МIНIСТЕРСТВО ЕКОНОМIКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 27 сiчня 2007 року N 14


Про затвердження Положення про порядок роботи в Мiнiстерствi економiки України з матерiалами, що поданi суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi на отримання документiв дозвiльного характеру

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказом Мiнiстерства економiки України
вiд 28 жовтня 2009 року N 1194,
наказом Мiнiстерство економiчного розвитку i торгiвлi України
вiд 20 липня 2015 року N 829

     Вiдповiдно до Закону України вiд 16.04.91 N 959-XII "Про зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть" (зi змiнами) та з метою впорядкування роботи з приймання та опрацювання матерiалiв, якi подаються до Мiнiстерства економiки України суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi на отримання документiв дозвiльного характеру, їх видачi, посилення виконавської дисциплiни, персональної вiдповiдальностi фахiвцiв Мiнiстерства та рацiонального використання робочого часу наказую:

     1. Затвердити Положення про порядок роботи в Мiнiстерствi економiки України з матерiалами, що поданi суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi на отримання документiв дозвiльного характеру (додається).

     2. Затвердити графiк приймання вiд заявникiв матерiалiв на отримання документiв дозвiльного характеру та видачi цих документiв заявникам (додається).

     3. Затвердити форму особистого номерного штампа (N 1 - 12), що закрiплюється за вiдповiдальною особою (додається).

     4. Департаменту адмiнiстративно-господарської дiяльностi та iнформатизацiї забезпечувати вiддiл забезпечення нетарифного регулювання департаменту державного контролю та регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi на пiдставi щоквартальних заявок журналом видачi спiвробiтникам вiддiлу забезпечення нетарифного регулювання особистих номерних штампiв, журналами облiку заяв суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi на оформлення документiв дозвiльного характеру та журналами видачi документiв дозвiльного характеру.

(пункт 4 у редакцiї наказу Мiнiстерства економiки України вiд 28.10.2009р. N 1194)

     5. Визнати таким, що втратив чиннiсть, наказ Мiнiстерства економiки України вiд 30.05.2000 N 101 "Про порядок роботи в Мiнiстерствi економiки України з матерiалами, поданими суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi на одержання документiв дозвiльного характеру".

     6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Мiнiстра Пятницького В. Т.

Мiнiстр економiки України В. Макуха

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Мiнiстерства економiки України
вiд 27 сiчня 2007 р. N 14
(у редакцiї наказу Мiнекономiки України
вiд 28 жовтня 2009 р. N 1194)

ПОЛОЖЕННЯ
про порядок роботи в Мiнiстерствi економiки України з матерiалами, що поданi суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi для отримання документiв дозвiльного характеру

     1. Фахiвцi вiддiлу забезпечення нетарифного регулювання (далi - вiддiл) департаменту державного контролю та регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi Мiнiстерства економiки України (далi - Мiнiстерство) здiйснюють приймання матерiалiв, якi подають суб'єкти зовнiшньоекономiчної дiяльностi для отримання документiв дозвiльного характеру (далi - матерiали), та видачу дозвiльних документiв у встановлений час згiдно з графiком приймання матерiалiв вiд заявникiв для отримання документiв дозвiльного характеру та видачi цих документiв заявникам за адресою: м. Київ, вул. М. Грушевського, 12/2, 6-й пiд'їзд.

(пункт 1 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 20.07.2015р. N 829)

     2. Заступник директора департаменту державного контролю та регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi - начальник вiддiлу забезпечення нетарифного регулювання (далi - начальник вiддiлу) або в разi його вiдсутностi - заступник начальника вiддiлу (далi - заступник) почергово призначає вiдповiдальних працiвникiв за приймання матерiалiв та видачу документiв дозвiльного характеру.

     3. Перед чергуванням вiдповiдальний за приймання матерiалiв працiвник вiддiлу отримує в уповноваженого за зберiгання особистих номерних штампiв спiвробiтника вiддiлу штамп, про що робиться вiдмiтка у спецiальному журналi видачi спiвробiтникам вiддiлу забезпечення нетарифного регулювання особистих номерних штампiв згiдно з додатком 1 до цього Положення.

     Особистий номерний штамп закрiплюється за кожним спiвробiтником вiддiлу.

