Документ скасований: Наказ Мiнприроди № 605 від 30.12.2010

МIНIСТЕРСТВО ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО ПРИРОДНОГО СЕРЕДОВИЩА УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 12 лютого 2010 року N 79


Про затвердження Порядку видачi погодження для отримання лiцензiї на експорт та iмпорт озоноруйнiвних речовин i продукцiї, що їх мiстить

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
4 березня 2010 р. за N 206/17501


     Вiдповiдно до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 23.12.2009 N 1406 "Про затвердження перелiкiв товарiв, експорт та iмпорт яких пiдлягає лiцензуванню, та квот на 2010 рiк" наказую:

     1. Затвердити Порядок видачi погодження для отримання лiцензiї на експорт та iмпорт озоноруйнiвних речовин i продукцiї, що їх мiстить (додається).

     2. Департаменту охорони атмосферного повiтря та державного екологiчного монiторингу забезпечити приймання заяв, оформлення та видачу погоджень на експорт та iмпорт озоноруйнiвних речовин i продукцiї, що їх мiстить, та листiв-роз'яснень, якщо продукцiя не мiстить озоноруйнiвних речовин.

     3. Республiканському комiтету Автономної Республiки Крим з охорони навколишнього природного середовища, Державним управлiнням охорони навколишнього природного середовища в областях, мiстах Києвi та Севастополi забезпечити приймання заяв, оформлення та видачу суб'єктам господарювання, що зареєстрованi у вiдповiдних регiонах, листiв-роз'яснень, якщо продукцiя не мiстить озоноруйнiвних речовин, за контрактами (договорами), загальна вартiсть яких не перевищує 300 тис. грн.

     4. Департаменту охорони атмосферного повiтря та державного екологiчного монiторингу (Овчиннiкова Н. Б.) подати наказ на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України та пiсля державної реєстрацiї довести цей наказ до вiдома Мiнiстерства економiки України, Державної митної служби України, спецiальних пiдроздiлiв та територiальних органiв Мiнiстерства охорони навколишнього природного середовища України.

     5. Республiканському комiтету Автономної Республiки Крим з охорони навколишнього природного середовища, Державним управлiнням охорони навколишнього природного середовища в областях, мiстах Києвi та Севастополi щокварталу подавати до Департаменту охорони атмосферного повiтря та державного екологiчного монiторингу iнформацiю про виданi листи-роз'яснення.

     6. Визнати такими, що втратили чиннiсть, наказ Мiнприроди вiд 23.06.2009 N 336 "Про затвердження Порядку видачi погодження для отримання лiцензiї на експорт та iмпорт озоноруйнiвних речовин i продукцiї, що їх мiстить", зареєстрований у Мiнiстерствi юстицiї України 21.07.2009 за N 664/16680, та наказ Мiнекобезпеки вiд 04.06.98 N 82 "Про затвердження Порядку видачi погодження на вивезення та ввезення озоноруйнуючих речовин i продукцiї, що їх мiстить, iмпорт та експорт яких пiдлягає лiцензуванню", зареєстрований у Мiнiстерствi юстицiї України 15.06.98 за N 380/2820.

     7. Цей наказ набирає чинностi з дня його офiцiйного опублiкування.

     8. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Мiнiстра Рибалку С. В.

Мiнiстр Г. Фiлiпчук
ПОГОДЖЕНО:
Голова Державної митної служби України А. В. Макаренко
Заступник Мiнiстра промислової полiтики України В. Г. Падалко
Голова Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва О. Кужель

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства охорони навколишнього природного середовища України
12.02.2010 N 79
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
4 березня 2010 р. за N 206/17501

ПОРЯДОК
видачi погодження для отримання лiцензiї на експорт та iмпорт озоноруйнiвних речовин i продукцiї, що їх мiстить

     1. Порядок визначає процедуру видачi погодження для отримання лiцензiї на експорт та iмпорт озоноруйнiвних речовин (далi - ОРР) i продукцiї, що їх мiстить (далi - Погодження), та листiв-роз'яснень, якщо продукцiя не мiстить ОРР (далi - лист-роз'яснення), розповсюджується на всiх суб'єктiв господарювання незалежно вiд форм власностi, органiзацiйно-правової форми та мiсця їх реєстрацiї i є обов'язковим для виконання.

     2. До сфери дiї Порядку входять ОРР та продукцiя, що може мiстити ОРР, згiдно з перелiками, наведеними в додатках 3 та 4 до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 23.12.2009 N 1406 "Про затвердження перелiкiв товарiв, експорт та iмпорт яких пiдлягає лiцензуванню, та квот на 2010 рiк" (далi - Постанова) (крiм продукцiї, що перевозиться у контейнерах з особистим майном).

