформацiї в поданих ним документах.

     7. Сертифiкат видається у день подання документiв.

     У разi наведення неповної або недостовiрної iнформацiї у документах, передбачених пунктом 5 цього Порядку, експортерам в одноденний строк письмово повiдомляється про вiдмову у видачi сертифiката з обгрунтуванням причин.

     Вiдмова у видачi сертифiката може бути оскаржена в установленому законодавством порядку.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.