ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до статтi 221 Закону України "Про залiзничний транспорт"

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Внести до статтi 221 Закону України "Про залiзничний транспорт" (Вiдомостi Верховної Ради України, 1996 р., N 40, ст. 183; 2011 р., N 18, ст. 128) такi змiни:

     частину другу викласти в такiй редакцiї:

     "Перевiзник при перевезеннi пасажира у мiжнародному залiзничному сполученнi, крiм обов'язкiв, передбачених статтею 22 цього Закону, зобов'язаний до початку такого перевезення перевiрити наявнiсть у пасажира паспортного документа, що посвiдчує особу пред'явника, або документа, що його замiнює, та вiдмовити у перевезеннi пасажиру, який на його вимогу не пред'явив необхiднi документи";

     в частинi третiй слова "документи, необхiднi для в'їзду до держави прямування, держав за маршрутом слiдування" замiнити словами "документи, зазначенi в частинi другiй цiєї статтi";

     частину четверту викласти в такiй редакцiї:

     "За невиконання обов'язку перевiрити перед початком перевезення пасажира у мiжнародному залiзничному сполученнi наявнiсть у нього документiв, зазначених у частинi другiй цiєї статтi, що призвело до перевезення чи спроби перевезення пасажира через державний кордон України без необхiдних документiв, перевiзник несе вiдповiдальнiсть, передбачену законом".

     II. Прикiнцевi положення

     1. Цей Закон набирає чинностi з дня його опублiкування.

     2. Кабiнету Мiнiстрiв України у тримiсячний термiн з дня набрання чинностi цим Законом:

     привести свої нормативно-правовi акти у вiдповiднiсть iз цим Законом;

     забезпечити приведення мiнiстерствами та iншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актiв у вiдповiднiсть iз цим Законом.

Президент України В. ЯНУКОВИЧ

м. Київ
5 липня 2012 року
N 5099-VI

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.