МIНIСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ
ЦЕНТРАЛЬНЕ УПРАВЛIННЯ МЕТРОЛОГIЇ I СТАНДАРТИЗАЦIЇ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ

24.07.2009 N 202/1549

 

Державна митна служба України


Щодо надання роз'яснень

     На запит Державної митної служби України вiд 01.07.09 N 11/4-10/18/6210 надаю роз'яснення щодо застосування документiв, якi видаються Мiнiстерством оборони України для здiйснення митного контролю та оформлення товарiв, зазначених в наказi Мiнiстра оборони України вiд 27.06.08 N 302 (зареєстрований в Мiнiстерствi юстицiї України 16.07.08 за N 653/15344) "Про установлення Перелiку кодiв товарiв, на якi видаються документи Мiнiстерства оборони України, необхiднi для здiйснення митного контролю та митного оформлення цих товарiв". Враховуючи, що зазначеним наказом передбачено видача документiв двох видiв: Висновку щодо вiдповiдностi засобiв вимiрювальної технiки вiйськового призначення вимогам статей 11 та 43 Закону України "Про метрологiю та метрологiчну дiяльнiсть" та Дозволу на ввезення радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристрою, роз'яснення по кожному з цих видiв документiв надаються нижче окремо.

     Роз'яснення щодо застосування документiв, якi видаються Мiнiстерством оборони України для здiйснення митного контролю та оформлення засобiв вимiрювальної технiки вiйськового призначення.

     Порядок ввезення на територiю України засобiв вимiрювальної технiки та їх перелiк визначено постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.08.98 N 1300.

     У вiдповiдностi до п. 2 зазначеного "Порядку..." пiдставою для митного оформлення засобiв вимiрювальної технiки є наявнiсть позитивного висновку територiального органу Держспоживстандарту за мiсцем знаходження митницi.

     У разi, коли засоби вимiрювальної технiки ввозяться на митну територiю України для Збройних Сил та iнших вiйськових формувань, утворених вiдповiдно до законодавчих актiв, пiдставою для їх митного оформлення є позитивний висновок Центрального управлiння метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України (п. 8 "Порядку...").

     Вiдповiдно до вимог пункту 1 наказу Мiнiстра оборони України вiд 27.06.08 N 302 дiя цього наказу поширюється тiльки на товари, якi ввозяться на митну територiю України для Збройних Сил України та iнших вiйськових формувань, утворених вiдповiдно до законiв України.

     Таким чином, наявнiсть висновку Центрального управлiння метрологiї i стандартизацiї Збройних Сил України (порядок видачi таких висновкiв затверджено наказом Мiнiстра оборони України вiд 13.04.99 N 118 (зi змiнами), що зареєстрований в Мiнiстерствi юстицiї України 13.05.99 за N 302/3595) необхiдна для митного оформлення тiльки тих засобiв вимiрювальної технiки, отримувачем яких є органiзацiї та установи Збройних Сил України та iнших вiйськових формувань, утворених вiдповiдно до законодавчих актiв, про що зазначено в контрактi, iнвойсi, мiжнароднiй товаротранспортнiй накладнiй тощо.

     В усiх iнших випадках для митного оформлення засобiв вимiрювальної технiки, перелiк яких визначено постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 17.08.98 N 1300, необхiдний висновок Держспоживстандарту України.

     Роз'яснення щодо застосування документiв, якi видаються Мiнiстерством оборони України для здiйснення митного контролю та оформлення радiоелектронних засобiв i випромiнювальних пристроїв спецiального призначення.

     Вiдповiдно до повiдомлення начальника радiоелектронної боротьби Збройних Сил України (вих. вiд 17.07.09 N 152/1099) ознакою радiоелектронних засобiв та випромiнювальних пристроїв (далi - РЕЗ та ВП) спецiального призначення, якi пiдлягають митному контролю є дозвiл на ввезення РЕЗ та ВП за пiдписом начальника радiоелектронної боротьби Збройних Сил України для спецiальних користувачiв визначених у частинi 2 статтi 5 Закону України "Про радiочастотний ресурс України".

Начальник Центрального управлiння метрологiї i стандартизацiї -головний метролог Збройних Сил України I.Д. Пашкевич
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.