ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

вiд 07.09.2006 р. N 11/2-19/9940

 

Директору Асоцiацiї митних брокерiв України


     Ваше звернення вiд 03.08.2006 N 202 розглянуто, по сутi порушеного у ньому питання iнформуємо.

     Уважаємо, що правовi, органiзацiйнi, соцiальнi засади отримання, надання, оформлення й розподiлу гуманiтарної допомоги на сьогоднi достатньо врегульованi чинними законодавчими та нормативно-правовими актами України.

     Додатково iнформуємо, митнi органи України забезпечують першочергове проведення контролю гуманiтарних вантажiв пiд час перетину державного кордону України. З цiєю метою та для вдосконалення системи контролю за доставкою товарiв, що перебувають пiд митним контролем та перемiщуються через митний кордон України Держмитслужбою України наказом вiд 13.10.2005 N 969 затверджений Порядок здiйснення контролю за доставкою в митницi призначення перемiщуваних через митний кордон України товарiв окремих видiв.

     Дiя цього Порядку, у тому числi, поширюється на товари гуманiтарної допомоги, що ввозяться на митну територiю України (крiм тих, що ввозяться з метою транзиту). Для здiйснення контролю за доставкою товарiв гуманiтарної допомоги, якi перебувають пiд митним контролем i перемiщуються митною територiєю України, передбачене використання повiдомлення про транзитне перемiщення (ПТП) та його електронної копiї, яке складається посадовою особою митницi вiдправлення, декларантом або перевiзником.

Перший заступник Голови Державної митної служби України Р. А. Черкасський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.