Документ скасований: Наказ Міноборони № 185 від 27.04.2015

МIНIСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 13 квiтня 1999 року N 118


Про затвердження Положення про порядок видачi висновкiв для митного оформлення засобiв вимiрювальної технiки, якi ввозяться на територiю України

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
13 травня 1999 р. за N 302/3595

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказом Мiнiстра оборони України
вiд 21 серпня 2006 року N 497


     Вiдповiдно до Закону України "Про метрологiю та метрологiчну дiяльнiсть" i пункту 8 постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.08.98 N 1300 "Про затвердження Порядку ввезення на територiю України засобiв вимiрювальної технiки", а також з метою пiдвищення ефективностi метрологiчного забезпечення Збройних Сил України наказую:

     1. Затвердити Положення про порядок видачi висновкiв для митного оформлення засобiв вимiрювальної технiки, якi ввозяться на митну територiю України для Збройних Сил України та iнших вiйськових формувань, що додається.

     2. Наказ розiслати згiдно з розрахунком розсилки.

Мiнiстр оборони України генерал армiї України О. I. Кузьмук

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Мiнiстра оборони України
вiд 13 квiтня 1999 року N 118
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
13 травня 1999 р. за N 302/3595

ПОЛОЖЕННЯ
про порядок видачi висновкiв для митного оформлення засобiв вимiрювальної технiки, якi ввозяться на митну територiю України для Збройних Сил України та iнших вiйськових формувань

(По всьому тексту Положення слова та цифри "вiд 17.08.98 N 1306" замiнено словами та цифрами "вiд 15.03.2006 N 328", слова "Центральне управлiння метрологiї i стандартизацiї Мiнiстерства оборони України (Воєнстандарту)" та "Воєнстандарт" в усiх вiдмiнках замiнено словами "Центральне управлiння метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України" у вiдповiдному вiдмiнку згiдно з наказом Мiнiстра оборони України вiд 21 серпня 2006 року N 497)

1. Загальнi положення

     1.1. Це Положення розроблено на пiдставi Закону України "Про метрологiю та метрологiчну дiяльнiсть" вiд 11.02.98, постанов Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.03.2006 N 328 "Про затвердження Положення про особливостi метрологiчної дiяльностi у сферi оборони" та вiд 17.08.98 N 1300 "Про затвердження Порядку ввезення на територiю України засобiв вимiрювальної технiки". Положення встановлює порядок видачi висновкiв Центрального управлiння метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України (далi - висновкiв Центрального управлiння метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України) для митного оформлення засобiв вимiрювальної технiки, якi ввозяться на митну територiю України для Збройних Сил України та iнших вiйськових формувань.

     1.2. Наведенi нижче термiни вживаються у такому значеннi:

     засоби вимiрювальної технiки вiйськового призначення (далi - ЗВТ ВП) - засоби вимiрювальної технiки, яка застосовується у Збройних Силах України, Прикордонних вiйськах, Вiйськах цивiльної оборони та iнших вiйськових формуваннях, утворених вiдповiдно до законiв України (далi - Збройнi Сили України та iншi вiйськовi формування);

(абзац другий пункту 1.2 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстра оборони України вiд 21.08.2006 р. N 497)

     вiйськова метрологiчна лабораторiя - частина чи пiдроздiл Збройних Сил, iнших вiйськових формувань, що здiйснює повiрку, калiбрування засобiв вимiрювальної технiки вiйськового призначення та виконує iншi види робiт з метрологiчного забезпечення Збройних Сил, iнших вiйськових формувань у мирний i воєнний час та має на оснащеннi вiйськовi еталони;

(абзац третiй пункту 1.2 у редакцiї наказу Мiнiстра оборони України вiд 21.08.2006 р. N 497)

     регiональна метрологiчна частина (далi - РМЧ) - вiйськова метрологiчна лабораторiя, яка пiдпорядкована Центральному управлiнню метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України i уповноважена ним для видачi висновку Центральному управлiнню метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України;

     повiрка ЗВТ ВП - встановлення придатностi вихiдних або робочих еталонiв вiйськового призначення до застосування на пiдставi результатiв контролю їх метрологiчних характеристик;

     калiбрування ЗВТ ВП - визначення в певних умовах або контроль метрологiчних характеристик ЗВТ ВП;

     метрологiчна атестацiя ЗВТ ВП - дослiдження ЗВТ ВП з метою визначення їх метрологiчних характеристик та встановлення придатностi до застосування у Збройних Силах України та iнших вiйськових формуваннях України.

