МIНIСТЕРСТВО КУЛЬТУРИ I ТУРИЗМУ УКРАЇНИ

НАКАЗ

12.02.2007 N 5


Про затвердження порядкiв використання коштiв, передбачених у Державному бюджетi України Мiнiстерству культури i туризму за деякими програмами

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
7 березня 2007 р. за N 207/13474


     Вiдповiдно до статтi 26 Закону України "Про Державний бюджет України на 2007 рiк" та на виконання доручення Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.01.2007 N 36530/179/1-06 наказую:

     1. Затвердити такi, що додаються:

     1.1. Порядок використання коштiв державного бюджету на поповнення експозицiй музеїв та репертуарiв театрiв i концертних органiзацiй;

     1.2. Порядок використання коштiв державного бюджету на фiнансову пiдтримку гастрольної дiяльностi вiтчизняних виконавцiв;

     1.3. Порядок використання коштiв державного бюджету на здiйснення заходiв з вiдтворення культури нацiональних меншин;

     1.4. Порядок використання коштiв державного бюджету на здiйснення заходiв щодо встановлення культурних зв'язкiв з українською дiаспорою;

     1.5. Порядок використання коштiв державного бюджету на здiйснення заходiв з виявлення та пiдтримки творчо обдарованих дiтей та молодi;

     1.6. Порядок використання коштiв державного бюджету на забезпечення розвитку та застосування української мови;

     1.7. Порядок використання коштiв державного бюджету на здiйснення заходiв Всеукраїнського товариства "Просвiта";

     1.8. Порядок використання коштiв державного бюджету на заходи щодо запобiгання незаконному перемiщенню культурних цiнностей через державний кордон України та сприяння їх поверненню державам, яким вони належали.

     2. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника Мiнiстра В.В.Корнiєнка.

Мiнiстр Ю.П.Богуцький
ПОГОДЖЕНО:
Мiнiстерство фiнансiв України Перший заступник Мiнiстра фiнансiв України В.А.Копилов

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства культури i туризму України
12.02.2007 N 5
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
7 березня 2007 р. за N 207/13474

ПОРЯДОК
використання коштiв державного бюджету на поповнення експозицiй музеїв та репертуарiв театрiв i концертних органiзацiй

1. Загальнi положення

     1.1. Цей Порядок визначає механiзм використання коштiв, передбачених Мiнiстерству культури i туризму України (далi - МКТ) у Державному бюджетi України за загальним фондом за бюджетною програмою 1801150 "Поповнення експозицiй музеїв та репертуарiв театрiв i концертних органiзацiй", на поповнення експозицiй музеїв та репертуарiв театрiв i концертних органiзацiй (далi - бюджетнi кошти).

     Головний розпорядник бюджетних коштiв - МКТ.

     Виконавцем заходiв може бути переможець процедури закупiвлi робiт (послуг) чи пiдприємство, установа та органiзацiя, вiднесенi до сфери управлiння МКТ.

2. Мета Порядку та напрями використання бюджетних коштiв

     2.1. Мета Порядку полягає у забезпеченнi прозорої та ефективної процедури використання бюджетних коштiв.

     2.2. Бюджетнi кошти спрямовуються на:

     придбання творiв образотворчого мистецтва для поповнення музейних фондiв;

     придбання творiв драматичного мистецтва для поповнення репертуарiв драматичних театрiв;

     придбання творiв музичного мистецтва для поповнення репертуарiв музичних театрiв та концертних органiзацiй;

     створення нових вистав, концертних та циркових програм за державним замовленням;

     закупiвлю творiв колекцiї образотворчого мистецтва Акцiонерного товариства "Градобанк" у державну власнiсть.

3. Вимоги щодо використання бюджетних коштiв

     3.1. Бюджетнi кошти використовуються МКТ у межах вiдповiдних бюджетних призначень, установлених Законом України про Державний бюджет України на вiдповiдний рiк, згiдно iз затвердженим МКТ Планом заходiв щодо придбання творiв образотворчого, драматичного, музичного мистецтва, створення нових вистав, концертних та циркових програм (далi - План заходiв), з урахуванням:

     заявок, що поданi пiдприємствами, установами чи органiзацiями;

     необхiдностi виконання бюджетних зобов'язань минулих рокiв, узятих на облiк в органах Державного казначейства України, та у разi їх вiдповiдностi паспорту бюджетної програми.

     3.2. У разi оновлення пiдприємствами, установами чи органiзацiями, що вiднесенi до сфери управлiння МКТ, вистав, концертних та циркових програм костюмами та реквiзитом, видатки на якi здiйснюються з державного бюджету, за рiшеннями колегiї МКТ вiдповiдним наказом МКТ затверджується План заходiв.

     У разi потреби до Плану заходiв у встановленому порядку вносяться змiни.

     Пiдставою для включення конкретних заходiв до Плану заходiв є завдання, визначенi державними програмами, актами законодавства України, дорученнями Президента України, Кабiнету Мiнiстрiв України, рiшеннями колегiї та наказами МКТ.

     На здiйснення заходiв у кожному окремому випадку МКТ видається наказ, у якому визначаються: назва заходу, його виконавець, дата i мiсце проведення, сума витрат на проведення заходу.

     До наказу додається кошторис витрат на пiдготовку та проведення заходу, затверджений виконавцем за погодженням МКТ.

     У разi виникнення потреби МКТ може в установленому порядку вносити змiни до наказу та за згодою виконавця - до кошторису витрат на пiдготовку й проведення заходу.

     3.3. За рiшеннями колегiї МКТ вiдповiдним наказом МКТ затверджується План заходiв, видатки на якi здiйснюються з державного бюджету.

     Пiдставою для включення конкретних заходiв до Плану заходiв є завдання, визначенi державними програмами, актами законодавства України, дорученнями Президента України, Кабiнету Мiнiстрiв України, рiшеннями колегiї та наказами МКТ.

     На здiйснення заходiв у кожному окремому випадку МКТ видається наказ, у якому визначаються: назва заходу, його виконавець, дата i мiсце проведення, сума витрат на проведення заходу.

     З виконавцем заходу укладається державний контракт.

     До державного контракту додається кошторис витрат на пiдготовку та проведення заходу, затверджений виконавцем за погодженням МКТ.

