МIНIСТЕРСТВО ВНУТРIШНIХ СПРАВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

07.09.2005 N 755


Про затвердження Змiн до наказу МВС України вiд 11.01.99 N 17

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
18 сiчня 2006 р. за N 38/11912


     На виконання пункту 16 Положення про державну реєстрацiю нормативно-правових актiв мiнiстерств, iнших органiв виконавчої влади, органiв господарського управлiння та контролю, що зачiпають права, свободи й законнi iнтереси громадян або мають мiжвiдомчий характер, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28.12.92 N 731, а також з метою приведення нормативно-правових актiв МВС України, що регламентують дiяльнiсть дозвiльної системи, у вiдповiднiсть до законодавства України наказую:

     1. Затвердити Змiни до наказу МВС України вiд 11.01.99 N 17 "Про затвердження Iнструкцiї про порядок видачi мiнiстерствам та iншим центральним органам виконавчої влади, пiдприємствам, установам, органiзацiям, господарським об'єднанням та громадянам дозволiв на право вiдкриття та функцiонування штемпельно-граверних майстерень, виготовлення печаток i штампiв, а також порядок видачi дозволiв на оформлення замовлень на виготовлення печаток i штампiв, та затвердження Умов i правил провадження дiяльностi з вiдкриття та функцiонування штемпельно-граверних майстерень, виготовлення печаток i штампiв", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 28.04.99 за N 264/3557 (зi змiнами), (додаються).

     2. Начальникам ГУМВС України в Автономнiй Республiцi Крим, мiстi Києвi та Київськiй областi, УМВС України в областях, мiстi Севастополi, УМВС України на транспортi, ректорам вищих навчальних закладiв МВС України органiзувати вивчення та неухильне виконання вимог цього наказу особовим складом зацiкавлених органiв i пiдроздiлiв внутрiшнiх справ України.

     3. Начальникам ГУМВС України в Автономнiй Республiцi Крим, мiстi Києвi та Київськiй областi, УМВС України в областях та мiстi Севастополi:

     3.1. Передбачити в мiськ-, рай-, органах внутрiшнiх справ, крiм уже визначених, спецiальний день прийому юридичних та фiзичних осiб з питань видачi дозволiв на оформлення замовлень на виготовлення печаток i штампiв, їх знищення та видачi вiдповiдних квитанцiй, не виключаючи вирiшення зазначених питань у всi iншi встановленi днi прийому;

     3.2. На входi до службового кабiнету працiвника пiдроздiлу дозвiльної системи обладнати окремий стенд зi зразками документiв, потрiбних для одержання дозволу на оформлення замовлень на виготовлення печаток i штампiв, квитанцiй про їх знищення, а також витягами iз законодавчих актiв про вiдповiдальнiсть за порушення правил обiгу печаток i штампiв.

     4. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Мiнiстра генерал-майора мiлiцiї Рудiка В.М.

Мiнiстр Ю.В.Луценко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ МВС України
07.09.2005 N 755
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
18 сiчня 2006 р. за N 38/11912

ЗМIНИ
до наказу МВС України вiд 11.01.99 N 17 "Про затвердження Iнструкцiї про порядок видачi мiнiстерствам та iншим центральним органам виконавчої влади, пiдприємствам, установам, органiзацiям, господарським об'єднанням та громадянам дозволiв на право вiдкриття та функцiонування штемпельно-граверних майстерень, виготовлення печаток i штампiв, а також порядок видачi дозволiв на оформлення замовлень на виготовлення печаток i штампiв, та затвердження Умов i правил провадження дiяльностi з вiдкриття та функцiонування штемпельно-граверних майстерень, виготовлення печаток i штампiв", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 28.04.99 за N 264/3557 (зi змiнами)

     1. У наказi МВС України вiд 11.01.99 N 17 "Про затвердження Iнструкцiї про порядок видачi мiнiстерствам та iншим центральним органам виконавчої влади, пiдприємствам, установам, органiзацiям, господарським об'єднанням та громадянам дозволiв на право вiдкриття та функцiонування штемпельно-граверних майстерень, виготовлення печаток i штампiв, а також порядок видачi дозволiв на оформлення замовлень на виготовлення печаток i штампiв, та затвердження Умов i правил провадження дiяльностi з вiдкриття та функцiонування штемпельно-граверних майстерень, виготовлення печаток i штампiв", зареєстрованому в Мiнiстерствi юстицiї України 28.04.99 за N 264/3557 (далi - наказ) унести такi змiни:

     1.1. У преамбулi наказу:

     слово "постанов" замiнити словом "постанови";

     слова та цифри "вiд 25 травня 1998 р. N 740 "Про порядок державної реєстрацiї суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi" та" виключити.

