МIНIСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛIТИКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

21.12.2005 N 727


Про затвердження Положення про Головну державну iнспекцiю з карантину рослин України

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
18 сiчня 2006 р. за N 35/11909


     Вiдповiдно до Закону України "Про карантин рослин" та Указу Президента України вiд 7 червня 2000 року N 772 "Питання Мiнiстерства аграрної полiтики України" наказую:

     1. Затвердити Положення про Головну державну iнспекцiю з карантину рослин України, що додається.

     2. Головнiй державнiй iнспекцiї з карантину рослин України (Добрянський Я.В.) забезпечити в установленому порядку подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     3. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Мiнiстра Мельника С.I.

Мiнiстр О.П.Баранiвський

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства аграрної полiтики України
21.12.2005 N 727
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
18 сiчня 2006 р. за N 35/11909

ПОЛОЖЕННЯ
про Головну державну iнспекцiю з карантину рослин України

     1. Головна державна iнспекцiя з карантину рослин України (далi - Укрголовдержкарантин) вiдповiдно до Закону України "Про карантин рослин" є органом Державної служби з карантину рослин України, що здiйснює державне управлiння у сферi карантину рослин, дiє у складi спецiально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань аграрної полiтики i пiдпорядковується йому.

     2. Укрголовдержкарантину пiдпорядковуються державнi iнспекцiї з карантину рослин Автономної Республiки Крим, областей, мiст Києва та Севастополя. У вiданнi Укрголовдержкарантину є Центральна науково-дослiдна карантинна лабораторiя та Центральний фумiгацiйний загiн.

     3. Укрголовдержкарантин у своїй дiяльностi керується Конституцiєю України i законами України, актами Президента України, Кабiнету Мiнiстрiв України, наказами спецiально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань аграрної полiтики, а також цим Положенням.

     4. Укрголовдержкарантин є юридичною особою, має самостiйний баланс, рахунки в органах Державного казначейства України (у тому числi валютний рахунок для зв'язкiв з мiжнародними органiзацiями), печатку iз зображенням Державного Герба України та своїм найменуванням.

     5. Укрголовдержкарантин розмiщується за адресою: м. Київ, вул. Колоскова, 7.

     6. Основними завданнями Укрголовдержкарантину є:

     охорона територiї України вiд занесення карантинних органiзмiв;

     своєчасне виявлення, локалiзацiя i лiквiдацiя карантинних органiзмiв;

     запобiгання проникненню карантинних органiзмiв з карантинної зони в регiони України, де вони вiдсутнi;

     здiйснення державного контролю за дотриманням карантинного режиму i проведенням заходiв з карантину рослин при вирощуваннi, заготiвлi, вивезеннi, ввезеннi, транспортуваннi, зберiганнi, переробцi, реалiзацiї та використаннi пiдкарантинних матерiалiв.

     7. Укрголовдержкарантин вiдповiдно до покладених на нього завдань:

     визначення вiдповiдно до закону порядку ввезення, вивезення та використання рослин i рослинних продуктiв, у тому числi за погодженням з карантинними службами iнших держав, вiдповiдно до мiжнародних договорiв України;

     вивчення видового складу, бiологiї та екологiї карантинних органiзмiв, розробка прогнозу їх поширення з метою запобiгання ввезенню;

     розробка проектiв нормативно-правових актiв у сферi карантину рослин;

     ведення облiку i надання iнформацiї щодо поширення карантинних органiзмiв;

     проведення фiтосанiтарної експертизи пiдкарантинних матерiалiв та об'єктiв;

     видача вiдповiдно до закону карантинних дозволiв;

     внесення подання до Кабiнету Мiнiстрiв України про запровадження (скасування) карантинного режиму;

     внесення пропозицiй щодо проведення науково-дослiдних робiт з карантину рослин до спецiально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань аграрної полiтики, Української академiї аграрних наук та iнших науково-дослiдних установ;

     здiйснення вiдповiдно до закону контролю за додержанням законодавства про карантин рослин, у тому числi при ввезеннi з-за кордону рослин i рослинних продуктiв;

     пропаганда знань з карантину рослин;

     державний контроль за проведенням карантинних заходiв;

     контроль за проведенням фумiгацiйними загонами Державної служби з карантину рослин України, пiдприємствами, установами та органiзацiями незалежно вiд форми власностi знезараження пiдкарантинних матерiалiв та об'єктiв, якi перемiщуються через державний кордон України та карантиннi зони;

     призначення i звiльнення з посад керiвникiв державних iнспекцiй з карантину рослин (їх заступникiв) Автономної Республiки Крим, областей, мiст Києва i Севастополя.

