Документ скасований: Рішення № 489 від 15.12.2006

НАЦIОНАЛЬНА КОМIСIЯ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ РЕГУЛЮВАННЯ ЗВ'ЯЗКУ

РIШЕННЯ

вiд 2 березня 2006 року N 213


Про затвердження Положення про порядок реалiзацiї в Українi радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
5 травня 2006 р. за N 521/12395


     На пiдставi Закону України "Про радiочастотний ресурс України" Нацiональна комiсiя з питань регулювання зв'язку України вирiшила:

     1. Затвердити Положення про порядок реалiзацiї в Українi радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв, що додається.

     2. Дозволити реалiзацiю в Українi як маркованих, так i не маркованих облiковими марками радiотелефонiв стiльникового зв'язку протягом 90 днiв та iнших радiоелектронних засобiв i випромiнювальних пристроїв протягом 60 днiв з дня набрання чинностi цим рiшенням.

     3. Дозволити до 30.11.2006 реалiзацiю радiотелефонiв стiльникового зв'язку, виготовлених за кордоном для поставки в Україну, маркованих облiковими марками та без захисних знакiв.

     4. Управлiнню радiочастот та Юридичному управлiнню в установленому порядку забезпечити подання цього рiшення на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     5. Контроль за виконанням цього рiшення покласти на члена Нацiональної комiсiї з питань регулювання зв'язку України Олiйника В. Ф.

Голова О. В. Гайдук
ПОГОДЖЕНО:
Голова Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва А. В. Дашкевич
Голова Антимонопольного комiтету України О. Костусєв

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
рiшенням Нацiональної комiсiї з питань регулювання зв'язку України
вiд 2 березня 2006 р. N 213
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
5 травня 2006 р. за N 521/12395

ПОЛОЖЕННЯ
про порядок реалiзацiї в Українi радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв

1. Загальнi положення

     1.1. Це Положення, розроблене вiдповiдно до Закону України "Про радiочастотний ресурс України" (далi - Закон), визначає:

     порядок оформлення, подання та розгляду заяв про надання дозволiв на реалiзацiю в Українi радiоелектронних засобiв (далi - РЕЗ) i випромiнювальних пристроїв (далi - ВП), призначених для використання у смугах радiочастот загального користування;

     порядок i правила реалiзацiї в Українi РЕЗ та ВП, призначених для використання у смугах радiочастот загального користування (далi - порядок реалiзацiї);

     порядок нанесення облiкових марок на РЕЗ та ВП (далi - маркування), що виробляються в Українi.

     1.2. Дiя цього Положення поширюється на всiх суб'єктiв господарювання України - юридичних та фiзичних осiб, якi здiйснюють на територiї України реалiзацiю РЕЗ та ВП, що призначенi для застосовування у смугах радiочастот загального користування.

     1.3. Оптова та роздрiбна реалiзацiя на територiї України РЕЗ i ВП, у тому числi й через мережу комiсiйної торгiвлi та Iнтернет-магазини, здiйснюється на дозвiльнiй основi.

     Суб'єкти господарювання мають право здiйснювати реалiзацiю РЕЗ та ВП при наявностi дозволу на реалiзацiю радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв (далi - дозвiл на реалiзацiю) на кожний окремий пункт реалiзацiї, виданого Українським державним центром радiочастот (далi - УДЦР) або його фiлiєю за мiсцем реєстрацiї суб'єкта господарювання.

     1.4. Суб'єкту господарювання дозволяється реалiзацiя лише тих видiв РЕЗ та ВП, якi зазначенi в особливих умовах дозволу на реалiзацiю.

     1.5. Суб'єкт господарювання має право здiйснювати реалiзацiю типiв РЕЗ та ВП, якi вiдповiдають встановленим законодавством умовам їх застосування в Українi.

     1.6. РЕЗ i ВП, що виробляються в Українi та ввозяться з-за кордону з метою їх подальшої реалiзацiї, пiдлягають обов'язковому маркуванню облiковими марками, а радiотелефони стiльникового зв'язку (далi - термiнал) - подвiйному маркуванню: захисними знаками й облiковими марками.

     1.7. Реалiзацiя на територiї України, в тому числi й через мережу комiсiйної торгiвлi та Iнтернет-магазини, РЕЗ та ВП, ввезених з-за кордону або виготовлених на територiї України, не маркованих згiдно з пунктом 1.6 цього Положення забороняється.

     1.8. Облiкова марка - контрольна етикетка одноразового використання з нанесеними даними контрольно-облiкової iнформацiї у виглядi двомiрного штрихового коду, який дозволяє в автоматизованому режимi iдентифiкувати кожну промарковану одиницю РЕЗ або ВП, форма якої вiдповiдає встановленому цим Положенням зразку.

     1.9. Захисний знак - знак визначеної Українським державним центром радiочастот (далi - УДЦР) форми, що наноситься виробником термiналiв на власну фiрмову етикетку поруч iз серiйним номером (IMEI) та назвою термiнала на стадiї його виготовлення.

     1.10. Виготовлення облiкових марок, нанесення на них контрольно-облiкової iнформацiї, видачу їх суб'єктам господарювання для самостiйного маркування РЕЗ та ВП забезпечує УДЦР.

     1.11. Роботи (послуги), пов'язанi з пiдготовкою та видачею дозволiв на реалiзацiю, виконуються УДЦР на договiрних засадах вiдповiдно до Граничних тарифiв на роботи (послуги) Державного пiдприємства "Український державний центр радiочастот", пов'язаних з користуванням радiочастотним ресурсом України, затверджених рiшенням Нацiональної комiсiї з питань регулювання зв'язку України (далi - НКРЗ) вiд 02.03.2006 N 217, зареєстрованих в Мiнiстерствi юстицiї України 24.03.2006 за N 329/12203 (далi - Тарифи).

