Документ скасований: Наказ Мінфіну № 281 від 09.06.2020

МIНIСТЕРСТВО ФIНАНСIВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

30.05.2012 N 647


Про затвердження Порядку взаємодiї пiдроздiлiв митницi при здiйсненнi митного контролю та митного оформлення товарiв, що мiстять об'єкти права iнтелектуальної власностi

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
22 червня 2012 р. за N 1033/21345


     Вiдповiдно до положень статей 397 - 402 Митного кодексу України вiд 13 березня 2012 року N 4495-VI та з метою визначення єдиного порядку взаємодiї пiдроздiлiв митницi при здiйсненнi митного контролю та митного оформлення товарiв, що мiстять об'єкти права iнтелектуальної власностi, наказую:

     1. Затвердити Порядок взаємодiї пiдроздiлiв митницi при здiйсненнi митного контролю та митного оформлення товарiв, що мiстять об'єкти права iнтелектуальної власностi, що додається.

     2. Департаменту податкової, митної полiтики та методологiї бухгалтерського облiку Мiнiстерства фiнансiв України (Чмерук М. О.) i Департаменту класифiкацiї товарiв та заходiв регулювання ЗЕД Державної митної служби України (Гутник А. Є.) забезпечити в установленому порядку:

     подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України;

     оприлюднення цього наказу.

     3. Визнати таким, що втратив чиннiсть, наказ Державної митної служби України вiд 23 грудня 2010 року N 1527 "Про затвердження Порядку взаємодiї пiдроздiлiв регiональної митницi, митницi при здiйсненнi митного контролю та митного оформлення товарiв, що мiстять об'єкти права iнтелектуальної власностi", зареєстрований у Мiнiстерствi юстицiї України 18 сiчня 2011 року за N 66/18804.

     4. Цей наказ набирає чинностi з дня набрання чинностi Митним кодексом України вiд 13 березня 2012 року, але не ранiше дня офiцiйного опублiкування.

     5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Мiнiстра фiнансiв України Мярковського А. I. та на першого заступника Голови Державної митної служби України Дороховського О. М.

Мiнiстр Ю. Колобов
ПОГОДЖЕНО:
Перший заступник Мiнiстра економiчного розвитку i торгiвлi України А. А. Максюта

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства фiнансiв України
30.05.2012 N 647
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
22 червня 2012 р. за N 1033/21345

Порядок
взаємодiї пiдроздiлiв митницi при здiйсненнi митного контролю та митного оформлення товарiв, що мiстять об'єкти права iнтелектуальної власностi

I. Загальнi положення

     1. Дiя цього Порядку поширюється на товари, що мiстять об'єкти права iнтелектуальної власностi та перемiщуються юридичними та фiзичними особами через митний кордон будь-яким видом транспорту у вантажних вiдправленнях, супроводжуваному та несупроводжуваному багажi, ручнiй поклажi, у мiжнародних поштових та експрес-вiдправленнях, за умови, що такi товари включенi до митного реєстру об'єктiв права iнтелектуальної власностi, якi охороняються вiдповiдно до закону (далi - митний реєстр), мiстяться в iнформацiї Держмитслужби України або якщо за наявностi достатнiх пiдстав щодо них можливо застосувати положення статтi 400 Митного кодексу України.

     Заходи, пов'язанi з призупиненням митного оформлення, передбаченi Митним кодексом України, застосовуються митними органами щодо товарiв, якi ввозяться на митну територiю України для вiльного обiгу або вивозяться для вiльного обiгу за межi митної територiї України, за винятком:

     особистих речей громадян;

     товарiв, що мiстять об'єкти права iнтелектуальної власностi, якi охороняються вiдповiдно до закону, та перемiщуються через митний кордон України для власного використання громадянами i не призначенi для виробничої або iншої пiдприємницької дiяльностi, сумарна вартiсть та/або вага яких не перевищує обмежень, встановлених частиною першою статтi 374 Митного кодексу України;

     припасiв.