     У разi виникнення потреби МКТ може в установленому порядку вносити змiни до наказу та за згодою виконавця - до державного контракту та кошторису витрат на пiдготовку й проведення заходу.

     Сума, визначена у державному контрактi, має коригуватися при уточненнi показникiв державного бюджету.

     3.4. Операцiї, пов'язанi з використанням бюджетних коштiв, здiйснюються вiдповiдно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками, затвердженого наказом Державного казначейства України вiд 25.05.2004 N 89, зареєстрованого в Мiн'юстi 10.06.2004 за N 716/9315 (iз змiнами).

     3.5. За рiшеннями колегiї МКТ викуп колекцiї образотворчого мистецтва Акцiонерного товариства "Градобанк" у державну власнiсть здiйснюється вiдповiдно до наказу МКТ за рахунок коштiв державного бюджету.

     Кошти на викуп колекцiї образотворчого мистецтва Акцiонерного товариства "Градобанк" у державну власнiсть видiляються виконавцю, який в установленому порядку визначається МКТ.

     3.6. Попередня оплата за товари, роботи та послуги здiйснюється вiдповiдно до вимог постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.10.2006 N 1404 "Питання попередньої оплати товарiв, робiт i послуг, що закуповуються за бюджетнi кошти".

4. Звiтнiсть про використання бюджетних коштiв та контроль за їх витрачанням

     4.1. МКТ вiдповiдно до Плану заходiв затверджує результативнi показники щодо використання бюджетних коштiв з поквартальною розбивкою та подає їх у двотижневий строк Мiнфiну пiсля затвердження розпису державного бюджету.

     Iнформацiю про виконання зазначених показникiв виконавцi надсилають у тижневий строк пiсля закiнчення кварталу МКТ для її узагальнення та подання Мiнфiну щокварталу i за результатами їх виконання за одинадцять мiсяцiв.

     4.2. Вiдповiдальнiсть за цiльове використання бюджетних коштiв покладається на головного розпорядника бюджетних коштiв та виконавця вiдповiдно до чинного законодавства України.

     4.3. У разi, коли пiд час виконання бюджетної програми допущено суттєвi порушення, МКТ разом з Мiнфiном проводять узгоджувальнi наради, за результатами яких уносять на розгляд Першого вiце-прем'єр-мiнiстра України, Мiнiстра фiнансiв пропозицiї щодо порядку подальшого фiнансування.

     4.4. Складання та подання фiнансової звiтностi про використання коштiв, а також контроль за їх цiльовим витрачанням здiйснюються у встановленому законодавством порядку.

Начальник управлiння оплати працi та бюджетних програм Н.Ю.Солодченко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства культури i туризму України
12.02.2007 N 5
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
7 березня 2007 р. за N 208/13475

ПОРЯДОК
використання коштiв державного бюджету на фiнансову пiдтримку гастрольної дiяльностi вiтчизняних виконавцiв

1. Загальнi положення

     1.1. Цей Порядок визначає механiзм використання коштiв, передбачених Мiнiстерству культури i туризму України (далi - МКТ) у Державному бюджетi України за загальним i спецiальним фондами за бюджетною програмою 1801160 "Фiнансова пiдтримка гастрольної дiяльностi вiтчизняних виконавцiв", на фiнансову пiдтримку гастрольної дiяльностi вiтчизняних виконавцiв (далi - бюджетнi кошти).

     Головний розпорядник бюджетних коштiв - МКТ.

     Переможець процедури закупiвлi робiт (послуг) чи пiдприємство, установа та органiзацiя вiднесенi до сфери управлiння МКТ (за загальним фондом), переможець конкурсу з визначення вiтчизняних гастролерiв (за спецiальним фондом) - виконавець заходiв.

2. Мета Порядку та напрями використання бюджетних коштiв

     2.1. Мета Порядку полягає у забезпеченнi прозорої та ефективної процедури використання бюджетних коштiв.

     2.2. Бюджетнi кошти загального фонду використовуються на пiдготовку та проведення гастролей нацiональних та державних театрiв, концертних органiзацiй, циркових колективiв.

     2.3. Використання коштiв спецiального фонду державного бюджету здiйснюється вiдповiдно до Порядку розподiлу коштiв спецiального фонду державного та мiсцевих бюджетiв на пiдтримку вiтчизняних гастролерiв, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.01.2004 N 36.

3. Вимоги щодо використання бюджетних коштiв

     3.1. Бюджетнi кошти використовуються МКТ у межах вiдповiдних бюджетних призначень, установлених Законом України про Державний бюджет України на вiдповiдний рiк, згiдно iз затвердженим МКТ Планом заходiв на фiнансову пiдтримку гастрольної дiяльностi вiтчизняних виконавцiв (далi - План заходiв) з урахуванням:

     заявок, що поданi пiдприємствами установами чи органiзацiями;

     необхiдностi виконання бюджетних зобов'язань минулих рокiв, узятих на облiк в органах Державного казначейства України, та в разi їх вiдповiдностi паспорту бюджетної програми.

     3.2. За рiшеннями колегiї МКТ вiдповiдним наказом МКТ затверджується План заходiв, видатки на якi здiйснюються з державного бюджету.

     У разi потреби до Плану заходiв в установленому порядку вносяться змiни.

     Пiдставою для включення конкретних заходiв до Плану заходiв є завдання, визначенi державними програмами, актами законодавства України, дорученнями Президента України, Кабiнету Мiнiстрiв України, рiшеннями колегiї та накази МКТ.

     Заходи здiйснюються переможцями торгiв (тендерiв), що проводяться згiдно iз Законом України "Про закупiвлю товарiв, робiт i послуг за державнi кошти".

     Сума, визначена у договорi, має коригуватися при уточненнi показникiв державного бюджету.

     На здiйснення заходiв у кожному окремому випадку МКТ видається наказ, у якому визначаються: назва заходу, його виконавець, дата i мiсце проведення, сума витрат на пiдготовку та проведення заходу.

     З виконавцем заходу укладається договiр на реалiзацiю творчого проекту.

     До договору додається кошторис витрат на пiдготовку та проведення заходу, затверджений виконавцем за погодженням МКТ.

     У разi виникнення потреби МКТ може в установленому порядку вносити змiни до наказу та у разi необхiдностi - до договору на реалiзацiю творчого проекту, кошторису витрат на пiдготовку та проведення заходу.