2. Порядок оформлення та подання заяв про надання дозволiв на реалiзацiю РЕЗ та ВП

     2.1. Суб'єкт господарювання, який має намiр здiйснювати реалiзацiю РЕЗ, ВП (далi - Заявник), для отримання дозволу на реалiзацiю особисто, через уповноважений ним орган чи особу або рекомендованим листом з описом вкладення звертається з заявою про надання дозволу на реалiзацiю (додаток 1) до фiлiї УДЦР вiдповiдного регiону (далi - Фiлiя), в якому його зареєстровано, як суб'єкта господарювання.

     У разi, якщо суб'єкта господарювання зареєстровано в м. Києвi або Київськiй областi, вiн звертається з заявою про видачу дозволу на реалiзацiю безпосередньо до УДЦР.

     2.2. Перелiк РЕЗ та ВП, для реалiзацiї яких не потрiбно дозволи, наведено в додатку 2.

     2.3. До заяви про надання дозволу на реалiзацiю додаються:

     засвiдчена в установленому порядку копiя свiдоцтва про державну реєстрацiю;

     засвiдчена в установленому порядку копiя статуту пiдприємства - для юридичних осiб;

     засвiдчена в установленому порядку копiя свiдоцтва платника податку на додану вартiсть;

     ксерокопiя вiдповiдних сторiнок паспорта, що засвiдчують особу та мiсце проживання, - для фiзичної особи;

     мiсцезнаходження пунктiв реалiзацiї;

     перелiк видiв РЕЗ та ВП, реалiзацiю яких планує здiйснювати Заявник. Перелiк видiв РЕЗ та ВП зазначається за видами радiозв'язку, визначеними постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 22.02.2006 N 200 "Про розмiри плати за видачу, продовження строку дiї, переоформлення, видачу дублiкатiв лiцензiй на користування радiочастотним ресурсом України".

3. Порядок розгляду заяв про надання дозволiв на реалiзацiю та переоформлення дозволiв

     3.1. Поданi заява та документи, що додаються до неї, реєструються в день їх надходження, перевiряються на вiдповiднiсть встановленим формам, повноту та правильнiсть їх оформлення й формуються в окрему справу.

     3.2. Заява, що оформлена з порушенням установленої форми (додаток 1) або з неповним комплектом документiв, подальшому розгляду не пiдлягає, про що в письмовiй формi з зазначенням вiдповiдних пiдстав протягом п'яти робочих днiв вiд дати реєстрацiї заяви iнформується Заявник. Документи Заявнику не повертаються.

     3.3. У разi усунення причин, що були пiдставою для винесення рiшення про залишення заяви без подальшого розгляду, Заявник може повторно подати заяву з додатками, визначеними пунктом 2.3 цього Положення.

     3.4. Рiшення про видачу або вiдмову у видачi дозволу на реалiзацiю приймається протягом 10 робочих днiв вiд дня реєстрацiї заяви.

     3.5. У зазначений термiн УДЦР або вiдповiдна Фiлiя повиннi вiдправити Заявнику рекомендованим листом з повiдомленням про вручення або вручити особисто (при його зверненнi) рiшення щодо видачi дозволу та рахунок на оплату вартостi робiт з пiдготовки й оформлення дозволу на реалiзацiю або надати мотивовану вiдмову.

     3.6. На етапi прийняття рiшення УДЦР або вiдповiдна Фiлiя з метою уточнення поданих даних може в межах своєї компетенцiї робити запит та отримувати вiд Заявника додаткову iнформацiю з питань пiдготовки дозволiв на реалiзацiю, що виникають при розглядi заяв, з продовженням термiну прийняття рiшення на строк не бiльше нiж п'ять робочих днiв.

     3.7. Пiдставами для вiдмови в наданнi дозволу на реалiзацiю є:

     недостовiрнi вiдомостi, наведенi в заявi;

     документи, що додаються до заяви, оформленi з порушенням вимог пункту 2.3 цього Положення.

     3.8. Заявник має право оскаржити в НКРЗ рiшення УДЦР або вiдповiдної Фiлiї про вiдмову в наданнi дозволу на реалiзацiю.

     3.9. У разi, якщо Заявник протягом 30 календарних днiв вiд дня направлення йому рахунка на оплату вартостi робiт з пiдготовки та оформлення дозволу на реалiзацiю не надав документа, що пiдтверджує внесення плати за цi роботи, УДЦР скасовує рiшення про видачу цього дозволу.

     Заява та документи, що додаються до неї, Заявнику в цьому разi не повертаються. За необхiдностi отримання дозволу на реалiзацiю Заявник повторно подає заяву в порядку, встановленому роздiлом 2 цього Положення.

     3.10. Дозволи на реалiзацiю видаються Заявнику або уповноваженiй ним особi не пiзнiше нiж через три робочi днi пiсля пред'явлення документа, що пiдтверджує оплату робiт з пiдготовки та видачi зазначеного дозволу.

     3.11. Дозволи на реалiзацiю надаються на кожний пункт реалiзацiї.

     Форму бланка дозволу на реалiзацiю наведено в додатку 3. Змiст дозволу на реалiзацiю наведено в додатку 4.

     3.12. Перелiк видiв РЕЗ та ВП, дозволених до реалiзацiї, зазначається в особливих умовах дозволу на реалiзацiю.

     3.13. Дозволи пiдписуються начальником УДЦР (уповноваженою ним посадовою особою) або начальником вiдповiдної Фiлiї та засвiдчуються печаткою.

     3.14. Термiн дiї дозволу визначається УДЦР або Фiлiєю з урахуванням термiну, вказаного в заявi, але не може бути бiльше п'яти рокiв.

