Документ скасований: Постанова КМУ № 405 від 03.09.2014

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 28 грудня 2011 р. N 1378


Про затвердження порядкiв видачi погодження на ввезення на територiю України засобiв захисту рослин, сертифiката вiдповiдностi сiльськогосподарської продукцiї та сировини рослинного походження вимогам щодо вмiсту в них залишкової кiлькостi пестицидiв, агрохiмiкатiв та важких металiв i сертифiката про дотримання регламентiв застосування пестицидiв i агрохiмiкатiв

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 27 березня 2013 року N 232

     Вiдповiдно до частини шiстнадцятої статтi 161 Закону України "Про захист рослин" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Затвердити такi, що додаються:

     Порядок видачi погодження на ввезення на територiю України засобiв захисту рослин;

     Порядок видачi сертифiката вiдповiдностi сiльськогосподарської продукцiї та сировини рослинного походження вимогам щодо вмiсту в них залишкової кiлькостi пестицидiв, агрохiмiкатiв та важких металiв i сертифiката про дотримання регламентiв застосування пестицидiв i агрохiмiкатiв.

Прем'єр-мiнiстр України М. АЗАРОВ

Iнд. 70

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 28 грудня 2011 р. N 1378

ПОРЯДОК
видачi погодження на ввезення на територiю України засобiв захисту рослин

     1. Цей Порядок визначає умови видачi погодження на ввезення на територiю України засобiв захисту рослин, а саме iнсектицидiв (крiм ветеринарних лiкарських засобiв), фунгiцидiв, гербiцидiв, засобiв, що використовуються для запобiгання проростанню паросткiв, родентицидiв (крiм ветеринарних лiкарських засобiв), а також аналогiчних їм засобiв (крiм окремих партiй, якi ввозяться з дозволу Мiнприроди виключно для проведення державних випробувань та наукових дослiджень), що використовуються у сiльському господарствi (далi - погодження).

     2. Дiя цього Порядку поширюється на суб'єктiв господарювання всiх форм власностi, дiяльнiсть яких пов'язана з торгiвлею та обiгом засобiв захисту рослин.

     3. Погодження видається Держветфiтослужбою на кожну окрему партiю засобiв захисту рослин, що ввозиться на територiю України, за формою згiдно з додатком 1.

     Партiєю засобiв захисту рослин вважається будь-яка кiлькiсть товару з однаковим найменуванням та властивостями (дiючою речовиною та препаративною формою), виробленого протягом визначеного виробником перiоду за однакових умов на одному пiдприємствi, що транспортується одним транспортним засобом, супроводжується одним товаросупровiдним документом i одним сертифiкатом якостi.

     4. Для одержання погодження суб'єкт господарювання (далi - заявник) подає Держветфiтослужбi заяву за формою згiдно з додатком 2, до якої додаються:

     результати аналiтичних дослiджень засобiв захисту рослин, якi ввозяться в Україну, виданi спецiалiзованими територiальними лабораторiями Держветфiтослужби;

     засвiдченi заявником копiї:

     - документа, який пiдтверджує наявнiсть умов для зберiгання та реалiзацiї засобiв захисту рослин (санiтарний паспорт на складське примiщення або договiр оренди такого примiщення, якщо суб'єкт господарювання не є його власником);

     - контракту з нерезидентом та специфiкацiї до нього. У разi коли контракт або специфiкацiю складено iноземною мовою, заявник додає переклад на українську мову, засвiдчений в установленому порядку;

     - абзац шостий пункту 4 виключено

(згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27.03.2013р. N 232)

     - абзац сьомий пункту 4 виключено

(згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27.03.2013р. N 232)

     - абзац восьмий пункту 4 виключено

(згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27.03.2013р. N 232)

     Заявник несе вiдповiдальнiсть за достовiрнiсть iнформацiї, що мiститься у документах, поданих для отримання погодження.

     Держветфiтослужба проводить перевiрку поданих заявником документiв, з'ясовує наявнiсть реєстрацiйного посвiдчення про державну реєстрацiю препарату та лiцензiї, що пiдтверджує право заявника на провадження господарської дiяльностi з торгiвлi пестицидами та агрохiмiкатами (тiльки регуляторами росту рослин), виданих вiдповiдними центральними органами виконавчої влади, а також сертифiката якостi засобiв захисту рослин.