     3.3. Операцiї, пов'язанi з використанням бюджетних коштiв, здiйснюються вiдповiдно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками, затвердженого наказом Державного казначейства України вiд 25.05.2004 N 89, зареєстрованого в Мiн'юстi 10.06.2004 за N 716/9315 (iз змiнами).

     3.4. Попередня оплата за товари, роботи та послуги здiйснюється вiдповiдно до вимог постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.10.2006 N 1404 "Питання попередньої оплати товарiв, робiт i послуг, що закуповуються за бюджетнi кошти".

4. Звiтнiсть про використання бюджетних коштiв та контроль за їх витрачанням

     4.1. МКТ вiдповiдно до Плану заходiв затверджує результативнi показники щодо використання бюджетних коштiв з поквартальною розбивкою та подає їх у двотижневий строк Мiнфiну пiсля затвердження розпису державного бюджету.

     Iнформацiю про виконання зазначених показникiв виконавцi надсилають у тижневий строк пiсля закiнчення кварталу МКТ для її узагальнення та подання Мiнфiну щокварталу i за результатами їх виконання за одинадцять мiсяцiв.

     4.2. Вiдповiдальнiсть за цiльове використання бюджетних коштiв покладається на головного розпорядника бюджетних коштiв та виконавця вiдповiдно до чинного законодавства України.

     4.3. У разi, коли пiд час виконання бюджетної програми допущено суттєвi порушення, МКТ разом з Мiнфiном проводять узгоджувальнi наради, за результатами яких уносять на розгляд Першого вiце-прем'єр-мiнiстра України, Мiнiстра фiнансiв пропозицiї щодо порядку подальшого фiнансування.

     4.4. Складання та подання фiнансової звiтностi про використання коштiв, а також контроль за їх цiльовим витрачанням здiйснюються у встановленому законодавством порядку.

Начальник управлiння оплати працi та бюджетних програм Н.Ю.Солодченко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства культури i туризму України
12.02.2007 N 5
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
7 березня 2007 р. за N 209/13476

ПОРЯДОК
використання коштiв державного бюджету на здiйснення заходiв з вiдтворення культури нацiональних меншин

1. Загальнi положення

     1.1. Цей Порядок визначає механiзм використання коштiв, передбачених Мiнiстерству культури i туризму України (далi - МКТ) у Державному бюджетi України за загальним фондом за бюджетною програмою 1801260 "Заходи з вiдтворення культури нацiональних меншин", на здiйснення заходiв з вiдтворення культури нацiональних меншин (далi - бюджетнi кошти).

     Головний розпорядник бюджетних коштiв - МКТ.

     Виконавцем заходiв може бути переможець процедури закупiвлi робiт (послуг) чи пiдприємство, установа та органiзацiя, вiднесенi до сфери управлiння МКТ.

2. Мета Порядку та напрями використання бюджетних коштiв

     2.1. Мета Порядку полягає у забезпеченнi прозорої та ефективної процедури використання бюджетних коштiв.

     2.2. Бюджетнi кошти спрямовуються на пiдготовку та проведення мiжнародних, всеукраїнських, регiональних форумiв, культурологiчних та культурно-мистецьких акцiй, свят, конкурсiв, оглядiв, фестивалiв, виставок, творчих семiнарiв, конференцiй, майстер-класiв, мистецьких пленерiв представникiв культур нацiональних меншин України та забезпечення їх учасникiв методичними матерiалами на паперових та електронних носiях.

3. Вимоги щодо використання бюджетних коштiв

     3.1. Бюджетнi кошти використовуються МКТ у межах вiдповiдних бюджетних призначень, встановлених Законом України про Державний бюджет України на вiдповiдний рiк, згiдно iз затвердженим МКТ Планом заходiв з вiдтворення культури нацiональних меншин (далi - План заходiв) з урахуванням:

     заявок, що поданi пiдприємствами, установами чи органiзацiями;

     необхiдностi виконання бюджетних зобов'язань минулих рокiв, узятих на облiк в органах Державного казначейства України, та у разi їх вiдповiдностi паспорту бюджетної програми.

     3.2. За рiшеннями колегiї МКТ вiдповiдним наказом МКТ затверджується План заходiв, видатки на якi здiйснюються з державного бюджету.

     У разi потреби до Плану заходiв в установленому порядку вносяться змiни.

     Пiдставою для включення конкретних заходiв до Плану заходiв є завдання, визначенi державними програмами, актами законодавства України, дорученнями Президента України, Кабiнету Мiнiстрiв України, рiшеннями колегiї та наказами МКТ.

     На здiйснення заходiв в кожному окремому випадку МКТ видається наказ, в якому визначаються: назва заходу, його виконавець, дата i мiсце проведення, сума витрат на проведення заходу.

     У разi проведення заходiв пiдприємствами, установами чи органiзацiями, що вiднесенi до сфери управлiння МКТ, до наказу додається кошторис витрат на пiдготовку та проведення заходу, затверджений виконавцем за погодженням МКТ.

     У разi виникнення потреби МКТ може в установленому порядку вносити змiни до наказу та у разi необхiдностi - до кошторису витрат на пiдготовку й проведення заходу.

     В iнших випадках заходи здiйснюються переможцями торгiв (тендерiв), що проводяться згiдно iз Законом України "Про закупiвлю товарiв, робiт i послуг за державнi кошти".

     МКТ з виконавцем заходу укладає договiр на соцiально-творче замовлення.

     До договору додається кошторис витрат на пiдготовку та проведення заходу, затверджений виконавцем за погодженням МКТ.

     У разi виникнення потреби МКТ може в установленому порядку вносити змiни до наказу та у разi необхiдностi - до договору на соцiально-творче замовлення та кошторису витрат на пiдготовку й проведення заходу.

     Сума, визначена в договорi на соцiально-творче замовлення, має коригуватися при уточненнi показникiв державного бюджету.

     3.3. Операцiї, пов'язанi з використанням бюджетних коштiв, здiйснюються вiдповiдно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками, затвердженого наказом Державного казначейства України вiд 25.05.2004 N 89, зареєстрованого в Мiн'юстi 10.06.2004 за N 716/9315 (iз змiнами).

