ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ
Київ

10.09.08 N 991


Про створення митного органу i визначення зон дiяльностi Київської регiональної та Київської обласної митниць

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказами Державної митної служби України
вiд 23 вересня 2008 року N 1034,
вiд 27 листопада 2008 року N 1335,
вiд 28 листопада 2008 року N 1341

     Керуючись частиною четвертою статтi 15 Митного кодексу України, вiдповiдно до Положення про Державну митну службу України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 18.07.07 N 940, з метою оптимiзацiї дiяльностi й структури митних органiв, вдосконалення та унiфiкацiї механiзму здiйснення митного контролю та митного оформлення окремих видiв товарiв наказую:

     1. Створити Київську центральну спецiалiзовану митницю. Установити код Київської центральної спецiалiзованої митницi - 10900 00 00. Мiсце розташування Київської центральної спецiалiзованої митницi - Київ.

(пункт 1 у редакцiї наказу Державної митної служби України вiд 23.09.2008р. N 1034)

     2. Пiдпорядкувати Київську центральну спецiалiзовану митницю Державнiй митнiй службi України.

     3. Визначити зоною дiяльностi Київської центральної спецiалiзованої митницi:

     3.1. На першому етапi:

     територiю Києва та Київської областi (за виключенням зони вiдчуження ЧАЕС i смт Вiльча, а також товарiв, що перемiщуються через митний кордон України громадянами, незареєстрованими в установленому законом порядку як суб'єкти пiдприємницької дiяльностi, та митне оформлення яких вiдповiдно до законодавства України здiйснюється у пунктах пропуску через державний кордон України) зi спецiалiзацiєю митного контролю та митного оформлення товарiв:

(абзац другий пiдпункту 3.1 пункту 3 у редакцiї наказу Державної митної служби України вiд 28.11.2008р. N 1341)

     призначених для офiцiйного (службового) користування дипломатичних представництв, консульських установ, представництв iноземних держав та мiжнародних органiзацiй, представництв iноземних фiрм в Українi, а також особистого користування членiв персоналу таких представництв, установ та органiзацiй i членiв їх сiмей, якi мають митнi пiльги;

(абзац третiй пiдпункту 3.1 пункту 3 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Державної митної служби України вiд 27.11.2008р. N 1335)

     призначених для демонстрацiї або використання на виставках, ярмарках, конференцiях або iнших подiбних заходах;

     що перемiщуються у несупроводжуваному багажi та вантажних вiдправленнях на адресу громадян;

     що перемiщуються у мiжнародних поштових та експрес-вiдправленнях;

     культурних цiнностей;

     валютних цiнностей, що перемiщуються через митний кордон України банкiвськими установами;

     дорогоцiнних металiв, дорогоцiнного камiння, а також товарiв, що їх мiстять або виробленi з них за перелiком, визначеним Держмитслужбою.

     3.2. На другому етапi - митну територiю України зi спецiалiзацiєю митного контролю та митного оформлення культурних цiнностей; дорогоцiнних металiв, дорогоцiнного камiння, а також товарiв, що їх мiстять або виробленi з них за перелiком, визначеним Держмитслужбою; iнших товарiв, визначених Держмитслужбою.

     4. Установити граничну чисельнiсть Київської центральної спецiалiзованої митницi на першому етапi 250 штатних одиниць.

     5. Визначити зоною дiяльностi Київської регiональної митницi - Київ (крiм питань, вiднесених до компетенцiї Київської центральної спецiалiзованої митницi та Енергетичної регiональної митницi), територiї митних лiцензiйних складiв i складiв тимчасового зберiгання (у тому числi територiї, що будуть використовуватися за таким призначенням), якi розташованi в Київськiй областi, власниками яких є суб'єкти зовнiшньоекономiчної дiяльностi, що перебувають на облiку в цiй митницi.

     6. Визначити зоною дiяльностi Київської обласної митницi - Київську область, за винятком аеропорту "Бориспiль", зони вiдчуження ЧАЕС i смт Вiльча, з виключенням з компетенцiї цiєї митницi питань, що належать до компетенцiї Київської центральної спецiалiзованої митницi, Київської та Енергетичної регiональних митниць, територiй митних лiцензiйних складiв, складiв тимчасового зберiгання й вантажних митних комплексiв (у тому числi територiй, що будуть використовуватися за таким призначенням), якi розташованi в Київськiй областi, власниками яких є суб'єкти зовнiшньоекономiчної дiяльностi, що перебувають на облiку в цих митницях.

