МIНIСТЕРСТВО ЕКОНОМIЧНОГО РОЗВИТКУ I ТОРГIВЛI УКРАЇНИ

НАКАЗ

09.09.2011 N 49


Про порядок видачi довiдок про те, що товари, якi ввозяться для будiвництва та оснащення аеропортiв, якi є об'єктами фiнальної частини чемпiонату Європи 2012 року з футболу в Українi, не виробляються в Українi або виробляються, але не вiдповiдають технiчним характеристикам свiтового рiвня

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
12 вересня 2011 р. за N 1071/19809


     Вiдповiдно до пункту 2 Порядку ввезення на митну територiю України товарiв (крiм пiдакцизних) для будiвництва та оснащення аеропортiв, якi є об'єктами фiнальної частини чемпiонату Європи 2012 року з футболу в Українi, якi (операцiї з ввезення яких) звiльняються вiд сплати ввiзного мита та обкладення податком на додану вартiсть, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.08.2011 N 898, наказую:

     1. Затвердити:

     Порядок видачi довiдок про те, що товари, якi ввозяться для будiвництва та оснащення аеропортiв, якi є об'єктами фiнальної частини чемпiонату Європи 2012 року з футболу в Українi, не виробляються в Українi або виробляються, але не вiдповiдають технiчним характеристикам свiтового рiвня (додається);

     форму довiдки про те, що товари, якi ввозяться для будiвництва та оснащення аеропортiв, якi є об'єктами фiнальної частини чемпiонату Європи 2012 року з футболу в Українi, не виробляються в Українi або виробляться, але не вiдповiдають технiчним характеристикам свiтового рiвня (додається).

     2. Уповноважити пiдписувати довiдку або лист щодо неможливостi її видачi директора департаменту зовнiшньоекономiчної дiяльностi. У разi вiдсутностi директора департаменту зовнiшньоекономiчної дiяльностi довiдку або лист щодо неможливостi її видачi пiдписує особа, що його замiщує.

     3. Департаменту зовнiшньоекономiчної дiяльностi подати в установленому порядку цей наказ на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     4. Цей наказ набирає чинностi з дня його офiцiйного опублiкування.

     5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на директора департаменту зовнiшньоекономiчної дiяльностi.

Перший вiце-прем'єр-мiнiстр України - Мiнiстр економiчного розвитку i торгiвлi України А. П. Клюєв
ПОГОДЖЕНО:
Перший заступник Голови - Голова лiквiдацiйної комiсiї Г. Яцишина

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України
09.09.2011 N 49
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
12 вересня 2011 р. за N 1071/19809

ПОРЯДОК
видачi довiдок про те, що товари, якi ввозяться для будiвництва та оснащення аеропортiв, якi є об'єктами фiнальної частини чемпiонату Європи 2012 року з футболу в Українi, не виробляються в Українi або виробляються, але не вiдповiдають технiчним характеристикам свiтового рiвня

     1. Цей Порядок визначає процедуру видачi Мiнiстерством економiчного розвитку i торгiвлi (далi - Мiнiстерство) довiдок про те, що товари (крiм пiдакцизних), якi ввозяться на митну територiю України у митному режимi iмпорту для будiвництва та оснащення аеропортiв, якi є об'єктами фiнальної частини чемпiонату Європи 2012 року з футболу в Українi, та пiд час такого ввезення звiльняються вiд сплати ввiзного мита, а операцiї з їх ввезення - вiд обкладання податком на додану вартiсть (далi - товари), не виробляються в Українi або виробляються, але не вiдповiдають технiчним характеристикам свiтового рiвня (далi - довiдка).

     2. Дiя цього Порядку поширюється на всiх резидентiв - суб'єктiв господарювання незалежно вiд форми власностi.

