КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 10 серпня 2011 р. N 898


Про затвердження Порядку ввезення на митну територiю України товарiв (крiм пiдакцизних) для будiвництва та оснащення аеропортiв, якi є об'єктами фiнальної частини чемпiонату Європи 2012 року з футболу в Українi, якi (операцiї з ввезення яких) звiльняються вiд сплати ввiзного мита та обкладення податком на додану вартiсть

     Вiдповiдно до пункту "щ3" частини першої статтi 19 Закону України "Про Єдиний митний тариф" та пункту 19 пiдроздiлу 2 роздiлу XX "Перехiднi положення" Податкового кодексу України Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Затвердити Порядок ввезення на митну територiю України товарiв (крiм пiдакцизних) для будiвництва та оснащення аеропортiв, якi є об'єктами фiнальної частини чемпiонату Європи 2012 року з футболу в Українi, якi (операцiї з ввезення яких) звiльняються вiд сплати ввiзного мита та обкладення податком на додану вартiсть, що додається.

     2. Мiнiстерству економiчного розвитку i торгiвлi забезпечити у мiсячний строк з дня набрання чинностi цiєю постановою видачу довiдок про те, що певний товар не виробляється в Українi або виробляється, але не вiдповiдає технiчним характеристикам свiтового рiвня.

     3. Ця постанова набирає чинностi з дня опублiкування.

Прем'єр-мiнiстр України М. АЗАРОВ

Iнд. 70

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 10 серпня 2011 р. N 898

ПОРЯДОК
ввезення на митну територiю України товарiв (крiм пiдакцизних) для будiвництва та оснащення аеропортiв, якi є об'єктами фiнальної частини чемпiонату Європи 2012 року з футболу в Українi, якi (операцiї з ввезення яких) звiльняються вiд сплати ввiзного мита та обкладення податком на додану вартiсть

     1. Цей Порядок визначає механiзм ввезення на митну територiю України у митному режимi iмпорту суб'єктами господарювання товарiв (крiм пiдакцизних), якi не виробляються в Українi або виробляються, але не вiдповiдають технiчним характеристикам свiтового рiвня та вимогам мiжнародних органiзацiй цивiльної авiацiї, з метою їх використання для будiвництва та оснащення аеропортiв, якi є об'єктами фiнальної частини чемпiонату Європи 2012 року з футболу в Українi, якi пiд час такого ввезення звiльняються вiд сплати ввiзного мита, а операцiї з їх ввезення - вiд обкладення податком на додану вартiсть (далi - товари).

     2. Для пiдтвердження вiдповiдностi товарiв критерiям, визначеним у пунктi 1 цього Порядку, суб'єкт господарювання подає Укрєвроiнфрапроекту заяву iз зазначенням найменування товарiв, їх кодiв згiдно з УКТЗЕД, кiлькостi, вартостi, призначення та назви аеропорту, для будiвництва i оснащення якого ввозиться товар.

     До заяви додаються:

     витяг або виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осiб та фiзичних осiб - пiдприємцiв та засвiдченi в установленому порядку копiї установчих документiв;

     копiя:

     - довiдки Мiнекономрозвитку про те, що певний товар не виробляється в Українi або виробляється, але не вiдповiдає технiчним характеристикам свiтового рiвня;

     - документа, що пiдтверджує участь суб'єкта господарювання у виконаннi Державної цiльової програми пiдготовки та проведення в Українi фiнальної частини чемпiонату Європи 2012 року з футболу, затвердженої постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 14 квiтня 2010 р. N 357 (Офiцiйний вiсник України, 2010 р., N 39, ст. 1297);

     - зовнiшньоекономiчного договору (контракту), укладеного мiж суб'єктом господарювання i постачальником;

     - довiдки, виданої замовником будiвництва аеропорту, який є об'єктом фiнальної частини чемпiонату Європи 2012 року з футболу в Українi, про те, що товари включенi до проектно-кошторисної документацiї.

     3. Укрєвроiнфрапроект надсилає копiю заяви суб'єкта господарювання, передбаченої пунктом 2 цього Порядку, Держмитслужбi для опрацювання в частинi вiдповiдностi товарiв зазначеним кодам.

     4. Пiсля перевiрки документiв, зазначених у пунктi 2 цього Порядку, Укрєвроiнфрапроект за погодженням з Мiнфiном, Мiнекономрозвитку, Держмитслужбою та ДПС розробляє та подає Мiнiнфраструктури в установленому порядку проект акта Кабiнету Мiнiстрiв України щодо затвердження обсягiв товарiв для внесення його на розгляд Кабiнету Мiнiстрiв України.

     5. Суб'єкт господарювання пiсля ввезення товарiв подає щомiсяця до 5 числа митному органовi, що здiйснював митне оформлення товару, погоджений з Укрєвроiнфрапроектом звiт про цiльове використання товарiв у двох примiрниках.

     Один примiрник звiту залишається митному органовi, другий - з вiдмiткою зазначеного органу суб'єкт господарювання подає щомiсяця до 15 числа органовi державної податкової служби за мiсцем державної реєстрацiї такого суб'єкта.

     6. Орган державної податкової служби iнформує митний орган, що здiйснював митне оформлення товару, про факти нецiльового використання товарiв.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.