     1.3. Дiя цього Положення поширюється на ЗВТ ВП, що отримуються для Збройних Сил України та iнших вiйськових формувань як за бюджетнi, так i за позабюджетнi кошти, а також одержуються безкоштовно.

     1.4. Вимоги цього Положення є обов'язковими для всiх пiдприємств, установ, органiзацiй (далi - заявники) незалежно вiд форм власностi, що закуповують за кордоном i ввозять на митну територiю України ЗВТ ВП для Збройних Сил України та iнших вiйськових формувань.

     1.5. Пiдставою для митного оформлення ЗВТ ВП, якi ввозяться на митну територiю України для Збройних Сил України та iнших вiйськових формувань, є позитивнi висновки Центрального управлiння метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України, що видаються РМЧ, уповноваженими Центральним управлiнням метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України для проведення експертизи. Реквiзити Центрального управлiння метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України та регiональних метрологiчних частин, уповноважених для проведення експертизи, наведенi у додатку 1 цього Положення.

     1.6. Для отримання висновку Центрального управлiння метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України заявник подає письмове звернення до РМЧ. Порядок подання звернень приведено у роздiлi 2 цього Положення.

     1.7. Позитивний висновок Центрального управлiння метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України видається тiльки у разi наявностi в Українi робочих еталонiв, потрiбних для проведення метрологiчної атестацiї ЗВТ ВП, що ввозяться, та забезпечення їх подальшою повiркою чи калiбруванням. Можливiсть проведення метрологiчної атестацiї, повiрки чи калiбрування визначається за результатами експертизи документiв, згiдно з якими заявники ввозять ЗВТ ВП. Порядок проведення експертизи приведено у роздiлi 3 цього Положення.

     1.8. Термiн проведення експертизи та видачi висновку Центрального управлiння метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України не повинен перевищувати двох робочих днiв з моменту звернення заявника та подання ним усiх потрiбних документiв до РМЧ. Порядок видачi висновку Центрального управлiння метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України приведено у роздiлi 4 цього Положення.

     1.9. Роботи, пов'язанi з проведенням експертизи та видачею висновкiв Центрального управлiння метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України на ввезення ЗВТ ВП, для бюджетних заявникiв Збройних Сил України надаються безкоштовно, для госпрозрахункових установ Збройних Сил України та iнших заявникiв - за тарифами, встановленими Держспоживстандартом України.

(пункт 1.9 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстра оборони України вiд 21.08.2006 р. N 497)

2. Порядок подання звернень

     2.1. Звернення для отримання висновку Центрального управлiння метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України подається до РМЧ за мiсцезнаходженням митних органiв, що здiйснюють митне оформлення ЗВТ ВП, за формою листа-звернення, яка наведена у додатку 2 до цього Положення. У зверненнi обов'язково вказується кiлькiсть ЗВТ ВП, що ввозяться, та мета їх увезення на митну територiю України.

     2.2. До письмового звернення додаються:

     документи (оригiнал чи копiя), за якими ввозяться ЗВТ ВП на митну територiю України: контракт, iнвойс, мiжнародна товаротранспортна накладна тощо;

     технiчна документацiя (оригiнал чи витяг), яка мiстить вiдомостi щодо призначення, галузi застосування та метрологiчних характеристик ЗВТ ВП, що ввозяться.

     При потребi, РМЧ мають право вимагати у заявника iншi документи, якi мiстять вiдомостi щодо призначення, галузi застосування та метрологiчних характеристик ЗВТ ВП.

