КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 9 липня 2008 р. N 636


Про внесення змiн до деяких постанов Кабiнету Мiнiстрiв України

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Внести до постанов Кабiнету Мiнiстрiв України змiни, що додаються.

     2. Державнiй митнiй службi, Адмiнiстрацiї Державної прикордонної служби, Мiнiстерству охорони здоров'я, Мiнiстерству аграрної полiтики, Мiнiстерству транспорту та зв'язку, Мiнiстерству охорони навколишнього природного середовища, Мiнiстерству культури i туризму у двомiсячний строк затвердити:

     перелiк товарiв (з описом та за кодом згiдно з УКТЗЕД), якi пiдлягають обов'язковому санiтарному, ветеринарному, фiтосанiтарному, радiологiчному, екологiчному контролю та контролю за перемiщенням культурних цiнностей у пунктах пропуску через державний кордон;

     перелiк пунктiв пропуску через державний кордон, у яких здiйснюється санiтарний, ветеринарний, фiтосанiтарний, радiологiчний, екологiчний контроль, контроль Служби мiжнародних автомобiльних перевезень та контроль за перемiщенням культурних цiнностей.

     3. Визнати таким, що втратив чиннiсть, додаток 2 до Порядку справляння єдиного збору у пунктах пропуску через державний кордон, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 24 жовтня 2002 р. N 1569 (Офiцiйний вiсник України, 2002 р., N 44, ст. 2004).

     4. Ця постанова набирає чинностi з дня опублiкування, крiм пункту 3, який набирає чинностi через два мiсяцi з дня опублiкування.

Прем'єр-мiнiстр України Ю. ТИМОШЕНКО

Iнд. 27

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 9 липня 2008 р. N 636

ЗМIНИ,
що вносяться до постанов Кабiнету Мiнiстрiв України

     1. У Порядку справляння єдиного збору у пунктах пропуску через державний кордон, затвердженому постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 24 жовтня 2002 р. N 1569 (Офiцiйний вiсник України, 2002 р., N 44, ст. 2004):

     1) абзац перший пункту 9 викласти в такiй редакцiї:

     "9. Посадова особа митницi визначає на пiдставi поданих документiв та затвердженого в установленому порядку перелiку товарiв, якi пiдлягають обов'язковому санiтарному, ветеринарному, фiтосанiтарному, радiологiчному, екологiчному контролю та контролю за перемiщенням культурних цiнностей у пунктах пропуску через державний кордон, види контролю, якi необхiдно здiйснити у пунктi пропуску, та у разi потреби залучає працiвникiв вiдповiдних контрольних служб.";

     2) в абзацi другому пункту 10 слова "актах про результати контролю (для залiзничного виду транспорту), картках контролю (для автомобiльного виду транспорту) та iнших" виключити;

     3) у пунктi 11:

     абзац четвертий викласти в такiй редакцiї:

     "Посадова особа СМАП нараховує плату за проїзд автомобiльними дорогами (за кожен кiлометр проїзду), про що робить вiдмiтку на товаротранспортному документi.";

     в абзацi п'ятому слова "зазначає її розмiр у контрольному талонi та робить у ньому вiдмiтку про здiйснення контролю" замiнити словами "про що робить вiдмiтку на товаротранспортному документi";

     в абзацi шостому слова "проставляє у контрольнiй картцi штамп "Додатковий збiр сплачено" замiнити словами "подає митному органу документ, що пiдтверджує сплату через установу банку";

     друге i третє речення останнього абзацу виключити.

     2. У затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 24 грудня 2003 р. N 1989 "Питання пропуску через державний кордон автомобiльних, водних, залiзничних та повiтряних транспортних засобiв перевiзникiв i товарiв, що перемiщуються ними" (Офiцiйний вiсник України, 2003 р., N 52, ст. 2778; 2005 р., N 34, ст. 2080; 2007 р., N 43, ст. 1722):

     1) у типовiй технологiчнiй схемi пропуску через державний кордон автомобiльних, водних, залiзничних та повiтряних транспортних засобiв перевiзникiв i товарiв, що перемiщуються ними:

