МIНIСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНА САНIТАРНО-ЕПIДЕМIОЛОГIЧНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

10.09.2010 р. N 6950/03

 

Начальнику Схiдної митницi
Романчиковiй С.Г.


Щодо санiтарно-епiдемiологiчного контролю деяких об'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi

Шановна Євгенiє Геннадiївно!

     Доводжу до Вашого вiдома, що вiдповiдно до вимог статтi 17 Закону України "Про забезпечення санiтарного та епiдемiчного благополуччя населення", статтi 18 Закону України "Про безпечнiсть та якiсть харчових продуктiв" всi допомiжнi засоби та матерiали, якi застосовуються пiд час виготовлення, зберiгання, транспортування або реалiзацiї харчових продуктiв. пiдлягають обов'язковiй державнiй санiтарно-епiдемiологiчнiй експертизi.

     Згiдно вимог статтi 16 Закону України "Про забезпечення санiтарного та епiдемiчного благополуччя населення" ввезення, реалiзацiя та використання цих об'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi здiйснюється тiльки при наявностi позитивного висновку державної санiтарно-епiдемiологiчної експертизи та потребує проведення санiтарно-епiдемiологiчного контролю в митницях призначення.

     Таким чином, всi допомiжнi засоби та матерiали, якi застосовуються пiд час виготовлення, зберiгання, транспортування або реалiзацiї харчових продуктiв, пiдлягають санiтарно-епiдемiологiчному контролю на митницях призначення незалежно вiд того, включено або не включено товар до "Перелiку об'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi за кодами УКТЗЕД, що не потребують проведення державної санiтарно-епiдемiологiчної експертизи", затвердженого постановою першого заступника головного державного санiтарного лiкаря України вiд 26.12.08 р. N 25.

     Прошу цю iнформацiю врахувати при здiйсненнi митного оформлення об'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi.

З повагою,
Головний державний санiтарний лiкар донецької областi
В.I. Денисенко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.