     3.15. Видача дозволiв на реалiзацiю реєструється у журналi реєстрацiї видачi дозволiв (додаток 5).

     3.16. У разi намiру вiдкриття додаткового пункту реалiзацiї Заявник звертається з вiдповiдною заявою в порядку, визначеному пунктом 2.1 цього Положення. Документи, визначенi пунктом 2.3 цього Положення, у такому разi до заяви не додаються.

     3.17. У разi намiру продовження здiйснення дiяльностi з реалiзацiї РЕЗ та ВП пiсля закiнчення термiну дiї дозволу на реалiзацiю суб'єкт господарювання не пiзнiше нiж за мiсяць до закiнчення термiну дiї дозволу звертається до УДЦР або вiдповiдної Фiлiї з заявою про надання дозволу на реалiзацiю (додаток 1) та комплектом документiв, визначених пунктом 2.3 цього Положення.

     3.18. Пiдставами для переоформлення дозволу на реалiзацiю є такi змiни:

     найменування юридичної особи або прiзвища, iменi та по батьковi - для фiзичної особи суб'єкта господарювання;

     мiсцезнаходження юридичної особи;

     мiсця проживання фiзичної особи;

     мiсцезнаходження пункту реалiзацiї;

     перелiку видiв РЕЗ, ВП, якi плануються Заявником для подальшої реалiзацiї.

     3.19. У разi виникнення пiдстав для переоформлення дозволу на реалiзацiю суб'єкт господарювання, який здiйснює реалiзацiю РЕЗ, ВП на пiдставi вiдповiдного дозволу, зобов'язаний протягом 30 днiв вiд дати виникнення пiдстав звернутися з заявою про переоформлення дозволу на реалiзацiю (додаток 6) до УДЦР або вiдповiдної Фiлiї, яка надала дозвiл на реалiзацiю. До заяви додаються вiдповiднi документи, засвiдченi пiдписом та печаткою Заявника, якi пiдтверджують пiдстави переоформлення дозволу на реалiзацiю.

     3.20. Рiшення про переоформлення або вiдмову в переоформленнi дозволу на реалiзацiю приймається УДЦР або вiдповiдною Фiлiєю в термiн до 10 робочих днiв з дня реєстрацiї заяви.

     3.21. Пiдставами для вiдмови у переоформленнi дозволу на реалiзацiю є:

     подання в заявi недостовiрних вiдомостей;

     ненадання документiв, якi пiдтверджують змiни, що потребують переоформлення дозволу на реалiзацiю;

     документи, якi пiдтверджують змiни, що потребують переоформлення дозволу на реалiзацiю, засвiдченi невiдповiдним чином;

     рiшення НКРЗ щодо заборони подальшої реалiзацiї РЕЗ та ВП Заявником, прийняте на пiдставi виявлених порушень Заявником встановленого порядку реалiзацiї РЕЗ, ВП, зафiксованих актами перевiрок органами нагляду пiд час дiї дозволу на реалiзацiю, що переоформлюється.

     3.22. При отриманнi нового дозволу на реалiзацiю суб'єкт господарювання повертає УДЦР (Фiлiї) дозвiл, що переоформлюється.

     3.23. Новий дозвiл на реалiзацiю надається на термiн дiї дозволу, що переоформляється.

     3.24. Суб'єкт господарювання, який здiйснює реалiзацiю РЕЗ та ВП, веде їх облiк у журналi облiку надходжень РЕЗ та ВП (додаток 7). Журнали облiку надходжень РЕЗ та ВП реєструються УДЦР або вiдповiдною Фiлiєю при отриманнi дозволу на реалiзацiю та надаються представникам Державної iнспекцiї зв'язку (далi - ДIЗ) та/або УДЦР або його Фiлiй при проведеннi перевiрки.

     Сторiнки журналiв повиннi бути пронумерованi, прошнурованi й скрiпленi пiдписом посадової особи та печаткою УДЦР або вiдповiдної Фiлiї.

     3.25. Вiдомостi стосовно дозволiв на реалiзацiю заносяться УДЦР до реєстру дозволiв на реалiзацiю РЕЗ та ВП i протягом трьох робочих днiв публiкуються на веб-сайтi НКРЗ.

4. Додатковi заходи щодо недопущення реалiзацiї РЕЗ та ВП, не дозволених до застосування в Українi

     4.1. З метою пiдвищення рiвня нацiональної безпеки, запобiгання розповсюдженню виготовленої в Українi продукцiї з порушенням законодавства України, сприяння захисту українського ринку вiд неякiсних i заборонених до використання РЕЗ та ВП запроваджується їх маркування.

     4.2. Не пiдлягають обов'язковому маркуванню облiковими марками РЕЗ i ВП, виготовленi в Українi, що експортуються за межi України.

     4.3. Необхiдною умовою отримання облiкових марок для маркування РЕЗ та ВП є їх вiдповiднiсть умовам застосування на територiї України, визначених статтею 25 Закону.

     4.4. Маркування РЕЗ та ВП здiйснюється суб'єктами господарювання, якi безпосередньо здiйснюють виробництво РЕЗ, ВП на територiї України.

     4.5. Облiковi марки наносяться на нерозбiрну частину РЕЗ та ВП в мiсцi, доступному для їх вiзуального огляду. Якщо розмiри або тип виробу не дають змоги нанести облiковi марки безпосередньо на вирiб (дрiбнi вироби, упакованi в групi й таке iнше), вони наносяться на гарантiйний талон або на заводську упаковку. Мiсце нанесення облiкових марок визначає УДЦР пiд час їх видачi.

     У разi маркування термiналiв облiкова марка наноситься на фiрмову упаковку термiнала поряд iз заводською етикеткою, яка мiстить серiйний номер (IМЕI) даного термiнала.

     Зразок облiкової марки наведено в додатку 8.