     Цей Порядок застосовується пiд час митного оформлення товарiв за митними декларацiями, за якими здiйснюється випуск товарiв у вiльний обiг (далi - митна декларацiя).

     2. У цьому Порядку термiни вживаються у таких значеннях:

     iнформацiя Держмитслужби України - данi про правовласникiв, об'єкти права iнтелектуальної власностi, товари, у складi яких мiстяться вiдповiднi об'єкти права iнтелектуальної власностi, надiсланi Держмитслужбою України листами (окремими повiдомленнями) до митниць або розмiщенi в єдинiй автоматизованiй iнформацiйнiй системi Держмитслужби України (далi - ЄАIС Держмитслужби України), до якої митницi мають доступ, для запобiгання порушенням прав iнтелектуальної власностi;

     спецiалiзований пiдроздiл (далi - СП) - структурний пiдроздiл митницi, на який згiдно з положенням покладено виконання функцiй зi сприяння захисту прав iнтелектуальної власностi.

     Iншi термiни в цьому Порядку вживаються у значеннях, наведених у Митному кодексi України.

     3. Контроль за перемiщенням товарiв, що мiстять об'єкти права iнтелектуальної власностi (далi - ОПIВ), у митницях здiйснюється:

     посадовими особами СП, на яких згiдно з посадовими iнструкцiями покладено виконання функцiй зi сприяння захисту прав iнтелектуальної власностi (далi - посадовi особи СП);

     посадовими особами пiдроздiлу митного оформлення митного органу (далi - ПМО).

II. Доведення до пiдроздiлiв митницi iнформацiї щодо питань, пов'язаних iз сприянням захисту прав iнтелектуальної власностi

     2.1. Iнформацiя про зареєстрованi ОПIВ в митному реєстрi доводиться до митниць за допомогою програмно-iнформацiйного комплексу ЄАIС Держмитслужби України "Митний реєстр об'єктiв права iнтелектуальної власностi".

     Iнформацiя Держмитслужби України доводиться до митниць за допомогою програмно-iнформацiйного комплексу ЄАIС Держмитслужби України "Iнформацiя, що може бути використана у разi призупинення митного оформлення товарiв, що мiстять об'єкти права iнтелектуальної власностi, за iнiцiативою митного органу", а також може бути доведена до митниць окремими листами (повiдомленнями) Держмитслужби України.

     2.2. СП вiдслiдковує надходження вiд Держмитслужби України iнформацiї з питань, пов'язаних зi сприянням захисту прав iнтелектуальної власностi, та невiдкладно направляє її в електронному виглядi на поштовi скриньки ПМО.

     2.3. Керiвники ПМО або особи, якi виконують їх обов'язки, забезпечують її реєстрацiю й зберiгання у справах пiдроздiлу (iнформацiя зберiгається в окремiй тецi згiдно з номенклатурою справ) та ознайомлення посадових осiб пiдпорядкованого пiдроздiлу з доведеною iнформацiєю пiд пiдпис.

III. Контроль за дотриманням законодавства України у сферi захисту прав iнтелектуальної власностi пiд час здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв

     3.1. Посадова особа ПМО, визначена для здiйснення митних процедур за митною декларацiєю, за допомогою програмно-iнформацiйного комплексу "Iнспектор-2006" перевiряє вiдповiднiсть даних про задекларованi товари вiдомостям митного реєстру та iнформацiї Держмитслужби України.

     При цьому перевiряються код товару згiдно з УКТ ЗЕД, опис товару та наявнiсть у ньому iнформацiї про ОПIВ, iнформацiя про суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi, якi здiйснюють зовнiшньоекономiчну операцiю, вид транспорту та особливостi перетину митного кордону, за потреби - iншi данi митного реєстру або iнформацiя Держмитслужби України.

     3.2. У разi збiгу при перевiрцi вiдомостей лише вiдомостей щодо коду товару згiдно з УКТ ЗЕД задекларованого товару та розбiжностей всiх iнших даних митного реєстру та iнформацiї Держмитслужби України посадова особа ПМО переходить до виконання наступної митної процедури.