(пункт 4 доповнено абзацом згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27.03.2013р. N 232)

     5. Ввезення засобiв захисту рослин на територiю України здiйснюється за згодою власника реєстрацiйного посвiдчення про державну реєстрацiю препарату, яка пiдтверджується листом або контрактом.

     6. Погодження оформляється у двох примiрниках, один з яких видається заявниковi, другий - залишається в Держветфiтослужбi.

     7. Рiшення про видачу або вiдмову у видачi погодження приймається протягом 10 днiв з дня надходження на розгляд вiдповiдних заяви та документiв, про що письмово повiдомляється заявниковi.

     Пiдстави для вiдмови у видачi погодження визначенi статтею 161 Закону України "Про захист рослин".

     Погодження пiдписується Головним державним фiтосанiтарним iнспектором України або його заступником i скрiплюється печаткою Держветфiтослужби.

 

Додаток 1
до Порядку видачi погодження на ввезення на територiю України засобiв захисту рослин

Державний Герб України

Державна ветеринарна та
фiтосанiтарна служба України

ПОГОДЖЕННЯ
на ввезення на територiю України засобiв захисту рослин

вiд _______________ 20__ р. N _________

Видане  
(найменування i мiсцезнаходження юридичної особи або
 
прiзвище, iм'я, по батьковi та мiсце проживання фiзичної особи)
Контракт  
(номер, дата укладення, виробник, постачальник)
 
Предмет контракту на окрему партiю  
(код товару згiдно з УКТЗЕД,
 
його найменування, кiлькiсть, одиниця вимiру)
 
Результати аналiтичних дослiджень  
 
Пункт пропуску через державний кордон  
 
Дiйсне до  
     
(посада) (пiдпис) (iнiцiали та прiзвище)

М. П.

 

Додаток 2
до Порядку видачi погодження на ввезення на територiю України засобiв захисту рослин
Державна ветеринарна та
фiтосанiтарна служба України

ЗАЯВА
про видачу погодження на ввезення на територiю України засобiв захисту рослин

Заявник  
(найменування i мiсцезнаходження юридичної особи або
 
прiзвище, iм'я, по батьковi та мiсце проживання фiзичної особи)
 
 
Контракт  
(номер, дата укладення, виробник, постачальник)
 
Предмет контракту на окрему партiю  
(код товару згiдно з УКТЗЕД,
 
його найменування, кiлькiсть, одиниця вимiру)
 
Пункт пропуску через державний кордон  
 
     
(посада) (пiдпис) (iнiцiали та прiзвище)
М. П.
(у разi наявностi)

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 28 грудня 2011 р. N 1378

ПОРЯДОК
видачi сертифiката вiдповiдностi сiльськогосподарської продукцiї та сировини рослинного походження вимогам щодо вмiсту в них залишкової кiлькостi пестицидiв, агрохiмiкатiв та важких металiв i сертифiката про дотримання регламентiв застосування пестицидiв i агрохiмiкатiв

     1. Цей Порядок визначає умови видачi територiальним органом Держветфiтослужби - Головною державною фiтосанiтарною iнспекцiєю, державною фiтосанiтарною iнспекцiєю Автономної Республiки Крим, державною фiтосанiтарною iнспекцiєю в областi (далi - державна фiтосанiтарна iнспекцiя) сертифiката вiдповiдностi сiльськогосподарської продукцiї та сировини рослинного походження вимогам щодо вмiсту в нiй залишкової кiлькостi пестицидiв, агрохiмiкатiв та важких металiв (далi - сертифiкат вiдповiдностi продукцiї) i сертифiката про дотримання регламентiв застосування пестицидiв i агрохiмiкатiв (тiльки регуляторiв росту рослин) у сiльськогосподарськiй продукцiї та сировинi рослинного походження (далi - сертифiкат про дотримання регламентiв).

     2. Дiя цього Порядку поширюється на суб'єктiв господарювання всiх форм власностi, дiяльнiсть яких пов'язана з експортом, а також торгiвлею та обiгом сiльськогосподарської продукцiї та сировини рослинного походження на територiї України (далi - заявник).

     3. У цьому Порядку термiни вживаються у значеннi, наведеному в Законi України "Про захист рослин".

