ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ЕНЕРГЕТИЧНА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ

26.03.09 N 204


Про затвердження Тимчасового порядку погодження здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв, вiднесених до компетенцiї Енергетичної регiональної митницi, iншими митними органами України

     У вiдповiдностi до статтi 71 Митного кодексу України, наказiв Держмитслужби України вiд 30.09.04 N 714 "Про затвердження Перелiку товарiв, митний контроль та митне оформлення яких здiйснюються пiдроздiлами Енергетичної регiональної митницi" та вiд 15.12.05 N 1240 "Про затвердження Положення про Енергетичну регiональну митницю", з метою спрощення порядку отримання суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi погодження, що надається Енергетичною регiональною митницею на здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв, вiднесених до її компетенцiї, iншими митними органами України, недопущення затримок в митному оформленнi та простою вантажiв, що надходять на адресу суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi, а також з метою посилення контролю за енергоносiями, якi перемiщуються через митний кордон України наказую:

     1. Затвердити Тимчасовий порядок погодження здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв, вiднесених до компетенцiї Енергетичної регiональної митницi, iншими митними органами України (додається).

     2. Наказ Енергетичної регiональної митницi вiд 11.08.2006 року N 468 "Про затвердження Тимчасового порядку погодження здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв, вiднесених до компетенцiї Енергетичної регiональної митницi, iншими митними органами України" зi змiнами та доповненнями вважати таким, що втратив чиннiсть.

     3. Установити, що наказ набирає чинностi з 01 квiтня 2009 року.

     4. Начальнику загального вiддiлу Масленiковiй Л.П. забезпечити доведення наказу до вiдповiдних пiдроздiлiв Енергетичної регiональної митницi та митних органiв України.

     5. Начальникам оперативних пiдроздiлiв забезпечити доведення наказу до вiдома суб'єктiв ЗЕД.

     6. Головному iнспектору по зв'язкам з громадськiстю (Нечипорук I.В.) забезпечити розмiщення наказу на вiдомчому WEB-серверi Держмитслужби України.

     Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

Т.в.о. начальника регiональної митницi А.В. Серветник

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Енергетичної регiональної митницi
26.03.2009р. N 204

Тимчасовий порядок
погодження здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв, вiднесених до компетенцiї Енергетичної регiональної митницi, iншими митними органами України.

     1. Тимчасовий порядок погодження здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв, вiднесених до компетенцiї Енергетичної регiональної митницi, iншими митними органами України (далi - Тимчасовий порядок) розроблений у вiдповiдностi до наказiв Держмитслужби України вiд 30.09.04 N 714 "Про затвердження Перелiку товарiв, митний контроль та митне оформлення яких здiйснюються пiдроздiлами Енергетичної регiональної митницi" та вiд 15.12.05 N 1240 "Про затвердження Положення про Енергетичну регiональну митницю" з метою тимчасового врегулювання питання отримання суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi погодження, що надається Енергетичною регiональною митницею на здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв, зазначених у вищевказаному Перелiку (далi - товари), iншими митними органами України.

     2. Для отримання погодження Енергетичної регiональної митницi (далi - ЕРМ) на проведення процедур митного контролю та митного оформлення товарiв у iншому митному органi суб'єкт зовнiшньоекономiчної дiяльностi (далi - суб'єкт ЗЕД) направляє на адресу ЕРМ письмове звернення згiдно з формою, що додається. З метою прискорення процедури також передбачено направлення звернення засобами факсимiльного зв'язку на факс оперативного чергового ЕРМ (номери телефону-факсу (044) 462-61-75, 433-49-09). Звернення пiдписується керiвником пiдприємства та завiряється печаткою пiдприємства.

     3. У разi надходження до ЕРМ вiд суб'єкта ЗЕД листа-звернення стосовно погодження здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв, таке звернення реєструється в регiональнiй митницi у встановленому порядку та надається на розгляд начальнику (заступнику начальника) ЕРМ. Пiсля розгляду згiдно резолюцiї керiвництва регiональної митницi звернення направляється на опрацювання до вiдповiдального пiдроздiлу ЕРМ (далi - Пiдроздiл).

     4. Пiсля надходження звернення до Пiдроздiлу та його реєстрацiї у встановленому порядку посадова особа Пiдроздiлу у вiдповiдностi до резолюцiї керiвника, або заступника керiвника (за погодженням з керiвником) Пiдроздiлу опрацьовує звернення та документи наданi разом з ним. Пiд час опрацювання перевiряється:

     - наявнiсть перебування суб'єкта ЗЕД на облiку в ЕРМ (наявнiсть гарантiйних зобов'язань щодо постановки на облiк в ЕРМ);

     - вiдповiднiсть iнформацiї, яка викладена у зверненнi, даним, що мiстяться у картцi облiку суб'єкта ЗЕД в ЕРМ.

     5. На пiдставi пропозицiй Пiдроздiлу начальником (заступником начальника) ЕРМ приймається Рiшення про погодження або про вiдмову в погодженнi здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв у вiдповiдному митному органi.

     6. Рiшення про погодження здiйснення вiдповiдним митним органом митного контролю та митного оформлення товарiв, якi перемiщуються через митний кордон України в режимах: iмпорту, тимчасового ввезення, переробка на митнiй територiї України видається на одну партiю товарiв, пiд якою розумiється поняття, визначене постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.06.97 N 574 "Про затвердження Положення про вантажну митну декларацiю". Термiн дiї рiшення один календарний мiсяць з дня прийняття.