     3.3. У разi збiгу коду товару згiдно з УКТ ЗЕД та/або iнших вiдомостей щодо задекларованого товару (у тому числi в разi декларування товару з торговельною маркою, яка вiдрiзняється вiд наявної в митному реєстрi або iнформацiї Держмитслужби України лише окремими елементами та є схожою з нею настiльки, що їх можна сплутати) або вiдсутностi в наданих документах вiдомостей, достатнiх для порiвняння з даними, зазначеними в митному реєстрi або iнформацiї Держмитслужби України, посадова особа ПМО перевiряє вiдповiднiсть даних про задекларованi товари вiдомостям митного реєстру, iнформацiї Держмитслужби України та за результатами перевiрки приймає одне з таких рiшень:

     а) про можливiсть переходу до виконання наступних митних процедур.

     У такому разi митна декларацiя та доданi до неї документи мають мiстити детальну iнформацiю щодо дотримання прав на ОПIВ, зокрема данi щодо маркування, у тому числi наявностi торговельної марки та її назви, виробника, технiчних характеристик товарiв тощо;

     б) про проведення митного огляду товарiв для прийняття остаточного рiшення про можливiсть подальшого митного оформлення товарiв, якщо документiв, поданих декларантом, не достатньо для прийняття рiшення про повноту та/або достовiрнiсть вiдомостей, що перевiряються.

     Посадовi особи СП за результатами проведеного монiторингу можуть iнiцiювати та особисто брати участь у здiйсненнi митного огляду та переогляду товарiв.

     У разi вiдсутностi можливостi у посадових осiб СП безпосередньо взяти участь у митному оглядi ними визначається та надсилається посадовiй особi ПМО завдання для митного огляду та наводиться перелiк питань, вiдповiдi на якi мають бути обов'язково зазначенi в актi про проведення огляду (переогляду) товарiв, транспортних засобiв, ручної поклажi та багажу iз здiйсненням цифрового фотографування товарiв, якi оглядалися.

     У разi декларування товару, що мiстить ОПIВ, опис яких вiдповiдає або має схожiсть iз внесеними до митного реєстру, при здiйсненнi митного огляду здiйснюється цифрове фотографування такого товару, пiсля чого електронна цифрова фотографiя долучається до електронної митної декларацiї або електронної копiї митної декларацiї, що подана у паперовому виглядi.

     3.4. За результатами митного огляду товарiв посадова особа ПМО приймає одне з таких рiшень:

     про можливiсть переходу до виконання наступних митних процедур в установленому законодавством порядку;

     про передавання митної декларацiї для виконання процедури до СП разом iз запитом, оформленим в установленому законодавством порядку;

     про пiдготовку рiшення про призупинення митного оформлення товарiв, що мiстять ОПIВ, для пiдпису керiвником митницi, митного поста (далi - митний орган) або особою, яка виконує його обов'язки.

     3.5. Результатом вiдпрацювання СП направленого на його адресу запиту разом з митною декларацiєю з метою вирiшення питання щодо необхiдностi застосування заходiв iз захисту прав iнтелектуальної власностi (далi - ЗПIВ) може бути прийняття рiшення щодо:

     вiдсутностi ознак порушень прав iнтелектуальної власностi шляхом внесення посадовою особою СП вiдповiдної вiдмiтки до графи E/J митної декларацiї та повернення митної декларацiї уповноваженiй особi ПМО для продовження виконання митних формальностей в установленому законодавством порядку;

     необхiдностi проведення огляду (переогляду) товарiв iз залученням посадових осiб СП для прийняття остаточного рiшення про можливiсть подальшого митного оформлення товарiв;

     необхiдностi застосування заходiв iз ЗПIВ, визначених роздiлом IV цього Порядку.

     3.6. При здiйсненнi (завершеннi) митного оформлення товарiв поза робочим часом (у другу змiну роботи) посадовi особи ПМО до закiнчення робочого часу (першої змiни роботи) повiдомляють СП про необхiднiсть їх залучення до митного оформлення товарiв.

