МIНIСТЕРСТВО ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО ПРИРОДНОГО СЕРЕДОВИЩА УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 23 червня 2009 року N 336


Про затвердження Порядку видачi погодження для отримання лiцензiї на експорт та iмпорт озоноруйнiвних речовин i продукцiї, що їх мiстить

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
21 липня 2009 р. за N 664/16680


     Вiдповiдно до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27.12.2008 N 1123 "Про затвердження перелiкiв товарiв, експорт та iмпорт яких пiдлягає лiцензуванню, та обсягiв квот у 2009 роцi" наказую:

     1. Затвердити Порядок видачi погодження для отримання лiцензiї на експорт та iмпорт озоноруйнiвних речовин i продукцiї, що їх мiстить (додається).

     2. Департаменту охорони атмосферного повiтря та монiторингу довкiлля забезпечити приймання заяв, оформлення та видачу погоджень на експорт та iмпорт озоноруйнiвних речовин i продукцiї, що їх мiстить, та листiв-роз'яснень, якщо продукцiя не мiстить озоноруйнiвних речовин.

     3. Республiканському комiтету Автономної Республiки Крим з охорони навколишнього природного середовища, Державним управлiнням охорони навколишнього природного середовища в областях, мiстах Києвi та Севастополi забезпечити приймання заяв, оформлення та видачу суб'єктам господарювання, що зареєстрованi у вiдповiдних регiонах, листiв-роз'яснень, якщо продукцiя не мiстить озоноруйнiвних речовин, за контрактами (договорами), загальна вартiсть яких не перевищує 300 тис. грн.

     4. Департаменту охорони атмосферного повiтря та монiторингу довкiлля (Овчиннiковiй Н. Б.) подати наказ на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України та пiсля державної реєстрацiї довести цей наказ до вiдома Мiнiстерства економiки України, Державної митної служби України, Державної екологiчної iнспекцiї, спецiальних пiдроздiлiв та територiальних органiв Мiнiстерства охорони навколишнього природного середовища України.

     5. Республiканському комiтету Автономної Республiки Крим з охорони навколишнього природного середовища, Державним управлiнням охорони навколишнього природного середовища в областях, мiстах Києвi та Севастополi щокварталу подавати до Департаменту охорони атмосферного повiтря та монiторингу довкiлля iнформацiю про виданi листи-роз'яснення.

     6. Визнати таким, що втратив чиннiсть, наказ Мiнприроди вiд 03.05.2006 N 198 "Про затвердження Порядку видачi погодження для отримання лiцензiї на експорт та iмпорт озоноруйнiвних речовин i продукцiї, що їх мiстить", зареєстрований у Мiнiстерствi юстицiї України 22.05.2006 за N 589/12463.

     7. Цей наказ набирає чинностi з дня його офiцiйного опублiкування.

     8. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Мiнiстра Бевзу В. О.

Мiнiстр Г. Фiлiпчук
ПОГОДЖЕНО:
Мiнiстр промислової полiтики України В. С. Новицький
Голова Державної митної служби України А. В. Макаренко
Голова Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва О. Кужель

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Мiнiстерства охорони навколишнього природного середовища України
вiд 23 червня 2009 р. N 336
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
21 липня 2009 р. за N 664/16680

ПОРЯДОК
видачi погодження для отримання лiцензiї на експорт та iмпорт озоноруйнiвних речовин i продукцiї, що їх мiстить

     1. Порядок визначає процедуру видачi погодження для отримання лiцензiї на експорт та iмпорт озоноруйнiвних речовин (далi - ОРР) i продукцiї, що їх мiстить (далi - Погодження), та листiв-роз'яснень, якщо продукцiя не мiстить ОРР (далi - лист-роз'яснення), розповсюджується на всiх суб'єктiв господарювання незалежно вiд форм власностi, органiзацiйно-правової форми та мiсця їх реєстрацiї i є обов'язковим для виконання.

     2. До сфери дiї Порядку входять ОРР та продукцiя, що може мiстити ОРР, згiдно з перелiками, наведеними в додатках 3 та 4 до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27.12.2008 N 1123 "Про затвердження перелiкiв товарiв, експорт та iмпорт яких пiдлягає лiцензуванню, та обсягiв квот у 2009 роцi" (далi - Постанова) (крiм продукцiї, що перевозиться у контейнерах з особистим майном).

