МIНIСТЕРСТВО КУЛЬТУРИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

19.05.2011 N 36


Про внесення змiн до Порядку використання коштiв державного бюджету на заходи щодо запобiгання незаконному перемiщенню культурних цiнностей через державний кордон України та сприяння їх поверненню державам, яким вони належали

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
2 червня 2011 р. за N 656/19394


     Вiдповiдно до Положення про Мiнiстерство культури України, затвердженого Указом Президента України вiд 06.04.2011 N 388, та з метою ефективного використання бюджетних коштiв наказую:

     1. Унести до Порядку використання коштiв державного бюджету на заходи щодо запобiгання незаконному перемiщенню культурних цiнностей через державний кордон України та сприяння їх поверненню державам, яким вони належали, затвердженого наказом Мiнiстерства культури i туризму України вiд 12.02.2007 N 5, зареєстрованого у Мiнiстерствi юстицiї України 07.03.2007 за N 214/13481 (зi змiнами), такi змiни:

     1.1. У пунктi 1.1 глави 1 слова "Мiнiстерству культури i туризму України" замiнити словами "Мiнiстерству культури України".

     1.2. У пунктi 2.2 глави 2:

     абзац п'ятий викласти в такiй редакцiї:

     "створення та запровадження Класифiкацiйної довiдкової системи "Культурнi цiнностi України", комплексної системи захисту iнформацiї для неї та придбання вiдповiдного технiчного обладнання;";

     абзац дванадцятий викласти в такiй редакцiї:

     "перебування членiв виключно iноземних мiжурядових комiсiй та експертних груп, якi дiють при цих комiсiях;".

     1.3. У главi 3:

     1.3.1. У пунктi 3.1:

     у абзацi п'ятому слова "переможцями торгiв (тендерiв)" замiнити словами "переможцями процедур закупiвель";

     у абзацi дев'ятому слова "здiйснення видаткiв, що фiнансуються" замiнити словами "проведення видаткiв, що здiйснюються".

     1.3.2. Пункт 3.3 викласти в такiй редакцiї:

     "3.3. Закупiвля товарiв, робiт i послуг здiйснюється в установленому порядку.

     Розпорядник коштiв нижчого рiвня забезпечує цiльове та ефективне їх використання, дотримується положень законодавства щодо попередньої оплати товарiв, робiт i послуг, що закуповуються за бюджетнi кошти, встановлених Бюджетним кодексом України, постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.10.2006 N 1404 "Питання попередньої оплати товарiв, робiт i послуг, що застосовуються за бюджетнi кошти" та iншими нормативно-правовими актами.".

     1.4. У главi 4:

     1.4.1. Пункт 4.2 викласти в такiй редакцiї:

     "4.2. Складання та подання звiтностi, звiтiв про виконання паспортiв бюджетних програм, а також контроль за цiльовим та ефективним витрачанням бюджетних коштiв здiйснюються в установленому законодавством порядку.

     Якщо протягом виконання бюджетної програми допущено суттєвi порушення, до головного розпорядника бюджетних коштiв, вiдповiдального виконавця бюджетної програми та переможця конкурентного вiдбору можуть застосовуватися заходи впливу вiдповiдно до чинного законодавства України.".

     1.4.2. Пункт 4.3 виключити.

     1.5. У текстi Порядку абревiатуру "МКТ" замiнити словами "Мiнкультури України".

     2. Державнiй службi контролю за перемiщенням культурних цiнностей через державний кордон України (Савчук Ю. К.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     3. Цей наказ набирає чинностi через 10 днiв пiсля його державної реєстрацiї у Мiнiстерствi юстицiї України, але не ранiше дня його офiцiйного опублiкування.

     4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Мiнiстра Я. О. Арсiрiя.

Мiнiстр культури України М. А. Кулиняк
ПОГОДЖЕНО:
Голова Державного казначейства України С. I. Харченко
Голова Державної фiнансової iнспекцiї України П. П. Андрєєв
Мiнiстр фiнансiв України Ф. О. Ярошенко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.