     3. Для одержання довiдки суб'єкти господарювання надсилають до Мiнiстерства такi документи:

     1) лист-звернення щодо видачi довiдки у довiльнiй формi на офiцiйному бланку суб'єкта господарювання за пiдписом керiвника (або особи, яка виконує його обов'язки), скрiплений печаткою суб'єкта господарювання (за наявностi);

     2) засвiдченi пiдписом керiвника (або особи, яка виконує його обов'язки) та печаткою (за наявностi) суб'єкта господарювання копiї та офiцiйнi переклади (у разi коли документи укладено лише iноземною мовою):

     зовнiшньоекономiчного договору (контракту) з усiма додатками та специфiкацiями, який є пiдставою для ввезення товару на митну територiю України;

     технiчного паспорта або iншого документа заводу - виробника товару, зокрема з визначенням технiчних характеристик цього товару;

     документа, що пiдтверджує участь суб'єкта господарювання у виконаннi Державної цiльової програми пiдготовки та проведення в Українi фiнальної частини чемпiонату Європи 2012 року з футболу, затвердженої постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 14.04.2010 N 357;

     довiдки, виданої замовником будiвництва аеропорту, який є об'єктом фiнальної частини чемпiонату Європи 2012 року з футболу в Українi, про те, що товари включенi до проектно-кошторисної документацiї;

     довiдки з Єдиного державного реєстру пiдприємств та органiзацiй України (ЄДРПОУ);

     3) оригiнал експертного висновку Торгово-промислової палати України або регiональної торгово-промислової палати щодо визначення кодiв товарiв згiдно з УКТЗЕД.

     4. Достовiрнiсть iнформацiї, наведеної в поданих на розгляд документах, забезпечують установа, яка їх видала, та суб'єкт господарювання, за зверненням якого надається довiдка.

     5. Пiдготовку довiдки здiйснює департамент зовнiшньоекономiчної дiяльностi Мiнiстерства.

     6. Довiдка або лист щодо неможливостi її видачi протягом 30 календарних днiв з дати реєстрацiї документiв у Мiнiстерствi надсилається засобами поштового зв'язку або видається безпосередньо суб'єкту господарювання чи його представниковi за умови надання оригiналу належним чином оформленої довiреностi на його отримання та документа, що посвiдчує особу.

     7. Розгляд поданих документiв здiйснюється у такому порядку:

     вiддiл правового забезпечення зовнiшньоекономiчної дiяльностi здiйснює аналiз наданих документiв на вiдповiднiсть законодавству;

     департамент промислової полiтики здiйснює розгляд документiв на предмет того, що товари, якi ввозяться на митну територiю України для будiвництва та оснащення аеропортiв, якi є об'єктами фiнальної частини чемпiонату Європи 2012 року з футболу в Українi, не виробляються в Українi або виробляються, але не вiдповiдають технiчним характеристикам свiтового рiвня;

     вiддiл полiтики та iнструментiв розвитку зовнiшньої торгiвлi готує довiдку, що товари, якi ввозяться на митну територiю України для будiвництва та оснащення аеропортiв, якi є об'єктами фiнальної частини чемпiонату Європи 2012 року з футболу в Українi, не виробляються в Українi або виробляються, але не вiдповiдають технiчним характеристикам свiтового рiвня, або обґрунтовану вiдмову в його видачi (у формi листа).

     8. Якщо результати розгляду поданих документiв не дають можливостi прийняти обґрунтоване рiшення щодо видачi довiдки, Мiнiстерство може звернутися до галузевих центральних органiв виконавчої влади, Торгово-промислової палати України та iнших спецiалiзованих (експертних) установ або пiдприємств для отримання iнформацiї стосовно виробництва товарiв в Українi та їх вiдповiдностi технiчним характеристикам свiтового рiвня, необхiдної для видачi довiдки. У такому разi строк видачi довiдки, зазначений у пунктi 6 цього Порядку, продовжується до надходження iнформацiї вiд вказаних установ або пiдприємств, але не бiльше нiж на 30 календарних днiв, про що Мiнiстерство письмово повiдомляє заявника.