     Узяти до вiдома, що згiдно з Монреальським протоколом про речовини, що руйнують озоновий шар, експорт та iмпорт речовин i продукцiї, яка може мiстити такi речовини, визначених у додатках 3 та 4 до Постанови, дозволяється лише до країн, а також з країн, зазначених у додатку 5 до Постанови.

     3. Розгляд документiв, наданих суб'єктами господарювання, та пiдготовку Погодження забезпечує Мiнприроди. Погодження пiдписується заступником Мiнiстра та завiряється гербовою печаткою.

     Погодження, яке видає Мiнприроди, - це документ, який є однiєю з пiдстав для видачi лiцензiї на експорт/iмпорт ОРР та продукцiї, що їх мiстить.

     4. Для одержання Погодження суб'єкт господарювання має подати такi документи:

     супровiдний лист;

     заяву про отримання Погодження (додаток 1) у двох примiрниках;

     копiю контракту (договору), завiрену в установленому порядку, та специфiкацiю до нього;

     копiю рахунку-фактури (iнвойсу) до контракту (договору);

     копiю сертифiката походження ОРР та продукцiї, що їх мiстить;

     пiдтвердження коду товару згiдно з Українським класифiкатором товарної номенклатури зовнiшньоекономiчної дiяльностi (далi - УКТЗЕД);

     копiю документа, що пiдтверджує якiсть ОРР та продукцiї, що їх мiстить, копiю сертифiката вiдповiдностi (можливе надання одного iз зазначених документiв);

     вiдомостi щодо хiмiчного складу речовин та продукцiї, що їх може мiстити;

     обгрунтування доцiльностi ввезення на територiю України ОРР (найменування ОРР або сумiшi, що їх мiстить, запропонований до ввезення обсяг ОРР або сумiшi, що їх мiстить, таблицю технiчних параметрiв, опис технологiчного процесу, де будуть використовуватись ОРР, методи та засоби контролю за поводженням з ОРР, транспортування, умови зберiгання, умови експлуатацiї).

     Якщо текст контракту (договору), специфiкацiї (доповнення, iнвойсу) та iнших документiв викладено iноземною мовою, то заявник додає завiрений переклад документiв на українську мову.

     Копiї документiв необхiдно завiрити в установленому законодавством порядку.

     Вiдповiдальним за достовiрнiсть iнформацiї, наданої для отримання Погодження, є керiвник суб'єкта господарювання.

     5. Якщо наданий пакет документiв вiдповiдає умовам пункту 4 цього Порядку, то готуються три примiрники Погодження. Суб'єкту господарювання надаються два примiрники Погодження (додаток 2): один - для передачi до Мiнiстерства економiки України для подальшого оформлення в установленому порядку лiцензiї на експорт чи iмпорт, другий - для пред'явлення державним iнспекторам з охорони навколишнього природного середовища на постах екологiчного контролю у пунктах пропуску через державний кордон та в зонi дiяльностi регiональних митниць i митниць, третiй примiрник Погодження зберiгається в Мiнприроди.

     6. Рiшення про видачу (або вiдмову у видачi) Погодження суб'єкту господарювання приймається не пiзнiше нiж за 14 календарних днiв вiд дати реєстрацiї заяви.

     7. Вiдривний талон екологiчного контролю, що зазначений у Погодженнi, заповнюється державним iнспектором з охорони навколишнього природного середовища пiд час митного оформлення вантажу. Пiсля кожної вiдмiтки про поставку ксерокопiя Погодження (разом з талоном) надсилається заявником до Мiнприроди.

     Пiсля завершення поставок за цим контрактом талон вiдривається екологiчним iнспектором i надсилається до Мiнприроди. Надання iнформацiї заявником до Мiнприроди про кiлькiсть увезених/вивезених речовин (продукцiї) за виданим погодженням пiсля завершення термiну його дiї є обов'язковим.

     8. У разi вiдмови у видачi Погодження робиться позначка в обох примiрниках заяви, де ставиться пiдпис заявника про отримання поданих документiв та ознайомлення з причиною вiдмови у видачi Погодження, при цьому другий примiрник заяви видається заявнику.

     9. При встановленнi фактичного порушення вимог цього Порядку Мiнприроди скасовує Погодження та повiдомляє про це Мiнiстерство економiки України та суб'єкта господарювання, що отримав Погодження.

     У разi незгоди суб'єкт господарювання може оскаржити рiшення Мiнприроди у судовому порядку.