     4.6. Маркування РЕЗ та ВП суб'єктом господарювання, який здiйснює їх виробництво на територiї України (далi - виробник), проводиться в такому порядку:

     4.6.1. Виробник особисто, через уповноважений ним орган чи особу або рекомендованим листом з описом вкладення звертається до УДЦР iз заявою (додаток 9) про видачу облiкових марок для маркування РЕЗ, ВП.

     4.6.2. До заяви додаються:

     копiя отриманого виробником дозволу на реалiзацiю РЕЗ та ВП;

     довiдка виробника щодо кiлькостi РЕЗ, ВП кожного типу, якi заплановано до випуску за мiсяцями протягом року;

     засвiдченi в установленому порядку копiї сертифiкатiв вiдповiдностi на кожен заявлений тип РЕЗ, ВП, виданих акредитованими в установленому порядку органами сертифiкацiї, перелiк яких погоджено НКРЗ (далi - орган сертифiкацiї);

     ескiз РЕЗ або ВП з визначеним мiсцем нанесення облiкової марки.

     4.6.3. УДЦР протягом 10 робочих днiв вiд дати реєстрацiї заяви розглядає заяву та надає Заявниковi рахунок на оплату вартостi облiкових марок або мотивовану вiдмову у їх видачi. Облiковi марки надаються виробнику на заплановану до виробництва протягом трьох наступних мiсяцiв кiлькiсть РЕЗ та ВП.

     4.6.4. Пiдставами для вiдмови виробнику у видачi облiкових марок є:

     заява, оформлена або подана з порушенням вимог пiдпункту 4.6.1 цього Положення;

     документи, що додаються до заяви, оформленi з порушенням вимог пiдпункту 4.6.2 цього Положення;

     вiдсутнiсть хоча б одного з документiв, передбачених пiдпунктом 4.6.2 цього Положення.

     У разi вiдмови у видачi облiкових марок УДЦР iнформує заявника в письмовiй формi з зазначенням вiдповiдних пiдстав.

     Пiсля усунення причин, що були пiдставою для вiдмови виробнику у видачi облiкових марок, виробник може повторно подати заяву (додаток 9) з додатками, визначеними пiдпунктом 4.6.2 цього Положення.

     4.6.5. УДЦР надає облiковi марки виробнику не пiзнiше нiж через п'ять робочих днiв пiсля пред'явлення ним документа, що пiдтверджує оплату вартостi облiкових марок.

     4.6.6. Видача облiкових марок виробнику реєструється УДЦР у журналi облiку виданих (використаних) облiкових марок (додаток 10).

     4.6.7. Належне зберiгання та застосування облiкових марок за цiльовим призначенням пiсля їх отримання вiд УДЦР забезпечує виробник, який отримав зазначенi облiковi марки.

     4.6.8. Виробник самостiйно здiйснює маркування РЕЗ та ВП, що виробленi ним.

     4.6.9. Щомiсяця, до 10 числа мiсяця, наступного за звiтним, виробник надає УДЦР звiт про використання облiкових марок (додаток 11). До звiту додається реєстр зiпсованих облiкових марок iз зазначенням їх серiй та номерiв i зiпсованi облiковi марки.

     4.6.10. Наступна партiя облiкових марок може бути надана виробнику за його заявою пiсля пiдтвердженого використання ним не менше 75 % ранiше отриманих.

     4.7. Нанесення облiкової марки здiйснюється виробником на корпус РЕЗ або ВП таким чином, щоб забезпечити безперешкодне зчитування контрольно-облiкової iнформацiї пристроєм автоматизованого зчитування двомiрного штрихового коду й можливiсть вiльного читання службової та споживчої iнформацiї органами нагляду або споживачами.

     4.8. Реалiзацiя термiналiв дозволяється лише за наявностi:

     маркування захисним знаком. Цей знак наноситься виробником на власну фiрмову етикетку, нанесену безпосередньо на термiнал, поряд з назвою термiналу та його серiйним номером (IМЕI) на стадiї його виготовлення;

     маркування облiковими марками фiрмової упаковки термiнала поряд iз заводською етикеткою, яка мiстить серiйний номер (IМЕI) даного термiнала.

     4.9. Порядок маркування термiналiв захисним знаком виробником для їх реалiзацiї в Українi визначається вiдповiдним договором мiж УДЦР та цим виробником. У додатках до договору зазначаються конкретнi типи термiналiв, що виробляються для реалiзацiї в Україну.

     4.10. У разi вiдмови в наданнi виробнику права на маркування термiналiв захисним знаком УДЦР iнформує Заявника в письмовiй формi з зазначенням вiдповiдних пiдстав.

     4.11. Маркування термiналiв облiковими марками виробником здiйснюється в порядку, визначеному пунктом 4.6 цього Положення.

     4.12. Маркування ранiше немаркованих РЕЗ, ВП для реалiзацiї через мережу комiсiйної торгiвлi здiйснюється в такому порядку:

     4.12.1. При здаваннi на комiсiю РЕЗ, ВП, якi було отримано в поштовому вiдправленнi за дозволом УДЦР, комiтент звертається до УДЦР або вiдповiдної Фiлiї з заявою про маркування РЕЗ, ВП для комiсiйної торгiвлi (додаток 12). До заяви додаються митна декларацiя та дозвiл УДЦР на ввезення РЕЗ, ВП з-за кордону.

     На пiдставi ранiше виданого дозволу на ввезення УДЦР або вiдповiдна Фiлiя безкоштовно надає облiковi марки для маркування цих РЕЗ, ВП. Дозвiл на ввезення та митна декларацiя з вiдмiткою УДЦР (Фiлiї) про надання облiкових марок повертається заявнику. Облiковi марки для маркування термiналiв надаються лише за наявностi їх маркування захисним знаком.

