ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З НАГЛЯДУ ЗА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯМ БЕЗПЕКИ АВIАЦIЇ

НАКАЗ

вiд 10 березня 2006 року N 170


Про встановлення аеронавiгацiйних зборiв за аеронавiгацiйне обслуговування повiтряних суден у повiтряному просторi України

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
23 березня 2006 р. за N 316/12190


     Вiдповiдно до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 25.12.96 N 1548 "Про встановлення повноважень органiв виконавчої влади та виконавчих органiв мiських рад щодо регулювання цiн (тарифiв)" наказую:

     1. Затвердити аеронавiгацiйнi збори за аеронавiгацiйне обслуговування повiтряних суден у повiтряному просторi України (далi - аеронавiгацiйнi збори), що додаються.

     2. Державному пiдприємству обслуговування повiтряного руху України (Череднiченко Ю. А.) органiзувати опублiкування аеронавiгацiйних зборiв у Циркулярi аеронавiгацiйної iнформацiї (АIС) України.

     3. З метою залучення додаткових обсягiв послуг з аеронавiгацiйного обслуговування повiтряних суден у повiтряному просторi України та стимулювання розвитку авiаперевезень Державiаслужбою розглядаються пропозицiї авiакомпанiй щодо тимчасового використання понижувальних коефiцiєнтiв до ставок аеронавiгацiйних зборiв та приймаються вiдповiднi рiшення за погодженням з Мiнекономiки.

     4. Департаменту фiнансово-економiчного регулювання (Зеленков В. I.) подати цей наказ на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України в установленому порядку.

     5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Голови Давидова О. М.

Голова Державiаслужби М. О. Марченко
ПОГОДЖЕНО:
В. о. Мiнiстра економiки України А. Максюта
Голова Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва А. Дашкевич

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Державної служби України з нагляду за забезпеченням безпеки авiацiї
вiд 10 березня 2006 р. N 170
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
23 березня 2006 р. за N 316/12190

АЕРОНАВIГАЦIЙНI
ЗБОРИ ЗА АЕРОНАВIГАЦIЙНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ ПОВIТРЯНИХ СУДЕН У ПОВIТРЯНОМУ ПРОСТОРI УКРАЇНИ

     1. За аеронавiгацiйне обслуговування повiтряних суден (ПС) у повiтряному просторi України, пов'язане iз забезпеченням органiзацiї повiтряного руху (ОПР) на маршрутi, а також на пiдходi та в районi аеродрому, стягуються аеронавiгацiйнi збори за встановленими ставками.

     2. Ставки аеронавiгацiйних зборiв встановлюються незалежно вiд нацiональної належностi ПС та форми власностi авiакомпанiї.

     3. Збiр (R) за аеронавiгацiйне обслуговування ПС у повiтряному просторi України, пов'язане iз забезпеченням ОПР на маршрутi, визначається залежно вiд максимально дозволеної злiтної маси (MTOW) ПС, указаної у сертифiкатi експлуатанта, вiд ортодромiчної вiдстанi та одиничної ставки (T) за формулою

, де

     T - одинична ставка збору за послуги з ОПР на маршрутi для ПС злiтною масою 50 метричних тонн на ортодромiчнiй вiдстанi 100 км;

     D - ортодромiчна вiдстань польоту в кiлометрах, зменшена на 20 км з кожним зльотом та/або посадкою на територiї України;

     W - MTOW ПС в метричних тоннах. Якщо при розрахунку розмiру збору MTOW цього ПС невiдома, вона визначається за масою найважчого ПС такого ж типу.

     Одинична ставка (T) збору за послуги з ОПР на маршрутi для ПС розрахована на злiтну масу ПС 50 тонн та ортодромiчну вiдстань 100 км i встановлюється у таких розмiрах:

для мiжнародних польотiв - 50,96 дол. США;
для польотiв у межах України - 20,00 дол. США.

     4. Збiр (r) за аеронавiгацiйне обслуговування ПС у повiтряному просторi України, пов'язане iз забезпеченням ОПР на пiдходi та в районi аеродрому, визначається залежно вiд MTOW ПС, указаної у сертифiкатi експлуатанта, та одиничної ставки (t) за формулою

r = t х W, де

     t - одинична ставка збору за послуги з ОПР на пiдходi та в районi аеродрому;

     W - MTOW ПС у метричних тоннах. Якщо при розрахунку розмiру збору MTOW цього ПС невiдома, вона визначається за масою найважчого ПС такого ж типу.

     Одинична ставка збору (t) за послуги з ОПР на пiдходi та в районi аеродрому встановлюється у таких розмiрах:

при виконаннi мiжнародних польотiв - 8,55 дол. США;
при виконаннi польотiв у межах України:
в аеропортах "Сiмферополь", "Одеса", "Львiв", "Харкiв", "Днiпропетровськ", "Донецьк" - 1, 60 дол. США;
в аеропорту "Бориспiль" - 1,38 дол. США;
в iнших аеропортах - 1,50 дол. США.

     5. При здiйсненнi мiжнародних польотiв (рейсiв) з промiжними посадками в аеропортах України та за її межами застосовуються ставки, що встановленi для мiжнародних польотiв.

     6. Аеронавiгацiйнi збори за аеронавiгацiйне обслуговування ПС у повiтряному просторi України встановленi без урахування податку на додану вартiсть. Нарахування сум податку на додану вартiсть проводиться вiдповiдно до чинного законодавства України.

     7. Сплата зборiв за аеронавiгацiйне обслуговування повiтряних суден у повiтряному просторi України здiйснюється вiдповiдно до чинного законодавства України.

     8. Звiльняються вiд сплати аеронавiгацiйних зборiв такi категорiї польотiв:

     польоти, що здiйснюються ПС з максимально дозволеною злiтною масою менше 2 метричних тонн;

     польоти, що здiйснюються винятково для перевезення королiвських осiб та безпосередньо членiв їх родин, глав держав i урядiв, мiнiстрiв з офiцiйною мiсiєю. У всiх випадках це повинно бути пiдтверджено статусом польоту у вiдповiдному планi польоту;

     польоти з метою пошуку та рятування, якi виконуються за завданням компетентних органiв;

     польоти, якi починаються i закiнчуються на одному й тому ж аеродромi на випадок повернення ПС (без промiжної посадки);

     польоти для перевiрки та тестування обладнання, яке використовується як наземний аеронавiгацiйний засiб;

     тренувальнi польоти, якi виконуються винятково для отримання свiдоцтва авiацiйного персоналу або пiдвищення рiвня квалiфiкацiї членiв екiпажу, про що вказується в планi польоту. Цi польоти повиннi здiйснюватись винятково в межах повiтряного простору України та не повиннi використовуватися для перевезення пасажирiв, вантажу або перегону ПС;

     польоти вiйськових ПС, що внесенi до Реєстру державних повiтряних суден України та виконуються в некомерцiйних цiлях.

Директор департаменту фiнансово-економiчного регулювання В. I. Зеленков
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.