МIНIСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНА САНIТАРНО-ЕПIДЕМIОЛОГIЧНА СЛУЖБА

ПОСТАНОВА
м.Київ

вiд 24 грудня 2009 року N 36


Про затвердження Порядку видачi Сертифiкату Здоров'я на iмпортовану до Європейського Спiвтовариства соняшникову олiю, що виробляється або вiдправляється iз України

     Вiдповiдно до статтi 54 Закону України "Про безпечнiсть та якiсть харчових продуктiв" та вимог Регламенту Комiсiї ЄС N 1151/2009 вiд 27 листопада 2009 року щодо спецiальних умов регулювання iмпорту соняшникової олiї, що виробляється або вiдправляється iз України зважаючи на ризик забруднення мiнеральними маслами та вiдмiняючи Рiшення Європейської Комiсiї N 2008/433/СЕ вiд 10 червня 2008 року, та керуючись статтею 40 Закону України "Про забезпечення санiтарного та епiдемiчного благополуччя населення" постановляю:

     1. Затвердити Порядок видачi Сертифiкату Здоров'я на iмпортовану до Європейського Спiвтовариства соняшникову олiю, що виробляється або вiдправляється iз України (додається).

     2. Департаменту органiзацiї санiтарно-епiдемiологiчного нагляду Мiнiстерства охорони здоров'я України дану постанову довести до установ i закладiв державної санiтарно-епiдемiологiчної служби, мiнiстерств, iнших центральних органiв виконавчої влади в установленому порядку.

     3. Контроль за виконанням постанови покладаю на першого заступника Головного державного санiтарного лiкаря України Мухарську Л. М.

Головний державний санiтарний лiкарь України О.М.Бiловол

 

Додаток
до пункту 1 постанови головного державного санiтарного лiкаря України
вiд 24 грудня 2009 року N 36

Порядок
видачi Сертифiкату Здоров'я на iмпортовану до Європейського Спiвтовариства соняшникову олiю, що виробляється або вiдправляється iз України

     1. Порядок видачi Сертифiкату Здоров'я на iмпортовану до Європейського Спiвтовариства соняшникову олiю, що виробляється або вiдправляється iз України (далi - Порядок) розроблений вiдповiдно до Закону України "Про безпечнiсть та якiсть харчових продуктiв" та вимог Регламенту Комiсiї ЄС N 1151/2009 вiд 27 листопада 2009 року щодо спецiальних умов регулювання iмпорту соняшникової олiї, що виробляється або вiдправляється iз України, зважаючи на ризик забруднення мiнеральними маслами та вiдмiняючи Рiшення Європейської Комiсiї N 2008/433/СЕ вiд 10 червня 2008 року (далi - Регламент Комiсiї ЄС N 1151/2009).

     2. У цьому Порядку термiни вживаються у значеннi, наведеному у Законi України "Про безпечнiсть та якiсть харчових продуктiв"

     3. Дiя цього Порядку поширюється на осiб, якi мають експлуатацiйний дозвiл на потужностi (об'єкти) та внесенi до реєстру затверджених експортних потужностей (об'єктiв) вiдповiдно до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.05.2007 N 712 "Про затвердження Порядку видачi експлуатацiйного дозволу для потужностей (об'єктiв) з виробництва, переробки або реалiзацiї харчових продуктiв" та Наказу МОЗ України вiд 24.01.2008 N 25 "Про затвердження Порядку ведення реєстру потужностей (об'єктiв) та їх операторiв", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 07.02.2008 за N 87/14778 та мають намiр здiйснювати експорт соняшникової олiї до Європейського Спiвтовариства.

     4. Сертифiкат Здоров'я на iмпортовану до Європейського Спiвтовариства соняшникову олiю, що виробляється або вiдправляється iз України (далi - Сертифiкат), видається лише на продукцiю, що вироблена на затверджених експортних потужностях (об'єктах), зареєстрованих у встановленому порядку.

     5. Сертифiкат видається посадовими особами державної санiтарно-епiдемiологiчної служби за формою, що додається.

     6. Сертифiкат повинен бути надрукованим, мати номер та код товару.

     7. У Сертифiкатi зазначаються:

     1) Опис товару:

     - назва та характер продукцiї;

     - кiлькiсть (у вiдповiдних одиницях);

     - код партiї та дата кодування;

     - вироблено в: назва та, при необхiдностi, мiсцезнаходження виробництва;

     2) Опис отримувача вантажу: назва та контактна iнформацiя iмпортера або отримувача вантажу;

     3) Опис постачальника вантажу: назва та контактна iнформацiя експортера або постачальника вантажу;

     4) Умови транспортування: важливi вимоги до транспортування та зберiгання, включаючи контроль за температурним режимом; країна-вiдправник, країна призначення;

     5) Сертифiкацiя. Посадова особа державної санiтарно-епiдемiологiчної служби, яка видає та пiдписує Сертифiкат, вивчає Протокол випробувань, виданий Науково-дослiдним центром випробувань продукцiї Всеукраїнського державного науково-виробничого центру стандартизацiї, метрологiї, сертифiкацiї та захисту прав споживачiв (Укрметртестстандарт) та засвiдчує, що:

     - вищезазначена партiя товару була протестована у лабораторiї Науково-дослiдного центру випробувань продукцiї Всеукраїнського державного науково-виррбничого центру стандартизацiї, метрологiї, сертифiкацiї та захисту прав споживачiв (Укрметртестстандарт) у вiдповiдностi з положеннями, викладеними у Регламентi Комiсiї ЄС N 1151/2009;

     - результати випробувань свiдчать що, кiлькiсть мiнеральних масел не перевищує 50 мг/кг, а також показують фактичну кiлькiсть домiшок мiнеральних масел;

     - результати, критерiї ефективностi та вiдповiднi хроматограми даних випробувань додаються до даного Сертифiкату.

