КИЇВСЬКА МIСЬКА ДЕРЖАВНА АДМIНIСТРАЦIЯ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Київ

вiд 11.03.2008 р. N 323


Про додатковi заходи щодо впорядкування руху вантажного автотранспорту в мiстi Києвi

     Вiдповiдно до статей 5, 6, 9 Закону України "Про дорожнiй рух", статтi 28 Закону України "Про мiсцеве самоврядування в Українi" та з метою полiпшення органiзацiї дорожнього руху та його безпеки, полiпшення екологiчного стану та пiдвищення пропускної спроможностi вулично-шляхової мережi м. Києва:

     1. Заборонити з 01.05.2008 заїзд вантажного транспорту загальною масою бiльше 4,5 тонни в межi мiста Києва з 07-00 год. до 20-00 год.

     2. Рух транзитного вантажного транспорту територiєю мiста Києва з 01.05.2008 дозволити лише по проспекту Бажана, Столичному шосе, вулицi Академiка Заболотного, площi Одеськiй, Кiльцевiй дорозi, проспекту Академiка Палладiна, площi Гостомельськiй, вулицi Мiськiй (на дiлянцi вiд площi Гостомельської до перехрестя з Гостомельським шосе), Гостомельському шосе, Новiй дорозi (Київського мiського напiвкiльця), проспекту Мiнському, площi Тараса Шевченка, вулицi Полярнiй, вулицi Богатирськiй, площi Тульськiй, проспекту Московському, проспекту Ватутiна, площi Керченськiй, вулицi Братиславськiй, проспекту Броварському з 20-00 год. до 07-00 год.

     3. Заборонити з 01.05.2008 в'їзд вантажних транспортних засобiв з дозволеною максимальною загальною масою понад 4,5 тонни (якщо дорожнiми знаками не обумовлено iншого), а також тракторiв, самохiдних машин i механiзмiв (крiм автомобiлiв аварiйних та оперативних служб) в центральну частину мiста Києва, обмежену наступними вулицями i площами:

     - пл. Перемоги - Повiтрофлотський шляхопровiд - вул. Чорновола - вул. Глибочицька - вул. Верхнiй (Нижнiй) Вал - вул. Набережно-Хрещатицька - Набережне шосе - бульвар Дружби народiв - площа Либiдська - вул. Горького - вул. Саксаганського - пл. Перемоги.

     Заїзд вантажного транспорту з швидкопсувним вантажем в центральну частину мiста дозволити в перiод з 20-00 год. до 07-00 год.

     У невiдкладних випадках для заїзду вантажних автомобiлiв з дозволеною максимальною загальною масою понад 4,5 тонни у центральну частину м. Києва дiє порядок видачi вiдповiдних перепусток, затверджений наказом Головного управлiння транспорту, зв'язку та iнформатизацiї виконавчого органу Київської мiської ради (Київської мiської державної адмiнiстрацiї) вiд 10.01.2007 N 2, який зареєстровано в Головному управлiннi юстицiї в мiстi Києвi 25.01.2007 за N 2/737.

     4. Головному управлiнню з питань торгiвлi та побуту виконавчого органу Київської мiської ради (Київської мiської державної адмiнiстрацiї) вжити вiдповiднi заходи щодо забезпечення власниками закладiв торгiвлi, якi розташованi у центральнiй частинi м. Києва, обмеженiй вулицями i площами, визначеними пунктом 3 цього розпорядження, перевезень товарiв вантажними автомобiлями загальною масою понад 4,5 тонни з 20-00 год. до 07-00 год.

     5. Заборонити з 01.05.2008 в перiод, коли температура повiтря бiльше нiж +28° C, рух великовагового транспорту загальною вагою понад 24 тонни i навантаженням на вiсь понад 7 тонн на окремих вулицях та дорогах м. Києва з 10-00 год. до 22-00 год.

     6. Визначити вiдповiдальним за спостереження перевищення допустимих норм температури повiтря (понад +28° C) та. iнформування управлiння ДАI ГУ МВС України в м. Києвi для здiйснення заходiв щодо заборони руху великовагового транспорту загальною вагою понад 4,5 тонни КК "Київавтодор".

     7. Головному управлiнню контролю за благоустроєм мiста Києва виконавчого органу Київської мiської ради (Київської мiської державної адмiнiстрацiї) з метою уникнення забруднення дорожнього полотна вулично-шляхової мережi мiста забезпечити постiйний контроль за органiзацiями, якi здiйснюють перевезення вантажiвками в мiстi, щодо недопущення просипання та проливання на дорожнє полотно вулиць та дорiг мiста сипких та рiдких будiвельних матерiалiв.

     8. Просити Київську регiональну митницю:

     8.1. Не видавати та не погоджувати лiцензiї та дозволи суб'єктам зовнiшньоекономiчної дiяльностi на право вiдкриття та експлуатацiї митних лiцензiйних складiв та складiв тимчасового зберiгання на територiї мiста, з метою винесення їх за межi мiста.

     8.2. Погодити з Головним управлiнням транспорту виконавчого органу Київської мiської ради (Київської мiської державної адмiнiстрацiї) та управлiнням ДАI ГУ МВС України в м. Києвi схему руху вантажного транспорту територiєю мiста до митних комплексiв за адресами:

     - вул. Новопирогiвська, 58, ВМК АТ "Українська автомобiльна корпорацiя";

     - Столичне шосе, 100, ВМК ТОВ "Атлантiк";

     - вул. Малинська, 20, ВМК ВАТ "Київське автотранспортне пiдприємство 13054";

     - вул. Богатирська, 1, ВМК ТОВ "Фрозен Фрiо";

     - вул. Туполєва, 23, ВМК ЗАТ "Київтрансекспедицiя".

