Документ скасований: Постанова КМУ № 1035 від 28.12.2016

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 15 лютого 2002 р. N 155


Про затвердження Порядку реєстрацiї зовнiшньоекономiчних контрактiв (договорiв) на здiйснення експортних операцiй з металобрухтом

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановами Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 4 листопада 2002 року N 1653,
вiд 28 травня 2008 року N 500,
вiд 10 серпня 2011 року N 849,
вiд 3 травня 2012 року N 388,
вiд 8 квiтня 2013 року N 233,
вiд 2 березня 2016 року N 159

     Згiдно з частиною першою статтi 9 Закону України "Про металобрухт" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Затвердити Порядок реєстрацiї зовнiшньоекономiчних контрактiв (договорiв) на здiйснення експортних операцiй з металобрухтом (додається).

     2. Мiнiстерству промислової полiтики за погодженням з Мiнiстерством економiки та з питань європейської iнтеграцiї розробити Порядок погодження зовнiшньоекономiчних контрактiв (договорiв) на здiйснення експортних операцiй з металобрухтом та зареєструвати його в установленому порядку в Мiнiстерствi юстицiї.

Прем'єр-мiнiстр України А.КIНАХ

Iнд. 21

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 15 лютого 2002 р. N 155

ПОРЯДОК
реєстрацiї зовнiшньоекономiчних контрактiв (договорiв) на здiйснення експортних операцiй з металобрухтом

(У текстi Порядку слово "Мiнекономiки" замiнено словом "Мiнекономрозвитку" згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 3 травня 2012 року N 388)

     1. Цей Порядок визначає процедуру реєстрацiї зовнiшньоекономiчних контрактiв (договорiв) на здiйснення експортних операцiй з брухтом чорних металiв, брухтом легованих чорних металiв та брухтом кольорових металiв.

(пункт 1 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28.05.2008р. N 500)

     2. Для реєстрацiї зовнiшньоекономiчного контракту (договору) на експорт брухту чорних металiв, брухту легованих чорних металiв та брухту кольорових металiв суб'єкт зовнiшньоекономiчної дiяльностi України подає Мiнекономрозвитку такi документи:

(абзац перший пункту 2 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28.05.2008р. N 500)

     супровiдний лист;

     iнформацiйну картку зовнiшньоекономiчного контракту (договору) за формою, встановленою Мiнекономрозвитку;

     копiю зовнiшньоекономiчного контракту (договору) з усiма дiючими на дату подання додатками, специфiкацiями, додатковими угодами та iншими документами, якi є невiд'ємними частинами контракту (договору), засвiдчену в установленому законодавством порядку;

(абзац четвертий пункту 2 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 02.03.2016р. N 159)

     абзац п'ятий пункту 2 виключено

(абзац п'ятий пункту 2 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.08.2011р. N 849, виключено згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 08.04.2013р. N 233)

     копiю витягу з торговельного, банкiвського або судового реєстру про реєстрацiю iноземного суб'єкта господарської дiяльностi або копiю його реєстрацiйного посвiдчення, виданого компетентним органом iноземної держави;

     абзац сьомий пункту 2 виключено

(згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 03.05.2012р. N 388)

     абзац восьмий пункту 2 виключено

(згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 02.03.2016р. N 159)

     копiю експортного сертифiката якостi експортованого брухту легованих чорних металiв або брухту кольорових металiв, засвiдчену в установленому законодавством порядку;

(пункт 2 доповнено новим абзацом дев'ятим згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28.05.2008р. N 500, абзац дев'ятий пункту 2 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 02.03.2016р. N 159)

     завiрену в установленому порядку копiю сертифiката вiдповiдностi системи управлiння якiстю суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi вимогам стандартiв ISO 9000-2001, що здiйснюють експорт брухту легованих чорних металiв або брухту кольорових металiв.

(пункт 2 доповнено новим абзацом десятим згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28.05.2008р. N 500, у зв'язку з цим абзац дев'ятий вважати абзацом одинадцятим, абзац десятий пункту 2 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 03.05.2012р. N 388)

     Вiдповiдальнiсть за достовiрнiсть iнформацiї, що мiститься у поданих для реєстрацiї документах, несе суб'єкт зовнiшньоекономiчної дiяльностi України.

     3. Рiшення про реєстрацiю або вiдмову у реєстрацiї зовнiшньоекономiчного контракту (договору) на здiйснення експортних операцiй з металобрухтом приймається Мiнекономрозвитку в межах граничних обсягiв експорту брухту на вiдповiдний рiк.

(пункт 3 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 03.05.2012р. N 388)

     4. Мiнекономрозвитку протягом десяти робочих днiв з дати подання документiв, передбачених пунктом 2 цього Порядку, проводить їх реєстрацiю, оформлення та видачу карток реєстрацiї-облiку зовнiшньоекономiчного контракту (договору).

     Документом, що пiдтверджує реєстрацiю зовнiшньоекономiчного контракту (договору), є картка реєстрацiї-облiку зовнiшньоекономiчного контракту (договору). Форма картки встановлюється Мiнекономрозвитку.

