МIНIСТЕРСТВО КУЛЬТУРИ I ТУРИЗМУ УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 5 липня 2010 року N 19


Про внесення змiн до Порядку використання коштiв державного бюджету на заходи щодо запобiгання незаконному перемiщенню культурних цiнностей через державний кордон України та сприяння їх поверненню державам, яким вони належали

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
22 липня 2010 р. за N 547/17842


     Вiдповiдно до Положення про Мiнiстерство культури i туризму України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 08.11.2006 N 1566, та з метою ефективного використання бюджетних коштiв наказую:

     1. Унести до Порядку використання коштiв державного бюджету на заходи щодо запобiгання незаконному перемiщенню культурних цiнностей через державний кордон України та сприяння їх поверненню державам, яким вони належали, затвердженого наказом Мiнiстерства культури i туризму України вiд 12.02.2007 N 5, зареєстрованого у Мiнiстерствi юстицiї України 07.03.2007 за N 214/13481, такi змiни:

     1.1. Пункт 2.2 глави 2 викласти в такiй редакцiї:

     "2.2. Бюджетнi кошти спрямовуються на здiйснення заходiв щодо:

     недопущення незаконного ввезення культурних цiнностей на територiю України;

     недопущення незаконного вивезення культурних цiнностей за межi України;

     повернення культурних цiнностей державам, яким вони належали;

     створення та запровадження Класифiкацiйної довiдкової системи "Культурнi цiнностi України" та придбання вiдповiдного технiчного обладнання;

     пошуку та повернення незаконно вивезених культурних цiнностей України;

     передачi в дарунок Українi культурних цiнностей громадянами України, iноземцями, особами без громадянства;

     видання каталогiв, науково-методичних видань та лiтератури, присвячених пошуку та поверненню культурних цiнностей України, популяризацiї українських культурних цiнностей, якi на законних пiдставах зберiгаються за кордоном;

     практичних навчань експертiв та мистецтвознавцiв;

     органiзацiй конференцiй, семiнарiв, виставок повернутих культурних цiнностей;

     органiзацiї та проведення засiдань мiжурядових комiсiй, а саме:

     перебування членiв iноземних мiжурядових комiсiй;

     оплата оренди примiщення зали засiдань (у разi якщо засiдання комiсiї неможливо провести в Державнiй службi контролю чи iншому центральному органi виконавчої влади);

     придбання iнформацiйно-довiдкових, канцелярських та iнших витратних матерiалiв;

     транспортнi витрати;

     друкування та переклад вiдповiдних матерiалiв;

     надання послуг iз синхронного та послiдовного перекладу, що здiйснюється пiд час проведення заходiв за участю членiв офiцiйних українських та iноземних делегацiй, оренди обладнання, необхiдного для надання таких послуг.".

     1.2. Пункти 3.1 та 3.2 глави 3 викласти в такiй редакцiї:

     "3.1. Бюджетнi кошти використовуються Державною службою контролю у межах бюджетних призначень, установлених законом України про Державний бюджет України на вiдповiдний рiк, згiдно iз затвердженим Державною службою контролю за погодженням з МКТ та Мiнфiном Планом заходiв iз запобiгання незаконному перемiщенню культурних цiнностей через державний кордон України та сприяння їх поверненню державам, яким вони належали (далi - План заходiв), з визначенням обсягiв видаткiв, якi будуть спрямовуватися на проведення цих заходiв, та необхiдних розрахункiв.

     У разi потреби Державна служба контролю вносить до Плану заходiв змiни за погодженням з МКТ i Мiнфiном.

     Для проведення заходiв, передбачених Планом заходiв, Державна служба контролю видає в кожному окремому випадку наказ, у якому визначаються: найменування заходу, його виконавець, дата i мiсце проведення, сума витрат.

     До наказу додається кошторис витрат на пiдготовку та проведення заходу з вiдповiдними розрахунками та обґрунтуваннями, затверджений Державною службою контролю.

     Заходи здiйснюються переможцями торгiв (тендерiв), що проводяться Державною службою контролю згiдно з вимогами законодавства про закупiвлю. У договорi про закупiвлю передбачаються iстотнi умови, визначенi законодавством про закупiвлю, якi не повиннi змiнюватись пiсля пiдписання договору до повного виконання зобов'язань.

     Остаточнi розрахунки здiйснюються згiдно з умовами договору про закупiвлю на пiдставi актiв приймання-передачi товарiв, робiт i послуг, документального пiдтвердження виконавцем вартостi витрат щодо виконаних робiт i наданих послуг та проведених розрахункiв за товари.

     Не допускається спрямування бюджетних коштiв на:

     здiйснення заходiв, придбання товарiв, робiт i послуг, не пов'язаних з напрямами, зазначеними в пунктi 2.2 глави 2 цього Порядку;

     здiйснення видаткiв, що фiнансуються за рахунок iнших бюджетних програм.

     3.2. Операцiї, пов'язанi з використанням бюджетних коштiв, проводяться вiдповiдно до порядку обслуговування державного бюджету за видатками та операцiями з надання та повернення кредитiв, наданих за рахунок коштiв державного бюджету, що встановлюються Державним казначейством.".

     1.3. Пункт 4.3 глави 4 виключити. У зв'язку з цим пункт 4.4 уважати пунктом 4.3.

     2. Державнiй службi контролю за перемiщенням культурних цiнностей через державний кордон України (Савчук Ю. К.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     3. Цей наказ набирає чинностi через 10 днiв пiсля його державної реєстрацiї у Мiнiстерствi юстицiї України.

     4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Мiнiстра Я. О. Арсiрiя.

Мiнiстр М. А. Кулиняк
ПОГОДЖЕНО:
Мiнiстр фiнансiв України Ф. О. Ярошенко
Перший заступник Мiнiстра
економiки України
 
А. А. Максюта
Голова Державного
казначейства України
 
С. I. Харченко
Голова ГоловКРУ України П. П. Андрєєв
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.