     3.4. Попередня оплата за товари, роботи та послуги здiйснюється вiдповiдно до вимог постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.10.2006 N 1404 "Питання попередньої оплати товарiв, робiт i послуг, що закуповуються за бюджетнi кошти".

4. Звiтнiсть про використання бюджетних коштiв та контроль за їх витрачанням

     4.1. МКТ вiдповiдно до Плану заходiв затверджує результативнi показники щодо використання бюджетних коштiв з поквартальною розбивкою та подає їх у двотижневий строк Мiнфiну пiсля затвердження розпису державного бюджету.

     Iнформацiю про виконання зазначених показникiв виконавцi надсилають у тижневий строк пiсля закiнчення кварталу МКТ для її узагальнення та подання Мiнфiну щокварталу i за результатами їх виконання за одинадцять мiсяцiв.

     4.2. Вiдповiдальнiсть за цiльове використання бюджетних коштiв покладається на головного розпорядника бюджетних коштiв та виконавця вiдповiдно до чинного законодавства України.

     4.3. У разi, коли пiд час виконання бюджетної програми допущено суттєвi порушення, МКТ разом з Мiнфiном проводять узгоджувальнi наради, за результатами яких уносять на розгляд Першого вiце-прем'єр-мiнiстра України, Мiнiстра фiнансiв пропозицiї щодо порядку подальшого фiнансування.

     4.4. Складання та подання фiнансової звiтностi про використання коштiв, а також контроль за їх цiльовим витрачанням здiйснюються у встановленому законодавством порядку.

Начальник управлiння оплати працi та бюджетних програм Н.Ю.Солодченко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства культури i туризму України
12.02.2007 N 5
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
7 березня 2007 р. за N 210/13477

ПОРЯДОК
використання коштiв державного бюджету на здiйснення заходiв щодо встановлення культурних зв'язкiв з українською дiаспорою

1. Загальнi положення

     1.1. Цей Порядок визначає механiзм використання коштiв, передбачених Мiнiстерству культури i туризму України (далi - МКТ) у Державному бюджетi України за загальним фондом за бюджетною програмою 1801270 "Заходи щодо встановлення культурних зв'язкiв з українською дiаспорою", на здiйснення заходiв щодо встановлення культурних зв'язкiв з українською дiаспорою (далi - бюджетнi кошти).

     Головний розпорядник бюджетних коштiв - МКТ.

     Виконавцем заходiв може бути переможець процедури закупiвлi робiт (послуг) чи пiдприємство, установа та органiзацiя, вiднесенi до сфери управлiння МКТ.

2. Мета Порядку та напрями використання бюджетних коштiв

     2.1. Мета Порядку полягає у забезпеченнi прозорої та ефективної процедури використання бюджетних коштiв.

     2.2. Бюджетнi кошти спрямовуються на пiдготовку та проведення культурно-мистецьких заходiв: форумiв, симпозiумiв, конференцiй, конкурсiв, оглядiв, фестивалiв, виставок, творчих семiнарiв, майстер-класiв представникiв українцiв, якi проживають за кордоном та забезпечення їх учасникiв методичними матерiалами на паперових та електронних носiях.

3. Вимоги щодо використання бюджетних коштiв

     3.1. Бюджетнi кошти використовуються МКТ у межах вiдповiдних бюджетних призначень, установлених Законом України про Державний бюджет України на вiдповiдний рiк, згiдно iз затвердженим МКТ Планом заходiв щодо встановлення культурних зв'язкiв з українською дiаспорою (далi - План заходiв), з урахуванням:

     заявок, що поданi пiдприємствами, установами чи органiзацiями;

     необхiдностi виконання бюджетних зобов'язань минулих рокiв, узятих на облiк в органах Державного казначейства України, та в разi їх вiдповiдностi паспорту бюджетної програми.

     3.2. За рiшеннями колегiї МКТ вiдповiдним наказом МКТ затверджується План заходiв, видатки на якi здiйснюються з державного бюджету.

     У разi потреби до Плану заходiв в установленому порядку вносяться змiни.

     Пiдставою для включення конкретних заходiв до Плану заходiв є завдання, визначенi державними програмами, актами законодавства України, дорученнями Президента України, Кабiнету Мiнiстрiв України, рiшеннями колегiї та наказами МКТ.

     На здiйснення заходiв у кожному окремому випадку МКТ видається наказ, у якому визначаються: назва заходу, його виконавець, дата i мiсце проведення, сума витрат на проведення заходу.

     У разi проведення заходiв пiдприємствами, установами чи органiзацiями, що вiднесенi до сфери управлiння МКТ, до наказу додається кошторис витрат на пiдготовку та проведення заходу, затверджений виконавцем за погодженням МКТ.

     У разi виникнення потреби МКТ може в установленому порядку вносити змiни до наказу та в разi необхiдностi - до кошторису витрат на пiдготовку й проведення заходу.

     В iнших випадках заходи здiйснюються переможцями торгiв (тендерiв), що проводяться згiдно iз Законом України "Про закупiвлю товарiв, робiт i послуг за державнi кошти".

     МКТ з виконавцем заходу укладає договiр на соцiально-творче замовлення.

     До договору додається кошторис витрат на пiдготовку та проведення заходу, затверджений виконавцем за погодженням МКТ.

     У разi виникнення потреби МКТ може в установленому порядку вносити змiни до наказу та в разi необхiдностi - до договору на соцiально-творче замовлення та кошторису витрат на пiдготовку й проведення заходу.

     Сума, визначена в договорi на соцiально-творче замовлення, має коригуватися при уточненнi показникiв державного бюджету.

     3.3. Операцiї, пов'язанi з використанням бюджетних коштiв, здiйснюються вiдповiдно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками, затвердженого наказом Державного казначейства України вiд 25.05.2004 N 89, зареєстрованого в Мiн'юстi 10.06.2004 за N 716/9315 (iз змiнами).

     3.4. Попередня оплата за товари, роботи та послуги здiйснюється вiдповiдно до вимог постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.10.2006 N 1404 "Питання попередньої оплати товарiв, робiт i послуг, що закуповуються за бюджетнi кошти".

4. Звiтнiсть про використання бюджетних коштiв та контроль за їх витрачанням

     4.1. МКТ вiдповiдно до Плану заходiв затверджує результативнi показники щодо використання бюджетних коштiв з поквартальною розбивкою та подає їх у двотижневий строк Мiнфiну пiсля затвердження розпису державного бюджету.