     3.7. У разi виявлення iнших ознак порушень прав на ОПIВ (крiм коду згiдно з УКТ ЗЕД задекларованих товарiв та/або їх назви), у тому числi за результатами проведення митного огляду (переогляду), посадова особа ПМО готує рiшення про призупинення митного оформлення товарiв, що мiстять ОПIВ (далi - Рiшення), за формою, наведеною в додатку 1 до цього Порядку, для пiдпису керiвником митного органу або особою, яка виконує його обов'язки або оформлює запит до СП.

     3.8. Копiї митної декларацiї та документiв, на пiдставi яких приймалися рiшення СП, зберiгаються у справах СП у паперовому та/або електронному виглядi.

     3.9. СП здiйснює монiторинг:

     митних декларацiй у процесi митного оформлення, за результатами якого може направити ПМО за допомогою автоматизованої системи митного оформлення повiдомлення про необхiднiсть передавання конкретної митної декларацiї для здiйснення СП митних формальностей, пов'язаних з питаннями захисту прав iнтелектуальної власностi;

     результатiв митного оформлення товарiв, що мiстять ОПIВ, у тому числi до митного контролю яких залучалися уповноваженi особи. За результатами такого монiторингу, в разi виявлення фактiв порушень законодавства України у сферi захисту прав iнтелектуальної власностi, СП готує та направляє пропозицiї керiвнику митного органу щодо усунення таких порушень та вжиття заходiв дисциплiнарного характеру.

IV. Контроль за товарами, що мiстять ОПIВ, митне оформлення яких призупинено

     4.1. У разi виявлення ознак порушення прав iнтелектуальної власностi щодо товарiв, пред'явлених до митного контролю та митного оформлення, посадова особа СП або ПМО подає Рiшення на пiдпис керiвнику митного органу або особi, яка виконує його обов'язки.

     4.2. Митне оформлення призупиняється з дня пiдписання Рiшення на строк до 10 робочих днiв.

     Вiдповiдно до вимог частини восьмої статтi 399 Митного кодексу України призупинення митного оформлення товарiв може бути продовжено не бiльше нiж на 10 робочих днiв за умови надходження до митного органу вiд правовласника письмового вмотивованого клопотання про продовження строку призупинення митного оформлення таких товарiв.

     У разi призупинення митного оформлення швидкопсувних товарiв строк призупинення становить три робочих днi i не може бути продовжений.

     У випадках, коли Рiшення пiдписується керiвником митного поста або особою, яка виконує його обов'язки, протягом однiєї години з моменту пiдписання забезпечується передача вiдомостей щодо прийнятого рiшення до СП.

     З метою вжиття подальших заходiв, передбачених статтями 399, 400 Митного кодексу України, СП у день прийняття Рiшення:

     направляє засобами факсимiльного та/або електронного зв'язку правовласнику повiдомлення про факт пред'явлення цих товарiв до митного оформлення iз вiдомостями, зазначеними у частинi третiй статтi 399 Митного кодексу України, а декларанту - про причини призупинення їх митного оформлення, найменування та адресу правовласника.

     Повiдомлення, направлене правовласнику, має мiстити посилання на вимоги частини п'ятнадцятої статтi 399, частини шостої статтi 400, частини п'ятої статтi 401 Митного кодексу України;

     розмiщує iнформацiю про призупинення митного оформлення товарiв та пiсля закiнчення строкiв такого призупинення - про його наслiдки у програмно-iнформацiйному комплексi ЄАIС Держмитслужби України "Призупинення митного оформлення товарiв, що мiстять ОПIВ".

     4.3. Товари, митне оформлення яких призупинено, вiдповiдно до вимог статей 399, 400 Митного кодексу України розмiщуються на складах митних органiв або на складах пiдприємств вiдповiдно до положень частини четвертої статтi 239 Митного кодексу України. Розмiщення таких товарiв здiйснюється посадовими особами ПМО (у разi потреби iз залученням посадових осiб СП) iз складанням унiфiкованої митної квитанцiї МД-1 в порядку, визначеному законодавством.