     7. Установити, що митне оформлення товарiв, зазначених у пiдпунктi 3.1 пункту 3 цього наказу, здiйснюється без прийняття Київською регiональною митницею та Київською центральною спецiалiзованою митницею або Київською

     обласною митницею та Київською центральною спецiалiзованою митницею погодженого рiшення про мiсце здiйснення митного оформлення товарiв.

     8. Начальнику Київської центральної спецiалiзованої митницi в установленому законодавством порядку забезпечити проведення державної реєстрацiї Київської центральної спецiалiзованої митницi.

     9. Начальнику Київської центральної спецiалiзованої митницi у мiсячний строк подати до Держмитслужби пропозицiї щодо кандидатiв для призначення на керiвнi посади в митницi.

     10. Начальнику Київської центральної спецiалiзованої митницi у мiсячний строк подати до Держмитслужби пропозицiї щодо:

     створення митних постiв у зонi дiяльностi митницi з урахуванням зони дiяльностi митницi;

     структури, штатного розпису та кошторису митницi з урахуванням вимог цього наказу.

     11. Начальнику Київської центральної спецiалiзованої митницi в термiн до 01.10.2008 подати до Держмитслужби Положення про митницю.

     12. Начальнику Київської центральної спецiалiзованої митницi спiльно з Центральним управлiнням лабораторних дослiджень та експертної роботи затвердити перелiки товарiв, зазначенi у пiдпунктi 3.1 пункту 3 цього наказу.

     13. Начальникам регiональних митниць, митниць iнформувати суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi та громадян про вимоги цього наказу.

     14. Департаменту ресурсного забезпечення, капiтального будiвництва та експлуатацiї об'єктiв митної iнфраструктури забезпечити розмiщення пiдроздiлiв Київської центральної спецiалiзованої митницi з урахуванням установленої компетенцiї та штатної чисельностi.

     15. Департаменту ресурсного забезпечення, капiтального будiвництва та експлуатацiї об'єктiв митної iнфраструктури забезпечити:

     15.1. Матерiально-технiчне забезпечення пiдроздiлiв Київської центральної спецiалiзованої митницi з урахуванням установленої компетенцiї та штатної чисельностi.

     15.2. Виготовлення та вчасну видачу Київськiй центральнiй спецiалiзованiй митницi вiдповiдної кiлькостi особистих митних забезпечень та бланкової продукцiї.

     16. Департаменту митного контролю в пунктах пропуску забезпечити внесення змiн до Класифiкатора митних органiв України та їх структурних пiдроздiлiв, спецiалiзованих митних установ та органiзацiй, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 26.04.06 N 335 (зi змiнами).

     17. Автотранспортному митному господарству забезпечити Київську центральну спецiалiзовану митницю необхiдною кiлькiстю автотранспортних засобiв, ураховуючи специфiку дiяльностi, забезпечивши їх зберiгання та обслуговування.

     18. Регiональнiй iнформацiйнiй митницi забезпечити:

     18.1. Можливiсть переходу на використання коду Київської центральної спецiалiзованої митницi при обробцi електронних копiй митних документiв, статистичної та нормативно-довiдкової iнформацiї тощо, а також унесення потрiбних змiн до вiдповiдних програмно-iнформацiйних комплексiв Єдиної автоматизованої iнформацiйної системи Держмитслужби.

     18.2. Пiдроздiли Київської центральної спецiалiзованої митницi необхiдною кiлькiстю засобiв комп'ютерної технiки та зв'язку.

     19. Прес-службi забезпечити висвiтлення цього наказу в засобах масової iнформацiї.

     20. Початок функцiонування та поетапного доповнення зони дiяльностi Київської центральної спецiалiзованої митницi розпочати та здiйснювати за окремими розпорядженнями Держмитслужби.

     Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

Голова Державної митної служби України В.I.Хорошковський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.