ДЕРЖАВНИЙ МИТНИЙ КОМIТЕТ УКРАЇНИ

вiд 31.01.95 р. N 11/3-495

 

Начальникам територiальних митних управлiнь
Начальникам митниць


Щодо порядку використання картки реєстрацiї - облiку зовнiшньоекономiчного договору (контракту) в разi митного оформлення вантажiв за цiєю карткою у митницi не за мiсцем акредитацiї (розташування) суб'єкта пiдприємництва - сторони контракту

     1. В зв'язку з тим, що картка реєстрацiї - облiку зовнiшньоекономiчного договору (контракту), що оформлюється на виконання Указу Президента України "Про облiк окремих видiв зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв) в Українi" вiд 7 листопада 1994 року Мiнiстерством зовнiшнiх економiчних зв'язкiв України чи його територiальними органами, дiйсна для митного оформлення вантажу за мiсцем акредитацiї (розташування) експортера, роз'яснюємо порядок використання картки реєстрацiї в разi митного оформлення вантажiв у митницi не за мiсцем акредитацiї (розташування) суб'єкта пiдприємництва - сторони контракту.

     1.1. Суб'єкт пiдприємництва - сторона контракту подає до митницi за мiсцем своєї акредитацiї (розташування) два примiрники заяви на здiйснення митного оформлення в конкретно зазначенiй митницi поза мiсцем своєї акредитацiї (розташування).

     1.2. Митницею за мiсцем акредитацiї (розташування) суб'єкта пiдприємництва - сторони контракту на обох примiрниках зазначеної в п. 1 заяви здiйснюється запис - узгодження щодо можливостi митного оформлення вiдповiдної кiлькостi товару (всiєї кiлькостi за конкретним контрактом, партiї товару i т. п.) у вiдповiднiй митницi поза мiсцем акредитацiї (розташування) суб'єкта пiдприємництва - сторони контракту, який засвiдчується пiдписом начальника митницi, його заступника або начальника транзитно-вантажного (вантажного) вiддiлу та вiдтиском круглої печатки митницi. При ньому має бути чiтко вказане прiзвище посадової особи, що пiдписала узгодження. Перший примiрник узгодженої заяви залишається в митницi за мiсцем акредитацiї (розташування) вищезазначеного суб'єкта пiдприємництва, другий примiрник передається заявниковi для подання в митницю, в якiй буде здiйснюватись митне оформлення.

     1.3. В митницi за мiсцем акредитацiї (розташування) суб'єкта пiдприємництва - сторони контракту поряд з першим примiрником зазначеної в п. 1 заяви залишається i перший примiрник картки реєстрацiї контракту в Мiнiстерствi зовнiшнiх економiчних зв'язкiв України чи його територiальних органах. Другий примiрник заяви, разом з копiєю картки реєстрацiї, на якiй митниця за мiсцем акредитацiї (розташування) суб'єкта пiдприємництва - сторони контракту робить запис "З оригiналом вiрно. Дiйсна для митного оформлення в _____________ митницi", передається заявниковi для подання в митницю, в якiй буде здiйснюватись митне оформлення.

     1.4. Пiдставою для митного оформлення вантажу в митницi поза мiсцем акредитацiї (розташування) суб'єкта пiдприємництва - сторони контракту є примiрник заяви, узгодженої з митницею, в зонi дiяльностi якої розташований суб'єкт пiдприємництва - сторона контракту, та копiя картки реєстрацiї з вiдмiткою цiєї митницi. 

     2. В окремих випадках, коли контракт укладається головним пiдприємством, об'єднанням, концерном i т. iн., а вiдвантаження (отримання) продукцiї за цим контрактом здiйснюється пiдприємствами - виконавцями контракту, пiдпорядкованими головному пiдприємству, об'єднанню, концерну i т. iн., порядок використання картки реєстрацiї контракту має бути наступним.

     2.1. Суб'єкт пiдприємництва - сторона контракту, зазначений у картцi реєстрацiї - облiку зовнiшньоекономiчного договору (контракту), подає перший примiрник картки реєстрацiї в митницю за мiсцем своєї акредитацiї (розташування). Ця митниця здiйснює контроль за виконанням контракту.

     2.2. Разом з першим примiрником картки реєстрацiї в митницю за мiсцем акредитацiї (розташування) суб'єкт пiдприємництва - сторона контракту подає наряд (в двох примiрниках) з зазначенням всiх реквiзитiв, якi мiстяться в картцi реєстрацiї. Перший примiрник наряду залишається в цiй митницi, а другий, з її вiдмiткою (записом) за формою, що наводиться нижче, повертається суб'єкту пiдприємництва, зазначеному в картцi реєстрацiї, для подання в митницю, в зонi дiяльностi якої розташоване пiдприємство - виконавець контракту, що провадить вiдвантаження (отримання) продукцiї за цiєю карткою, для митного оформлення. На нарядi митницею, що здiйснює контроль за виконанням контракту (див. п. 2.1), робиться вiдмiтка (запис) такого змiсту: "За карткою реєстрацiї N ___ вiд "___" ____________ 199_ року враховано. ____________ митниця. "___" ____________ 199_ року". Запис засвiдчується пiдписом начальника митницi, його заступника або начальника транзитно-вантажного (вантажного) вiддiлу (з чiтко зазначеним прiзвищем) та вiдтиском круглої печатки митницi.

     2.3. Пiдставою для митного оформлення вантажу в митницi, в зонi дiяльностi якої знаходиться пiдприємство-виконавець контракту, що здiйснює вiдвантаження (отримання) продукцiї, за карткою реєстрацiї контракту, укладеного головним пiдприємством, об'єднанням, концерном, є примiрник наряду з вiдмiткою митницi, що здiйснює контроль за виконанням контракту.

Заступник Голови Комiтету О. Єгоров
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.