ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

05.02.08 N 11/1-9/1190-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


Про встановлення додаткових конкретних вимог до обладнання митного лiцензiйного складу

     З метою посилення контролю за дiяльнiстю митних лiцензiйних складiв та вiдповiдно до положень пункту 2.7 Положення про вiдкриття та експлуатацiю митних лiцензiйних складiв, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 31.12.96 N 592 (далi - Положення), встановити додатковi вимоги щодо обладнання митного лiцензiйного складу засобами вiдеоспостереження з можливiстю збереження у власника МЛС вiдеоiнформацiї, отриманої пiд час розмiщення/випуску товарiв на/з МЛС. Термiн зберiгання такої вiдеоiнформацiї - 1 рiк.

     Визначити термiн обладнання такими засобами вiдеоспостереження для вже вiдкритих митних лiцензiйних складiв - два мiсяцi.

     У випадку не виконання цих вимог, дiя лiцензiї на право вiдкриття та експлуатацiї митного лiцензiйного складу (далi - лiцензiя) може бути призупинена у вiдповiдностi до роздiлу 8 Положення на термiн до 3-х мiсяцiв.

     При невиконаннi вимог, зазначених у рiшеннi начальника митницi про призупинення дiї лiцензiї - така лiцензiя анулюється.

     В подальшому, у разi прийняття начальником митницi рiшення про можливiсть вiдкриття митного лiцензiйного складу, разом iз листом-погодження про доцiльнiсть надання суб'єкту ЗЕД лiцензiї надсилати на адресу Державної митної служби України фотографiї (у паперовому виглядi) примiщень цього складу, примiщень, призначених для працiвникiв митницi, прилеглої територiї тощо.

     Фотографiї повиннi бути завiренi пiдписами посадових осiб, що були присутнiми пiд час проведення огляду територiй i примiщень цього складу iз зазначенням прiзвищ, iнiцiалiв та посад цих посадових осiб.

     Водночас наголошуємо про неухильне дотримання вимог пункту 2 наказу Державної митної служби України вiд 30.05.03 N 373 (зi змiнами) "Про заходи щодо посилення контролю за дiяльнiстю митних лiцензiйних складiв".

     З метою доведення до вiдома власникiв МЛС додаткових вимог щодо обладнання митних лiцензiйних складiв вжити заходiв щодо органiзацiї проведення з цими власниками зустрiчi, результати якої зафiксувати спiльним протоколом.

     Про результати вжитих заходiв iнформувати Департамент органiзацiї митного контролю до 01.04.08.

Голова Служби В.I.Хорошковський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.