ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

13.04.2007 р. N 11/1-16/3861-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


     На виконання витягу з протоколу N 14 засiдання Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 04.04.07 щодо вжиття невiдкладних заходiв по недопущенню випадкiв заниження митної вартостi товарiв тваринного походження товарних груп 02 та 05 згiдно з УКТЗЕД, вимагаю:

     1. Посилити контроль за правильнiстю визначення митної вартостi зазначених товарних груп, якi розмiщуються у митнi режими iмпорт та переробка на митнiй територiї України (давальницькi операцiї).

     2. При здiйсненнi контролю за правильнiстю визначеннi митної вартостi цих товарiв з дотриманням вимог пункту 11 Порядку декларування митної вартостi товарiв, якi перемiщуються через митний кордон України, та подання вiдомостей для її пiдтвердження, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 20.12.06 N 1766 (далi - Порядок) обов'язково вимагати такi додатковi документи для пiдтвердження митної вартостi:

     вiдповiдну бухгалтерську документацiю;

     специфiкацiї, прейскуранти (прайс-листи) фiрми - виробника товару;

     калькуляцiю фiрми - виробника товару;

     копiю вантажної митної декларацiї країни вiдправлення, а в разi, коли в такiй країнi товар розмiщувався в митному режимi, яким не передбачено сплату податкiв i вiдповiдно до якого товар перебував пiд митним контролем - копiю вантажної митної декларацiї, оформленої в попереднiй експорту митний режим;

     висновки про якiснi та вартiснi характеристики товарiв, пiдготовленi спецiалiзованими експертними органiзацiями, що мають вiдповiднi повноваження згiдно iз законодавством;

     сертифiкат про походження товару;

     вiдомостi про якiснi характеристики товару;

     iнформацiю зовнiшньоторговельних та бiржових органiзацiй про вартiсть товару та/або сировини.

     3. Забезпечити контроль за чiтким дотриманням декларантами вимог пункту 12 та 13 Порядку.

     4. Здiйснювати визначення митної вартостi таких товарiв, у випадках передбачених пунктом 14 Порядку, з урахуванням iнформацiї, що мiститься у ПIК "Цiнова iнформацiя про товари, якi iмпортуються в Україну безпосередньо вiд виробникiв цих товарiв (за "прямими контрактами")" та листi Управлiння митної вартостi Держмитслужби вiд 10.05.06 N 16/1-672-ЕП.

     5. Забезпечити щотижневий монiторинг результатiв митного оформлення товарних груп 02 та 05 за УКТЗЕД та щомiсячний аналiз результатiв вжитих заходiв з вiдображенням таких результатiв у аналiтичнiй довiдцi, яка щомiсячно надсилається до Управлiння митної вартостi вiдповiдно до вимог листа вiд 09.02.04 N 11/4-13-1370-ЕП.

     Попереджаю про персональну дисциплiнарну вiдповiдальнiсть керiвникiв митних органiв за виконання вимог цього листа.

     Контроль за виконанням залишаю за собою

Голова Служби О.Б.Єгоров
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.