     Датою подання документiв на реєстрацiю зовнiшньоекономiчного контракту (договору) є день реєстрацiї заяви (супровiдного листа) в Мiнекономрозвитку у журналi встановленої форми.

     5. Пункт 5 виключено

(згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 02.03.2016р. N 159)

     51. Пiд час визначення вiдповiдностi цiн зовнiшньоекономiчних контрактiв (договорiв) на експорт брухту легованих чорних металiв та брухту кольорових металiв кон'юнктурi таких товарiв на свiтовому ринку враховується хiмiчний склад i вiдсотковий вмiст легуючих металiв у брухтi легованих чорних металiв та кольорових металiв у брухтi кольорових металiв вiдповiдно до експортного сертифiката якостi.

(Порядок доповнено пунктом 51 згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28.05.2008р. N 500)

     6. У реєстрацiї зовнiшньоекономiчного контракту (договору) може бути вiдмовлено у разi:

     подання не всiх документiв, передбачених пунктом 2 цього Порядку;

     невiдповiдностi умов зовнiшньоекономiчного контракту (договору) законодавству у сферi зовнiшньоекономiчної дiяльностi та кон'юнктурi свiтового ринку;

     застосування до суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi України або до його iноземного контрагента спецiальних санкцiй згiдно iз статтею 37 Закону України "Про зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть", що дiють на момент звернення щодо реєстрацiї зовнiшньоекономiчного контракту (договору);

     заборони з боку iноземних держав на ввезення на їх митну територiю вiдходiв та брухту чорних металiв, брухту легованих чорних металiв та брухту кольорових металiв походженням з України;

абзац п'ятий пункту 6 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28.05.2008р. N 500)

     iснування доказiв порушення суб'єктом зовнiшньоекономiчної дiяльностi України або його iноземним контрагентом законодавства в сферi зовнiшньоекономiчної дiяльностi;

     невiдповiдностi даних iнформацiйної картки зовнiшньоекономiчного контракту (договору) даним такого контракту (договору).

     7. У разi виявлення у поданих суб'єктом зовнiшньоекономiчної дiяльностi документах, що передбаченi пунктом 2 цього Порядку, недостовiрної iнформацiї або у разi анулювання лiцензiї на провадження господарської дiяльностi iз заготiвлi, переробки, металургiйної переробки металобрухту кольорових i чорних металiв Мiнекономрозвитку анулює у триденний строк ранiше видану картку реєстрацiї-облiку зовнiшньоекономiчного контракту (договору) на здiйснення експортних операцiй з металобрухтом, про що повiдомляє в семиденний строк Держмитслужбу.

(пункт 7 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 03.05.2012р. N 388)

     8. У разi вiдмови в реєстрацiї зовнiшньоекономiчного контракту (договору) заявнику направляється мотивований лист.

     Заявник має право доопрацювати документи згiдно з вимогами цього Порядку. У цьому разi розгляд документiв продовжується на термiн до внесення заявником доопрацьованих документiв.

     Заявник має право оскаржити вiдмову в реєстрацiї зовнiшньоекономiчного контракту (договору) в порядку, встановленому законодавством.

     9. Картка реєстрацiї-облiку зовнiшньоекономiчного контракту (договору) та оригiнал зовнiшньоекономiчного контракту (договору) видаються заявниковi або iнший уповноваженiй особi.

     10. Картка реєстрацiї-облiку зовнiшньоекономiчного контракту (договору) дiє протягом 12 мiсяцiв з дати її оформлення.

     Мiнекономрозвитку за бажанням суб'єкта зовнiшньоекономiчної дiяльностi або вiдповiдно до коливань кон'юнктури свiтового ринку може скоротити термiн дiї картки реєстрацiї-облiку зовнiшньоекономiчного контракту (договору), про що в нiй здiйснюється вiдповiдний запис.

     Картка реєстрацiї-облiку зовнiшньоекономiчного контракту (договору) у разi втрати не поновлюється.

     11. У разi змiни кон'юнктури на свiтовому ринку та умов зовнiшньоекономiчних контрактiв (договорiв) такi контракти (договори) пiдлягають перереєстрацiї, що проводиться вiдповiдно до цього Порядку. При цьому суб'єкт зовнiшньоекономiчної дiяльностi подає оригiнал картки реєстрацiї-облiку зовнiшньоекономiчного контракту (договору) з позначками митниць про фактичне вiдвантаження товарiв вiдповiдно до умов зазначеного у такiй картцi контракту (договору).

(пункт 11 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 04.11.2002р. N 1653)

     У разi здiйснення митного оформлення експорту металобрухту на пiдставi картки реєстрацiї-облiку зовнiшньоекономiчного контракту (договору) на здiйснення експортних операцiй з металобрухтом у формi електронного документа iнформацiя про фактичний обсяг вiдвантажених товарiв вiдповiдно до зазначених у такiй картцi умов надсилається Держмитслужбою Мiнекономрозвитку в установленому зазначеними органами порядку.

(пункт 11 доповнено абзацом згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 03.05.2012р. N 388)
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.