     4. Заявник подає до вiдповiдної державної фiтосанiтарної iнспекцiї за своїм мiсцезнаходженням:

(абзац перший пункту 4 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27.03.2013р. N 232)

     1) для одержання сертифiката вiдповiдностi продукцiї - заяву за формою згiдно з додатком 1, до якої додаються результати аналiтичних дослiджень сiльськогосподарської продукцiї та сировини рослинного походження, проведених спецiалiзованими територiальними лабораторiями Держветфiтослужби або Держсанепiдслужби;

     2) для одержання сертифiката про дотримання регламентiв - заяву за формою згiдно з додатком 2, до якої додаються:

     результати аналiтичних дослiджень сiльськогосподарської продукцiї та сировини рослинного походження, проведених спецiалiзованими територiальними лабораторiями Держветфiтослужби або Держсанепiдслужби;

     засвiдченi заявником копiї:

     - журналу облiку пестицидiв i агрохiмiкатiв, що застосовувалися пiд час виробництва сiльськогосподарської продукцiї та сировини рослинного походження;

     - сертифiкатiв якостi засобiв захисту рослин, що застосовувалися пiд час виробництва сiльськогосподарської продукцiї та сировини рослинного походження.

     Абзац пункту 4 виключено

(згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27.03.2013р. N 232)

     5. Рiшення про видачу або вiдмову у видачi сертифiката вiдповiдностi продукцiї та сертифiката про дотримання регламентiв приймається протягом 10 днiв з дня надходження на розгляд вiдповiдних заяви та документiв, про що письмово повiдомляється заявниковi.

     Пiдстави для вiдмови у видачi зазначених сертифiкатiв визначенi статтею 161 Закону України "Про захист рослин".

     6. Сертифiкат вiдповiдностi продукцiї за формою згiдно з додатком 3 видається на заявлений обсяг сiльськогосподарської продукцiї та сировини рослинного походження, що супроводжується одним товаросупровiдним документом.

     7. Сертифiкат про дотримання регламентiв за формою згiдно з додатком 4 видається на заявлений обсяг сiльськогосподарської продукцiї та сировини рослинного походження, якi виробленi на однiй земельнiй дiлянцi.

     8. Сертифiкат вiдповiдностi продукцiї та сертифiкат про дотримання регламентiв оформляються у двох примiрниках, один з яких видається заявниковi, другий - залишається в державнiй фiтосанiтарнiй iнспекцiї, що його видала.

     Сертифiкати пiдписуються керiвником державної фiтосанiтарної iнспекцiї та скрiплюються печаткою вiдповiдного органу.

 

Додаток 1
до Порядку видачi сертифiката вiдповiдностi сiльськогосподарської продукцiї та сировини рослинного походження вимогам щодо вмiсту в них залишкової кiлькостi пестицидiв, агрохiмiкатiв та важких металiв i сертифiката про дотримання регламентiв застосування пестицидiв i агрохiмiкатiв
 
(вхiдний номер i дата надходження)
Керiвниковi  
(найменування державної фiтосанiтарної iнспекцiї)
 
(iнiцiали та прiзвище керiвника)

ЗАЯВА
на отримання сертифiката вiдповiдностi сiльськогосподарської продукцiї та сировини рослинного походження вимогам щодо вмiсту в них залишкової кiлькостi пестицидiв, агрохiмiкатiв та важких металiв

Заявник  
(найменування i мiсцезнаходження юридичної особи або
 
прiзвище, iм'я, по батьковi та мiсце проживання фiзичної особи)
Найменування сiльськогосподарської продукцiї та сировини рослинного походження
 
 
Обсяг сiльськогосподарської продукцiї та сировини рослинного походження (тонн, кiлограмiв, лiтрiв)
 
 
Мiсце виробництва сiльськогосподарської продукцiї та сировини рослинного походження
 
(область, район, площа вирощування
 
сiльськогосподарської культури)
     
(посада) (пiдпис) (iнiцiали та прiзвище заявника)
М. П.
(у разi наявностi)

 

Додаток 2
до Порядку видачi сертифiката вiдповiдностi сiльськогосподарської продукцiї та сировини рослинного походження вимогам щодо вмiсту в них залишкової кiлькостi пестицидiв, агрохiмiкатiв та важких металiв i сертифiката про дотримання регламентiв застосування пестицидiв i агрохiмiкатiв
 
