КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 1 липня 2009 р. N 661


Про внесення змiн до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 13 травня 2009 р. N 468

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Внести до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 13 травня 2009 р. N 468 "Про затвердження Порядку етикетування харчових продуктiв, якi мiстять генетично модифiкованi органiзми або виробленi з їх використанням та вводяться в обiг" (Офiцiйний вiсник України, 2009 р., N 37, ст. 1240) змiни, що додаються.

Прем'єр-мiнiстр України Ю. ТИМОШЕНКО

Iнд. 33

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 1 липня 2009 р. N 661

ЗМIНИ,
що вносяться до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 13 травня 2009 р. N 468

     1. Доповнити вступну частину постанови пiсля слiв "Закону України "Про державну систему бiобезпеки при створеннi, випробуваннi, транспортуваннi та використаннi генетично модифiкованих органiзмiв" словами i цифрами "i статтi 38 Закону України "Про безпечнiсть та якiсть харчових продуктiв".

     2. У Порядку етикетування харчових продуктiв, якi мiстять генетично модифiкованi органiзми або виробленi з їх використанням та вводяться в обiг, затвердженому зазначеною постановою:

     1) в абзацах другому i третьому пункту 2 слова i цифри "понад 0,1 вiдсотка" замiнити словами i цифрами "понад 0,9 вiдсотка";

     2) пункт 3 викласти у такiй редакцiї:

     "3. Етикетування харчових продуктiв, якi мiстять генетично модифiкованi органiзми обсягом понад 0,9 вiдсотка або виробленi iз сiльськогосподарської продукцiї, вмiст генетично модифiкованих органiзмiв у якiй становить понад 0,9 вiдсотка, повинне проводитися їх виробником (постачальником) iз зазначенням вiдповiдної iнформацiї.

     У перелiку складникiв харчового продукту пiсля найменування кожного з тих, що мiстять генетично модифiкованi органiзми чи виробленi з їх використанням, у дужках виконується напис "(генетично модифiкований)", "(мiстить генетично модифiкований органiзм)" або "(вироблений з генетично модифiкованого органiзму)" iз зазначенням найменування органiзму або до кожного такого складника робиться вiдповiдна виноска. Напис виконується таким самим шрифтом, що i перелiк складникiв.

     Для харчових продуктiв, що мiстять один складник, напис "(генетично модифiкований)", "(мiстить генетично модифiкований органiзм)" або "(вироблений з генетично модифiкованого органiзму)" iз зазначенням найменування органiзму виконується на етикетцi шрифтом розмiру не менш як 2 мiлiметри.";

     3) у пунктi 4 слова "таким самим шрифтом, що i назва харчового продукту" замiнити словами i цифрою "шрифтом розмiру не менш як 2 мiлiметри";

     4) у першому реченнi пункту 5 слова "може бути здiйснено шляхом проставлення позначки "Без генетично модифiкованих органiзмiв" замiнити словами "може бути здiйснено добровiльно з виконанням напису "Без ГМО";

     5) пункт 6 викласти у такiй редакцiї:

     "6. Харчовi продукти, якi мiстять генетично модифiкованi органiзми обсягом понад 0,9 вiдсотка або виробленi iз сiльськогосподарської продукцiї, вмiст генетично модифiкованих органiзмiв у якiй становить понад 0,9 вiдсотка, на яких не виконано вiдповiдний напис згiдно з цим Порядком, пiдлягають вилученню з обiгу.".

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.