     2.3. Усi документи надаються державною, а за потреби - росiйською мовою. Переклад документiв з iнших мов заявник здiйснює за свої кошти в уповноважених на це органiзацiях.

3. Проведення експертизи

     3.1. Експертиза проводиться комiсiєю, призначеною наказом командира РМЧ, до якої заявник звернувся iз проханням на отримання висновку Центрального управлiння метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України.

     3.2. Експертиза включає:

     аналiз метрологiчних характеристик ЗВТ ВП;

     встановлення придатностi ЗВТ ВП до застосування;

     складання акта експертизи.

     3.3. Аналiз метрологiчних характеристик ЗВТ ВП проводиться з метою визначення їх технiчного рiвня i включає оцiнку вiдповiдностi державним i вiйськовим стандартам, якi дiють в Українi.

     3.4. Встановлення придатностi до застосування ЗВТ ВП, що ввозяться, обумовлюється наявнiстю в Українi робочих еталонiв, якi потрiбнi для проведення їх повiрки чи калiбрування.

     3.5. Увезення на митну територiю України ЗВТ ВП дозволяється як партiями, так i одиничними зразками - за умови, що їх типи занесено до одного iз наступних документiв:

     Державного реєстру засобiв вимiрювальної технiки, допущених до застосування в Українi (далi - Держреєстр);

     спецiального реєстру засобiв вимiрювальної технiки цiльового призначення, якi допущенi до застосування в Українi (далi - Спецреєстр);

     реєстру державних i вторинних еталонiв одиниць фiзичних величин.

     3.6. Увезення ЗВТ ВП, типи яких не занесено до документiв, вказаних у пунктi 3.5 цього Положення (незатвердженi типи засобiв вимiрювальної технiки), дозволяється тiльки одиничними зразками.

     3.7. Тимчасове увезення ЗВТ ВП iз iноземних держав на територiю України дозволяється для проведення їх метрологiчної атестацiї, повiрки чи калiбрування, з демонстрацiйною та iншою метою.

     3.8. За результатами експертизи складається акт у двох примiрниках за формою, наведеною у додатку 3 до цього Положення. Один примiрник залишається у РМЧ, другий - надсилається у десятиденний термiн до Центрального управлiння метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України.

     3.9. Вирiшення розбiжностей, якi виникли мiж заявником i РМЧ у процесi проведення експертизи документiв, покладається на Центральне управлiння метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України.

4. Видача висновку Центрального управлiння метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України

     4.1. Бланки висновкiв Центрального управлiння метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України є документами суворого облiку i кожен з них має iндивiдуальний номер. Бланки висновкiв РМЧ отримують у Центральному управлiннi метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України.

     4.2. Висновок Центрального управлiння метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України оформлюється РМЧ за формою, наведеною у додатку 4 до цього Положення, на пiдставi акта експертизи. Висновок Центрального управлiння метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України пiдписується командиром РМЧ, засвiдчується гербовою печаткою цiєї частини та видається заявнику. Висновок Центрального управлiння метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України реєструється у книзi облiку (додаток 5 до цього Положення), що ведеться в установленому для документiв суворого облiку порядку, вiдповiдальною особою, призначеною наказом командира РМЧ.

     4.3. На ЗВТ ВП, якi вiдповiдають пунктам 3.5 та 3.7 цього Положення i пройшли експертизу, заявнику видається позитивний висновок Центрального управлiння метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України.

     4.4. На ЗВТ ВП, якi вiдповiдають пункту 3.6 цього Положення i пройшли експертизу, заявнику видається позитивний висновок Центрального управлiння метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України та припис про заборону застосування цих засобiв до їх метрологiчної атестацiї. Порядок проведення метрологiчної атестацiї визначено у роздiлi 5 цього Положення.