     9. Комунальному пiдприємству "Київдорсервiс":

     9.1. Виступити замовником розробки i погодити Схему маршрутного орiєнтування та Схему заборони руху вантажного транспорту в перiод, коли температура повiтря бiльше нiж +28° C, на вулично-шляховiй мережi м. Києва та на територiї Київської областi.

     9.2. Вiдповiдно до розроблених схем, передбачених у пiдпунктi 9.1 цього розпорядження, провести роботи iз виготовлення та встановлення вiдповiдних технiчних засобiв регулювання дорожнiм рухом в термiн до 30.04.2008.

     10. Головному управлiнню транспорту виконавчого органу Київської мiської ради (Київської мiської державної адмiнiстрацiї):

     10.1. Спiльно з Головним управлiнням з питань взаємодiї з засобами масової iнформацiї та зв'язкiв з громадськiстю виконавчого органу Київської мiської ради (Київської мiської державної адмiнiстрацiї) в мiсячний термiн пiдготувати вiдповiдну iнформацiю для учасникiв дорожнього руху, розмiстити її в засобах масової iнформацiї та звернутись через Департамент автомобiльного транспорту Мiнiстерства транспорту та зв'язку України, Департамент ДАI МВС України та iншi республiканськi органiзацiї з проханням проiнформувати iншi регiони України про введенi обмеження в русi вантажного транспорту по м. Києву та через м. Київ.

     10.2. Як головному розпоряднику бюджетних коштiв здiйснити фiнансування робiт, передбачених пiдпунктом 9.2 пункту 9 цього розпорядження, за рахунок перерозподiлу асигнувань.

     11. Просити управлiння ДАI ГУ МВС України в м. Києвi та управлiння УДАI ГУ МВС України в Київськiй областi з 01.05.2008 розпочати контроль за виконанням пунктiв 1, 2, 3, 5 цього розпорядження.

     12. Управлiнню iнформацiйного забезпечення апарату виконавчого органу Київської мiської ради (Київської мiської державної адмiнiстрацiї) спiльно з Головним управлiнням з питань реклами виконавчого органу Київської мiської ради (Київської мiської державної адмiнiстрацiї) розробити тексти повiдомлень про обмеження руху вантажного транспорту у м. Києвi та погодити їх з Головним управлiнням транспорту виконавчого органу Київської мiської ради (Київської мiської державної адмiнiстрацiї) та управлiнням ДАI ГУ МВС України в м. Києвi.

     13. Головному управлiнню з питань реклами виконавчого органу Київської мiської ради (Київської мiської державної адмiнiстрацiї) передбачити мiсця розташування рекламних засобiв на основних в'їздах до м. Києва i на територiї Київської областi та розмiстити повiдомлення, передбаченi пунктом 12 цього розпорядження.

     14. Просити Київську обласну державну адмiнiстрацiю:

     14.1. Погодити мiсця розташування (схеми, передбаченi пiдпунктом 9.1 цього розпорядження) технiчних засобiв регулювання дорожнього руху (дорожнi знаки, iнформацiйнi табло тощо) для їх встановлення комунальним пiдприємством "Київдорсервiс" на територiї Київської областi;

     14.2. Погодити мiсця розташування рекламних засобiв на територiї Київської областi.

     14.3. Опрацювати питання можливостi власникiв iснуючих логiстичних центрiв, автотермiнальних комплексiв, митних лiцензiйних складiв, а також об'єктiв дорожнього сервiсу, якi мають площадки для вiдстою вантажного транспорту, розмiщенi на територiї Київської областi, здiйснювати на вiдповiдних умовах вiдстiй вантажних транспортних засобiв у години, коли рух територiєю м. Києва заборонено.

     15. Керiвникам пiдприємств вантажного транспорту, розташованих в центральнiй частинi мiста, визначенiй у пунктi 3 цього розпорядження, погодити з Головним управлiнням транспорту виконавчого органу Київської мiської ради (Київської мiської державної адмiнiстрацiї) та управлiнням ДАI ГУ МВС України в м. Києвi схем заїзду та виїзду вантажних транспортних засобiв до центральної частини мiста.

     16. Керiвникам пiдприємств, установ i органiзацiй, незалежно вiд форм власностi, якi мають вантажнi автомобiлi та механiчнi транспортнi засоби, провести з водiями цих транспортних засобiв роз'яснювальну роботу та забезпечити виконання цього розпорядження.

     17. Визнати такими, що втратили чиннiсть:

     17.1. Пункти 1, 2, 7, 8 розпорядження Київської мiської державної адмiнiстрацiї вiд 10.07.2006 N 1040 "Про деякi заходи щодо впорядкування руху вантажного транспорту в м. Києвi" (iз змiнами та доповненнями, внесеними розпорядженням Київської мiської державної адмiнiстрацiї вiд 18.01.2007 N 9).

     17.2. Пункти 1, 2 розпорядження Київської мiської державної адмiнiстрацiї вiд 18.01.2007 N 9 "Про внесення змiн та доповнень до розпорядження Київської мiської державної адмiнiстрацiї вiд 10.07.2006 N 1040".

     18. Першому заступнику голови Київської мiської державної адмiнiстрацiї Бассу Д. Я. прийняти рiшення щодо висвiтлення в засобах масової iнформацiї змiсту цього розпорядження.

     19. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступникiв голови Київської мiської державної адмiнiстрацiї згiдно з розподiлом обов'язкiв.

Голова Л. Черновецький
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.