Документ скасований: Постанова КМУ № 405 від 03.09.2014

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 1 липня 2009 р. N 652


Про затвердження Порядку видачi дозволу на ввезення на територiю України тварин, продуктiв тваринного походження, репродуктивного матерiалу, бiологiчних продуктiв, патологiчного матерiалу, ветеринарних препаратiв, субстанцiй, кормових добавок, премiксiв та кормiв

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановами Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 10 серпня 2011 року N 853,
вiд 26 жовтня 2011 року N 1076,
вiд 12 березня 2014 року N 78

     Вiдповiдно до статтi 83 Закону України "Про ветеринарну медицину" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Затвердити Порядок видачi дозволу на ввезення на територiю України тварин, продуктiв тваринного походження, репродуктивного матерiалу, бiологiчних продуктiв, патологiчного матерiалу, ветеринарних препаратiв, субстанцiй, кормових добавок, премiксiв та кормiв, що додається.

Прем'єр-мiнiстр України Ю. ТИМОШЕНКО

Iнд. 22

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 1 липня 2009 р. N 652

ПОРЯДОК
видачi дозволу на ввезення на територiю України тварин, продуктiв тваринного походження, репродуктивного матерiалу, бiологiчних продуктiв, патологiчного матерiалу, ветеринарних препаратiв, субстанцiй, кормових добавок, премiксiв та кормiв

(У текстi Порядку слово "Держкомветмедицини" замiнено словом "Держветфiтослужба" у вiдповiдному вiдмiнку згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10 серпня 2011 року N 853)

     1. Цей Порядок визначає процедуру видачi дозволу на ввезення на територiю України тварин, продуктiв тваринного походження, репродуктивного матерiалу, бiологiчних продуктiв, патологiчного матерiалу, ветеринарних препаратiв, субстанцiй, кормових добавок, премiксiв та кормiв (далi - товар).

     2. Дозвiл на ввезення на територiю України тварин, продуктiв тваринного походження, репродуктивного матерiалу, бiологiчних продуктiв, патологiчного матерiалу, ветеринарних препаратiв, субстанцiй, кормових добавок, премiксiв та кормiв (далi - дозвiл) видається Держветфiтослужбою безоплатно протягом 30 днiв з дати надходження документiв на розгляд.

     3. Дозвiл видається у випадку:

     1) ввезення продуктивних тварин i репродуктивного матерiалу за умови отримання результатiв визначення ефективностi ветеринарної служби країни походження;

     2) ввезення живих мiкроорганiзмiв i патологiчного матерiалу, що мiстить збудникiв хвороб тварин, з метою проведення наукових дослiджень чи для iнших дозволених цiлей;

     3) початку ввезення iнших товарiв, якi ранiше не ввозилися на територiю України.

(пiдпункт 3 пункту 3 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.03.2014р. N 78)

     4. У разi ввезення на територiю України ветеринарних препаратiв з метою їх державної реєстрацiї в Українi, наукового дослiдження, експонування на виставках, ярмарках i конференцiях видається разовий дозвiл.

     5. Дозвiл видається безстроково.

(пункт 5 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.03.2014р. N 78)

     Пiсля закiнчення строку дiї дозволу видається новий дозвiл на пiдставах, визначених цим Порядком.

     6. У дозволi зазначаються:

     1) найменування органу, що видав дозвiл;

     2) мета ввезення товару на територiю України;

     3) мiсцезнаходження iмпортера, експортера (для фiзичної особи зазначається адреса мiсця її постiйного проживання);

     4) найменування товару та його код згiдно з УКТЗЕД;

     5) мiсцезнаходження митницi призначення товару;

     6) кiлькiсть товарiв та одиницi вимiру;

     7) строк його дiї;

     8) ветеринарно-санiтарнi заходи, що повиннi бути здiйсненi експортером до завантаження, iмпортером пiсля ввезення товару на територiю України; засвiдченi мiжнародним ветеринарним сертифiкатом декларацiї на додаток до тих, що стосуються вiдсутностi клiнiчних ознак певних хвороб тварин, якi пiдлягають повiдомленню;

     9) у разi ввезення на територiю України живих мiкроорганiзмiв та патологiчного матерiалу, що мiстить збудникiв хвороб тварин, найменування такого товару, його код згiдно з УКТЗЕД та специфiкацiя ветеринарно-санiтарних заходiв, якi застосовуються iмпортером для запобiгання неконтрольованому поширенню патогенного агента;

     10) пункти пропуску через державний кордон України;

     11) дата його видачi.

