МIЖВIДОМЧА КОМIСIЯ З МIЖНАРОДНОЇ ТОРГIВЛI

РIШЕННЯ
Київ

вiд 29 вересня 2009 року N АД-216/2009/4402-37


Про застосування остаточних антидемпiнгових заходiв щодо iмпорту в Україну шприцiв походженням з Королiвства Iспанiя, Сполученого Королiвства Великобританiї та Пiвнiчної Iрландiї, Федеративної Республiки Нiмеччина i Китайської Народної Республiки

     Вiдповiдно до Закону України "Про захист нацiонального товаровиробника вiд демпiнгового iмпорту" (далi - Закон) Мiжвiдомча комiсiя з мiжнародної торгiвлi (далi - Комiсiя) розглянула поданi Мiнiстерством економiки України (далi - Мiнiстерство) звiт, матерiали, висновки про результати антидемпiнгового розслiдування щодо iмпорту в Україну шприцiв походженням з Королiвства Iспанiя, Сполученого Королiвства Великобританiї та Пiвнiчної Iрландiї, Федеративної Республiки Нiмеччина i Китайської Народної Республiки, а також iнформацiю Мiнiстерства охорони здоров'я, яка була отримана вiдповiдно до рiшення Комiсiї вiд 21.07.2009 N АД-206/2009/4402-37, та за результатами розгляду:

     зробила позитивний висновок стосовно наявностi факту демпiнгового iмпорту в Україну шприцiв з полiмерних матерiалiв з голками або без голок, двокомпонентних та трьохкомпонентних об'ємом 2 мл походженням з Китайської Народної Республiки, об'ємом 5 мл походженням з Королiвства Iспанiя та Китайської Народної Республiки, об'ємом 10 мл походженням з Королiвства Iспанiя, Сполученого Королiвства Великобританiї та Пiвнiчної Iрландiї, Федеративної Республiки Нiмеччина i Китайської Народної Республiки, а також зробила висновок щодо обґрунтованостi методу, що дав можливiсть визначити демпiнгову маржу;

     зробила позитивний висновок щодо наявностi факту iстотної шкоди нацiональному товаровиробниковi, а також зробила висновок щодо обґрунтованостi методу на пiдставi якого було розраховано розмiр ставок остаточного антидемпiнгового мита, який є достатнiм для запобiгання шкодi;

     визначила, що iснує причинно-наслiдковий зв'язок мiж фактом демпiнгового iмпорту в Україну шприцiв з полiмерних матерiалiв з голками або без голок, двокомпонентних та трьохкомпонентних об'ємом 2 мл походженням з Китайської Народної Республiки, об'ємом 5 мл походженням з Королiвства Iспанiя та Китайської Народної Республiки, об'ємом 10 мл походженням з Королiвства Iспанiя, Сполученого Королiвства Великобританiї та Пiвнiчної Iрландiї, Федеративної Республiки Нiмеччина i Китайської Народної Республiки та iстотною шкодою, заподiяною нацiональному товаровиробниковi;

     визначила, що нацiональнi iнтереси України потребують застосування остаточних антидемпiнгових заходiв.

     Беручи до уваги зазначене та керуючись положеннями статтi 16 Закону, Комiсiя вирiшила:

     1. Застосувати остаточнi антидемпiнговi заходи щодо iмпорту в Україну товару, що має такий опис:

     Шприци з полiмерних матерiалiв з голками або без голок, двокомпонентнi та трьохкомпонентнi:

     об'ємом 2 мл, 5 мл, 10 мл походженням з Китайської Народної Республiки;

     об'ємом 5 мл, 10 мл походженням з Королiвства Iспанiя;

     об'ємом 10 мл походженням iз Сполученого Королiвства Великобританiї та Пiвнiчної Iрландiї;

     об'ємом 10 мл походженням з Федеративної Республiки Нiмеччина,

     якi класифiкуються згiдно з УКТЗЕД за кодом 9018 31 10 00.

     2. Установила, що:

     2.1. Остаточнi антидемпiнговi заходи застосовуються з моменту набрання чинностi цим рiшенням.

     2.2. Остаточнi антидемпiнговi заходи застосовуються строком на п'ять рокiв.

     2.3. Остаточнi антидемпiнговi заходи застосовуються шляхом запровадження справляння остаточного антидемпiнгового мита щодо iмпорту в Україну товару, зазначеного в пунктi 1 цього рiшення.