     8. Сертифiкат має мiстити данi щодо мiсця та дати його видачi, прiзвище та iнiцiали, посаду та пiдпис посадової особи державної санiтарно-епiдемiологiчної служби, яка його видає. Сертифiкат засвiдчується офiцiйною печаткою.

     9. Сертифiкат облiковується у журналi облiку Санiтарних сертифiкатiв на вантажi з харчовими продуктами, призначеними для експорту вiдповiдно до пункту 11 Порядку видачi санiтарних сертифiкатiв на вантажi з харчовими продуктами, призначеними для експорту, затвердженого постановою головного державного санiтарного лiкаря України вiд 19.05.2008 N 11.

     10. Один екземпляр (оригiнал) Сертифiкату видається експортеру або вiдправнику на кольоровому бланку вiдповiдно до Наказу МОЗ України вiд 29.05.2008 N 186-Адм "Щодо забезпечення використання кольорових бланкiв санiтарних сертифiкатiв на вантажi з харчовими продуктами, призначеними для експорту, другий (копiя) - зберiгається в установi та/або закладi державної санiтарно-епiдемiологiчної служби. Iншi копiї можуть бути офiцiйно напечатаними копiями або ксерокопiями, про що зазначається на кожному конкретному Сертифiкатi.

     13. Сертифiкат не може мiстити пропускiв, крiм тих, що вимагаються текстом сертифiкату.

     14. Будь - якi змiни у Сертифiкатi мають бути пiдписанi посадовою особою, яка видала сертифiкат та пропечатанi офiцiйною печаткою.

Заступник головного державного санiтарного лiкаря України А.А.Григоренко

 

Додаток
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою головного державного санiтарного лiкаря України
вiд 24 грудня 2009р. N 36

ДЕРЖАВНИЙ ГЕРБ УКРАЇНИ

МIНIСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
MINISTRY OF HEALTH OF UKRAINE

Сертифiкат Здоров'я на iмпортовану до Європейського Спiвтовариства
соняшникову олiю, що виробляється або вiдправляється iз України

Health Certificate for the importation into the European Community
of sunflower oil originating in or consigned from Ukraine

 
Код товару  
Consignment Code
Сертифiкат N  
Certificate Number
1. Опис товару
Description of the consignment
Назвати характер продукцiї:  
Name and nature of the product:
Кiлькiсть (у вiдповiдних одиницях):  
Quantity (in appropriate units):
Код партiї та дата кодування:  
Batch identifier or date coding:
Вироблено в  
Produced in (Назва та при необхiдностi, мiсцезнаходження виробництва)
(Identity and, as appropriate, the location of the production establishment)
 
2. Опис отримувача вантажу
Description of the consignee
Назва та контактна iнформацiя iмпортера або отримувача вантажу:  
Name and contact details of the importer or consignee:
 
3. Опис постачальника вантажу
Description of the consignor
Назва та контактна iнформацiя експортера або постачальника вантажу:  
Name and contact details of the exporter or consignor:
 
 
4, Умови транспортування
Means of transportation
Країна вiдправник:
Country of dispatch:
Країна призначення:
Country of destination
Важливi вимоги до транспортування та зберiгання, включаючи контроль за температурним режимом:
 
Relevanttransport and handling reguirements, including appropriate temperature controls:
 
 
5. Сертифiкацiя
Certification
Я. що нижче пiдписався, засвiдчую, то вищезазначена партiя товару була протестована в лабораторiї ________________  у вiдповiдностi з положеннями, викладеними у Регламентi Комiсiї ЄС N 1151/2009. що визначає спецiальнi умови регулювання iмпорту соняшникової олiї, що виробляється або вiдправляється з України унаслiдок ризику зараження мiнеральним маслом та що, вiдмiняє Рiшення Комiсiї 2008/433/ЕК. Результати випробувань свiдчать що, кiлькiсть мiнеральних масел не перевищує 50 мг/кг, а також показують фактичну кiлькiсть домiшок мiнеральних масел. Результати, критерiї ефективностi та вiдповiднi хроматограми даних тестiв додаються до даного сертифiкату.
I. the undersigned, declare that the above meniioned shipment has been tested in laboratory ________________ in accordance with the provision laid down in Commission Regulation (EC) No 1151/2009 imposing special conditions governing the import of sunflower oil originating in or consigned from Ukraine due to contamination risks by mineral oil and repealing Decision 2008/433/EC. The test results show no presence of mineral paraffin exceeding 50 mg/kg and are accompanied by the identified traction of paraffin hydrocarbons. The results, the performance criteria and the relevant chromatograms of these tests are joined to the current certificate.
Здiйснено в  
Done at
Вiд   /дата/
  Печатка та пiдпис уповноваженого представника Мiнiстерства охорони здоров'я України
Stamp and signature of authorized representative of Ministry of Health of Ukraine
 
 
 
Установа державної санiтарно-епiдемiологiчної служби
Institution of sanitary epidemiology service
  Пiдпис
Signature
 
 
  Посада
Post
  Прiзвище та iнiцiали
Initials and sumame

Заступник головного державного санiтарного лiкаря України
А.А.Григоренко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.