     Видача таких товарiв зi складу митного органу здiйснюється з урахуванням частини п'ятнадцятої статтi 399, частини шостої статтi 400 та статтi 242 Митного кодексу України.

     4.4. У разi надходження до митницi протягом строку, на який було призупинено митне оформлення товарiв, ухвали суду про заборону вчинення певних дiй у справi про порушення прав iнтелектуальної власностi або iншого рiшення з цього питання, винесеного (прийнятого) уповноваженими державними органами, до якого можуть належати, зокрема:

     а) прийняття судом рiшення про арешт товарiв;

     б) постанова державного виконавця про арешт майна боржника та оголошення заборони на його вiдчуження;

     в) протокол про адмiнiстративне правопорушення або протокол про вилучення речей i документiв, складений уповноваженим контролюючим органом у справi про адмiнiстративне правопорушення у сферi iнтелектуальної власностi;

     г) постанова слiдчого про виїмку предметiв чи документiв;

     митний орган продовжує призупинення митного оформлення товарiв на строк, встановлений цими органами.

     За вiдсутностi ухвали суду про заборону вчинення певних дiй у справi про порушення прав iнтелектуальної власностi або iншого рiшення з цього питання, винесеного уповноваженим державним органом, товари, щодо яких було прийнято рiшення про призупинення митного оформлення, пiдлягають митному оформленню в установленому законодавством порядку.

     4.5. Призупинення митного оформлення товарiв за iнiцiативою митного органу можливе виключно за умови наявностi вiдомостей про правовласника.

     4.6. У разi виявлення ознак порушення прав iнтелектуальної власностi пiд час здiйснення митного контролю товарiв, щодо яких правовласником не подано заяви про сприяння захисту майнових прав на ОПIВ для включення до митного реєстру, посадова особа ПМО або СП у той самий день подає на пiдпис керiвнику митного органу або особi, яка виконує його обов'язки, рiшення про призупинення митного оформлення товарiв, що мiстять ОПIВ, з цього дня на 3 робочих днi.

     У цей самий день СП засобами факсимiльного та/або електронного зв'язку направляє правовласнику повiдомлення iз вiдомостями, зазначеними у частинi третiй статтi 399 Митного кодексу України, а декларанту - про причини призупинення їх митного оформлення, найменування та адресу правовласника.

     Iнформацiя, направлена правовласнику, має мiстити посилання на вимоги частини п'ятнадцятої статтi 399, частини шостої статтi 400, частини п'ятої статтi 401 Митного кодексу України.

     4.7. У разi надання правовласником заяви про сприяння захисту майнових прав на ОПIВ митний орган призупиняє митне оформлення товарiв на строк, передбачений частиною другою статтi 399 Митного кодексу України.

     Порядок подальших дiй щодо товарiв, митне оформлення яких призупинено, визначений статтею 400 Митного кодексу України та пунктами 4.2 - 4.4 цього роздiлу.

     4.8. Якщо правовласник протягом 3 робочих днiв не подасть митному органу заяви про сприяння захисту майнових прав на ОПIВ, то такi товари пiдлягають митному оформленню вiдповiдно до частини сьомої статтi 400 Митного кодексу України.

     4.9. Отримання митним органом протягом строкiв, зазначених у частинi п'ятiй статтi 400 та частинi восьмiй статтi 399 Митного кодексу України, повiдомлення вiд правовласника щодо вирiшення питання про порушення прав iнтелектуальної власностi у досудовому порядку або про визнання ним вiдсутностi порушення прав iнтелектуальної власностi щодо товарiв, оформлення яких призупинено митним органом, є пiдставою для здiйснення митного оформлення таких товарiв.

     4.10. У випадку, передбаченому частиною чотирнадцятою статтi 399 Митного кодексу України, митний орган порушує справу про порушення митних правил за статтею 476 Митного кодексу України.

