ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

31.03.09 N 11/9-10.35/2887-ЕП

 

Начальнику Київської центральної спецiалiзованої митницi
Начальникам регiональних митниць, митниць


Щодо оформлення облiкових карток суб'єктiв ЗЕД у Київськiй центральнiй спецiалiзованiй митницi

     Вiдповiдно до наказу Держмитслужби вiд 10.09.08 N 991 "Про створення митного органу i визначення зон дiяльностi Київської регiональної та Київської обласної митниць" (iз змiнами) зоною дiяльностi Київської центральної спецiалiзованої митницi (далi - КЦСМ) визначено: на першому етапi територiю Києва та Київської областi (за виключенням зони вiдчуження ЧАЕС i смт. Вiльча, а також товарiв, що перемiщуються через митний кордон України громадянами, незареєстрованими в установленому законом порядку як суб'єкти пiдприємницької дiяльностi, та митне оформлення яких вiдповiдно до законодавства України здiйснюється у пунктах пропуску через державний кордон України); на другому етапi - митну територiю України зi спецiалiзацiєю митного контролю та митного оформлення товарiв.

     З метою уникнення можливих затримок у митному оформленнi та створення сприятливих умов для здiйснення зовнiшньоторговельної дiяльностi суб'єктiв ЗЕД вважаємо за можливе здiйснювати оформлення КЦСМ облiкових карток суб'єктiв ЗЕД, якi перебувають на облiку в митних органах, з наступними особливостями.

     1. Пiдставою для оформлення облiкової картки в КЦСМ є завiрена регiональною митницею, митницею, в якiй перебуває на облiку суб'єкт ЗЕД за своїм мiсцезнаходженням, мiсцем проживання (далi - митниця облiку), копiя облiкової картки та супровiдний лист цього митного органу. Надання суб'єктом ЗЕД документiв, якi подаються при поставленнi на облiк в митних органах, не вимагається.

     2. Копiя супровiдного листа про надання копiї облiкової картки суб'єкта ЗЕД зберiгається у справах митницi облiку разом з пакетом документiв, що подавалися при поставленнi на облiк.

     3. На облiковiй картцi суб'єкта ЗЕД КЦСМ та в її електроннiй копiї здiйснюється запис:

     "Подвiйний облiк. Суб'єкт перебуває на облiку (назва митницi), N (номер картки облiку в митницi облiку)".

     4. Митницi облiку та КЦСМ щоквартально здiйснюють звiрку вiдомостей, наведених в облiкових картках суб'єктiв ЗЕД митниць облiку та КЦСМ. Звiрка здiйснюється за даними електронних копiй облiкових карток ЄАIС Держмитслужби України.

     В разi виникнення у КЦСМ необхiдностi отримання документiв, що подаються пiд час поставлення суб'єкта ЗЕД на облiк, цi документи подаються суб'єктом ЗЕД на пiдставi статей 81, 86 Митного кодексу. Разом з документами подаються їх копiї, завiренi суб'єктом ЗЕД, якi залишаються у справах КЦСМ.

     В iнших випадках облiк суб'єктiв ЗЕД у КЦСМ здiйснюється у загальному порядку, з урахуванням наказу Держмитслужби вiд 10.09.08 N 991.

     Електроннi копiї облiкових карток суб'єктiв ЗЕД КЦСМ передаються до ЄАIС Держмитслужби України у загальному порядку.

     З метою недопущення затримок у митному оформленнi вважаємо за можливе подовжити дiю листа Держмитслужби вiд 28.11.2008 N 11/4-21/13083 у термiн до 15.04.09.

Заступник Голови Служби О.В.Мухiн
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.