     8. Рiшення державного iнспектора з карантину рослин щодо заборони вирощування, вивезення, ввезення, транспортування (у тому числi експорт, iмпорт, транзит), зберiгання, реалiзацiї чи використання пiдкарантинного матерiалу, прийнятi в межах повноважень, є обов'язковими для виконання.

     9. Укрголовдержкарантин у своїй дiяльностi взаємодiє iз Службою безпеки України, Мiнiстерством внутрiшнiх справ України, Державним комiтетом у справах охорони державного кордону України, Державною митною службою України, мiсцевими державними адмiнiстрацiями вiдповiдно до законодавства.

     10. Керiвник Укрголовдержкарантину є Головним державним iнспектором з карантину рослин України, який призначається i звiльняється з посади спецiально уповноваженим центральним органом виконавчої влади з питань аграрної полiтики.

     Керiвник Укрголовдержкарантину має заступникiв, у тому числi одного першого, якi призначаються i звiльняються з посади спецiально уповноваженим центральним органом виконавчої влади з питань аграрної полiтики за поданням керiвника Укрголовдержкарантину.

     11. Керiвник Укрголовдержкарантину:

     органiзовує роботу Укрголовдержкарантину, несе персональну вiдповiдальнiсть за виконання покладених завдань i здiйснення ним своїх функцiй, визначає компетенцiю та ступiнь вiдповiдальностi заступникiв керiвника Укрголовдежкарантину, керiвникiв структурних пiдроздiлiв Укрголовдержкарантину, вiдповiдає за роботу установ, якi є у вiданнi та пiдпорядкованi Укрголовдержкарантину;

     затверджує штатний розпис, кошторис доходiв i видаткiв державних iнспекцiй з карантину рослин Автономної Республiки Крим, областей, мiст Києва та Севастополя, Центральної науково-дослiдної карантинної лабораторiї, Центрального фумiгацiйного загону;

     призначає на посаду та звiльняє з посади керiвникiв i заступникiв керiвникiв державних iнспекцiй з карантину рослин Автономної Республiки Крим, областей, мiст Києва та Севастополя, Центрального фумiгацiйного загону, завiдувачiв Центральної науково-дослiдної карантинної лабораторiї, вiддiлiв Укрголовдержкарантину, працiвникiв Укрголовдержкарантину, головних спецiалiстiв державних iнспекцiй з карантину рослин Автономної Республiки Крим, областей, мiст Києва та Севастополя, начальникiв обласних фумiгацiйних загонiв, завiдувачiв зональних, обласних карантинних лабораторiй, прикордонних пунктiв карантину рослин у морських, рiчкових портах (на пристанях), на залiзничних станцiях, в аеропортах (на аеродромах), на пiдприємствах поштового зв'язку, шосейних шляхах, автовокзалах, автостанцiях;

     затверджує посадовi iнструкцiї працiвникiв Укрголовдержкарантину.

     12. Фiнансування карантинних (фiтосанiтарних) заходiв здiйснюється за рахунок коштiв Державного бюджету України, коштiв осiб та iнших не заборонених законами України джерел.

     Джерелами фiнансування Державної служби з карантину рослин України за рахунок спецiального фонду Державного бюджету України можуть бути надходження вiд надання платних послуг з проведення огляду, обстеження, аналiзу, знезараження та iнспектування пiдкарантинних матерiалiв, що оплачуються особами, якщо iнше не встановлено законом.

     13. Укрголовдержкарантин здiйснює бухгалтерський облiк, веде фiнансову та статистичну звiтнiсть згiдно з чинним законодавством.

     Керiвник та головний бухгалтер є вiдповiдальними за додержання порядку ведення i достовiрнiсть облiку та статистичної звiтностi.

     14. Структура, штатний розпис i фонд оплати працi Укрголовдержкарантину затверджуються спецiально уповноваженим центральним органом з питань аграрної полiтики.

     15. Оплата працi працiвникiв Укрголовдержкарантину здiйснюється згiдно з чинним законодавством.

Начальник Головної державної iнспекцiї з карантину рослин України Я.В.Добрянський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.