ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

вiд 21.05.2009 р. N 11/3-10.15/4804-ЕП


     Державною митною службою України опрацьовано ваш лист вiд <...> щодо звiльнення вiд оподаткування податком на додану вартiсть при ввезеннi на митну територiю України наборiв дезiнфiкуючих ковпачкiв Мiнiкеп.

     Iнформуємо вас, що вiдповiдно до пiдпункту 5.1.7 пункту 5.1 статтi 5 Закону України вiд 03.04.97 N 168/97-ВР "Про податок на додану вартiсть" звiльняються вiд оподаткування ПДВ операцiї з ввезення на митну територiю України зареєстрованих та допущених до застосування в Українi виробiв медичного призначення за перелiком, що щорiчно визначається Кабiнетом Мiнiстрiв України.

     Постановою Кабiнету Мiнiстрiв України "Про перелiк лiкарських засобiв та виробiв медичного призначення, операцiї з продажу яких звiльняються вiд обкладення податком на додану вартiсть" вiд 17.12.2003 N 1949 затверджено Перелiк виробiв медичного призначення, операцiї з продажу яких звiльняються вiд обкладення податком на додану вартiсть.

     При цьому, митне оформлення виробiв медичного призначення iз звiльненням вiд оподаткування ПДВ здiйснюється за умови вiдповiдностi коду та текстового опису, визначених в вищезазначеному Перелiку, коду та текстовому опису товарiв згiдно УКТЗЕД.

     У разi якщо текстовий опис зареєстрованого виробу медичного призначення вiдповiдно до класифiкацiї УКТЗЕД має бiльш розширене поняття, нiж опис, визначений в Перелiку, то звiльняються вiд сплати ПДВ тiльки тi товари, що мiстяться в цьому Перелiку.

     Згiдно вищезазначеної постанови у Перелiк за товарною позицiєю 9018 90 85 90 увiйшли "Прилади, що використовуються в медицинi, хiрургiї, стоматологiї; пристрої для вiдсмоктування та вливання, кало- та сечоприймачi, контрацептиви внутрiшньоматковi".

     За iнформацiєю Мiнiстерства охорони здоров'я, викладеною у листi вiд 18.05.2009 N 1.07/18, зазначений товар є необхiдним пристроєм при виконаннi процедури перитонеального дiалiзу, оскiльки забезпечує герметичнiсть i виключає можливiсть iнфiкування черевної порожнини пацiєнта та використовується виключно в медичних цiлях i не має iншого застосування.

     Враховуючи вищевикладене, митне оформлення виробу медичного призначення "дезiнфекцiйний ковпачок Мiнiкеп" слiд здiйснювати з урахуванням вимог вищезазначених актiв законодавства.

Перший заступник Голови Служби I. О. Пiковський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.