     9. Довiдка не видається у разi, якщо:

     документи подано з порушенням вимог пункту 3 цього Порядку;

     за результатами розгляду встановлено, що товари виробляються в Українi та вiдповiдають технiчним характеристикам свiтового рiвня;

     положення зовнiшньоекономiчного договору (контракту) та додаткiв i специфiкацiй до нього щодо номера i дати цих документiв, назви товару, його маркування, кiлькiсних i вартiсних показникiв, а також технiчних характеристик не узгоджуються мiж собою та/або з технiчним паспортом, iншим документом заводу - виробника товару;

     поданi документи мiстять неповну та/або недостовiрну iнформацiю та/або не вiдповiдають законодавству.

     10. У разi неможливостi видачi довiдки заявниковi надсилається лист з обґрунтуванням причин, передбачених пунктом 9 цього Порядку.

     11. Рiшення Мiнiстерства щодо неможливостi видачi довiдки може бути оскаржене в порядку, установленому законодавством України.

     12. Довiдка або лист щодо неможливостi її видачi оформлюється на бланку Мiнiстерства та реєструється в порядку, визначеному для реєстрацiї вихiдної кореспонденцiї.

     13. У разi усунення причин щодо неможливостi видачi довiдки суб'єкт господарювання може повторно звернутися до Мiнiстерства для отримання довiдки.

     14. Довiдка дiйсна до завершення митного оформлення товару, але не бiльше як один рiк з дати її видачi. Пiсля завершення цього строку суб'єкт господарювання може повторно звернутися за довiдкою.

     15. У разi виявлення недостовiрної iнформацiї в документах, на пiдставi яких видано довiдку, Мiнiстерство приймає рiшення про її скасування з дати видачi, про що протягом п'яти робочих днiв з дати прийняття такого рiшення письмово повiдомляє суб'єкта господарювання та Державну митну службу iз зазначенням пiдстави.

     16. У разi змiни найменування суб'єкта господарювання довiдка пiдлягає переоформленню. Для переоформлення довiдки суб'єкт господарювання зобов'язаний протягом 10 робочих днiв подати до Мiнiстерства:

     лист-звернення, оформлений вiдповiдно до пiдпункту 1 пункту 3 Порядку;

     довiдку, що пiдлягає переоформленню;

     копiї довiдки з Єдиного державного реєстру пiдприємств та органiзацiй України (ЄДРПОУ), засвiдченi в порядку, визначеному пiдпунктом 2 пункту 3 Порядку.

     17. Переоформлення довiдки здiйснюється Мiнiстерством протягом п'яти робочих днiв з дати подання документiв до Мiнiстерства. Пiсля переоформлення попередня довiдка вважається недiйсною.

     18. Довiдка видається безоплатно.

     19. Довiдка не може бути передана iншим суб'єктам господарювання.

Заступник Мiнiстра економiчного розвитку i торгiвлi України - керiвник апарату В. П. Павленко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України
09.09.2011 N 49

Форма

ДОВIДКА
про те, що товари, якi ввозяться для будiвництва та оснащення аеропортiв, якi є об'єктами фiнальної частини чемпiонату Європи 2012 року з футболу в Українi, не виробляються в Українi або виробляються, але не вiдповiдають технiчним характеристикам свiтового рiвня

Видано  
(повне найменування (прiзвище, iм'я, по батьковi) суб'єкта господарювання, код за ЄДРПОУ, або реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв, або серiя та номер паспорта (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовляються вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та повiдомили про це вiдповiдний орган державної податкової служби i мають вiдмiтку у паспортi))
Договiр (контракт)  
(номер, дата, загальна сума договору (контракту), номери специфiкацiй та номери додаткових договорiв, укладених на момент отримання довiдки)
Постачальник (виробник)  
(повне найменування (прiзвище, iм'я, по батьковi), країна)
Предмет довiдки  
(iз зазначенням коду товару згiдно з УКТЗЕД та назви товару вiдповiдно до договору (контракту), його кiлькостi та вартостi)
Примiтка  
     
(посада вiдповiдальної особи Мiнiстерства економiчного розвитку i торгiвлi України) (пiдпис) (прiзвище, iм'я, по батьковi)
 
Заступник Мiнiстра економiчного розвитку i торгiвлi України - керiвник апарату
В. П. Павленко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.