ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

07.12.2006р. N 11/4-15/13879-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Щодо застосування окремих положень постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.12.03 N 1949

     У зв'язку з запитами митних органiв стосовно надання роз'яснень з питання надання пiльг по сплатi ПДВ при ввезеннi на митну територiю України виробiв медичного призначення, iнформуємо.

     Вiдповiдно до пiдпункту 5.1.7 пункту 5.1 та пункту 5.5 статтi 5 Закону України "Про податок на додану вартiсть" вiд 03.04.97 N 168/97-ВР звiльняються вiд оподаткування ПДВ операцiї з ввезення на митну територiю України зареєстрованих та допущених до застосування в Українi виробiв медичного призначення за перелiком, що щорiчно визначається Кабiнетом Мiнiстрiв України.

     Постановою Кабiнету Мiнiстрiв України "Про перелiк лiкарських засобiв та виробiв медичного призначення, операцiї з продажу яких звiльняються вiд обкладення податком на додану вартiсть" вiд 17.12.03 N 1949 затверджено Перелiк виробiв медичного призначення, операцiї з продажу яких звiльняються вiд обкладення податком на додану вартiсть (далi - Перелiк).

     При цьому, митне оформлення виробiв медичного призначення iз звiльненням вiд оподаткування ПДВ здiйснюється за умови вiдповiдностi коду та текстового опису, визначених в вищезазначеному Перелiку, коду та текстовому опису товарiв згiдно УКТ ЗЕД.

     Пiдставою для звiльнення вiд сплати податку на додану вартiсть є пiдтвердження державної реєстрацiї виробiв медичного призначення та їх наявнiсть в Перелiку.

     У разi, якщо текстовий опис зареєстрованого виробу медичного призначення вiдповiдно до класифiкацiї УКТ ЗЕД має бiльш розширене поняття, нiж опис, визначений в Перелiку, то звiльняються вiд сплати ПДВ тiльки тi товари, що мiстяться в цьому Перелiку.

     Разом з цим, якщо текстовий опис та код виробу медичного призначення, визначеного в Перелiку, тотожний коду та текстовому опису товару згiдно УКТ ЗЕД, звiльненню вiд оподаткування ПДВ пiдлягають всi товари, що належать до цього коду згiдно Пояснень до УКТ ЗЕД.

Заступник Голови Служби О.П.Шейко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.