     Пiсля закiнчення чергування особистий номерний штамп негайно повертається уповноваженому спiвробiтнику для зберiгання, про що робиться вiдповiдна вiдмiтка у журналi видачi спiвробiтникам вiддiлу забезпечення нетарифного регулювання особистих номерних штампiв.

     4. Пiд час приймання матерiалiв здiйснюється їх перевiрка на комплектнiсть i на кожному аркушi прийнятих матерiалiв (якщо копiя контракту прошита - на її зворотi) ставиться дата приймання i вхiдний номер, якi засвiдчуються особистим номерним штампом вiдповiдальної особи.

     Дата i вхiдний номер прийнятих матерiалiв повiдомляються заявниковi.

     У разi невiдповiдностi матерiалiв, якi подаються заявником, вимогам щодо комплектностi зазначенi документи прийманню не пiдлягають.

     5. Реєстрацiя прийнятих матерiалiв здiйснюється вiдповiдальними особами у спецiальних журналах облiку вхiдних документiв. При цьому ведуться такi окремi журнали для прийому документiв дозвiльного характеру:

     журнал облiку заяв суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi на оформлення лiцензiй на експорт (iмпорт) товарiв, лiцензiй на експорт плоского холоднокатаного прокату походженням з України на митну територiю Росiйської Федерацiї, лiцензiй на експорт пруткiв для армування залiзобетонних конструкцiй походженням з України на митну територiю Росiйської Федерацiї, спецiальних лiцензiй на iмпорт в Україну товарiв, щодо яких застосовуються спецiальнi заходи згiдно з рiшеннями Мiжвiдомчої комiсiї з мiжнародної торгiвлi (додаток 2);

     журнал облiку заяв суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi на оформлення дозволiв на iмпорт в Україну товарiв, щодо яких Мiжвiдомчою комiсiєю з мiжнародної торгiвлi застосовуються заходи нагляду (додаток 3);

     журнал облiку заяв суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi на оформлення разових (iндивiдуальних) лiцензiй на зовнiшньоекономiчну операцiю (додаток 4);

     журнал облiку заяв суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi на оформлення лiцензiй на право iмпорту (експорту) спирту етилового, коньячного i плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробiв (додаток 5);

     журнал облiку заяв суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi на оформлення карток реєстрацiї-облiку зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв) (додаток 6).

     6. Форма журналу облiку заяв суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi на оформлення та видачу лiцензiй на вид господарської дiяльностi - експорт (iмпорт) дискiв для лазерних систем зчитування, матриць затверджується окремим наказом Мiнiстерства.

     7. Пiсля завершення приймання матерiалiв вiдповiдальнi особи передають листи-звернення суб'єктiв господарської дiяльностi щодо оформлення вiдповiдного документа дозвiльного характеру уповноваженому працiвниковi департаменту адмiнiстративно-господарської дiяльностi та iнформатизацiї Мiнiстерства для реєстрацiї, а власне матерiали - безпосередньо начальниковi вiддiлу або в разi його вiдсутностi - заступнику для визначення виконавця iз числа спiвробiтникiв вiддiлу.

     8. Приймання додаткових матерiалiв, що подаються заявниками, здiйснюється вiдповiдальним працiвником, який на кожному аркушi ставить дату приймання i вхiдний номер основних матерiалiв, що засвiдчуються особистим номерним штампом вiдповiдальної особи. Приймання зазначених матерiалiв здiйснюється за адресою: м. Київ, вул. М. Грушевського, 12/2, 6-й пiд'їзд.

(абзац перший пункту 8 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України вiд 20.07.2015р. N 829)

     Приймання матерiалiв вiд заявникiв в iнших службових примiщеннях Мiнiстерства суворо забороняється.

     9. Вiдповiдальнi особи, призначенi начальником вiддiлу або заступником згiдно з пунктом 2 цього Положення, несуть персональну вiдповiдальнiсть за неухильне виконання вимог цього Положення.

     10. Строк опрацювання матерiалiв у вiддiлах монiторингу зовнiшньої торгiвлi, митно-тарифної полiтики департаменту зовнiшньоекономiчної полiтики, а також у вiддiлi правового забезпечення зовнiшньоекономiчної дiяльностi юридичного департаменту Мiнiстерства та в державному пiдприємствi "Iнформацiйно-аналiтичний центр монiторингу зовнiшнiх товарних ринкiв "Держзовнiшiнформ" (далi - ДП "Держзовнiшiнформ"), якi здiйснюють їх розгляд в установленому порядку, не повинен перевищувати двох робочих днiв, а додаткових матерiалiв - одного робочого дня. У разi потреби матерiали доопрацьовуються тiльки тими вiддiлами або ДП "Держзовнiшiнформ", на зауваження яких надiйшли додатковi матерiали.

