ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

20.08.2010 N 11/7-10.35/8764-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


Щодо порядку внесення окремих вiдомостей до графи 44 ВМД при експортi пшеницi

     У доповнення до листа Департаменту аналiтичної роботи, управлiння ризиками та аудиту вiд 28.07.2010 N 17/1-10/2206-ЕП повiдомляємо, що вiдомостi про реквiзити висновку Київського науково-дослiдного iнституту судових експертиз щодо якостi пшеницi (код товарної позицiї 1001 за УКТЗЕД) повиннi вноситись до графи 44 вантажних митних декларацiй (далi - ВМД) типiв "ЕК10" або "ЕК10Г" за кодом документа "6009" - "Висновок експерта (акт експертизи)" згiдно з Класифiкатором документiв, затвердженим наказом Держмитслужби України вiд 12.12.07 N 1048.

     Якщо направлення товарiв на експертизу здiйснюється митним органом пiсля прийняття ВМД для митного оформлення, вiдомостi про висновок Київського науково-дослiдного iнституту судових експертиз щодо якостi пшеницi вносяться до верхньої частини графи E/J ВМД посадовою особою митного органу та засвiдчуються пiдписом цiєї посадової особи. На етапi приведення електронної копiї ВМД у вiдповiднiсть до вiдомостей граф оформленої ВМД, вiдповiдною посадовою особою митного органу вiдомостi про висновок Київського науково-дослiдного iнституту судових експертиз вносяться до графи 44 електронної копiї ВМД.

     Зазначенi роз'яснення набувають чинностi з дня пiдписання цього листа i дiють до окремого розпорядження Держмитслужби України.

     Начальникам регiональних митниць, митниць взяти пiд особистий контроль виконання цих роз'яснень та проiнформувати про них суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi.

     Начальнику Регiональної iнформацiйної митницi протягом одного робочого дня з дня пiдписання цього листа забезпечити доопрацювання програмного забезпечення, за допомогою якого здiйснюється автоматизований контроль за правильнiстю заповнення граф ВМД на рiвнi ЦБД ЄАIС Держмитслужби, з метою запровадження жорсткого контролю за наявнiстю у графi 44 електронних копiй ВМД типiв "ЕК10" або "ЕК10Г" iнформацiї про документ за кодом "6009" при митному оформленнi експорту пшеницi (код товарної позицiї 1001 за УКТЗЕД).

Заступник Голови Служби С.М.Сьомка
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.