     3. Розгляд документiв, наданих суб'єктами господарювання, та пiдготовку Погодження забезпечує Мiнприроди. Погодження пiдписується заступником Мiнiстра та завiряється гербовою печаткою.

     Погодження, яке видає Мiнприроди, - це документ, який є однiєю з пiдстав для видачi лiцензiї на експорт / iмпорт ОРР та продукцiї, що їх мiстить.

     4. Для одержання Погодження суб'єкт господарювання має подати такi документи:

     супровiдний лист;

     заяву про отримання Погодження (додаток 1) у двох примiрниках;

     копiю контракту (договору), завiрену в установленому порядку, та специфiкацiю до нього;

     копiю рахунку-фактури (iнвойсу) до контракту (договору);

     копiю сертифiката походження ОРР або продукцiї, що їх мiстить;

     пiдтвердження коду товару згiдно з Українським класифiкатором товарної номенклатури зовнiшньоекономiчної дiяльностi (далi - УКТ ЗЕД);

     копiю документа, що пiдтверджує якiсть ОРР чи продукцiї, що їх мiстить, копiю сертифiката вiдповiдностi (можливе надання одного iз зазначених документiв);

     вiдомостi щодо хiмiчного складу речовин та продукцiї;

     обґрунтування доцiльностi ввезення на територiю України ОРР (найменування ОРР або сумiшi, що їх мiстить, запропонований до ввезення обсяг ОРР або сумiшi, що їх мiстить, таблицю технiчних параметрiв, опис технологiчного процесу, де будуть використовуватись ОРР, методи та засоби контролю за поводженням з ОРР, транспортування, умови зберiгання, умови експлуатацiї, обґрунтування необхiдностi та доцiльностi використання запропонованих до ввезення ОРР). Обґрунтування розробляється суб'єктом господарювання в довiльнiй формi.

     Якщо текст контракту (договору), специфiкацiї (доповнення, iнвойсу) та iнших документiв викладено iноземною мовою, то заявник додає завiрений переклад документiв на українську мову.

     Копiї документiв необхiдно завiрити в установленому законодавством порядку. Суб'єкт господарювання оформлює документи в окрему справу.

     Вiдповiдальним за достовiрнiсть iнформацiї у наданих для отримання Погодження документах є керiвник суб'єкта господарювання.

     5. Якщо наданий пакет документiв вiдповiдає умовам пункту 4 цього Порядку, то готуються три примiрники Погодження. Суб'єкту господарювання надаються два примiрники Погодження (додаток 2): один - для передачi до Мiнiстерства економiки України для подальшого оформлення в установленому порядку лiцензiї на експорт чи iмпорт, другий - для пред'явлення державним iнспекторам з охорони навколишнього природного середовища на постах екологiчного контролю у пунктах пропуску через державний кордон та в зонi дiяльностi регiональних митниць i митниць, третiй примiрник Погодження зберiгається в Мiнприроди.

     6. Рiшення про видачу (або вiдмову у видачi) Погодження суб'єкту господарювання приймається не пiзнiше нiж за 10 робочих днiв вiд дати реєстрацiї заяви.

     7. Вiдривний талон екологiчного контролю, що зазначений у Погодженнi, заповнюється державним iнспектором з охорони навколишнього природного середовища пiд час митного оформлення вантажу.

     Пiсля кожної вiдмiтки про поставку ксерокопiя Погодження (разом з талоном) надсилається суб'єктом господарювання до Мiнприроди.

     Пiсля завершення поставок за даним контрактом талон вiдривається екологiчним iнспектором i надсилається до Мiнприроди.

     Надання iнформацiї суб'єктом господарювання до Мiнприроди про кiлькiсть ввезених чи вивезених речовин (продукцiї) за виданим погодженням пiсля завершення термiну його дiї є обов'язковим.

     8. У разi вiдмови у видачi Погодження робиться позначка в обох примiрниках заяви, де ставиться пiдпис заявника про отримання поданих документiв та ознайомлення з причиною вiдмови у видачi Погодження, при цьому другий примiрник заяви видається заявнику.

     Причинами вiдмови у видачi Погодження є порушення вимог пункту 4 цього Порядку та положень постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 16.05.2002 N 624 "Про посилення державного регулювання стосовно ввезення в Україну та вивезення з України озоноруйнiвних речовин".

     9. При встановленнi фактичного порушення вимог цього Порядку Мiнприроди має право скасувати Погодження та повiдомити про це Мiнiстерство економiки України та суб'єкта господарювання, що отримав Погодження.

