ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

вiд 03.10.2007 N 15/1317-ЕП

 

Начальнику Харкiвської митницi
Пруднiкову М.I.


     Державною митною службою України розглянуто Ваш лист щодо надання iнформацiї вiдносно непогашених ТОВ <...> податкових векселiв.

     Постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 30.08.2007 N 1077 було внесено змiни до пункту 4 Порядку випуску, обiгу та погашення векселiв, якi видаються на суму податку на додану вартiсть при iмпортi товарiв на митну територiю України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 01.10.97 N 1104, згiдно з якими цей пункт окрiм перелiчених у ньому вимог було доповнено нормою про те, що податковий вексель може бути виданий лише особою, яка не має на момент митного оформлення товарiв податкових векселiв, не погашених у строк.

     З набранням чинностi постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 30.08.2007 N 1077 митне оформлення товарiв, якi iмпортуються на митну територiю України, iз застосуванням вексельної форми розрахунку по сплатi податку на додану вартiсть, може бути здiйснене лише за умови надання довiдки органiв державної податкової служби про те, що суб'єкт господарювання станом на момент митного оформлення не має податкових векселiв, не погашених у строк.

     Також зазначаємо, що Держмитслужба України перiодично отримує вiд Державної податкової адмiнiстрацiї України перелiк платникiв податкiв, якi мають непогашенi податковi векселi. Цi перелiки доводяться Держмитслужбою України до митних органiв. Останнiй з них був надiсланий митним органам листом вiд 28.09.2007 N 15/1293-ЕП.

     У той же час iнформуємо, що на виконання положень постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 30.08.2007 N 1077 Державною митною службою України разом з Державною податковою адмiнiстрацiєю України здiйснюються заходи, направленi на пiдписання протоколу стосовно отримання вiд ДПАУ в електронному виглядi iнформацiї про платникiв ПДВ, якi мають непогашенi податковi векселi, яка буде у подальшому надсилатися в електронному виглядi до митних органiв.

Директор Департаменту митних платежiв С.Джигалов
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.