ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

04.11.2011 р. N 12/2-12.4/2370-ЕП

 

Департамент митних iнформацiйних технологiй та статистики


     До Департаменту органiзацiї митного контролю та оформлення звертаються митнi органи з прохання вирiшення питання технiчної можливостi внесення iнформацiї до ЄАIС Держмитслужби України в частинi визначення мiсця прибуття пiд час направлення товарiв до митницi призначення згiдно вимог пiдпунктiв 1.4, 1.5 наказу Держмитслужби України вiд 21.11.2011 N 1136 "Про мiсця прибуття автотранспорту" (далi - Наказ), зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 9 грудня 2005 р. за N 1474/11754.

     З метою реалiзацiї попереднього електронного декларування товарiв Держмитслужбою запроваджено заповнення графи 30 ПП, ПД в яку вноситься код мiсця прибуття, згiдно наказу Держмитслужби вiд 17.05.2011 N 395 "Про затвердження класифiкатора мiсць прибуття" та передбачено використання резервного коду мiсця прибуття з метою виконання пiдпункту 1.4.Наказу.

     Також абзацом 3 пiдпункту 1.5 Наказу передбачено внесення до ЄАIС посадовою особою митницi призначення назви, адреси мiсця прибуття товарiв визначених пiдпунктом 1.4 Наказу i реєстрацiйного номеру заяви з резолюцiєю начальника митницi призначення або вповноваженою ним особою, про надання дозволу на доставлення в мiсця прибуття iншi, нiж визначено Перелiком.

     Проте, на даний час вiдсутня технiчна можливiсть внесення до ЄАIС Держмитслужби iнформацiї передбаченої абзацом 3 пiдпункту 1.5 Наказу.

     З метою вирiшення порушеного питання пропонуємо розглянути можливiсть доопрацювання ПIК "Iнспектор-2006" та брокерського програмного забезпечення в частинi заповнення в графi 30 електронної копiї ПП, ПД окремого поля, в яке декларантом вноситиметься назва, адреса мiсця прибуття та номер заяви, з подальшим виведення цiєї iнформацiї в електронний масив вiдповiдної ПП, ПД пiд час пропуску товарiв через митний кордон України.

Заступник директора Департаменту органiзацiї митного контролю та оформлення А.I.Сербайло
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.