ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

22.06.09 N 09/1702-ЕП

 

Начальникам митних органiв
(за списком)


Службова записка

<...>

     На цей час питання щодо порядку проведення митного та iнших видiв контролю у пунктах пропуску через державний кордон повнiстю врегульоване у правовому вiдношеннi.

     А саме, стаття 27 Митного кодексу України визначає, що митнi органи взаємодiють з органами державної влади, що здiйснюють санiтарно-епiдемiологiчний, ветеринарний, фiтосанiтарний, радiологiчний, екологiчний контроль та контроль за перемiщенням культурних цiнностей, у порядку встановленому законодавством України.

     Вiдповiдно до пункту 2 статтi 18. "Державний ветеринарно-санiтарний контроль та нагляд на державному кордонi України та транспортi" Закону України "Про ветеринарну медицину", державний ветеринарно-санiтарний контроль та нагляд на державному кордонi України та транспортi є обов'язковим у разi експорту, iмпорту i транзитного перевезення об'єктiв державного ветеринарно-санiтарного контролю та нагляду всiма видами транспорту.

     Типовою технологiчною схемою пропуску через державний кордон автомобiльних, водних, залiзничних та повiтряних транспортних засобiв перевiзникiв i товарiв, що перемiщуються ними, затвердженою постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 24.12.03 N 1989, визначено, що посадовi особи митного органу визначають на пiдставi поданих документiв та перелiку товарiв, якi пiдлягають обов'язковому санiтарному, ветеринарному, фiтосанiтарному, радiологiчному, екологiчному контролю та контролю за перемiщенням культурних цiнностей у пунктах пропуску через державний кордон, необхiднi види контролю транспортного засобу i товарiв, а також мiсце їх здiйснення у пунктi пропуску (абзац 3 пункту 4). Для здiйснення необхiдних видiв контролю посадова особа митного органу передає посадовiй особi вiдповiдного контролюючого органу поданi перевiзником (експедитором) чи уповноваженою особою товаросупровiднi (товаротранспортнi) документи абзац 1 пункту 7).

<...>

Директор Департаменту А.I.Сербайло
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.