     4.5. Припис про заборону застосування оформлюється за формою, наведеною у додатку 6 до цього Положення, у двох примiрниках. Перший примiрник припису про заборону застосування видається заявнику, другий - залишається у РМЧ.

5. Метрологiчна атестацiя

     5.1. Метрологiчна атестацiя ЗВТ ВП, що ввозяться на митну територiю України вiдповiдно до вимог пункту 3.6 цього Положення, проводиться вiйськовими метрологiчними лабораторiями, уповноваженими Центральним управлiнням метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України. Реквiзити вiйськових метрологiчних лабораторiй, якi уповноваженi на право проведення метрологiчної атестацiї конкретних ЗВТ ВП, що ввозяться, вказуються у приписi.

(пункт 5.1 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстра оборони України вiд 21.08.2006 р. N 497)

     5.2. Звiти про здiйснення метрологiчної атестацiї ЗВТ ВП, що ввозяться, надаються РМЧ для узагальнення та, за потреби, занесення у встановленому порядку цих типiв ЗВТ ВП у Держреєстр та Спецреєстр один раз на квартал (за 10 днiв до закiнчення поточного кварталу) до Наукового метрологiчного центру (вiйськових еталонiв), який визначено головною науково-дослiдною органiзацiєю у Збройних Силах України з проблем метрологiчного забезпечення вiйськ (сил).

     5.3. Заявник зобов'язаний повiдомити РМЧ, яка проводила експертизу, у письмовiй формi про проведення метрологiчної атестацiї ЗВТ ВП, на якi було надано припис, вказати номер свiдоцтва, назву i адресу виконавця.

     5.4. Науковий метрологiчний центр (вiйськових еталонiв) проводить узагальнення iнформацiї щодо увезення на територiю України ЗВТ ВП i подає матерiали за результатами узагальнення до Центрального управлiння метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України один раз на рiк за 20 днiв до закiнчення поточного року.

Начальник Центрального управлiння метрологiї i стандартизацiї Мiнiстерства оборони України (Воєнстандарту) - Головний вiйськовий метролог В. Ю. Камiнський

 

Додаток 1
до пункту 1.5 Положення про порядок видачi висновкiв для митного оформлення засобiв вимiрювальної технiки, якi ввозяться на митну територiю України
(в редакцiї наказу Мiнiстра оборони України
вiд 21 серпня 2006 р. N 497

РЕКВIЗИТИ
Центрального управлiння метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України та регiональних метрологiчних частин, уповноважених для проведення експертизи

N
з/п
Назва установи Поштовi реквiзити Контактнi телефони
1 Центральне управлiння метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України 03168, мiсто Київ, проспект Повiтрофлотський, 6 (8-044)
244-98-52
Регiональнi метрологiчнi частини
2 Вiйськова частина
А2309
09104, Київська область,
мiсто Бiла Церква, мiкрорайон "Гайок"
(8-04463) 3-46-54
3 Вiйськова частина
А0785
61034, мiсто Харкiв, вулиця Полтавський шлях, 186 (8-057) 376-60-63
4 Вiйськова частина
А1124
79059, мiсто Львiв, вулиця Творча, 11 (8-0322) 52-69-00
5 Вiйськова частина
А3360
97402, Автономна Республiка Крим, мiсто Євпаторiя, 5-те авiамiстечко (8-06569) 2-68-34
 
Начальник Центрального управлiння метрологiї i стандартизацiї Мiнiстерства оборони України (Воєнстандарту) - Головний вiйськовий метролог
В. Ю. Камiнський

 

Додаток 2
до пункту 2.1 Положення про порядок видачi висновкiв для митного оформлення засобiв вимiрювальної технiки, якi ввозяться на територiю України
Командиру
 
(назва РМЧ)
Згiдно iз   ,
(назва, номер i дата документа, за яким ввозяться ЗВТ ВП)
на нашу адресу надiйшли такi засоби вимiрювальної технiки вiйськового призначення:
  ,
(назва та умовне позначення ЗВТ ВП)
виробництва   ,
(назва виробника, країна)
у кiлькостi  
(кiлькiсть прописом)
Зазначенi засоби вимiрювальної технiки вiйськового призначення ввозяться на територiю
України з метою
  ,
 