     Iнформацiю про виконання зазначених показникiв виконавцi надсилають у тижневий строк пiсля закiнчення кварталу МКТ для її узагальнення та подання Мiнфiну щокварталу i за результатами їх виконання за одинадцять мiсяцiв.

     4.2. Вiдповiдальнiсть за цiльове використання бюджетних коштiв покладається на головного розпорядника бюджетних коштiв та виконавця вiдповiдно до чинного законодавства України.

     4.3. У разi, коли пiд час виконання бюджетної програми допущено суттєвi порушення, МКТ разом з Мiнфiном проводять узгоджувальнi наради, за результатами яких уносять на розгляд Першого вiце-прем'єр-мiнiстра України, Мiнiстра фiнансiв пропозицiї щодо порядку подальшого фiнансування.

     4.4. Складання та подання фiнансової звiтностi про використання коштiв, а також контроль за їх цiльовим витрачанням здiйснюються у встановленому законодавством порядку.

Начальник управлiння оплати працi та бюджетних програм Н.Ю.Солодченко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства культури i туризму України
12.02.2007 N 5
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
7 березня 2007 р. за N 211/13478

ПОРЯДОК
використання коштiв державного бюджету на здiйснення заходiв з виявлення та пiдтримки творчо обдарованих дiтей та молодi

1. Загальнi положення

     1.1. Цей Порядок визначає механiзм використання коштiв, передбачених Мiнiстерству культури i туризму України (далi - МКТ) у Державному бюджетi України за загальним фондом за бюджетною програмою 1801320 "Заходи з виявлення та пiдтримки творчо обдарованих дiтей та молодi", на здiйснення заходiв з виявлення та пiдтримки творчо обдарованих дiтей та молодi (далi - бюджетнi кошти).

     Головний розпорядник бюджетних коштiв - МКТ.

     Виконавцем заходив може бути переможець процедури закупiвлi робiт (послуг) чи пiдприємство, установа та органiзацiя, вiднесенi до сфери управлiння МКТ.

2. Мета Порядку та напрями спрямування бюджетних коштiв

     2.1. Мета Порядку полягає у забезпеченнi прозорої та ефективної процедури використання бюджетних коштiв.

     2.2. Бюджетнi кошти спрямовуються на:

     - пiдготовку та проведення мiжнародних, всеукраїнських та регiональних дитячих та молодiжних фестивалiв, свят, конкурсiв, оглядiв, концертiв, художнiх та тематичних виставок, виставок творiв образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, фольклорно-етнографiчних експедицiй, конференцiй, семiнарiв тощо;

     - виконання державних i галузевих програм у сферi мистецтва та аматорської творчостi серед дiтей та молодi.

3. Вимоги щодо використання бюджетних коштiв

     3.1. Бюджетнi кошти використовуються МКТ у межах вiдповiдних бюджетних призначень, установлених Законом України про Державний бюджет України на вiдповiдний рiк, згiдно iз затвердженим МКТ Планом заходiв з виявлення та пiдтримки творчо обдарованих дiтей та молодi (далi - План заходiв), з урахуванням:

     заявок, що поданi пiдприємствами, установами чи органiзацiями;

     необхiдностi виконання бюджетних зобов'язань минулих рокiв, узятих на облiк в органах Державного казначейства України, та у разi їх вiдповiдностi паспорту бюджетної програми.

     3.2. За рiшеннями колегiї МКТ вiдповiдним наказом МКТ затверджується План заходiв, видатки на якi здiйснюються з державного бюджету.

     У разi потреби до Плану заходiв в установленому порядку вносяться змiни.

     Пiдставою для включення конкретних заходiв до Плану заходiв є завдання, визначенi державними програмами, актами законодавства України, дорученнями Президента України, Кабiнету Мiнiстрiв України, рiшеннями колегiї та наказами МКТ.

     На здiйснення заходiв в кожному окремому випадку МКТ видається наказ, у якому визначаються: назва заходу, його виконавець, дата i мiсце проведення, сума витрат на проведення заходу.

     У разi проведення заходiв пiдприємствами, установами чи органiзацiями, що вiднесенi до сфери управлiння МКТ, до наказу додається кошторис витрат на пiдготовку та проведення заходу, затверджений виконавцем за погодженням МКТ.

     У разi виникнення потреби МКТ може в установленому порядку вносити змiни до наказу та в разi необхiдностi - до кошторису витрат на пiдготовку й проведення заходу.

     В iнших випадках заходи здiйснюються переможцями торгiв (тендерiв), що проводяться згiдно iз Законом України "Про закупiвлю товарiв, робiт i послуг за державнi кошти".

     МКТ з виконавцем заходу укладає договiр на соцiально-творче замовлення.

     До договору на соцiально-творче замовлення додається кошторис витрат на пiдготовку та проведення заходу, затверджений виконавцем за погодженням МКТ.

     У разi виникнення потреби МКТ може в установленому порядку вносити змiни до наказу та у разi необхiдностi - до договору на соцiально-творче замовлення та кошторису витрат на пiдготовку й проведення заходу.

     Сума, визначена в договорi на соцiально-творче замовлення, має коригуватися при уточненнi показникiв державного бюджету.

     3.3. Операцiї, пов'язанi з використанням бюджетних коштiв, здiйснюються вiдповiдно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками, затвердженого наказом Державного казначейства України вiд 25.05.2004 N 89, зареєстрованого в Мiн'юстi 10.06.2004 за N 716/9315 (iз змiнами).

     3.4. Попередня оплата за товари, роботи та послуги здiйснюється вiдповiдно до вимог постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.10.2006 N 1404 "Питання попередньої оплати товарiв, робiт i послуг, що закуповуються за бюджетнi кошти".

4. Звiтнiсть про використання бюджетних коштiв та контроль за їх витрачанням

     4.1. МКТ вiдповiдно до Плану заходiв затверджує результативнi показники щодо використання бюджетних коштiв з поквартальною розбивкою та подає їх у двотижневий строк Мiнфiну пiсля затвердження розпису державного бюджету.

     Iнформацiю про виконання зазначених показникiв виконавцi надсилають у тижневий строк пiсля закiнчення кварталу МКТ для її узагальнення та подання Мiнфiну щокварталу i за результатами їх виконання за одинадцять мiсяцiв.