     Висновки або зауваження вiддiлiв щодо опрацьованих матерiалiв вiзуються виконавцями та керiвниками вiддiлiв Мiнiстерства, висновки або зауваження ДП "Держзовнiшiнформ" пiдписуються виконавцями та директорами департаментiв i передаються до вiддiлу.

     11. Вiддiл пiсля отримання матерiалiв з iнших вiддiлiв Мiнiстерства та вiд ДП "Держзовнiшiнформ" узагальнює їх висновки i готує до видачi документи дозвiльного характеру.

     У разi повернення матерiалiв iз зауваженнями вiддiл готує та надсилає на адресу заявника лист iз викладенням змiсту зауважень.

     12. Видача документiв дозвiльного характеру здiйснюється вiдповiдальними особами, про що робиться запис у спецiальних журналах для видачi документiв дозвiльного характеру:

     журналi видачi лiцензiй на експорт (iмпорт) товарiв, експорт плоского холоднокатаного прокату походженням з України на митну територiю Росiйської Федерацiї, експорт пруткiв для армування залiзобетонних конструкцiй походженням з України на митну територiю Росiйської Федерацiї та спецiальних лiцензiй на iмпорт в Україну товарiв, щодо яких застосовуються спецiальнi заходи згiдно з рiшеннями Мiжвiдомчої комiсiї з мiжнародної торгiвлi (додаток 7);

     журналi видачi разових (iндивiдуальних) лiцензiй на здiйснення зовнiшньоекономiчної операцiї в рамках дiї санкцiй згiдно зi статтею 37 Закону України "Про зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть" (додаток 8);

     журналi видачi карток реєстрацiї-облiку зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв) (додаток 9);

     журналi видачi дозволiв на iмпорт в Україну товарiв, щодо яких Мiжвiдомчою комiсiєю з мiжнародної торгiвлi застосовуються заходи нагляду (додаток 10);

     журналi видачi лiцензiй на експорт (iмпорт) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробiв (додаток 11).

Заступник директора департаменту державного контролю та регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi - начальник вiддiлу забезпечення нетарифного регулювання В. С. Богданов

 

Додаток 1
до Положення про порядок роботи в Мiнiстерствi економiки України з матерiалами, що поданi суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi для отримання документiв дозвiльного характеру

ЖУРНАЛ
видачi спiвробiтникам вiддiлу забезпечення нетарифного регулювання особистих номерних штампiв

Дата Час видачi Номер штампа П. I. Б. чергового Пiдпис чергового Час повернення П. I. Б. уповноваженого за зберiгання Пiдпис уповноваженого за зберiгання Перевiрено
 
Заступник директора департаменту державного контролю та регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi - начальник вiддiлу забезпечення нетарифного регулювання
В. С. Богданов

 

Додаток 2
до Положення про порядок роботи в Мiнiстерствi економiки України з матерiалами, що поданi суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi для отримання документiв дозвiльного характеру

ЖУРНАЛ
облiку заяв суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi на оформлення лiцензiй на експорт (iмпорт) товарiв, лiцензiй на експорт плоского холоднокатаного прокату походженням з України на митну територiю Росiйської Федерацiї, лiцензiй на експорт пруткiв для армування залiзобетонних конструкцiй походженням з України на митну територiю Росiйської Федерацiї, спецiальних лiцензiй на iмпорт в Україну товарiв, щодо яких застосовуються спецiальнi заходи згiдно з рiшеннями Мiжвiдомчої комiсiї з мiжнародної торгiвлi

N п/п Дата Час Назва заявника - суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi (код згiдно з ЄДРПОУ) Номер та дата листа-
звернення
Номер та дата зовнiшньоекономiчного договору (контакту) Номер та дата сертифiката про походження товару, країна походження (у випадках, передбачених законодавством) Вид зовнiшньоекономiчної дiяльностi; найменування товару Кiлькiсть заявок П. I. Б. чергового
 
