МIНIСТЕРСТВО ВНУТРIШНIХ СПРАВ УКРАЇНИ
ДЕПАРТАМЕНТ ДЕРЖАВНОЇ АВТОМОБIЛЬНОЇ IНСПЕКЦIЇ

14.07.2006 р. N 4/8-3847

 

Першому заступниковi Голови Державної митної служби
Федорову О.О.


Шановний Олександре Олеговичу!

     За дорученням керiвництва Мiнiстерства внутрiшнiх справ Вашого листа щодо встановлення тимчасової заборони на зняття з облiку транспортних засобiв розглянуто у Департаментi ДАI МВС України.

     Повiдомляємо, що вiдповiдно до вимог п. 42 постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 7 вересня 1998 року N 1388 "Про затвердження Правил державної реєстрацiї та облiку автомобiлiв, автобусiв, а також самохiдних машин, сконструйованих на шасi автомобiлiв, мотоциклiв усiх типiв, марок i моделей, причепiв, напiвпричепiв та мотоколясок" забороняється зняття з облiку транспортного засобу, стосовно якого є ухвала суду про накладення на нього арешту або заборону зняття з облiку чи постанова слiдчого про накладення арешту, а також транспортного засобу, що є речовим доказом у кримiнальнiй справi i приєднаний до неї постановою особи, яка провадить дiзнання, слiдчого, прокурора або ухвалою суду.

     Оскiльки вищевказанi обмеження накладаються на вже зареєстрованi транспортнi засоби та у бiльшостi випадкiв носять тимчасовий характер, то записи та вiдмiтки про них до свiдоцтв про реєстрацiю транспортних засобiв не вносяться, а контроль за їх виконанням здiйснюється окремо кожним реєстрацiйним пiдроздiлом ДАI.

З повагою
заступник начальника Департаменту
К.М. Шаповал
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.