     4.2. Вiдповiдальнiсть за цiльове використання бюджетних коштiв покладається на головного розпорядника бюджетних коштiв та виконавця вiдповiдно до чинного законодавства України.

     4.3. У разi, коли пiд час виконання бюджетної програми допущено суттєвi порушення, МКТ разом з Мiнфiном проводять узгоджувальнi наради, за результатами яких уносять на розгляд Першого вiце-прем'єр-мiнiстра України, Мiнiстра фiнансiв пропозицiї щодо порядку подальшого фiнансування.

     4.4. Складання та подання фiнансової звiтностi про використання коштiв, а також контроль за їх цiльовим витрачанням здiйснюються у встановленому законодавством порядку.

Начальник управлiння оплати працi та бюджетних програм Н.Ю.Солодченко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства культури i туризму України
12.02.2007 N 5
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
7 березня 2007 р. за N 212/13479

ПОРЯДОК
використання коштiв державного бюджету на забезпечення розвитку та застосування української мови

1. Загальнi положення

     1.1. Цей Порядок визначає механiзм використання коштiв, передбачених Мiнiстерству культури i туризму України (далi - МКТ) у Державному бюджетi України за загальним фондом за бюджетної програми 1801310 "Забезпечення розвитку та застосування української мови", на забезпечення розвитку та застосування української мови (далi - бюджетнi кошти).

     Головний розпорядник бюджетних коштiв - МКТ.

     Виконавцем заходiв може бути переможець процедури закупiвлi робiт (послуг) чи пiдприємство, установа та органiзацiя, вiднесенi до сфери управлiння МКТ.

2. Мета Порядку та напрями використання бюджетних коштiв

     2.1. Мета Порядку полягає у забезпеченнi прозорої та ефективної процедури використання бюджетних коштiв.

     2.2. Бюджетнi кошти спрямовуються на:

     пiдготовку та проведення мiжнародних, всеукраїнських та регiональних фестивалiв, свят, конкурсiв, оглядiв, концертiв, пов'язаних з усебiчним розвитком української мови;

     здiйснення заходiв щодо пiдтримки видань кiно-, вiдео-, аудiовiзуальної продукцiї, пов'язаних з усебiчним розвитком української мови;

     придбання книжок, виданих українською мовою;

     виконання державних i галузевих програм та iнших заходiв щодо розвитку i застосування української мови.

3. Вимоги щодо використання бюджетних коштiв

     3.1. Бюджетнi кошти використовуються МКТ у межах вiдповiдних бюджетних призначень, установлених Законом України про Державний бюджет України на вiдповiдний рiк, згiдно iз затвердженим МКТ Планом заходiв iз забезпечення розвитку та застосування української мови (далi - План заходiв) з урахуванням:

     заявок, що поданi пiдприємствами, установами чи органiзацiями;

     необхiдностi виконання бюджетних зобов'язань минулих рокiв, узятих на облiк в органах Державного казначейства України, та в разi їх вiдповiдностi паспорту бюджетної програми.

     3.2. За рiшеннями колегiї вiдповiдним наказом МКТ затверджується План заходiв, видатки на якi здiйснюються з державного бюджету.

     У разi потреби до Плану заходiв в установленому порядку вносяться змiни.

     Пiдставою для включення конкретних заходiв до Плану заходiв є завдання, визначенi державними програмами, актами законодавства України, дорученнями Президента України, Кабiнету Мiнiстрiв України, рiшеннями колегiї та наказами МКТ.

     На здiйснення заходiв в кожному окремому випадку МКТ видається наказ, у якому визначаються: назва заходу, його виконавець, дата i мiсце проведення, сума витрат на пiдготовку та проведення заходу.

     У разi проведення заходiв пiдприємствами, установами чи органiзацiями, що вiднесенi до сфери управлiння МКТ, до наказу додається кошторис витрат на пiдготовку та проведення заходу, затверджений виконавцем за погодженням МКТ.

     У разi виникнення потреби МКТ може в установленому порядку вносити змiни до наказу та в разi необхiдностi - до кошторису витрат на пiдготовку й проведення заходу.

     В iнших випадках заходи здiйснюються переможцями торгiв (тендерiв), що проводяться згiдно iз Законом України "Про закупiвлю товарiв, робiт i послуг за державнi кошти".

     МКТ з виконавцем заходу укладає договiр на соцiально-творче замовлення.

     До договору на соцiально-творче замовлення додається кошторис витрат на пiдготовку та проведення заходу, затверджений виконавцем за погодженням МКТ.

     У разi виникнення потреби МКТ може в установленому порядку вносити змiни до наказу та в разi необхiдностi - до договору на соцiально-творче замовлення та кошторису витрат на пiдготовку й проведення заходу.

     Сума, визначена в договорi на соцiально-творче замовлення, має коригуватися при уточненнях показникiв державного бюджету.

     3.3. Видання, якi включаються до перелiку україномовних книг i якi закуповуються за рахунок коштiв державного бюджету, пiдлягають тематичнiй та змiстовнiй оцiнцi Експертною радою МКТ.

     Склад Експертної ради МКТ затверджується наказом МКТ, положення про неї затверджено наказом МКТ вiд 20.10.2005 N 750.

     Кошти на закупiвлю україномовних книг видiляються виконавцю, який в установленому порядку визначається МКТ.

     Розподiл закуплених україномовних книг здiйснюється на пiдставi рiшень колегiї МКТ для поповнення бiблiотечних фондiв i затверджується наказами МКТ.

     У разi закупiвлi україномовних книг пiдприємствами, установами чи органiзацiями, що вiднесенi до сфери управлiння МКТ, до наказу додається перелiк україномовних книг, затверджений наказом МКТ.

     В iнших випадках заходи здiйснюються переможцями торгiв (тендерiв), що проводяться згiдно iз Законом України "Про закупiвлю товарiв, робiт i послуг за державнi кошти".

     МКТ з виконавцем укладає договiр.

     До договору додається перелiк україномовних книг, затверджений наказом МКТ.

     У разi виникнення потреби МКТ може в установленому порядку вносити змiни до наказу та в разi необхiдностi - до договору.

     Сума, визначена в договорi, має коригуватися при уточненнях показникiв державного бюджету.