     4.11. Протокол про порушення митних правил складається вiдповiдно до статтi 490 Митного кодексу України уповноваженою посадовою особою митного органу, яка виявила таке порушення.

V. Особливостi контролю за дотриманням законодавства України у сферi захисту прав iнтелектуальної власностi пiд час здiйснення митного контролю та митного оформлення товарiв, що перемiщуються громадянами

     5.1. У разi виявлення ознак порушення прав iнтелектуальної власностi при здiйсненнi митного контролю та митного оформлення товарiв, що перемiщуються громадянами в обсягах, визначених частиною четвертою статтi 374 Митного кодексу України, iз здiйсненням письмового декларування в порядку, встановленому для громадян, посадова особа ПМО перевiряє вiдповiднiсть даних про задекларованi та фактично наявнi товари вiдомостям митного реєстру та iнформацiї Держмитслужби України.

     5.2. За результатами перевiрки посадова особа ПМО вчиняє дiї, аналогiчнi визначеним пунктом 3.4 роздiлу III цього Порядку, про що iнформує громадянина.

     5.3. За запитом посадової особи ПМО СП вчиняє дiї вiдповiдно до пункту 3.5 роздiлу III цього Порядку. Такий запит пiдлягає розгляду у першочерговому порядку.

     5.4. При здiйсненнi митного контролю та митного оформлення товарiв, що перемiщуються громадянами в обсягах, визначених частиною восьмою статтi 374 Митного кодексу України, iз поданням митної декларацiї, визначеної законодавством для пiдприємств, вживаються заходи, визначенi роздiлом III цього Порядку.

VI. Спрощена процедура знищення товарiв, митне оформлення яких призупинено за пiдозрою у порушеннi прав iнтелектуальної власностi

     6.1. У разi вчинення дiй згiдно iз статтею 401 Митного кодексу України щодо товарiв, митне оформлення яких було призупинено, власником товарiв або уповноваженою ним особою подається митна декларацiя iз помiщенням у митний режим знищення або руйнування. Попередньо подана митна декларацiя при цьому пiдлягає вiдкликанню.

     6.2. Пiсля фактичного знищення товарiв за спрощеною процедурою складається акт за формою, наведеною у додатку 2 до цього Порядку, який пiдписується посадовою особою митного органу, правовласником та власником товару. У разi вiдмови правовласника або власника товарiв пiдписати вищезазначений акт посадова особа митного органу робить про це вiдповiдний запис у актi.

VII. Змiна маркування на товарах та їх упаковках

     За результатами проведення операцiй, передбачених частиною першою статтi 402 Митного кодексу України, складається акт про вiдсутнiсть ознак порушення прав iнтелектуальної власностi за формою, наведеною у додатку 3 до цього Порядку, який пiдписується посадовою особою митного органу, правовласником та власником товару. Пiсля пiдписання такого акта товар пiдлягає митному оформленню у встановленому законодавством порядку.

Директор департаменту податкової, митної полiтики та методологiї бухгалтерського облiку М. О. Чмерук

 

Додаток 1
до Порядку взаємодiї пiдроздiлiв митницi при здiйсненнi митного контролю та митного оформлення товарiв, що мiстять об'єкти права iнтелектуальної власностi

ДЕРЖАВНИЙ ГЕРБ УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

_________________________________
(митний орган)

РIШЕННЯ
ПРО ПРИЗУПИНЕННЯ МИТНОГО ОФОРМЛЕННЯ ТОВАРIВ, ЩО МIСТЯТЬ ОБ'ЄКТ ПРАВА IНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТI

1. Митна декларацiя вiд "___" ________________ року N _____
2. Номер об'єкта права iнтелектуальної власностi (далi - ОПIВ) у митному реєстрi або реквiзити iнформацiї Держмитслужби України
 
 
3. Дата реєстрацiї ОПIВ  
4. Строк реєстрацiї ОПIВ  
5. Найменування та опис ОПIВ  
 