Заступник директора департаменту державного контролю та регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi - начальник вiддiлу забезпечення нетарифного регулювання
В. С. Богданов

 

Додаток 3
до Положення про порядок роботи в Мiнiстерствi економiки України з матерiалами, що поданi суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi для отримання документiв дозвiльного характеру

ЖУРНАЛ
облiку заяв суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi на оформлення дозволiв на iмпорт в Україну товарiв, щодо яких Мiжвiдомчою комiсiєю з мiжнародної торгiвлi застосовуються заходи нагляду

N п/п Дата Час Назва заявника - суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi (код згiдно з ЄДРПОУ) Код товару згiдно з УКТЗЕД П. I. Б. чергового
 
Заступник директора департаменту державного контролю та регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi - начальник вiддiлу забезпечення нетарифного регулювання
В. С. Богданов

 

Додаток 4
до Положення про порядок роботи в Мiнiстерствi економiки України з матерiалами, що поданi суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi для отримання документiв дозвiльного характеру

ЖУРНАЛ
облiку заяв суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi на оформлення разових (iндивiдуальних) лiцензiй на зовнiшньоекономiчну операцiю

N п/п Дата Час Назва заявника - суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi (код згiдно з ЄДРПОУ) Номер та дата листа-звернення Номер та дата зовнiшньоекономiчного договору (контракту) Вид зовнiшньоекономiчної дiяльностi; найменування товару П. I. Б. чергового
 
Заступник директора департаменту державного контролю та регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi - начальник вiддiлу забезпечення нетарифного регулювання
В. С. Богданов

 

Додаток 5
до Положення про порядок роботи в Мiнiстерствi економiки України з матерiалами, що поданi суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi для отримання документiв дозвiльного характеру

ЖУРНАЛ
облiку заяв суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi на оформлення лiцензiй на право iмпорту (експорту) спирту етилового, коньячного i плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробiв

N п/п Дата Час Назва заявника - суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi (код згiдно з ЄДРПОУ) Код товару згiдно з УКТЗЕД Серiя лiцензiї П. I. Б. чергового
 
Заступник директора департаменту державного контролю та регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi - начальник вiддiлу забезпечення нетарифного регулювання
В. С. Богданов

 

Додаток 6
до Положення про порядок роботи в Мiнiстерствi економiки України з матерiалами, що поданi суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi для отримання документiв дозвiльного характеру

ЖУРНАЛ
облiку заяв суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi на оформлення карток реєстрацiї - облiку зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв)

N п/п Дата Час Назва заявника - суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi (код згiдно з ЄДРПОУ) Номер та дата листа-
звернення
Номер та дата зовнiшньоекономiчного договору (контракту) Вид зовнiшньоекономiчної дiяльностi; найменування товару П. I. Б. чергового
 
Заступник директора департаменту державного контролю та регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi - начальник вiддiлу забезпечення нетарифного регулювання
В. С. Богданов

 

Додаток 7
до Положення про порядок роботи в Мiнiстерствi економiки України з матерiалами, що поданi суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi для отримання документiв дозвiльного характеру

ЖУРНАЛ
видачi лiцензiй на експорт (iмпорт) товарiв, експорт плоского холоднокатаного прокату походженням з України на митну територiю Росiйської Федерацiї, експорт пруткiв для армування залiзобетонних конструкцiй походженням з України на митну територiю Росiйської Федерацiї та спецiальних лiцензiй на iмпорт в Україну товарiв, щодо яких застосовуються спецiальнi заходи згiдно з рiшеннями Мiжвiдомчої комiсiї з мiжнародної торгiвлi

N п/п Номер лiцензiї Назва заявника - суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi (код згiдно з ЄДРПОУ) Сума державного збору за видачу лiцензiї П. I. Б., дата, пiдпис уповноваженого представника суб'єкта, що отримує лiцензiю та (у випадках, визначених законодавством) оригiнал сертифiката про походження товару
 
Заступник директора департаменту державного контролю та регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi - начальник вiддiлу забезпечення нетарифного регулювання
В. С. Богданов

 

Додаток 8
до Положення про порядок роботи в Мiнiстерствi економiки України з матерiалами, що поданi суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi для отримання документiв дозвiльного характеру

ЖУРНАЛ
видачi разових (iндивiдуальних) лiцензiй на здiйснення зовнiшньоекономiчної операцiї