(вхiдний номер i дата надходження)
Керiвниковi  
(найменування державної фiтосанiтарної iнспекцiї)
 
(iнiцiали та прiзвище керiвника)

ЗАЯВА
на отримання сертифiката про дотримання регламентiв застосування пестицидiв i агрохiмiкатiв

Заявник  
(найменування i мiсцезнаходження юридичної особи або
 
прiзвище, iм'я, по батьковi та мiсце проживання фiзичної особи)
Найменування сiльськогосподарської продукцiї та сировини рослинного походження
 
 
Обсяг сiльськогосподарської продукцiї та сировини рослинного походження (тонн, кiлограмiв, лiтрiв)
 
 
Мiсце виробництва сiльськогосподарської продукцiї та сировини рослинного походження
 
(область, район, площа вирощування
 
сiльськогосподарської культури)
Вiдомостi про пестициди та агрохiмiкати  
(найменування препаратiв,
 
норми витрати i дата останньої обробки пiд час виробництва сiльськогосподарської продукцiї)
     
(посада) (пiдпис) (iнiцiали та прiзвище заявника)
М. П.
(у разi наявностi)

 

Додаток 3
до Порядку видачi сертифiката вiдповiдностi сiльськогосподарської продукцiї та сировини рослинного походження вимогам щодо вмiсту в них залишкової кiлькостi пестицидiв, агрохiмiкатiв та важких металiв i сертифiката про дотримання регламентiв застосування пестицидiв i агрохiмiкатiв

Державна ветеринарна та фiтосанiтарна служба України

_________________________________________
(найменування державної фiтосанiтарної iнспекцiї)

СЕРТИФIКАТ
вiдповiдностi сiльськогосподарської продукцiї та сировини рослинного походження вимогам щодо вмiсту в них залишкової кiлькостi пестицидiв, агрохiмiкатiв та важких металiв

вiд _____________ 20__ р. N ___

Виданий  
(найменування i мiсцезнаходження юридичної особи або
 
прiзвище, iм'я, по батьковi та мiсце проживання фiзичної особи)
про те, що  
(найменування сiльськогосподарської продукцiї
 
та сировини рослинного походження)
вiдповiдає вимогам щодо вмiсту в них залишкової кiлькостi пестицидiв, агрохiмiкатiв та важких металiв.
Обсяг партiї (тонн, кiлограмiв, лiтрiв)  
(словами)
 
Результати аналiтичних дослiджень спецiалiзованих територiальних лабораторiй
 
 
Мiсце виробництва сiльськогосподарської продукцiї та сировини рослинного походження
 
(область, район, площа вирощування
 
сiльськогосподарської культури)
     
(посада) (пiдпис) (iнiцiали та прiзвище)

М. П.

 

Додаток 4
до Порядку видачi сертифiката вiдповiдностi сiльськогосподарської продукцiї та сировини рослинного походження вимогам щодо вмiсту в них залишкової кiлькостi пестицидiв, агрохiмiкатiв та важких металiв i сертифiката про дотримання регламентiв застосування пестицидiв i агрохiмiкатiв

Державна ветеринарна та фiтосанiтарна служба України

_________________________________________
(найменування державної фiтосанiтарної iнспекцiї)

СЕРТИФIКАТ
про дотримання регламентiв застосування пестицидiв i агрохiмiкатiв

вiд _____________ 20__ р. N ___

Виданий  
(найменування i мiсцезнаходження юридичної особи або
 
прiзвище, iм'я, по батьковi та мiсце проживання фiзичної особи)
про те, що пiд час виробництва  
(найменування сiльськогосподарської продукцiї
 
та сировини рослинного походження)
дотримано регламенти застосування пестицидiв i агрохiмiкатiв.
Обсяг партiї (тонн, кiлограмiв, лiтрiв)  
(словами)
 
Мiсце виробництва сiльськогосподарської продукцiї та/або сировини рослинного походження
 
(область, район, площа вирощування)
 
Вiдомостi про пестициди та агрохiмiкати  
(найменування препаратiв,
 
норми витрати i дата останньої обробки пiд час виробництва сiльськогосподарської продукцiї)
Результати аналiтичних дослiджень спецiалiзованих територiальних лабораторiй
 
 
     
(посада) (пiдпис) (iнiцiали та прiзвище)

М. П.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.