     1.2. У пунктi 2 наказу:

     абревiатуру "УМВСТ" замiнити абревiатурою та словами "УМВС України на транспортi";

     слова "вiддiлу спецмiлiцiї МВС України та ректорам вищих закладiв освiти" замiнити словами "та ректорам вищих навчальних закладiв".

     1.3. У пунктi 3 наказу:

     абревiатуру "ГУАСМ" замiнити абревiатурою "ДГБ";

     слово "служби" виключити.

     2. В Iнструкцiї про порядок видачi мiнiстерствам та iншим центральним органам виконавчої влади, пiдприємствам, установам, органiзацiям, господарським об'єднанням та громадянам дозволiв на право вiдкриття та функцiонування штемпельно-граверних майстерень, виготовлення печаток i штампiв, а також порядок видачi дозволiв на оформлення замовлень на виготовлення печаток i штампiв, затвердженiй наказом МВС України вiд 11.01.99 N 17, зареєстрованiй у Мiнiстерствi юстицiї України 28.04.99 за N 264/3557 (далi - Iнструкцiя) унести такi змiни:

     2.1. Слова "Головне управлiння адмiнiстративної служби мiлiцiї" та "вiддiл дозвiльної системи ГУАСМ МВС" в усiх вiдмiнках замiнити словами "Департамент громадської безпеки" i "управлiння дозвiльної системи та лiцензування ДГБ МВС" у вiдповiдних вiдмiнках, а також абревiатуру "ГУАСМ" замiнити абревiатурою "ДГБ".

     2.2. У пунктi 1.1 Iнструкцiї:

     слово "постанов" замiнити словом "постанови";

     слова та цифри "вiд 25 травня 1998 р. N 740 "Про порядок державної реєстрацiї суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi" та" виключити.

     2.3. В абзацi другому пункту 2.2.1 та абзацi третьому пункту 2.3.2 Iнструкцiї абревiатуру "УАСМ" доповнити абревiатурою "ВАСМ".

     2.4. Пiдпункт 2 пункту 3.1.2 Iнструкцiї доповнити абзацом другим такого змiсту:

     "Управлiння, вiддiли адмiнiстративної служби мiлiцiї ГУМВС України в Автономнiй Республiцi Крим, мiстi Києвi та Київськiй областi, УМВС України в областях та мiстi Севастополi, здiйснюючи функцiї дозвiльної системи, можуть видавати дозволи на оформлення замовлень на виготовлення печаток i штампiв юридичним i фiзичним особам-пiдприємцям, перерахованим у пiдпунктi 3 цього пункту".

     2.5. Пiдпункт "ґ" пункту 3.1.3 Iнструкцiї:

     пiсля слова "справ" доповнити словами "з якого часу в займанiй посадi".

     2.5.1. Пункт 3.1.3 Iнструкцiї доповнити новим пiдпунктом такого змiсту:

     "д) про перереєстрацiю особи (у разi такої), отримання дублiката свiдоцтва про реєстрацiю та з чим це пов'язано, iснування непорозумiнь щодо користування печатками i штампами (несвоєчасна передача вiд одного керiвника iншому, розгляд справ щодо користування печатками в судових iнстанцiях тощо). У разi вiдсутностi таких даних це також вiдображається в заявi.

     Повноваження керiвника юридичної особи засвiдчуються довiдкою з Єдиного державного реєстру пiдприємств та органiзацiй України".

     2.6. Пункт 3.1.4 Iнструкцiї:

     в абзацi п'ятому пiдпункту 2 слово "п'яти" замiнити словом "трьох".

     2.7. У пунктi 3.1.5 слова та цифри "абзацом 2 пункту 3.1.4 частини 3 цiєї Iнструкцiї" замiнити словами та цифрами "пiдпунктом 2) пункту 3.1.4 цiєї Iнструкцiї".

     2.8. Пункт 3.1.8 Iнструкцiї виключити. Вiдповiдно пункти 3.1.9-3.1.15 Iнструкцiї вважати пунктами 3.1.8-3.1.14.

     2.9. Пункт 3.3.4 Iнструкцiї доповнити таким реченням: "Iноземна мова в написах на печатках i штампах може використовуватись вiдповiдно до законодавства, чинних мiжнародних договорiв та норм мiжнародного права".

     2.10. Пункт 3.4.1 Iнструкцiї викласти в такiй редакцiї:

     "3.4.1. Вiдповiдальнiсть i контроль за дотриманням порядку зберiгання печаток i штампiв, а також законнiстю користування ними покладається на керiвникiв пiдприємств, установ i органiзацiй, господарських об'єднань, суб'єктiв господарської дiяльностi.

     Контроль за виготовленням, зберiганням та використанням печаток i штампiв покладається на канцелярiї та осiб, вiдповiдальних за дiловодство (у разi наявностi таких).

     При змiнi керiвника печатки i штампи передаються новопризначеному керiвнику за актом.

