МIНIСТЕРСТВО ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО ПРИРОДНОГО СЕРЕДОВИЩА УКРАЇНИ

06.04.2007 N 3890-к/20/ч-2

 

Кабiнет Мiнiстрiв України


Щодо ввезення на територiю України осетрових видiв з Вiрменiї

     На виконання доручення Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 13.03.07 N 10685/1/1-07 Мiнприроди розглянуло лист Держкомрибгоспу вiд 28.02.07 N 1-1-3/443 щодо ситуацiї iз ввезенням на територiю України осетрових видiв риб з Вiрменiї та iнформує.

     МЗС листом вiд 31.03.07 N 640/14-266-1447 повiдомило, що Посольство України у Республiцi Вiрменiя вiдповiдним листом поiнформувало Мiнiстерство сiльського господарства цiєї країни щодо ситуацiї навколо ввезення на територiю України осетрових видiв риб з Вiрменiї, проте вiдповiдi вiд вiрменської сторони ще не отримано.

     Мiнекономiки вважає, що врегулювання порушеного Держкомрибгоспом питання залежатиме вiд можливостей Вiрменської сторони вжити заходiв щодо призначення органу, який вiдповiдатиме за видачу документiв, прирiвняних до тих, що вимагає ст. 10 Конвенцiї про мiжнародну торгiвлю видами дикої фауни i флори, що перебувають пiд загрозою зникнення (далi - Конвенцiї).

     Мiнагрополiтики зазначило, що Україна, приєднавшись до Конвенцiї вiдповiдно до Закону України вiд 14.05.1999 N 662-XIV, взяла на себе певнi мiжнароднi зобов'язання щодо забезпечення виконання положень даної Конвенцiї та заборони торгiвлi зразками з порушенням положень Конвенцiї.

     З урахуванням цих зобов'язань, Україна, як Сторона Конвенцiї, повинна врахувати рекомендацiю Секретарiату Конвенцiї не приймати на своїй територiї продукцiю з видiв, якi включенi до додаткiв Конвенцiї i походять з Вiрменiї, доки Вiрменiя не визначить компетентний орган, який має надавати документи, спiвставнi за змiстом з дозвiльним документом Конвенцiї, та не повiдомить про це Секретарiат Конвенцiї. Мiнагрополiтики вважає за доцiльне надiслати Уряду Вiрменiї листа з пропозицiями щодо вжиття необхiдних заходiв щодо призначення компетентного органу Вiрменiї, який вiдповiдатиме за видачу документiв, прирiвняних до тих, що вимагає Конвенцiя, та направити вiдповiдне повiдомлення до Секретарiату Конвенцiї оскiльки вiдсутнiсть зазначеного повiдомлення свiдчить про неможливiсть ввезення осетрових видiв риб в Україну з Вiрменiї. Держмитслужба листом вiд 04.04.07 N 11/2-18/3441 повiдомила, що митнi органи вiдповiдно до п. 6 постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 13.12.2000 N 1822 здiйснюватимуть пропуск на митну територiю України зразкiв Конвенцiї лише за дозволами та сертифiкатами, що видаються адмiнiстративними органами України з питань виконання вимог Конвенцiї.

     З урахуванням пропозицiй, висловленими центральними органами виконавчої влади, залученими до виконання доручення Кабiнету Мiнiстрiв України, та з метою створення сприятливих умов щодо здiйснення торгiвельних операцiй мiж Україною та Вiрменiєю з одночасним дотриманням вимог Конвенцiї, Мiнприроди пропонує наступне:

     1. Направити Уряду Вiрменiї листа з проханням щодо вжиття необхiдних заходiв щодо призначення компетентного органу Вiрменiї, який вiдповiдатиме за видачу документiв, прирiвняних до тих, що вимагає Конвенцiя, та подальшого вiдповiдного iнформування Секретарiату Конвенцiї про факт призначення такого органу.

     2. До часу отримання вiд Секретарiату Конвенцiї iнформацiї про призначення згаданого вище компетентного органу Вiрменiї, а також вiдповiдно до рекомендацiї Секретарiату Конвенцiї та керуючись п. b) Резолюцiї Conf. 9.5 "Торгiвля з державами, якi не є Сторонами Конвенцiї", прийняту на 9-й нарадi Конференцiї Сторiн Конвенцiї, не приймати на територiю України продукцiю з видiв, в тому числi осетрових видiв риб, якi включенi до додаткiв Конвенцiї i походять з Вiрменiї.

     Просимо погодити.

Перший заступник Мiнiстра С. Куруленко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.