     У разi незгоди суб'єкт господарювання може оскаржити рiшення Мiнприроди у судовому порядку.

     10. У разi встановлення факту вiдсутностi ОРР у перелiку продукцiї, що може їх мiстити, митне оформлення вантажiв здiйснюється на пiдставi листiв-роз'яснень Мiнприроди (його територiальних органiв), що така продукцiя не мiстить озоноруйнiвних речовин i лiцензуванню вiдповiдно до Постанови не пiдлягає (додаток 3).

     11. У разi порушення цього Порядку суб'єкти господарювання несуть вiдповiдальнiсть згiдно з чинним законодавством України.

Директор департаменту охорони атмосферного повiтря та державного екологiчного монiторингу Н. Овчиннiкова

 

Додаток 1
до Порядку видачi погодження для отримання лiцензiї на експорт та iмпорт озоноруйнiвних речовин i продукцiї, що їх мiстить

ЗАЯВА
про отримання погодження на експорт та iмпорт озоноруйнiвних речовин та продукцiї, що їх мiстить

Заявник
 
(для юридичних осiб - повне найменування суб'єкта господарювання,
 
для фiзичних осiб - прiзвище, iм'я, по батьковi, серiя, N паспорта, ким та коли виданий)
Мiсцезнаходження (мiсце проживання)
 
 
Контракт  
(номер, дата, загальна сума контракту)
 
(фiрма-виробник, фiрма-постачальник)
Предмет контракту  
(код товару за УКТ ЗЕД, його повна назва, кiлькiсть, одиниця
 
вимiру, цiна одиницi вимiру товару лiтерами)
Керiвник органiзацiї iмпортера (експортера)
 
(посада, прiзвище, iм'я, по батьковi)
   
(дата)

М. П.

(пiдпис)
Вiдмовлено у видачi у зв'язку з
 
 
 
(посада, прiзвище, iм'я, по батьковi, пiдпис, дата)
Поданi документи отримав, з причинами вiдмови ознайомлений
 
(посада, прiзвище, iм'я, по батьковi, пiдпис, дата)

 

Додаток 2
до Порядку видачi погодження для отримання лiцензiї на експорт та iмпорт озоноруйнiвних речовин i продукцiї, що їх мiстить

Мiнiстерство охорони навколишнього
природного середовища України

ПОГОДЖЕННЯ
для отримання лiцензiї на експорт та iмпорт озоноруйнiвних речовин та продукцiї, що їх мiстить

вiд _____________________
(дата цифрами)
N ___________________

 

Видане  
(для юридичних осiб - повне найменування суб'єкта господарювання,
 
для фiзичних осiб - прiзвище, iм'я, по батьковi, серiя, N паспорта, коли та ким виданий)
Мiсцезнаходження (мiсце проживання)  
Контракт
 
(номер, дата, загальна сума контракту)
 
(фiрма-виробник, фiрма-постачальник)
Предмет погодження  
(код за УКТ ЗЕД, повна назва, кiлькiсть, одиниця вимiру, цiна)
Заступник Мiнiстра    
(пiдпис) (П. I. Б.)
М. П.

...............................................................................................................................................

Вiдривний талон екологiчного контролю

Дата митного оформлення вантажу Назва продукцiї Кiлькiсть вивезеного/ввезеного товару за контрактом, N Погодження Пункт екологiчного контролю Пiдпис, штамп

 

Додаток 3
до Порядку видачi погодження для отримання лiцензiї на експорт та iмпорт озоноруйнiвних речовин i продукцiї, що їх мiстить

Лист-роз'яснення

Цим засвiдчую, що продукцiя (речовина):
  ,
(назва продукцiї, код (коди) за УКТ ЗЕД, виробництво фiрми (назва фiрми, країна)
яка планується до ввезення/вивезення суб'єктом господарювання (назва суб'єкта та його мiсцезнаходження) згiдно з контрактом (договором) N ____________ та специфiкацiєю (доповненням, iнвойсом) до нього з фiрмою (назва фiрми, країна),
не мiстить озоноруйнiвних речовин (не є озоноруйнiвною речовиною), iмпорт та експорт яких пiдлягає лiцензуванню, i тому не пiдпадає пiд дiю постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 23.12.2009 N 1406 "Про затвердження перелiкiв товарiв, експорт та iмпорт яких пiдлягає лiцензуванню, та квот на 2010 рiк".
Заступник Мiнiстра
або
Начальник територiального органу Мiнприроди
   
(пiдпис) (П. I. Б.)
М. П.
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.