     Керiвники пiдприємств, установ i органiзацiй, господарських об'єднань, суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi, iнших органiзацiйних форм пiдприємництва, дiяльнiсть яких передбачена чинним законодавством України, у разi потреби можуть своїм наказом покласти вiдповiдальнiсть за зберiгання i користування печатками i штампами на одного з безпосередньо пiдлеглих їм працiвникiв.

     Обов'язковому облiку пiдлягають печатки i штампи з повним найменуванням органiзацiй. Порядок облiку, зберiгання i використання iнших видiв печаток, штампiв визначається вiдповiдними вiдомчими iнструкцiями.

     Облiк печаток i штампiв ведеться в журналi облiку та видачi печаток i штампiв (додаток 12). Журнал облiку печаток i штампiв включається до номенклатури справ, його аркушi нумеруються, прошиваються i опечатуються.

     Печатки i штампи повиннi зберiгатися в сейфах або металевих шафах.

     Перевiрка наявностi печаток i штампiв здiйснюється щорiчно комiсiєю, призначеною наказом керiвника органiзацiї. Про перевiрки наявностi печаток i штампiв робляться вiдмiтки в журналi облiку та видачi печаток i штампiв пiсля останнього запису. У разi порушення правил облiку, зберiгання i використання печаток i штампiв комiсiя проводить службове розслiдування, результати якого оформлюються актом довiльної форми та доводяться до вiдома керiвника органiзацiї".

     2.11. Доповнити Iнструкцiю додатком 12 такого змiсту:

"Додаток 12
до Інструкції про порядок видачі міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади, підприємствам, установам, організаціям, господарським об'єднанням та громадянам дозволів на право відкриття та функціонування штемпельно-граверних майстерень, виготовлення печаток і штампів, а також порядок видачі дозволів на оформлення замовлень на виготовлення печаток і штампів

ЖУРНАЛ
обліку та видачі печаток і штампів

N
з/п
Відбитки
печаток і
штампів
Кому видано Дата
повернення
і розписка
про
приймання
Примітка
найменування
підрозділу,
в якому
зберігаються
печатки і
штампи
прізвище
та
ініціали
відповідальної
особи
дата і
розписка
про
отримання

     2.12. У додатку 2 до Iнструкцiї абревiатуру "ГУАСМ" замiнити абревiатурою "ДГБ", слова "Головним управлiнням адмiнiстративної служби мiлiцiї" в усiх вiдмiнках замiнити словами "Департаментом громадської безпеки".

     3. В Умови i правила провадження дiяльностi з вiдкриття та функцiонування штемпельно-граверних майстерень, виготовлення печаток i штампiв, затвердженi наказом МВС України вiд 11.01.99 N 17, зареєстрованi у Мiнiстерствi юстицiї України 28.04.99 за N 265/3558 (далi - Умови i правила) унести такi змiни:

     3.1. У пунктi 2.2 Умов i правил:

     в абзацi першому слова "пожежного нагляду" виключити.

     3.1.1. Пункт 2.2 доповнити новим абзацом такого змiсту:

     "На вiкнах замiсть ґрат, а також замiсть дверей можуть використовуватися металевi ролети, скло, жалюзi, якi вiдповiдають заходам безпеки".

     3.2. Абзаци другий та третiй пункту 6 Умов i правил викласти в такiй редакцiї:

     "штемпельно-гравернi майстернi та дiльницi приймають вiд центральних органiв виконавчої влади, iнших юридичних осiб незалежно вiд органiзацiйно-правових форм та форми власностi i фiзичних осiб замовлення на виготовлення круглих печаток, у тому числi iз зображенням Державного Герба України, металевих печаток для посвiдчень, перепусток, металевих гербових печаток, кутових (бланкових) штампiв, з обов'язковим додаванням до листiв i заяв зразкiв (ескiзiв) печаток i штампiв та дозволiв органiв внутрiшнiх справ на їх виготовлення. Ескiзи виконуються чiтко та розбiрливо. Примiрники з виправленнями в роботу не приймаються.

     Усi iншi печатки i штампи та вироби: пломбiратори, факсимiле, штемпелi, бракерувальнi штампи i тавра, металевi печатки для опечатування шаф, штампи бiрок на продукцiю iз зазначенням вiдправника вантажу, штампи для вхiдної та вихiдної пошти, iнвентарнi штампи для бiблiотек тощо виготовляються штемпельно-граверними майстернями (дiльницями) без дозволiв органiв внутрiшнiх справ, але обов'язково за клопотаннями центральних органiв виконавчої влади, iнших юридичних осiб, незалежно вiд органiзацiйно-правових форм та форми власностi i фiзичних осiб, для яких призначаються цi вироби".

Начальник Департаменту громадської безпеки МВС України В.I.Маєвський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.