МIНIСTEPCTBO ФIНАНСIВ УКРАЇНИ

06.09.2010 N 31-33010-05-24/23482

 

Державна митна служба України


Про оформлення документiв для здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв

     Мiнiстерство фiнансiв України розглянуло лист Державної митної служби України вiд 06.08.2010 N 11/7-10.18/8176 щодо надання узагальненої iнформацiї про осiб, уповноважених на пiдписання дозвiльних документiв, якi використовуються при здiйсненнi митного контролю та митного оформлення товарiв, що перемiщуються через митний кордон України, зразкiв їх пiдписiв i повiдомляє.

     На виконання Закону України "Про операцiї з давальницькою сировиною у зовнiшньоекономiчних вiдносинах" Мiнiстерство фiнансiв погоджує суб'єктам господарювання вивезення за межi митної територiї України як давальницької сировини дорогоцiнних металiв i дорогоцiнного камiння, їх вiдходiв та брухту. У разi прийняття рiшення про надання погодження на вивезення за межi митної територiї України зазначеного товару як давальницької сировини Мiнфiн надає заявнику лист, який вiдповiдно до розподiлу обов'язкiв мiж Мiнiстром, першим заступником Мiнiстра та заступниками Мiнiстра, затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв вiд 13.03.2010 N 137, пiдписує перший заступник Мiнiстра фiнансiв В. Копилов, а у разi його вiдсутностi - заступник Мiнiстра А. Мярковський (зразки пiдписiв наведено в додатку).

     У разi вiдсутностi двох заступникiв Мiнiстра, якi замiщують один одного, покладання їх обов'язкiв на iншого заступника Мiнiстра визначається окремим наказом Мiнiстерства.

     Згiдно iз Законом України "Про державне регулювання видобутку, виробництва i використання дорогоцiнних металiв i дорогоцiнного камiння та контроль за операцiями з ними" вiдповiдно до вимог Сертифiкацiйної схеми Кемберлiйського процесу в Українi здiйснюється державний контроль за операцiями з алмазами. Оформлення сертифiкатiв Кiмберлiйського процесу вiдповiдно до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.03.2003 N 307 "Про ввезення на митну територiю України та вивезення з митної територiї України алмазiв" здiйснює Державний гемологiчний центр Мiнiстерства фiнансiв України.

     Сертифiкат Кiмберлiйського процесу мають право оформлювати штатнi та акредитованi експерти-гемологи Державного гемологiчного центру України. Iнформацiя щодо осiб, уповноважених на пiдписання вiдповiдних документiв, зразки їх пiдписiв та печаток направлена до Держмитслужби Державним гемологiчним центром листом вiд 13.07.2010 N 71000-1/1307/10-1.

     Додаток: на 1 арк. в 1 прим.

Перший заступник Мiнiстра В. КОПИЛОВ
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.