(назва ЗВТ ВП)
призначенi для   i будуть використовуватись
(призначення ЗВТ ВП)
 
(галузь застосування ЗВТ ВП)
Просимо видати висновок Центрального управлiння метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України для митного оформлення засобiв вимiрювальної технiки вiйськового призначення, якi ввозяться на митну територiю України.
Документи, потрiбнi для проведення експертизи щодо вiдповiдностi зазначених засобiв вимогам Закону України "Про метрологiю та метрологiчну дiяльнiсть" вiд 11.02.98, додаються.
Оплату робiт, пов'язаних iз проведенням експертизи та оформленням висновку Центрального управлiння метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України, гарантуємо (гарантiя оплати вказується при потребi згiдно з вимогами пункту 1.9 Положення про порядок видачi висновкiв для митного оформлення засобiв вимiрювальної технiки, якi ввозяться на митну територiю України для Збройних Сил України та iнших вiйськових формувань).
Додаток: документи, потрiбнi для проведення експертизи.
Командир частини (начальник)    
(пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)
Начальник фiнансового
органу (пiдписує при потребi)
   
(пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)
М. П.
 
Начальник Центрального управлiння метрологiї i стандартизацiї Мiнiстерства оборони України (Воєнстандарту) - Головний вiйськовий метролог
В. Ю. Камiнський

 

Додаток 3
до пункту 3.8 Положення про порядок видачi висновкiв для митного оформлення засобiв вимiрювальної технiки, якi ввозяться на територiю України
ЗАТВЕРДЖУЮ
Командир регiональної метрологiчної частини
 
(пiдпис, iнiцiали, прiзвище)
"__"_______________ р.
М. П.

АКТ
за результатами експертизи

 
(назва, тип чи iндекс виробу ЗВТ ВП)
1. Пiдстава для проведення експертизи -  
 
(перелiк документiв, на пiдставi яких проводилась експертиза)
2. Склад експертної комiсiї:
Голова комiсiї  
(прiзвище, iнiцiали, посада)
Члени комiсiї:  
(прiзвище, iнiцiали, посада)
 
 
 
3. Мiсце проведення експертизи  
4. Термiн проведення експертизи  
5. Заявник  
Стисла характеристика виробу ЗВТ ВП i його складових
 
(призначення, склад, основнi тактико-технiчнi характеристики)
6. Мета ввезення  
7. Об'єкт експертизи  
 
(перелiк документiв, якi пiдлягають експертизi)
8. Результати експертизи  
9. Висновки i рекомендацiї  
 
 
Голова експертної комiсiї  
(пiдпис, iнiцiали, прiзвище)
Члени комiсiї:  
(пiдпис, iнiцiали, прiзвище)
 
 
 
 
Начальник Центрального управлiння метрологiї i стандартизацiї Мiнiстерства оборони України (Воєнстандарту) - Головний вiйськовий метролог
В. Ю. Камiнський

 

Додаток 4
до пункту 4.2 Положення про порядок видачi висновкiв для митного оформлення засобiв вимiрювальної технiки, якi ввозяться на територiю України

Центральне управлiння метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України

ВИСНОВОК

N ___________ "___" ____________ р.
Командиру вiйськової частини
(начальнику установи)  
Керiвнику митницi  
На пiдставi статтi 8 "Порядку ввезення на територiю України засобiв вимiрювальної технiки", який затверджено постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.08.98 N 1300,
 
(назва РМЧ)
проведено експертизу документiв на засоби вимiрювальної технiки вiйськового призначення виробництва
  ,
(назва виробника, країна)
якi ввозяться у кiлькостi  
(кiлькiсть прописом)
згiдно iз   ,
(назва, номер, дата документа, за яким ввозяться ЗВТ ВП)
щодо їх вiдповiдностi вимогам Закону України "Про метрологiю та метрологiчну дiяльнiсть" вiд 11.02.98, постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.03.2006 N 328 "Про затвердження Положення про особливостi метрологiчної дiяльностi у сферi оборони".
За результатами експертизи встановлено, що зазначенi засоби вимiрювальної технiки вiдповiдають (не вiдповiдають) встановленим вимогам та їх ввезення на територiю України може (не може) бути дозволене.
 