     абзац третiй пункту 4 викласти в такiй редакцiї:

     "Посадовi особи митного органу визначають на пiдставi поданих документiв та перелiку товарiв, якi пiдлягають обов'язковому санiтарному, ветеринарному, фiтосанiтарному, радiологiчному, екологiчному контролю та контролю за перемiщенням культурних цiнностей у пунктах пропуску через державний кордон, необхiднi види контролю транспортного засобу i товарiв, а також мiсце їх здiйснення у пунктi пропуску.";

     пункт 7 викласти в такiй редакцiї:

     "7. Для здiйснення необхiдних видiв контролю посадова особа митного органу передає посадовiй особi вiдповiдного контролюючого органу поданi перевiзником (експедитором) чи уповноваженою особою товаросупровiднi (товаротранспортнi) документи.

     У разi виявлення негативного результату контролю посадова особа вiдповiдного контролюючого органу протягом години подає у письмовому виглядi органу охорони державного кордону i митному органу iнформацiю, в якiй мiстяться назва та вага (нетто) товару, код товару згiдно з УКТЗЕД, вiдомостi про вiдправника та одержувача (за наявностi), причину негативного результату контролю, спосiб розпорядження товаром.

     Пiсля здiйснення необхiдних видiв контролю посадовi особи контролюючих органiв проставляють вiдмiтки про результати такого контролю у товаросупровiдних (товаротранспортних) документах, якi повертаються посадовiй особi митного органу для завершення здiйснення митного контролю.";

     2) абзаци п'ятий i шостий пункту 6 Порядку здiйснення митного контролю автомобiльних транспортних засобiв перевiзникiв i товарiв, що перемiщуються ними, у пунктах пропуску через державний кордон викласти в такiй редакцiї:

     "У разi коли автомобiльнi транспортнi засоби i товари пiдлягають вiдповiдно до законодавства також iншим видам контролю (крiм прикордонного), посадова особа митного органу передає посадовiй особi вiдповiдного контролюючого органу поданi перевiзником (експедитором) чи уповноваженою особою товаросупровiднi (товаротранспортнi) документи.

     Пiсля здiйснення iнших видiв контролю товаротранспортнi (товаросупровiднi) документи з проставленими посадовими особами контролюючих органiв вiдмiтками про результати контролю повертаються посадовiй особi митного органу для подальшого здiйснення митного контролю.";

     3) доповнити Порядок здiйснення митного контролю водних транспортних засобiв перевiзникiв i товарiв, що перемiщуються ними, у пунктах пропуску через державний кордон пунктом 191 такого змiсту:

     "191. За згодою вантажовласника чи уповноваженої ним особи митний контроль товарiв, що перевозяться у контейнерах, може здiйснюватися в зонах митного контролю вантажних митних комплексiв (автотермiналiв, автопортiв). Перемiщення товарiв у контейнерах iз зони митного контролю пункту пропуску в зону митного контролю вантажного митного комплексу (автотермiналу, автопорту) або у зворотному напрямку здiйснюється пiд контролем митного органу вiдповiдно до технологiчної схеми, що затверджується керiвником митного органу за погодженням з керiвниками органу охорони державного кордону, порту та вантажного митного комплексу (автотермiналу, автопорту).".

     3. Пункт 1 постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 13 квiтня 2005 р. N 269 "Про здiйснення попереднього документального контролю товарiв у пунктах пропуску через державний кордон України" (Офiцiйний вiсник України, 2005 р., N 15, ст. 760) викласти в такiй редакцiї:

     "1. Установити, що у пунктах пропуску через державний кордон санiтарно-епiдемiологiчний, ветеринарний, фiтосанiтарний, екологiчний контроль товарiв, що ввозяться на митну територiю України, та контроль за перемiщенням культурних цiнностей здiйснюються у формi попереднього документального контролю.

     Ця норма не поширюється на товари, внесенi до перелiку товарiв, що пiдлягають обов'язковому санiтарному, ветеринарному, фiтосанiтарному, радiологiчному, екологiчному контролю та контролю за перемiщенням культурних цiнностей у пунктах пропуску через державний кордон, затвердженого в установленому порядку.".

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.