     4.12.2. При здаваннi на комiсiю РЕЗ, ВП, якi було ввезено з-за кордону без дозволу УДЦР вiдповiдно до визначеного НКРЗ перелiку радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв, для ввезення iз-за кордону яких не потрiбнi дозволи, комiтент звертається до УДЦР або вiдповiдної Фiлiї з заявою про маркування РЕЗ, ВП для комiсiйної торгiвлi (додаток 12).

     Обов'язковою умовою маркування таких РЕЗ, ВП є включення конкретних їх типiв до реєстру радiоелектронних засобiв, випромiнювальних пристроїв, що можуть застосовуватися на територiї України.

     4.12.3. Облiковi марки для маркування iнших РЕЗ та ВП за заявою комiтента надаються УДЦР або вiдповiдною Фiлiєю лише за умови, що вони вiдповiдають визначеним статтею 25 Закону умовам застосування на територiї України та виготовленi до набрання чинностi цим Положенням.

     4.13. Термiн дiї облiкових марок не обмежений.

     4.14. Порядок введення маркування:

     4.14.1. За наявностi дiйсного дозволу на реалiзацiю суб'єкт господарювання може звернутися до УДЦР iз заявою (додаток 13) про видачу облiкових марок для маркування нереалiзованих РЕЗ та ВП. До заяви додаються такi документи:

     довiдка про кiлькiсть нереалiзованих РЕЗ та ВП на складi, засвiдчена пiдписом керiвника та печаткою;

     ксерокопiя дозволу УДЦР на ввезення РЕЗ, ВП (якщо дозвiл на ввезення було отримано ранiше);

     копiя сертифiката вiдповiдностi, засвiдчена в установленому порядку; ксерокопiя дозволу УДЦР на реалiзацiю РЕЗ та ВП;

     ескiз(и) РЕЗ, ВП з визначеним мiсцем нанесення облiкової марки (крiм термiналiв).

     4.14.2. ДIЗ або УДЦР за дорученням НКРЗ до видачi облiкових марок можуть перевiрити кiлькiсть нереалiзованих РЕЗ та ВП.

     4.14.3. УДЦР протягом 10 робочих днiв розглядає заяву та надає суб'єкту господарювання облiковi марки або мотивовану вiдмову в їх видачi.

     Облiковi марки надаються на пiдтверджену та/або перевiрену працiвниками ДIЗ, УДЦР або вiдповiдної Фiлiї кiлькiсть нереалiзованих РЕЗ та ВП.

     4.14.4. Пiдстави для вiдмови в наданнi облiкових марок визначенi пiдпунктом 4.6.4 цього Положення.

     4.14.5. Облiк та маркування нереалiзованих термiналiв, що знаходяться на складах, не проводиться.

     4.15. УДЦР за власнi госпрозрахунковi кошти забезпечує виготовлення облiкових марок, якi надаються суб'єктам господарювання.

     4.16. Виробникам облiковi марки надаються на договiрних засадах.

     4.17. Облiковi марки, втраченi суб'єктом господарювання, УДЦР не поновлюються. Втраченi облiковi марки вважаються недiйсними, замiсть них надаються iншi на договiрних засадах.

     Для отримання облiкових марок замiсть втрачених суб'єкт господарювання повинен протягом мiсяця вiд дати втрати облiкових марок звернутися з заявою (додаток 9) до УДЦР. До заяви додається копiя повiдомлення на веб-сайтi НКРЗ про втрату облiкових марок iз зазначенням їх серiй та номерiв. Несвоєчаснiсть звернення з заявою є пiдставою вiдмови в наданнi iнших облiкових марок замiсть втрачених.

     4.18. Видача облiкових марок суб'єктам господарювання здiйснюється УДЦР на пiдставi договору мiж ним та цим суб'єктом господарювання.

5. Нагляд за дотриманням порядку реалiзацiї в Українi РЕЗ та ВП

     5.1. Нагляд за дотриманням суб'єктами господарювання, якi здiйснюють реалiзацiю РЕЗ та ВП, вимог чинного законодавства щодо реалiзацiї РЕЗ та ВП, порядку реалiзацiї, маркування здiйснюється ДIЗ та/або за дорученням НКРЗ - УДЦР та його Фiлiями.

     5.2. УДЦР щомiсячно до 20 числа мiсяця, наступного за звiтним, надає НКРЗ звiт про видачу облiкових марок i маркування РЕЗ та ВП.

     5.3. Дозволи на реалiзацiю анулюються УДЦР на пiдставi:

     заяви суб'єкта господарювання, який здiйснює реалiзацiю РЕЗ, ВП, про анулювання дозволу;

     скасування державної реєстрацiї суб'єкта господарювання, який здiйснює реалiзацiю РЕЗ, ВП;

     нотарiально засвiдченої копiї свiдоцтва про смерть фiзичної особи - суб'єкта господарювання, який здiйснював реалiзацiю РЕЗ, ВП.

     5.4. Повiдомлення про анулювання дозволу на реалiзацiю УДЦР протягом тижня вiд дати анулювання дозволу на реалiзацiю направляє до вiдповiдних податкових органiв за мiсцем реєстрацiї суб'єкта господарювання та за мiсцем здiйснення ним дiяльностi з реалiзацiї РЕЗ, ВП.