N п/п Номер лiцензiї Назва заявника - суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi (код згiдно з ЄДРПОУ) Сума державного збору за видачу лiцензiї П. I. Б., дата, пiдпис уповноваженого представника суб'єкта, що отримує лiцензiю
 
Заступник директора департаменту державного контролю та регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi - начальник вiддiлу забезпечення нетарифного регулювання
В. С. Богданов

 

Додаток 9
до Положення про порядок роботи в Мiнiстерствi економiки України з матерiалами, що поданi суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi для отримання документiв дозвiльного характеру

ЖУРНАЛ
видачi карток реєстрацiї - облiку зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв)

N п/п Номер зовнiшньоекономiчного договору (контракту) Назва заявника - суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi (код згiдно з ЄДРПОУ) П. I. Б., дата, пiдпис уповноваженого представника суб'єкта, що отримує картку реєстрацiї - облiку договору (контракту) та оригiнал контракту
 
Заступник директора департаменту державного контролю та регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi - начальник вiддiлу забезпечення нетарифного регулювання
В. С. Богданов

 

Додаток 10
до Положення про порядок роботи в Мiнiстерствi економiки України з матерiалами, що поданi суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi для отримання документiв дозвiльного характеру

ЖУРНАЛ
видачi дозволiв на iмпорт в Україну товарiв, щодо яких Мiжвiдомчою комiсiєю з мiжнародної торгiвлi застосовуються заходи нагляду

N п/п Номер дозволу Назва заявника - суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi (код згiдно з ЄДРПОУ) П. I. Б., дата, пiдпис уповноваженого представника суб'єкта, що отримує дозвiл
 
Заступник директора департаменту державного контролю та регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi - начальник вiддiлу забезпечення нетарифного регулювання
В. С. Богданов

 

Додаток 11
до Положення про порядок роботи в Мiнiстерствi економiки України з матерiалами, що поданi суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi для отримання документiв дозвiльного характеру

ЖУРНАЛ
видачi лiцензiй на експорт (iмпорт) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробiв

N п/п Серiя та номер лiцензiї Назва заявника - суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi (код згiдно з ЄДРПОУ) Сума державного збору за видачу лiцензiї П. I. Б., дата, пiдпис уповноваженого представника суб'єкта, що отримує лiцензiю
 
Заступник директора департаменту державного контролю та регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi - начальник вiддiлу забезпечення нетарифного регулювання
В. С. Богданов
 
(Положення у редакцiї наказу Мiнiстерства економiки України вiд 28.10.2009р. N 1194)

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Мiнiстерства економiки України
вiд 27 сiчня 2007 р. N 14
(у редакцiї наказу Мiнекономiки України
вiд 28 жовтня 2009 р. N 1194)

ГРАФIК
приймання вiд заявникiв матерiалiв для отримання документiв дозвiльного характеру та видачi цих документiв заявникам

     1. Приймання матерiалiв для отримання документiв дозвiльного характеру здiйснюється щоденно з понедiлка по четвер з 10.00 до 12.30 та з 15.00 до 17.30, у п'ятницю та передсвятковi днi з 10.00 до 12.30 та з 15.00 до 16.00

     2. Видача документiв дозвiльного характеру здiйснюється щоденно з понедiлка по четвер з 11.00 до 12.00 та з 15.00 до 17.30, у п'ятницю та передсвятковi днi з 11.00 до 12.00 та з 15.00 до 16.00.

Заступник директора департаменту державного контролю та регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi - начальник вiддiлу забезпечення нетарифного регулювання В. С. Богданов
 
(графiк у редакцiї наказу Мiнiстерства економiки України вiд 28.10.2009р. N 1194)

 

Додаток 6
до Положення про порядок роботи в Мiнiстерствi економiки України з матерiалами, що поданi суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi на отримання документiв дозвiльного характеру

ЖУРНАЛ
облiку заяв суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi на оформлення карток реєстрацiї-облiку зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв)

N з/п Дата Час Назва заявника - суб'єкта ЗЕД (код згiдно з ЄДРПОУ) Номер та дата листа-звернення Номер та дата зовнiшньоекономiчного договору (контакту) Товар Прiзвище чергового
 
Заступник директора департаменту зовнiшньоекономiчної полiтики - начальник вiддiлу нетарифного регулювання
В. Богданов
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.