     2.4. Розмiр ставки остаточного антидемпiнгового мита на iмпорт в Україну товару становить:

     Для шприцiв з полiмерних матерiалiв з голками або без голок, двокомпонентних та трьохкомпонентних:

     об'ємом 2 мл походженням з Китайської Народної Республiки - 24,36 %,

     об'ємом 5 мл походженням з Китайської Народної Республiки - 54,15 %,

     об'ємом 10 мл походженням з Китайської Народної Республiки - 347,14 %,

     об'ємом 5 мл походженням з Королiвства Iспанiя - 10,54 %,

     об'ємом 10 мл походженням з Королiвства Iспанiя - 196,38 %,

     об'ємом 10 мл походженням з Сполученого Королiвства Великобританiї та Пiвнiчної Iрландiї - 23 %,

     об'ємом 10 мл походженням з Федеративної Республiки Нiмеччина - 37 %.

     2.5. Остаточне антидемпiнгове мито справляється у вiдсотках до митної вартостi товару, зазначеного в пунктi 1 цього рiшення.

     2.6. Сплата остаточного антидемпiнгового мита здiйснюється в готiвковiй або безготiвковiй формi, або шляхом внесення суми мита на депозит, або оформлення вiдповiдного боргового зобов'язання, якщо iнше не передбачено законодавством України.

     2.7. Остаточне антидемпiнгове мито справляється митними органами України незалежно вiд сплати iнших податкiв i зборiв (обов'язкових платежiв), у тому числi мита, митних зборiв тощо, якi, як правило, справляються пiд час iмпорту в Україну товарiв.

     2.8. Застосування остаточних антидемпiнгових заходiв не повинно створювати перешкод для здiйснення митного оформлення товару, зазначеного в пунктi 1 цього рiшення.

     2.9. При iмпортi на митну територiю України товару без сертифiката про походження здiйснюється сплата остаточного антидемпiнгового мита у максимальному розмiрi:

     Для шприцiв з полiмерних матерiалiв з голками або без голок, двокомпонентних та трьохкомпонентних:

     об'ємом 2 мл - 24,36 %, об'ємом 5 мл -54,15 %, об'ємом 10 мл - 347,14 %.

     3. Доручити:

     3.1. Мiнiстерству:

     завершити антидемпiнгове розслiдування щодо iмпорту в Україну шприцiв походженням з Королiвства Iспанiя, Сполученого Королiвства Великобританiї та Пiвнiчної Iрландiї, Федеративної Республiки Нiмеччина i Китайської Народної Республiки, порушене рiшенням Комiсiї вiд 23.07.2008 N АД-185/2008/143-44;

     забезпечити опублiкування повiдомлення про це рiшення в газетi "Урядовий кур'єр".

     3.2. Мiнiстерству закордонних справ України нотифiкувати Посольства в Українi Королiвства Iспанiя, Сполученого Королiвства Великобританiї та Пiвнiчної Iрландiї, Федеративної Республiки Нiмеччина i Китайської Народної Республiки про прийняття цього рiшення.

     3.3. Державнiй митнiй службi України:

     видати вiдповiднi акти на виконання цього рiшення;

     протягом перiоду застосування остаточних антидемпiнгових заходiв надавати до Мiнiстерства щоквартальну iнформацiю щодо обсягiв i вартостi iмпорту в Україну шприцiв, що класифiкуються згiдно з УКТЗЕД за кодом 9018 31 10 00;

     забезпечити справляння антидемпiнгового мита вiдповiдно до опису товару, зазначеного в пунктi 1 цього рiшення.

     3.4. Мiнiстерству охорони здоров'я України разом з Мiнiстерством запровадити монiторинг ситуацiї на ринку шприцiв з полiмерних матерiалiв з голками або без голок, двокомпонентних та трьохкомпонентних: об'ємом 2 мл, 5 мл, 10 мл, включаючи доступнiсть даної продукцiї для населення України. У разi виявлення дефiциту або тенденцiї до рiзкого пiдвищення цiн на зазначенi шприци на внутрiшньому ринку України винести результати проведеного аналiзу на розгляд Комiсiї.

     4. Мiнiстерству i Державнiй митнiй службi України вживати всiх необхiдних заходiв для запобiгання недобросовiсному виконанню iноземними виробниками/експортерами, а також iмпортерами вимог цього рiшення.

     5. Це рiшення Комiсiї набирає чинностi через 30 днiв з дня опублiкування повiдомлення про нього в газетi "Урядовий кур'єр".

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.