     10. У разi встановлення факту вiдсутностi ОРР у перелiку продукцiї, що може їх мiстити, митне оформлення вантажiв здiйснюється на пiдставi листiв-роз'яснень Мiнприроди (його територiальних органiв), що така продукцiя не мiстить ОРР i лiцензуванню вiдповiдно до Постанови не пiдлягає (додаток 3).

     11. У разi порушення цього Порядку суб'єкти господарювання несуть вiдповiдальнiсть згiдно з чинним законодавством України.

Директор департаменту охорони атмосферного повiтря та монiторингу довкiлля Н. Овчиннiкова

 

Додаток 1
до Порядку видачi погодження для отримання лiцензiї на експорт та iмпорт озоноруйнiвних речовин i продукцiї, що їх мiстить

ЗАЯВА
про отримання погодження на експорт та iмпорт озоноруйнiвних речовин та продукцiї, що їх мiстить

Заявник
 
(для юридичних осiб - повне найменування,
 
для фiзичних осiб - прiзвище, iм'я, по батьковi, серiя, N паспорта, ким та коли виданий)
Мiсцезнаходження (мiсце проживання)
 
 
Контракт  
(номер, дата, загальна сума контракту)
 
(суб'єкт господарювання -виробник, суб'єкт господарювання - постачальник)
Предмет контракту  
(код товару за УКТЗЕД, його повна назва, кiлькiсть,
 
одиниця вимiру, цiна одиницi вимiру товару словами)
Керiвник органiзацiї
 
(посада, прiзвище, iм'я, по батьковi)
   
(дата) (пiдпис)
М. П.
Вiдмовлено у видачi у зв'язку з
 
 
 
(посада, прiзвище, iм'я, по батьковi, пiдпис, дата)
Поданi документи отримав, з причинами вiдмови ознайомлений
 
(посада, прiзвище, iм'я, по батьковi, пiдпис, дата)

 

Додаток 2
до Порядку видачi погодження для отримання лiцензiї на експорт та iмпорт озоноруйнiвних речовин i продукцiї, що їх мiстить

Мiнiстерство охорони навколишнього
природного середовища України

ПОГОДЖЕННЯ
для отримання лiцензiї на експорт та iмпорт озоноруйнiвних речовин та продукцiї, що їх мiстить

вiд _____________________
(дата цифрами)

___________________

Видане  
(для юридичних осiб - повне найменування,
 
для фiзичних осiб - прiзвище, iм'я, по батьковi, серiя, N паспорта, коли та ким виданий)
Мiсцезнаходження (мiсце проживання)  
Контракт
 
(номер, дата, загальна сума контракту)
 
(суб'єкт господарювання - виробник, суб'єкт господарювання - постачальник)
Предмет погодження  
(код за УКТЗЕД, повна назва, кiлькiсть, одиниця вимiру, цiна)
Заступник Мiнiстра __________________________
(пiдпис)
_____________
(П. I. Б.)

М. П.

........................................................................................................................................................................

Вiдривний талон екологiчного контролю

Дата митного оформлення вантажу Назва продукцiї Кiлькiсть вивезеного/ввезеного товару за контрактом,
N Погодження
Пункт екологiчного контролю Пiдпис, штамп

 

Додаток 3
до Порядку видачi погодження для отримання лiцензiї на експорт та iмпорт озоноруйнiвних речовин i продукцiї, що їх мiстить

Лист-роз'яснення

Цим засвiдчую, що продукцiя (речовина):
 
(назва продукцiї за кодом (кодами) УКТЗЕД виробництва суб'єкта господарювання (назва, країна))
яка планується до ввезення/вивезення суб'єктом господарювання (назва суб'єкта та його мiсцезнаходження) згiдно з контрактом (договором) N ____________ та специфiкацiєю (доповненням, iнвойсом) до нього з суб'єктом господарювання (назва, країна), не мiстить озоноруйнiвних речовин (не є озоноруйнiвною речовиною), iмпорт та експорт яких пiдлягають лiцензуванню, i тому не пiдпадає пiд дiю постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27.12.2008 N 1123 "Про затвердження перелiкiв товарiв, експорт та iмпорт яких пiдлягає лiцензуванню, та обсягiв квот у 2009 роцi".
Посадова особа __________________________
(пiдпис)
_____________
(П. I. Б.)

М. П.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.