МIНIСТЕРСТВО ДОХОДIВ I ЗБОРIВ УКРАЇНИ
ДЕПАРТАМЕНТ МИТНОЇ СПРАВИ

вiд 30.04.2013 N 99-24/1-01-10/754

 

Начальникам митниць


Про державний контроль продукцiї, що становить серйозний ризик

     Листом вiд 11.04.2013 N 8442-1.2/5.0/17-13 (додається) Держлiкслужба України повiдомила про те, що з метою запобiгання потрапляння небезпечної продукцiї до споживачiв припинено дiю свiдоцтв про державну реєстрацiю медичних виробiв окремих виробникiв.

     Узагальнену iнформацiю про зазначенi медичнi вироби наведено у додатку до цього листа.

     Вiдповiдно до пункту 2 частини 3 статтi 37 Закону України "Про державний ринковий нагляд i контроль нехарчової продукцiї" зазначена продукцiя пiдлягає державному контролю митними органами.

     У разi, якщо при здiйсненнi митних формальностей посадовою митницi буде iдентифiковано продукцiю, про яку йдеться у листi Держлiкслужби України, митне оформлення такої продукцiї вiдповiдно до пункту 1 частини першої статтi 38 зазначеного Закону України призупиняється.

     Подальшi дiї посадової особи митного органу, що призупинила митне оформлення продукцiї, що становить серйозний ризик, здiйснюються вiдповiдно до пунктiв 6 - 9 Порядку здiйснення державного контролю нехарчової продукцiї" затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 26.12.2011 N 1403.

     У зв'язку з тим, що на даний час не запроваджено функцiонування нацiональної iнформацiйної системи ринкового нагляду, повiдомлення з електронним цифровим пiдписом про призупинення митного оформлення продукцiї, надсилати засобами Iнтернет на електронну поштову адресу Держлiкслужби України: kosenko@diklz.gov.ua

     Додаток: на 8 арк.

Директор Департаменту митної справи О.М. Дороховський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.