     7. Рiшення про погодження здiйснення вiдповiдним митним органом митного контролю та митного оформлення товарiв, якi перемiщуються через митний кордон України в режимах: експорту, тимчасового вивезення, переробка за межами митної територiї України та експорту запасiв споживання, може видаватись (за бажанням суб'єкта ЗЕД) на проведення митних процедур, вiдносно товарiв, що перемiщуються в межах одного зовнiшньоекономiчного договору-контракту строком на 3 мiсяцi.

     8. Термiн дiї Рiшення про погодження здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв може бути продовжений (за бажанням суб'єкта ЗЕД) на термiн, що не перевищує одного календарного мiсяця. У такому випадку суб'єкт ЗЕД направляє на адресу ЕРМ письмове звернення вiдповiдного змiсту в якому зазначає причини з яких митне оформлення товарiв на пiдставi наданого ЕРМ Рiшення не було проведено, або було проведено не в повному обсязi.

     9. Рiшення про вiдмову в погодженнi здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв у вiдповiдному митному органi повинно мiстити обґрунтованi причини вiдмови. Таке рiшення надається листом на адресу суб'єкта ЗЕД в наступних випадках:

     - вiдсутнiсть перебування на облiку в Енергетичнiй регiональнiй митницi та вiдсутнiсть гарантiйного зобов'язання про постановку на облiк у визначений термiн;

     - невiдповiднiсть iнформацiї вказаної в зверненнi вiдомостям, якi зазначенi в картцi облiку пiдприємства в Енергетичнiй регiональнiй митницi;

     - не виконання гарантiйного зобов'язання про постановку на облiк в Енергетичнiй регiональнiй митницi у визначений в зобов'язаннi термiн (у т.ч. у випадку надання нового гарантiйного зобов'язання);

     - наявнiсть в Енергетичнiй регiональнiй митницi iнформацiї, щодо фактiв перемiщення вiдповiдним суб'єктом ЗЕД товарiв через митний кордон України без погодження з Енергетичною регiональною митницею;

     - наявнiсть в Енергетичнiй регiональнiй митницi iнформацiї, щодо фактiв проведення iншими митними органами митних оформлень товарiв iз недотриманням рекомендацiй ЕРМ стосовно рiвня митної вартостi;

     - наявнiсть в Енергетичнiй регiональнiй митницi iнформацiї, щодо фактiв проведення митних оформлень товарiв iншими митними органами з порушеннями вимог чинного законодавства з питань митної справи;

     - невiдповiднiсть звернення вимогам даного Тимчасового порядку;

     - в iнших випадках, передбачених законодавством України.

     10. У разi вiдсутностi перебування суб'єкта ЗЕД на облiку в ЕРМ здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв iншим митним органом може бути погоджене за умови надання ним гарантiйного зобов'язання про постановку на облiк в Енергетичнiй регiональнiй митницi у визначений в зобов'язаннi термiн (але не бiльше одного календарного мiсяця).

     11. Рiшення ЕРМ про погодження здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв у вiдповiдному митному органi оформлюється у виглядi листа ЕРМ, який пiдписується начальником або заступником начальника ЕРМ (згiдно з розподiлом обов'язкiв) та направляється на адресу митницi оформлення засобами електронної пошти Держмитслужби України.

     Таке Рiшення має мiстити посилання на реквiзити звернення суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi (дату та вихiдний номер суб'єкта ЗЕД та/або дату та вхiдний номер ЕРМ), реквiзити документiв, зазначених у зверненнi, а також мiстити iнформацiю про назву, код згiдно УКТЗЕД (в разi наявностi iнформацiї), кiлькiсть товару, щодо якого приймається вiдповiдне рiшення, а також iнформацiю про необхiдностi iнформування суб'єкта ЗЕД, посадовими особами митницi оформлення, про прийняте в ЕРМ Рiшення.

     12. У разi виявлення розбiжностей в даних, наданих митницею оформлення, з даними, що наявнi в ЕРМ, посадова особа Пiдроздiлу повiдомляє про це службу боротьби з контрабандою та вiддiл контролю митної вартостi та номенклатури Енергетичної регiональної митницi.

Начальник вiддiлу органiзацiї митного контролю I.А. Золотарьов

 

Додаток
до Тимчасового порядку погодження здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв, вiднесених до компетенцiї Енергетичної регiональної митницi, iншими митними органами України
Форма звернення
Начальнику Енергетичної регiональної митницi
Суб'єкт ЗЕД   ,
(повна назва юридичної особи її юридична та фактична (поштова) адреси)
код за ЄДРПОУ (iдентифiкацiйний номер)   ,
просить дати дозвiл на проведення митного оформлення в  
(назва митницi оформлення)
у митному режимi   митного оформлення товарiв  
  , що класифiкуються згiдно з
(вказується назва товарiв згiдно товаросупровiдних документiв)
УКТЗЕД за кодом   митний контроль та митне
(10-ти значний код згiдно з УКТЗЕД)
оформлення яких вiднесено до компетенцiї ЕРМ. Фактурна вартiсть зазначених
товарiв складає   , валюта платежу   .
зовнiшньоекономiчний договiр (контракт) вiд "___"_______ 200_ року N_____;
вид транспорту   ;
маршрут слiдування вантажу   ;
додаткова iнформацiя:  
 
(вказується додаткова iнформацiя, про суб'єкта ЗЕД, товар, обставини зовнiшньоекономiчної операцiї)
Керiвник пiдприємства    
(суб'єкт ЗЕД) (пiдпис, дата) (iнiцiали, прiзвище)

М.П.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.