ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

18.04.2011 р. N 11.1/2-12.8/6357-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


     У зв'язку iз зверненнями суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi стосовно проведення санiтарно-епiдемiологiчного виду контролю товарiв пiд час їх митного оформлення повiдомляємо наступне.

     Вiдповiдно до ст. 27 Митного кодексу України товари, що перемiщуються через митний кордон України, крiм митного контролю можуть пiдлягати санiтарно-епiдемiологiчному, ветеринарному, фiтосанiтарному, радiологiчному, екологiчному контролю та контролю за перемiщенням культурних цiнностей.

     Митне оформлення товарiв, що перемiщуються через митний кордон України, завершується тiльки пiсля здiйснення встановлених законодавством України необхiдних для цього товару видiв контролю.

     Постановою Державної санiтарно-епiдемiологiчної служби України вiд 26.12.08 N 25 "Про оптимiзацiю державного санiтарно-епiдемiологiчного нагляду щодо об'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi за кодами УКТЗЕД" затверджено перелiк об'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi та колами УКТЗЕД, що не потребують проведення державної санiтарно-епiдемiологiчної експертизи.

     Вiдповiдно до роз'яснення Мiнiстерства охорони здоров'я України вiд 08.04.09 N 05.04-01/19/364, ввезення зазначених у перелiку об'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi за кодами УКТ ЗЕД, що не потребують проведення державної санiтарно-епiдемiологiчної експертизи через державний кордон України та їх митне оформлення у митницях призначення, здiйснюється без залучення посадових осiб державної санiтарно-епiдемiологiчної служби.

     Таким чином, законодавством не встановлено необхiдностi проведених санiтарно-епiдемiологiчного контролю та проставлення вiдповiдних вiдмiток посадових осiб санiтарно-епiдемiологiчної служби, що свiдчать про проходження цього виду контролю, у вiдношеннi товарiв, внесених до перелiку, затвердженого вищезазначеною постановою вiд 26.12.08 N 25, як передумови завершення митного оформлення товарiв, що перемiщуються через митний кордон України.

Перший заступник Голови Служби О.М.Дороховський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.