     3.4. Операцiї, пов'язанi з використанням бюджетних коштiв, здiйснюються вiдповiдно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками, затвердженого наказом Державного казначейства України вiд 25.05.2004 N 89, зареєстрованого в Мiн'юстi 10.06.2004 за N 716/9315 (iз змiнами).

     3.5. Попередня оплата за товари, роботи та послуги здiйснюється вiдповiдно до вимог постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.10.2006 N 1404 "Питання попередньої оплати товарiв, робiт i послуг, що закуповуються за бюджетнi кошти".

4. Звiтнiсть про використання бюджетних коштiв та контроль за їх витрачанням

     4.1. МКТ вiдповiдно до Плану заходiв затверджує результативнi показники щодо використання бюджетних коштiв з поквартальною розбивкою та подає їх у двотижневий строк Мiнфiну пiсля затвердження розпису державного бюджету.

     Iнформацiю про виконання зазначених показникiв виконавцi надсилають у тижневий строк пiсля закiнчення кварталу МКТ для її узагальнення та подання Мiнфiну щокварталу i за результатами їх виконання за одинадцять мiсяцiв.

     4.2. Вiдповiдальнiсть за цiльове використання бюджетних коштiв покладається на головного розпорядника бюджетних коштiв та виконавця вiдповiдно до чинного законодавства України.

     4.3. У разi, коли пiд час виконання бюджетної програми допущено суттєвi порушення, МКТ разом з Мiнфiном проводять узгоджувальнi наради, за результатами яких уносять на розгляд Першого вiце-прем'єр-мiнiстра України, Мiнiстра фiнансiв пропозицiї щодо порядку подальшого фiнансування.

     4.4. Складання та подання фiнансової звiтностi про використання коштiв, а також контроль за їх цiльовим витрачанням здiйснюються у встановленому законодавством порядку.

Начальник управлiння оплати працi та бюджетних програм Н.Ю.Солодченко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства культури i туризму України
12.02.2007 N 5
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
7 березня 2007 р. за N 213/13480

ПОРЯДОК
використання коштiв державного бюджету на здiйснення заходiв Всеукраїнського товариства "Просвiта"

1. Загальнi положення

     1.1. Цей Порядок визначає механiзм використання коштiв, передбачених Мiнiстерству культури i туризму України (далi - МКТ) у Державному бюджетi України за загальним фондом за бюджетною програмою 1801290 "Заходи Всеукраїнського товариства "Просвiта" на здiйснення заходiв Всеукраїнського товариства iменi Т.Г.Шевченка "Просвiта" (далi - бюджетнi кошти).

     Головний розпорядник бюджетних коштiв - МКТ.

     Виконавець заходiв (одержувач бюджетних коштiв) - Всеукраїнське товариство iменi Т.Г.Шевченка "Просвiта" (далi - Товариство).

     МКТ здiйснює видатки на заходи Товариства.

2. Мета Порядку та напрями спрямування бюджетних коштiв

     2.1. Мета Порядку полягає у забезпеченнi прозорої та ефективної процедури використання бюджетних коштiв.

     2.2. Бюджетнi кошти спрямовуються на пiдготовку та проведення мiжнародних та всеукраїнських фестивалiв, свят, конкурсiв, концертiв, художнiх та тематичних виставок, конференцiй, семiнарiв, iнших культурно-мистецьких заходiв та на здiйснення культурно-просвiтницької та пропагандистської роботи Товариством.

3. Вимоги щодо використання бюджетних коштiв

     3.1. Бюджетнi кошти використовуються МКТ у межах вiдповiдних бюджетних призначень, установлених Законом України про Державний бюджет України на вiдповiдний рiк, згiдно iз затвердженим Товариством Планом заходiв та погодженим МКТ (далi - План заходiв), з урахуванням необхiдностi виконання бюджетних зобов'язань минулих рокiв, узятих на облiк в органах Державного казначейства України, та в разi їх вiдповiдностi паспорту бюджетної програми.

     У разi необхiдностi до Плану заходiв в установленому порядку вносяться змiни.

     Заходи здiйснюються переможцями торгiв (тендерiв), що проводяться Товариством згiдно iз Законом України "Про закупiвлю товарiв, робiт i послуг за державнi кошти".

     Сума, визначена в договорi, має коригуватися при уточненнi показникiв державного бюджету.

     3.2. Операцiї, пов'язанi з використанням бюджетних коштiв, здiйснюються вiдповiдно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками, затвердженого наказом Державного казначейства України вiд 25.05.2004 N 89, зареєстрованого в Мiн'юстi 10.06.2004 за N 716/9315 (iз змiнами).

     3.3. Попередня оплата за товари, роботи та послуги здiйснюється вiдповiдно до вимог постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.10.2006 N 1404 "Питання попередньої оплати товарiв, робiт i послуг, що закуповуються за бюджетнi кошти".

4. Звiтнiсть про використання бюджетних коштiв та контроль за їх витрачанням

     4.1. МКТ вiдповiдно до Плану заходiв затверджує результативнi показники щодо використання бюджетних коштiв з поквартальною розбивкою та подає їх у двотижневий строк Мiнфiну пiсля затвердження розпису державного бюджету.

     Iнформацiю про виконання зазначених показникiв виконавцi надсилають у тижневий строк пiсля закiнчення кварталу МКТ для її узагальнення та подання Мiнфiну щокварталу i за результатами їх виконання за одинадцять мiсяцiв.

     4.2. Вiдповiдальнiсть за цiльове використання бюджетних коштiв покладається на головного розпорядника бюджетних коштiв та виконавця вiдповiдно до чинного законодавства України.

     4.3. У разi, коли пiд час виконання бюджетної програми допущено суттєвi порушення, МКТ разом з Мiнфiном проводять узгоджувальнi наради, за результатами яких уносять на розгляд Першого вiце-прем'єр-мiнiстра України, Мiнiстра фiнансiв пропозицiї щодо порядку подальшого фiнансування.

     4.4. Складання та подання фiнансової звiтностi про використання коштiв, а також контроль за їх цiльовим витрачанням здiйснюються у встановленому законодавством порядку.

