ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМIНIСТРАЦIЯ УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ

04.05.2006 N 247/357


Про внесення змiн до наказу Державної податкової адмiнiстрацiї України та Державної митної служби України вiд 16.03.2001 N 109/188

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
23 травня 2006 р. за N 595/12469


     Вiдповiдно до пункту "в" частини другої статтi 3 Закону України "Про акцизний збiр на алкогольнi напої та тютюновi вироби" та з метою забезпечення контролю за сплатою акцизного збору при реiмпортi товарiв наказуємо:

     1. Унести до Порядку здiйснення митними органами контролю за сплатою платниками податкiв податку на додану вартiсть та акцизного збору, якi справляються при ввезеннi (пересиланнi) товарiв та iнших предметiв на митну територiю України, затвердженого наказом Державної податкової адмiнiстрацiї України та Державної митної служби України вiд 16.03.2001 N 109/188, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 22.03.2001 за N 261/5452 (iз змiнами), такi змiни:

     1.1. Доповнити пункт 3.3 пiсля слiв та цифр "зазначених у п. 3.2" словами та цифрами "i п. 6.2".

     1.2. Доповнити роздiлами 6 i 7 такого змiсту:

"6. Особливостi митного оформлення та контролю за використанням сировини, що ввозиться на митну територiю України для виробництва алкогольних напоїв i тютюнових виробiв

     6.1. Митне оформлення сировини, що ввозиться на митну територiю України для виробництва алкогольних напоїв i тютюнових виробiв, здiйснюється iз звiльненням вiд обкладення акцизним збором за умови подання iмпортером митному органу довiдки податкового органу за мiсцезнаходженням такого iмпортера (форма довiдки визначається Державною податковою адмiнiстрацiєю України). Один примiрник довiдки залишається в справах митного органу.

     6.2. Митний орган, яким здiйснено митне оформлення сировини, увезеної на митну територiю України для виробництва алкогольних напоїв i тютюнових виробiв, протягом трьох днiв пiсля завершення митного оформлення надсилає рекомендованим листом з повiдомленням про вручення податковому органу, в якому iмпортер зареєстрований як платник податкiв, копiї вантажних митних декларацiй, за якими проведено митне оформлення такої сировини, для здiйснення подальшого контролю за сплатою акцизного збору.

7. Особливостi митного оформлення та сплати акцизного збору при реiмпортi товарiв, що пiдлягають маркуванню марками акцизного збору

     7.1. Акцизний збiр з реiмпортованих товарiв, що пiдлягають маркуванню марками акцизного збору, сплачується до Держбюджету України при придбаннi акцизних марок у податкових органах.

     7.2. Для одержання марок акцизного збору iмпортер подає податковому органу - продавцю марок заявку-розрахунок на одержання марок (у трьох примiрниках) за встановленою цим продавцем формою, платiжнi документи, що пiдтверджують унесення плати за марки та сплату акцизного збору.

     7.3. Митне оформлення реiмпортованих товарiв, що пiдлягають маркуванню марками акцизного збору, здiйснюється митним органом пiсля такого маркування товарiв й подання митному органу одного примiрника заявки-розрахунку на одержання марок з вiдмiткою продавця марок про сплату акцизного збору в повному обсязi".

     2. Департаменту адмiнiстрування акцизного збору та контролю за виробництвом та обiгом пiдакцизних товарiв Державної податкової адмiнiстрацiї України (Гончар I.М.), Департаменту митних платежiв (Джигалов С.О.) i Юридичному департаменту (Мельник М.В.) Державної митної служби України забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     3. Управлiнню справами Державної митної служби України (Погорєлова Т.В.) i Адмiнiстративно-господарському департаменту Державної податкової адмiнiстрацiї України (Рахуба А.М.) забезпечити тиражування й надiслання цього наказу вiдповiдно митним органам i податковим адмiнiстрацiям (iнспекцiям) в Автономнiй Республiцi Крим, областях, мiстах Києвi й Севастополi пiсля його державної реєстрацiї в Мiнiстерствi юстицiї України.

     4. Начальникам регiональних митниць, митниць проiнформувати суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi про вимоги цього наказу шляхом висвiтлення його в засобах масової iнформацiї та на наочних iнформацiйних стендах у мiсцях розташування пiдроздiлiв митницi, у тому числi в пунктах пропуску через державний кордон України.

     5. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Державної митної служби України Шейка О.П. та заступника Голови Державної податкової адмiнiстрацiї України Лекаря С.I.

Голова Державної податкової адмiнiстрацiї України О.I.Кiрєєв
Голова Державної митної служби України О.Б.Єгоров
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.