Член Нацiональної комiсiї з питань регулювання зв'язку України В. Ф. Олiйник

 

Додаток 1
до Положення про порядок реалiзацiї в Українi радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв

ЗАЯВА
про надання дозволу на реалiзацiю РЕЗ та ВП

Реєстрацiйний N
(заповняються оператором бази даних УДЦР)

     1. Вiдомостi про Заявника

Назва суб'єкта господарювання
Iдентифiкацiйний код за ЄДРПОУ (iдентифiкацiйний номер з ДРФО)
Мiсцезнаходження (мiсце проживання):
Органiзацiйно-правова форма суб'єкта господарювання
Банкiвськi реквiзити: рахунок N   , МФО  
Банк   , м.  
Керiвник суб'єкта господарювання  
(посада, прiзвище, iм'я та по батьковi)
Тел. Факс Електронна пошта
Поштова адреса

     2. Вiдомостi про порядок реалiзацiї РЕЗ, ВП

Оптова торгiвля _____________________________ (так, нi)
Роздрiбна торгiвля ___________________________ (так, нi)
Наявнiсть фiлiй ______________________________ (так, нi)
                  дилерської мережi __________________ (так, нi)
Пiдготовка (установка технiчних характеристик) РЕЗ, ВП перед реалiзацiєю ________ (так, нi)
Мiсцезнаходження пункту реалiзацiї РЕЗ, ВП  
 

     3. Адреса

Адреса, на яку надсилається дозвiл (на вимогу Заявника)  
 

     4. Документи, що додаються до заяви

1. Копiя свiдоцтва про державну реєстрацiю
2. Копiя статуту пiдприємства
3. Копiя свiдоцтва платника податку на додану вартiсть
4. Мiсцезнаходження пунктiв реалiзацiї*
5. Перелiк видiв РЕЗ, ВП, реалiзацiю яких планує здiйснювати Заявник
6. Iншi документи на бажання Заявника

____________
     * У разi наявностi двох та бiльше пунктiв реалiзацiї їх перелiк надається у додатку за пiдписом та печаткою Заявника.

     Про змiни мiсцезнаходження, поштової адреси Заявника та/або пунктiв реалiзацiї РЕЗ, ВП зобов'язуюся у 30-денний термiн письмово повiдомити пiдроздiл УДЦР, який видав дозвiл на реалiзацiю.

Заявник
____________________
(пiдпис)
____________________
(iнiцiали, прiзвище)
М. П.
____________ 200_ року

 

Додаток 2
до Положення про порядок реалiзацiї в Українi радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв

ПЕРЕЛIК
радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв, для реалiзацiї яких не потрiбнi дозволи УДЦР

N з/п Радiоелектронний засiб, випромiнювальний пристрiй Примiтки
1 Приймач для визначення мiсцезнаходження (типу GPS), встановлений на транспортному засобi  
2 Засоби, зокрема супутниковi, для iндивiдуального приймання програм теле- i радiомовлення  
3 Засоби, зокрема супутниковi, для приймання сигналiв персонального радiовиклику (радiопейджер)  
4 Засiб охоронної сигналiзацiї, встановлений на автомобiлi, до складу якого входить радiопередавальний пристрiй З потужнiстю випромiнювання до 10 мВт включно
5 Дитячi радiопереговорнi засоби, що працюють у дiапазонi 26,975...27,283 МГц З потужнiстю випромiнювання до 10 мВт включно
6 Дитячi радiокерованi iграшки, що працюють у дiапазонi 26,975...27,283 МГц З потужнiстю випромiнювання до 10 мВт включно
7 Побутовi мiкрохвильовi печi  

 

Додаток 3
до Положення про порядок реалiзацiї в Українi радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв

Зразок бланка дозволу на реалiзацiю радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв

Додаток 4
до Положення про порядок реалiзацiї в Українi радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв

Змiст дозволу на реалiзацiю радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв
N ______________________

(номер дозволу на реалiзацiю)
на реалiзацiю радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв

Дозвiл надано  
(органiзацiйно-правова форма, найменування, iдентифiкацiйний код за ЄДРПОУ,
 
мiсцезнаходження юридичної особи або прiзвище, iм'я, по батьковi, iдентифiкацiйний номер з ДРФО фiзичної особи)
Згiдно з Законом України "Про радiочастотний ресурс України" дозволяється здiйснювати реалiзацiю радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв за адресою:
 
(адреса мiсця реалiзацiї РЕЗ, ВП)
Спосiб реалiзацiї:  
(оптова торгiвля, роздрiбна торгiвля)

     При здiйсненнi дiяльностi з реалiзацiї РЕЗ та ВП цей дозвiл не звiльняє вiд державної реєстрацiї юридичних та фiзичних осiб, як суб'єктiв господарювання та отримання iнших, передбачених законодавством, документiв на право торгiвлi.

     Особливi умови

     1. У разi виникнення пiдстав для переоформлення дозволу, визначених Положенням про порядок реалiзацiї в Українi радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв, затвердженого рiшенням НКРЗ вiд 02.03.2006 N 213, власник цього дозволу зобов'язаний протягом 30 днiв вiд дати виникнення пiдстав звернутися iз заявою про переоформлення дозволу на реалiзацiю до пiдроздiлу УДЦР, який його надав.

     2. Забороняється реалiзацiя:

     РЕЗ та ВП, якi не вiдповiдають умовам застосування РЕЗ та ВП на територiї України, визначених Законами України "Про радiочастотний ресурс України" та "Про телекомунiкацiї";

     РЕЗ та ВП, стосовно яких не дотриманi вимоги додаткових заходiв, щодо недопущення ввезення з-за кордону, реалiзацiї та експлуатацiї РЕЗ та ВП, встановлених НКРЗ;

     оптова та роздрiбна реалiзацiя на територiї України РЕЗ та ВП, в тому числi й через мережу комiсiйної торгiвлi та Iнтернет-магазини, не маркованих облiковими марками;

     оптова та роздрiбна реалiзацiя на територiї України термiналiв стiльникового зв'язку, в тому числi й через мережу комiсiйної торгiвлi та Iнтернет-магазини, без нанесених виробником захисних знакiв та не маркованих облiковими марками.