     Абзац другий пiдпункту 11 пункту 6 виключено

(абзац другий пiдпункту 11 пункту 6 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.08.2011р. N 853, виключено згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26.10.2011р. N 1076)

     Форму дозволу i зразок заяви про його видачу затверджує Мiнагрополiтики.

(абзац третiй пiдпункту 11 пункту 6 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.08.2011р. N 853)

     7. Для отримання дозволу заявник подає Держветфiтослужбi вiдповiдну заяву, в якiй зазначаються:

     прiзвище, iм'я та по батьковi, адреса мiсця постiйного проживання, номер телефону або факсу заявника - фiзичної особи або фiзичної особи - пiдприємця;

     найменування, мiсцезнаходження, номер телефону або факсу заявника - юридичної особи;

     мiсцезнаходження митницi призначення товару;

     найменування, мiсцезнаходження експортера;

     мета ввезення товару на територiю України;

     найменування товару та його код згiдно з УКТЗЕД;

     кiлькiсть товарiв та одиницi вимiру;

     строк ввезення товару на територiю України;

     пункти пропуску через державний кордон України.

     У разi коли ввозяться продуктивнi тварини, репродуктивний матерiал або коли iншi товари ввозяться вперше (що зазначається у супровiдних документах), заява погоджується вiдповiдними територiальними органами Держветфiтослужби i регiональними службами державного ветеринарно-санiтарного контролю та нагляду на державному кордонi та транспортi.

     До заяви додається:

     1) у разi ввезення продуктивних тварин та репродуктивного матерiалу:

     висновок державних iнспекторiв ветеринарної медицини за результатами епiзоотичного обстеження експортера iз зазначенням епiзоотичного стану в країнi-експортерi;

     акт епiзоотичного обстеження iмпортера iз зазначенням умов карантину;

     копiя зовнiшньоекономiчного контракту;

     2) у разi коли iншi товари ввозяться вперше:

     копiя зовнiшньоекономiчного контракту;

     копiя контракту на зберiгання (переробку) товару у разi, коли таке зберiгання (переробка) здiйснюється не на пiдприємствах iмпортера;

     3) у разi ввезення на територiю України ветеринарних препаратiв з метою їх державної реєстрацiї в Українi, наукового дослiдження, експонування на виставках, ярмарках i конференцiях, а також кормових добавок, премiксiв та готових кормiв iз зазначеною метою та для iнших цiлей:

     копiя зовнiшньоекономiчного контракту;

     видане компетентним органом письмове пiдтвердження кiлькостi товарiв, необхiдної для досягнення мети, з якою вони ввозяться.

     Крiм того, до заяви додається гарантiйний лист iмпортера про здiйснення ветеринарно-санiтарних заходiв, у тому числi щодо утилiзацiї (знищення), повернення в установленому порядку товару у разi його невiдповiдностi ветеринарно-санiтарним вимогам.

     8. Рiшення про вiдмову у видачi дозволу повинне бути вмотивованим. Про таке рiшення заявниковi повiдомляється протягом 15 днiв з дати надходження документiв на розгляд з обґрунтуванням пiдстави. Рiшення може бути оскаржено в установленому законодавством порядку.

     Пiдстави для вiдмови у видачi дозволу визначенi в Законi України "Про ветеринарну медицину".

     9. У разi подання заявником документiв з порушенням вимог цього Порядку його заява про видачу дозволу залишається без розгляду, про що вiн повiдомляється протягом 15 днiв з дати надходження документiв на розгляд.

     10. Держветфiтослужба веде облiк виданих дозволiв.

     11. Вiдомостi про виданi дозволи надсилаються Держмитслужбi в порядку, встановленому Держветфiтослужбою за погодженням з Держмитслужбою.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.