(найменування та опис торговельної марки або винаходу, корисної моделi, промислового зразка, географiчного зазначення, об'єкта авторського права i сумiжних прав, сорту рослин)
 
6. Найменування товару, що мiстить ОПIВ, та його код згiдно з УКТ ЗЕД
 
 
7. Вiдомостi про власника товару, декларанта
 
 
8. Вiдомостi про правовласника (найменування юридичної особи / прiзвище, iм'я, по батьковi фiзичної особи та мiсцезнаходження/мiсце проживання)
 
 
9. Висновки пiдроздiлу (посадової особи) з питань захисту прав iнтелектуальної власностi
 
(ознаки, якi вказують на порушення прав iнтелектуальної власностi)
 
 
10. Призупинити митне оформлення товарiв на строк _____ робочих днiв з _____ до _____ згiдно зi статтею __________ Митного кодексу України.
     
(дата) (пiдпис) (посада, iнiцiали, прiзвище)
Продовжити призупинення митного оформлення товарiв на строк _____ робочих днiв з _____ до _____ згiдно зi статтею __________ Митного кодексу України.
     
(дата) (пiдпис) (посада, iнiцiали, прiзвище)
Продовжити призупинення митного оформлення товарiв на строк ____ робочих днiв з ____ до ____
 
(пiдстави для продовження призупинення)
  забезпечити виконання заходiв, передбачених
(назва пiдроздiлу, прiзвище, iм'я, по батьковi посадової особи)
роздiлом __________ Митного кодексу України.
     
(дата) (пiдпис) (посада, iнiцiали, прiзвище)
Рiшення скасоване на пiдставi частини сьомої (десятої) статтi 399 Митного кодексу України або iнших документiв
 
(зазначається вiдповiдна частина статтi 399 Митного кодексу України або реквiзити iнших документiв)
     
(дата) (пiдпис) (посада, iнiцiали, прiзвище)

 

Додаток 2
до Порядку взаємодiї пiдроздiлiв митницi при здiйсненнi митного контролю та митного оформлення товарiв, що мiстять об'єкти права iнтелектуальної власностi

АКТ ПРО ЗНИЩЕННЯ
товарiв за спрощеною процедурою у зв'язку з виявленням ознак порушення прав iнтелектуальної власностi
вiд ____________
(дата)

1. Митна декларацiя вiд "___" ________________ року N _____
2. Найменування товару, що мiстить ОПIВ, та його код згiдно з УКТ ЗЕД  
3. Вiдомостi про правовласника  
4. Вiдомостi про власника товару, декларанта  
Товар ____________________________________ за митною декларацiєю вiд ____________ N _____ знищено у зв'язку iз виявленням ознак порушення прав iнтелектуальної власностi та на пiдставi наданої згоди на його знищення власником товару.
     
(дата) (пiдпис) (посада, П. I. Б. правовласника)
   
(пiдпис) (посада, П. I. Б. власника товару)
   
(пiдпис) (посада, П. I. Б. посадової особи митного органу)

 

Додаток 3
до Порядку взаємодiї пiдроздiлiв митницi при здiйсненнi митного контролю та митного оформлення товарiв, що мiстять об'єкти права iнтелектуальної власностi

АКТ
про вiдсутнiсть ознак порушення прав iнтелектуальної власностi

1. Митна декларацiя вiд "___" ________________ року N _____
2. Найменування товару, що мiстить ОПIВ, та його код згiдно з УКТ ЗЕД  
3. Вiдомостi про правовласника  
4. Вiдомостi про власника товару, декларанта  
Маркування товару ________________________ за митною декларацiєю вiд ____________ N _____ змiнено (видалено), у зв'язку з чим усуненi ознаки порушення прав iнтелектуальної власностi.
     
(дата) (пiдпис) (посада, П. I. Б. правовласника)
   
(пiдпис) (посада, П. I. Б. власника товару)
   
(пiдпис) (посада, П. I. Б. посадової особи митного органу)
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.