МIНIСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛIТИКИ УКРАЇНИ
ГОЛОВНА ДЕРЖАВНА IНСПЕКЦIЯ З КАРАНТИНУ РОСЛИН УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 9 червня 2010 року N 117


Про запровадження фiтосанiтарних заходiв до томатiв при ввезеннi в Україну

     У зв'язку з неодноразовим виявленням державними iнспекцiями з карантину рослин карантинного органiзму - Картопляна мiль (Phthorimaea opeivulella Zell.) в помiдорах з Туреччини, Сирiї, а також з Iспанiї i Нiдерландiв, якi ввезенi за польськими сертифiкатами, та з метою запобiгання занесення у вiльнi вiд цього шкiдника регiони України та подальшого його розповсюдження, керуючись ст. 7 та ст. 39 - 42 Закону України "Про карантин рослин", наказую:

     1. Начальникам Державних iнспекцiй з карантину рослин АР Крим, областей, мiст Києва та Севастополя забезпечити проведення фiтосанiтарного контролю при ввезеннi в Україну:

     1.1. Стандартного фiтосанiтарного контролю на пунктах з карантину рослин на державному кордонi вiдповiдно до ст. 39 Закону України "Про карантин рослин" шляхом проведення iнспектування - вiзуальної перевiрки об'єктiв регулювання для визначення наявностi регульованих шкiдливих органiзмiв.

     1.2. Розширеного фiтосанiтарного контролю вiдповiдно до ст. 41 Закону України "Про карантин рослин" у випадку вiзуального виявлення зараження вантажу регульованими шкiдливими органiзмами або при наявностi ознак зараження ними.

     Для уникнення простоїв транспортних засобiв забезпечити чергування працiвникiв карантинних лабораторiї в святковi та вихiднi днi (за необхiднiстю).

     1.4. Враховуючи пiдвищену небезпеку зазначеного карантинного органiзму, у випадку його виявлення вантаж пiдлягає поверненню на територiю країни-експортера або обробцi. Про випадки виявлення картопляної молi повiдомляти термiново за тел./факс 524-89-02.

     1.5. Провести роз'яснювальну роботу та довести до вiдома суб'єктiв господарювання про впровадження фiтосанiтарних заходiв до вантажiв з овочами родини пасльонових.

     1.6. Посилити фiтосанiтарний контроль при експортi та перемiщенi в межах країни зазначених вантажiв.

     1.7. Довести до вiдома завiдувачiв ПКР та державних iнспекторiв з карантину рослин даний наказ пiд розпис.

     1.8. Про вжитi заходи доповiсти в Укрголовдержкарантин до 14.06.2010.

     2. Вiдповiдальнiсть за виконання даного наказу покласти на начальникiв державних iнспекцiй з карантину рослин АР Крим, областей, мiст Києва та Севастополя.

     3. Вiддiлу документального обiгу та дiловодства (Мельник О. В.) довести даний наказ до вiдома державних iнспекцiй з карантину рослин АР Крим, областей, мiст Києва та Севастополя.

     4. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

В. о. начальника В. В. Сiдляренко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.