ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

17.03.08 N 11/5-9/2976-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


Про переоформлення дозволiв на СТЗ i ведення облiку товарiв на СТЗ, пiсля отримання нового дозволу

     У зв'язку зi змiною структури митних органiв України та запитами митних органiв щодо облiку товарiв на складах тимчасового зберiгання (далi - СТЗ) згiдно з вимогами Порядку ведення облiку та подання митним органам звiтностi щодо товарiв i транспортних засобiв на складах тимчасового зберiгання, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 18.05.07 N 417, зi змiнами (далi - Порядок облiку товарiв на СТЗ), повiдомляємо.

     1. Згiдно з вимогами роздiлу 4 Положення про склади тимчасового зберiгання, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 07.10.03 N 674 i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 19.11.03 за N 1061/8382, зi змiнами (далi - Положення про СТЗ), дозвiл на використання складського примiщення, резервуара, майданчика як СТЗ (далi - Дозвiл) може бути анульований або скасований митним органом, який його видав.

     З метою забезпечення повноцiнного облiку товарiв на СТЗ пропонуємо у наказах митного органу про анулювання або скасування Дозволу встановлювати термiн, протягом якого товари повиннi бути перемiщенi на склад митного органу або оформленi до обраного митного режиму згiдно з вимогами статтi 108 Митного кодексу України. Початком цього термiну вважати дату вищевказаного наказу митного органу, а кiнцем - дату закiнчення дiї Дозволу.

     При цьому, заборонити розмiщення товарiв на СТЗ з дати наказу про анулювання або скасування Дозволу, а вiдомостi про строк дiї Дозволу протягом доби вносити до ЄАIС Держмитслужби України (ПIК "Реєстр дозволiв на право вiдкриття СТЗ").

     2. З метою забезпечення повноцiнного облiку товарiв на СТЗ, до набрання чинностi наказу Держмитслужби "Про внесення змiн до наказу N 417", на пiдставi якого буде здiйснено доопрацювання ПIК "Реєстр дозволiв на право вiдкриття СТЗ", при поданнi власником СТЗ митному органу документiв, що мiстять вiдомостi про потребу видачi нового Дозволу, згiдно з вимогами пункту 8 Положення про СТЗ, начальником митного органу приймається рiшення про необхiднiсть видачi нового Дозволу (при цьому новому Дозволу в паперовому примiрнику надається номер та дата видачi попереднього, а до електронного примiрника протягом доби вносяться вiдповiднi змiни за допомогою режиму - Редагування - ПIК "Реєстр дозволiв на право вiдкриття СТЗ").

     З 01.05.08 пiсля набрання чинностi наказу Держмитслужби "Про внесення змiн до наказу N 417", на пiдставi якого буде здiйснено доопрацювання ПIК "Реєстр дозволiв на право вiдкриття СТЗ", при поданнi власником СТЗ митному органу документiв, що мiстять вiдомостi про потребу видачi нового Дозволу, згiдно з вимогами пункту 8 Положення про СТЗ, начальником митного органу приймається рiшення про можливiсть видачi нового Дозволу. У такому випадку, при внесеннi до ЄАIС Держмитслужби вiдомостей про новий Дозвiл, у графi "Попереднiй Дозвiл" будуть зазначатися номер i дата видачi попереднього Дозволу.

     3. У разi лiквiдацiї або реорганiзацiї митного органу зi змiною (без змiни) зони його дiяльностi, Дозвiл, ранiше виданий цим митним органом, дiє до моменту прийняття рiшення новоствореним митним органом, у зонi дiяльностi якого знаходиться СТЗ, про можливiсть видачi нового Дозволу на той самий склад, але не бiльше 30 календарних днiв з дати початку роботи новоствореного митного органу.

     Для довiдки. Пiд "новоствореним митним органом" у цьому листi розумiється митний орган, до зони дiяльностi якого увiйшла зона дiяльностi лiквiдованого (реорганiзованого) митного органу.

     У такому випадку, з метою забезпечення повноцiнного облiку товарiв на СТЗ, при внесеннi до ЄАIС Держмитслужби вiдомостей про новий Дозвiл у графi "Попереднiй Дозвiл" будуть зазначатися номер i дата видачi Дозволу, виданого лiквiдованим (реорганiзованим) митним органом.

     При такому переоформленнi Дозволу строк тимчасового зберiгання товарiв на СТЗ не переривається, функцiонування СТЗ не припиняється.

Заступник Голови Служби П.В.Пашко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.