(причина невiдповiдностi (заповнюється при потребi)
Додаток: припис щодо заборони застосування ЗВТ ВП до проведення їх метрологiчної атестацiї на __ арк. в 1 прим., на першу адресу (додаток оформлюється при потребi).
Командир частини      
(назва РМЧ) (пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)
М. П.
 
Начальник Центрального управлiння метрологiї i стандартизацiї Мiнiстерства оборони України (Воєнстандарту) - Головний вiйськовий метролог
В. Ю. Камiнський

 

Додаток 5
до пункту 4.2 Положення про порядок видачi висновкiв для митного оформлення засобiв вимiрювальної технiки, якi ввозяться на територiю України

КНИГА
облiку висновкiв Центрального управлiння метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України, виданих для митного оформлення засобiв вимiрювальної технiки вiйськового призначення, якi ввозяться на митну територiю України для Збройних Сил України та iнших вiйськових формувань

N
з/п
Наймену-
вання
ЗВТ ВП,
умовне
позначення
Номер, дата акта експертизи, стислий висновок за результатами експертизи Номери, дати:
листа-звернення;
висновку Центрального управлiння метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України
Наймену-
вання
заявника та митних органiв, для яких видано висновок Центрального управлiння метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України; номер, дата супроводжу-
вального листа
Виконавець метро-
логiчної атестацiї, номер, дата припису
1 2 3 4 5 6
 
Начальник Центрального управлiння метрологiї i стандартизацiї Мiнiстерства оборони України (Воєнстандарту) - Головний вiйськовий метролог
В. Ю. Камiнський

 

Додаток 6
до пункту 4.5 Положення про порядок видачi висновкiв для митного оформлення засобiв вимiрювальної технiки, якi ввозяться на територiю України

Центральне управлiння метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України

 
(назва РМЧ, уповноваженої для проведення експертизи)

ПРИПИС

N ___________ "___" ____________ р.
Командиру вiйськової частини
(начальнику установи)  
(назва заявника)
 
(назва та умовне позначення засобiв вимiрювальної технiки)
виробництва   ,
(назва виробника, країна)
якi ввозяться згiдно з  
(назва, номер, дата документа,
  ,
за яким ввозяться засоби вимiрювальної технiки)
призначенi для використання у Збройних Силах та iнших вiйськових формуваннях, але їх типи не занесенi до жодного iз таких документiв:
Державного реєстру засобiв вимiрювальної технiки, допущених до застосування в Українi;
спецiального реєстру засобiв вимiрювальної технiки цiльового призначення, якi допущенi до застосування в Українi;
реєстру державних i вторинних еталонiв одиниць фiзичних величин.
На пiдставi Закону України "Про метрологiю та метрологiчну дiяльнiсть" вiд 11.02.98 i постанов Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.08.98 N 1306 "Про затвердження Положення про особливостi метрологiчної дiяльностi у сферi оборони" та вiд 17.08.98 N 1300 "Про затвердження Порядку ввезення на територiю України засобiв вимiрювальної технiки" введення в експлуатацiю зазначених засобiв вимiрювальної технiки вiйськового призначення забороняється до проведення їх метрологiчної атестацiї.
Метрологiчну атестацiю запропоновано здiйснити в  
 
(назва та реквiзити рекомендованого виконавця метрологiчної атестацiї)
Командир частини      
(назва РМЧ) (пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)
М. П.
 
Начальник Центрального управлiння метрологiї i стандартизацiї Мiнiстерства оборони України (Воєнстандарту) - Головний вiйськовий метролог
В. Ю. Камiнський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.