Начальник управлiння оплати працi та бюджетних програм Н.Ю.Солодченко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства культури i туризму України
12.02.2007 N 5
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
7 березня 2007 р. за N 214/13481

ПОРЯДОК
використання коштiв державного бюджету на заходи щодо запобiгання незаконному перемiщенню культурних цiнностей через державний кордон України та сприяння їх поверненню державам, яким вони належали

1. Загальнi положення

     1.1. Цей Порядок визначає механiзм використання коштiв, передбачених Мiнiстерству культури i туризму України (далi - МКТ) у Державному бюджетi України на вiдповiдний рiк за загальним фондом за бюджетною програмою 1805020 "Заходи щодо запобiгання незаконному перемiщенню культурних цiнностей через державний кордон України та сприяння їх поверненню державам, яким вони належали", на заходи щодо запобiгання незаконному перемiщенню культурних цiнностей через державний кордон України та сприяння їх поверненню державам, яким вони належали (далi - бюджетнi кошти), вiдповiдальним виконавцем є Державна служба контролю за перемiщенням культурних цiнностей через державний кордон України (далi - Державна служба контролю) як урядовий орган державного управлiння, що дiє у складi МКТ.

     Головний розпорядник бюджетних коштiв - МКТ.

     Розпорядник бюджетних коштiв нижчого рiвня - Державна служба контролю (вiдповiдальний виконавець бюджетної програми).

2. Мета Порядку та напрями спрямування бюджетних коштiв

     2.1. Мета Порядку полягає у забезпеченнi прозорої та ефективної процедури використання бюджетних коштiв.

     2.2. Бюджетнi кошти спрямовуються на:

     здiйснення заходiв щодо недопущення незаконного ввезення культурних цiнностей на територiю України;

     здiйснення заходiв щодо недопущення незаконного вивезення культурних цiнностей за межi України;

     здiйснення заходiв щодо повернення культурних цiнностей державам, яким вони належали;

     здiйснення заходiв щодо мiжнародного спiвробiтництва в Українi в галузi реституцiї культурних цiнностей;

     проведення органiзацiйно-просвiтницьких заходiв щодо розшуку культурних цiнностей за межами України;

     органiзацiю та проведення конференцiй, семiнарiв, практичних навчань експертiв та мистецтвознавцiв, засiдань мiжурядових робочих груп тощо;

     випуск методичних посiбникiв з питань перемiщення культурних цiнностей, свiдоцтв на право вивезення (тимчасового вивезення) культурних цiнностей, паспортiв на смички та смичковi iнструменти;

     проведення виставок повернутих культурних цiнностей.

3. Вимоги щодо використання бюджетних коштiв

     3.1. Бюджетнi кошти використовуються Державною службою контролю у межах бюджетних призначень, установлених Законом України про Державний бюджет України на вiдповiдний рiк, згiдно iз затвердженим Планом заходiв iз запобiгання незаконному перемiщенню культурних цiнностей через державний кордон України та сприяння їх поверненню державам, яким вони належали (далi - План заходiв), з урахуванням необхiдностi виконання бюджетних зобов'язань минулих рокiв, узятих на облiк в органах Державного казначейства України, та в разi їх вiдповiдностi паспорту бюджетної програми.

     План заходiв затверджується вiдповiдним наказом Державної служби контролю за погодженням МКТ.

     У разi потреби до Плану заходiв у встановленому порядку вносяться змiни за погодженням МКТ.

     Пiдставою для включення конкретних заходiв до Плану заходiв є завдання, визначенi державними програмами, актами законодавства України, дорученнями Президента України, Кабiнету Мiнiстрiв України, рiшеннями колегiї МКТ та наказами Державної служби контролю.

     На здiйснення заходiв у кожному окремому випадку Державною службою контролю видається наказ, у якому визначаються: назва заходу, його виконавець, дата i мiсце проведення, сума витрат на пiдготовку та проведення заходу.

     До наказу додається кошторис витрат на пiдготовку та проведення заходу, затверджений Державною службою контролю.

     У разi виникнення потреби Державна служба контролю в установленому порядку може вносити змiни до наказу та в разi необхiдностi - до кошторису витрат на пiдготовку й проведення заходу.

     Заходи здiйснюються переможцями торгiв (тендерiв), що проводяться Державною службою контролю згiдно iз Законом України "Про закупiвлю товарiв, робiт i послуг за державнi кошти".

     Сума, визначена в договорi, що укладається Державною службою контролю з виконавцем має коригуватися при уточненнях показникiв державного бюджету.

     3.2. Операцiї, пов'язанi з використанням бюджетних коштiв, здiйснюються вiдповiдно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками, затвердженого наказом Державного казначейства України вiд 25.05.2004 N 89, зареєстрованого в Мiн'юстi 10.06.2004 за N 716/9315 (iз змiнами).

     3.3. Попередня оплата за товари, роботи та послуги здiйснюється вiдповiдно до вимог постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.10.2006 N 1404 "Питання попередньої оплати товарiв, робiт i послуг, що закуповуються за бюджетнi кошти".

4. Звiтнiсть про використання бюджетних коштiв та контроль за їх витрачанням

     4.1. МКТ вiдповiдно до Плану заходiв затверджує результативнi показники щодо використання бюджетних коштiв з поквартальною розбивкою та подає їх у двотижневий строк Мiнфiну пiсля затвердження розпису державного бюджету.

     Iнформацiю про виконання зазначених показникiв виконавцi надсилають у тижневий строк пiсля закiнчення кварталу МКТ для її узагальнення та подання Мiнфiну щокварталу i за результатами їх виконання за одинадцять мiсяцiв.

     4.2. Вiдповiдальнiсть за цiльове використання бюджетних коштiв покладається на головного розпорядника бюджетних коштiв та виконавця вiдповiдно до чинного законодавства України.

     4.3. У разi, коли пiд час виконання бюджетної програми допущено суттєвi порушення, МКТ разом з Мiнфiном проводять узгоджувальнi наради, за результатами яких уносять на розгляд Першого вiце-прем'єр-мiнiстра України, Мiнiстра фiнансiв пропозицiї щодо порядку подальшого фiнансування.

     4.4. Складання та подання фiнансової звiтностi про використання коштiв, а також контроль за їх цiльовим витрачанням здiйснюються у встановленому законодавством порядку.

Начальник управлiння оплати працi та бюджетних програм Н.Ю.Солодченко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.