     (зворотний бiк)

     Перелiк видiв РЕЗ, ВП, реалiзацiя яких дозволяється

N
з/п
Види радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв
1  
2  
3  
4  
5  
Заступник начальника
(начальник Фiлiї) УДЦР
   
(пiдпис)
М. П.
(iнiцiали та прiзвище)
Дата видачi   Дозвiл дiйсний до  
(число, мiсяць, рiк) (число, мiсяць, рiк)
Реєстрацiйний номер заяви  
Дозвiл пiдготував  

 

Додаток 5
до Положення про порядок реалiзацiї в Українi радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв

Журнал реєстрацiї видачi дозволiв на реалiзацiю радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв

Найменування пiдроздiлу УДЦР або його фiлiї  
N з/п Дата видачi Номер дозволу на реалiзацiю Номер бланка дозволу Кому видано* дозвiл Назва та номер документа, за яким отримано дозвiл Прiзвище, iнiцiали особи, яка отримала дозвiл Пiдпис
               
               
               
               

____________
     * Найменування суб'єкта господарювання для юридичної особи або прiзвище, iм'я, по батьковi для фiзичної особи.

 

Додаток 6
до Положення про порядок реалiзацiї в Українi радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв

ЗАЯВА
про переоформлення дозволу на реалiзацiю РЕЗ та ВП

     1. Вiдомостi про Заявника

Назва суб'єкта господарювання
Iдентифiкацiйний код за ЄДРПОУ (iдентифiкацiйний номер з ДРФО)
Мiсцезнаходження (мiсце проживання):
Органiзацiйно-правова форма суб'єкта господарювання
Банкiвськi реквiзити: рахунок N   , МФО  
Банк   , м.  
Керiвник суб'єкта господарювання  
(посада, прiзвище, iм'я та по батьковi)
Тел. Факс Електронна пошта
Поштова адреса

     2. Вiдомостi про дозволи, що подано на переоформлення*

Номер, дата видачi дозволу   Термiн дiї  
Мiсцезнаходження пункту реалiзацiї РЕЗ, ВП  

     3. Адреса

Адреса, на яку надсилається дозвiл (на вимогу Заявника)  
 

     4. Документи, що додаються до заяви

1. Документи, якi пiдтверджують пiдстави переоформлення дозволу
2. Iншi документи на бажання Заявника

____________
     * У разi наявностi двох та бiльше пунктiв реалiзацiї, їх перелiк надається у додатку за пiдписом та печаткою Заявника.

     Про змiни мiсцезнаходження, поштової адреси Заявника та/або пунктiв реалiзацiї РЕЗ, ВП зобов'язуюся у 30-денний термiн письмово повiдомити пiдроздiл УДЦР, який видав дозвiл на реалiзацiю.

Заявник
____________________
(пiдпис)
____________________
(iнiцiали, прiзвище)
М. П.
____________ 200_ року

 

Додаток 7
до Положення про порядок реалiзацiї в Українi радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв

Журнал облiку надходжень радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв

Суб'єкт господарювання  
(назва та iдентифiкацiйний код за ЄДРПОУ, мiсцезнаходження юридичної особи
 
або прiзвище, iм'я, по батьковi та iдентифiкацiйний номер з ДРФО, мiсце проживання фiзичної особи)
Дозвiл на реалiзацiю радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв N ____ вiд ____________ 200_ року
Термiн дiї дозволу до ____________ 200_ року
N з/п Радiоелектроннi засоби та випромiнювальнi пристрої Постачальник Дата надходження Кiлькiсть Прiзвище, iнiцiали, пiдпис посадової особи
найменування тип (марка) найменування* iдентифiкацiйний код (номер)**
               
               
               
               
               

____________
     * Найменування суб'єкта господарювання для юридичної особи або прiзвище, iм'я, по батьковi для фiзичної особи;
     ** Iдентифiкацiйний код за ЄДРПОУ юридичної особи або iдентифiкацiйний номер з ДРФО фiзичної особи.

 

Додаток 8
до Положення про порядок реалiзацiї в Українi радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв

Зразок облiкової марки

 

Додаток 9
до Положення про порядок реалiзацiї в Українi радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв

ЗАЯВА
про видачу облiкових марок для маркування РЕЗ, ВП

Реєстрацiйний N
(заповняються оператором бази даних УДЦР)

     1. Вiдомостi про Заявника

Назва суб'єкта господарювання
Iдентифiкацiйний код за ЄДРПОУ (iдентифiкацiйний номер з ДРФО)
Мiсцезнаходження (мiсце проживання):
Органiзацiйно-правова форма суб'єкта господарювання
Банкiвськi реквiзити: рахунок N   , МФО  
Банк   , м.  
Керiвник суб'єкта господарювання  
(посада, прiзвище, iм'я та по батьковi)
Тел. Факс Електронна пошта
Поштова адреса

     2. Вiдомостi про РЕЗ, ВП

Назва   Тип   Кiлькiсть  
(цифрами та словами)
Назва   Тип   Кiлькiсть  
(цифрами та словами)
Сертифiкат вiдповiдностi N ______ вiд ____________ 200_ року
Термiн випуску вiд ____________ до ____________
Регiон розповсюдження  
Спосiб реалiзацiї продукцiї  
(заявником, iншими особами)

     3. Документи, що додаються до заяви

1. Ксерокопiя паспорта РЕЗ, ВП з основними технiчними даними
2. Копiя сертифiката вiдповiдностi, засвiдчена печаткою органу сертифiкацiї
3. Ксерокопiя дозволу на реалiзацiю РЕЗ та ВП, отриманого виробником у встановленому порядку
4. Довiдка виробника щодо кiлькостi РЕЗ, ВП кожного типу, якi заплановано до випуску за мiсяцями протягом року
5. Ескiз(и) РЕЗ, ВП з визначеним мiсцем нанесення облiкової марки (крiм термiналiв стiльникового зв'язку)
6. Iншi документи на бажання Заявника
Заявник
(посада) (пiдпис)
М. П.
(iнiцiали, прiзвище)

