МIНIСТЕРСТВО ЕКОНОМIКИ УКРАЇНИ

07.06.2010 N 4201-22/784

 

Державна митна служба України


     Мiнекономiки України розглянуло лист Державної митної служби України вiд 16.04.2010 N 11/5-10.18/3383 щодо перереєстрацiї зовнiшньоекономiчних контрактiв (договорiв) на здiйснення експортних операцiй з металобрухтом, у разi змiни кон'юнктури на свiтовому ринку та умов зовнiшньоекономiчних контрактiв (договорiв) та повiдомляє наступне.

     Так, вiдповiдно до статтi 9 Закону України "Про металобрухт" та постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.2002 N 155 "Про затвердження Порядку реєстрацiї зовнiшньоекономiчних контрактiв (договорiв) на здiйснення експортних операцiй з металобрухтом" Мiнекономiки здiйснює реєстрацiю зовнiшньоекономiчних контрактiв (договорiв) на здiйснення експортних операцiй з металобрухтом.

     Згiдно пункту 11 Порядку реєстрацiї зовнiшньоекономiчних контрактiв (договорiв) на здiйснення експортних операцiй з металобрухтом, затвердженого зазначеною вище Постановою, у разi змiни кон'юнктури на свiтовому ринку та умов зовнiшньоекономiчних контрактiв (договорiв) такi контракти (договори) пiдлягають перереєстрацiї, що проводиться вiдповiдно до цього Порядку.

     Вiдповiдно до наказу Мiнекономiки вiд 27.01.2007 N 14 "Про затвердження Положення про порядок роботи в Мiнiстерствi економiки України з матерiалами, що поданi суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi на отримання документiв дозвiльного характеру" ДП "Держзовнiшiнформ" розглядає контракти на експорт металобрухту i в межах компетенцiї робить висновки щодо вiдповiдностi наведених експортних цiн кон'юнктури свiтового ринку металобрухту в залежностi вiд умов здiйснення зовнiшньоекономiчного договору (контракту).

     За iнформацiєю наданою ДIАЦ "Держзовнiшiнформ" поточна кон'юнктура свiтового ринку металобрухту, в тому числi змiна цiнових показникiв ринку, визначається на основi даних закордонних та вiтчизняних iнформацiйних агентств i перiодичних видань, що спецiалiзуються на монiторингу свiтового ринку металопродукцiї, та зокрема металобрухту, а також оперативної iнформацiї вiд операторiв ринку - торговельних компанiй i металургiйних пiдприємств.

Заступник директора департаменту державного, регулювання зовнiшньоекономiчної дiяльностi - начальник вiддiлу забезпечення нетарифного регулювання I.Б. Гресь
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.