МIНIСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНА IНСПЕКЦIЯ З КОНТРОЛЮ ЯКОСТI ЛIКАРСЬКИХ ЗАСОБIВ

вiд 06.10.2009 р. N 13120-03/07/17-09

 

Керiвникам суб'єктiв господарювання, якi займаються реалiзацiєю (торгiвлею), зберiганням i застосуванням лiкарських засобiв
Керiвникам територiальних органiв Держлiкiнспекцiї


     Державна iнспекцiя з контролю якостi лiкарських засобiв (далi - Держлiкiнспекцiя) занепокоєна ситуацiєю, що останнiм часом склалася на фармацевтичному ринку України щодо проведення державного контролю за якiстю лiкарських засобiв, ввезених в Україну.

     Порядок здiйснення державного контролю за якiстю лiкарських засобiв, що ввозяться в Україну (далi - Порядок), затверджено постановою КМУ вiд 14.09.2005 р. N 902.

     Згiдно Порядку, при ввезеннi на територiю України лiкарських засобiв (включаючи субстанцiї та продукцiю "iн балк"), суб'єкти повиннi звертатися до територiальних органiв державного контролю за отриманням висновкiв про якiсть ввезених лiкарських засобiв. Але на жаль, аналiз ситуацiї показує, що на даний час є випадки, коли вiтчизнянi виробники з рiзних на те причин не виконують вимоги вищезазначеного Порядку i використовують у виробництвi субстанцiї та продукцiю "iн балк" без вiдповiдних висновкiв про якiсть, виданих територiальними органами державного контролю.

     У зв'язку з цим Держлiкiнспекцiя повiдомляє наступне.

     У разi виявлення випадкiв використання у виробництвi субстанцiй та продукцiї "iн балк" без позитивних висновкiв про якiсть, до всiх серiй лiкарських засобiв, виготовлених з використанням даної партiї субстанцiї або продукцiї "iн балк", Держлiкiнспекцiя буде вживати заходiв згiдно чинного законодавства.

Заступник Голови А. Д. Захараш
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.