Дата й номер реєстрацiї заяви в УДЦР ____________ 200_ року N ____

 

Додаток 10
до Положення про порядок реалiзацiї в Українi радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв

Журнал облiку виданих (використаних) облiкових марок

N з/п Найменування суб'єкта господарювання Номер, дата угоди Номер, дата замов-
лення
Кiлькiсть виданих (викори-
станих) облiкових марок
Номер, дата доручення на отримання облiкових марок Прiзвище, iнiцiали, пiдпис особи, що отримала облiковi марки Дата отримання Звiт суб'єкта господарювання про використання облiкових марок Залишок облiкових марок
номер, дата фактично викори-
стано облiкових марок
зiпсовано облiкових марок
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       
                       

 

Додаток 11
до Положення про порядок реалiзацiї в Українi радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв

ЗВIТ
про використання отриманих облiкових марок для маркування РЕЗ, ВП

Реєстрацiйний N
(заповняються оператором бази даних УДЦР)

     Дата _______________ 200_ року

     1. Вiдомостi про виробника РЕЗ, ВП

Назва суб'єкта господарювання
Iдентифiкацiйний код за ЄДРПОУ (iдентифiкацiйний номер з ДРФО)
Мiсцезнаходження (мiсце проживання)
Керiвник суб'єкта господарювання  
(посада, прiзвище, iм'я та по батьковi)
Тел. Факс Електронна пошта
Поштова адреса

     2. Вiдомостi щодо отриманих облiкових марок

Вiд кого отримано облiковi марки Дата отримання Назва, дата видачi, номер, документ, на пiдставi якого отримано облiковi марки Кiлькiсть
       
       

     3. Вiдомостi про використання облiкових марок для маркування РЕЗ, ВП

Назва РЕЗ, ВП Тип Кiлькiсть фактично використаних
     
     
     
4. Кiлькiсть зiпсованих облiкових марок:
 
(цифрами та словами)
    5. Залишок облiкових марок:  
(цифрами та словами)
6. Додаток. Реєстр зiпсованих облiкованих марок.
Заявник
(посада) (пiдпис)
М. П.
(iнiцiали, прiзвище)

Дата й номер реєстрацiї заяви в УДЦР ____________ 200_ року N ____

 

Додаток 12
до Положення про порядок реалiзацiї в Українi радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв

ЗАЯВА
про маркування РЕЗ, ВП для комiсiйної торгiвлi

Реєстрацiйний N
(заповняються оператором бази даних УДЦР)

     1. Вiдомостi про Заявника

Прiзвище  
Iм'я, по батьковi  
Iдентифiкацiйний номер з ДРФО
Громадянство  
Постiйне мiсце проживання  
Паспорт: серiя   N   ким видано  
дата видачi _______________
Тел. Факс Електронна пошта

     2. Вiдомостi про РЕЗ, ВП

Назва   Тип   Кiлькiсть  
(цифрами та словами)
Назва   Тип   Кiлькiсть  
(цифрами та словами)

     3. Документи, що додаються до заяви

1. Митна декларацiя на РЕЗ, ВП (повертається заявнику) - для РЕЗ, ВП, якi не були у користуваннi
2. Дозвiл УДЦР на ввезення РЕЗ, ВП (за наявностi)
3. Iншi документи на бажання Заявника
Заявник
(пiдпис)
М. П.
(iнiцiали, прiзвище)

Дата й номер реєстрацiї заяви в УДЦР (Фiлiї) ____________ 200_ року N ____

 

Додаток 13
до Положення про порядок реалiзацiї в Українi радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв

ЗАЯВА
про видачу облiкових марок для маркування нереалiзованих РЕЗ, ВП

Реєстрацiйний N
(заповняються оператором бази даних УДЦР)

     1. Вiдомостi про Заявника

Назва суб'єкта господарювання
Iдентифiкацiйний код за ЄДРПОУ (iдентифiкацiйний номер з ДРФО)
Мiсцезнаходження (мiсце проживання):
Органiзацiйно-правова форма суб'єкта господарювання
Банкiвськi реквiзити: рахунок N   , МФО  
Банк   , м.  
Керiвник суб'єкта господарювання  
(посада, прiзвище, iм'я та по батьковi)
Тел. Факс Електронна пошта
Поштова адреса

     2. Вiдомостi про РЕЗ, ВП

Назва   Тип   Кiлькiсть  
(цифрами та словами)
Назва   Тип   Кiлькiсть  
(цифрами та словами)
Виробник  
Сертифiкат вiдповiдностi N ______ вiд ____________ 200_ року
Термiн увезення ____________________________
             отримання вiд українського виробника ___________________________
Регiон реалiзацiї  
Спосiб реалiзацiї продукцiї  
(оптова, роздрiбна)

     3. Документи, що додаються до заяви

1. Ксерокопiя дозволу УДЦР на ввезення РЕЗ, ВП (якщо дозвiл на ввезення було отримано ранiше)
2. Копiя сертифiката вiдповiдностi, засвiдчена в установленому порядку
3. Ксерокопiя дозволу УДЦР на реалiзацiю РЕЗ та ВП
4. Ескiз(и) РЕЗ, ВП з визначеним мiсцем нанесення облiкової марки (крiм термiналiв стiльникового зв'язку)
5. Iншi документи на бажання Заявника
Заявник
(посада) (пiдпис)
М. П.
(iнiцiали, прiзвище)

Дата й номер реєстрацiї заяви в УДЦР ____________ 200_ року N ____

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.